woensdag 11 december 2013

Wandelen

Sinds een paar weken lukt het me aardig om elke dag een half uur te wandelen, of te fietsen. Gisteren was het zo mooi buiten, met die zon, en het was rond drie uur een graadje of 11, met heel weinig wind. Ik liep onze wijk uit en kwam in het aangelegde natuurgebied ten zuiden van het dorp...

Met een heel lage zon zag ik niet veel recht voor me uit, maar door de camera viel het toch best nog mee...







In dit gebied zijn aardig wat fietspaden en wandelpaden. Zelfs ruiterpaden zijn er te vinden... En het is een groot hondenlosloopgebied en daarvan zijn er ook niet veel hier...




Strak blauwe luchten dus, en dan die witte strepen van de hoogvliegers... En die zon... heerlijk was het...


Dit is de zogenaamde 500 el boom (klik), de oudste boom van de Haarlemmermeer. Geplant rond de tijd dat de polder net een polder was. Dan hebben we het over halverwege de 19e eeuw. 
Dit soort bomen stonden overal in die tijd, ze markeerden het land van een boer en men kon onder deze bomen schuilen tegen zon of regen, tijdens de schaft... Voor zover ik weet is dit de enig overgebleven 500 el boom...



Je zit nu eenmaal heel dicht bij Schiphol, hier in de Haarlemmermeer... Daar kun je echt niet omheen...



Ik heb heerlijk gewandeld in de zon, het was niet koud en er stond nagenoeg geen wind... Dit is de ultieme licht-therapie hoor... heerlijk!

Ik wens jullie een heel mooie woensdag,

Lieve groet,
Mirjam


31 opmerkingen:

  1. Ik liep ook gisteren, een paar honderd km verderop, maar in dezelfde zon :-)
    Het was echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed van je, lekker volhouden! Met het weer van gisteren zal dat niet zo moeilijk zijn. Je hebt prachtige plaatjes geschoten. Ik dacht gisteren tijdens het hardlopen in het buitengebied: nu had ik mijn camera bij me moeten hebben. Ik heb zelfs nog overwogen om terug te gaan met de fiets. Niet gedaan, ik hoop op meer van zulke dagen!
    Fijne dag hoor! Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie discipline om dit elke dag te doen én gezond. Daarbij maak je dan ook nog even prachtige foto's waar wij dan vanuit onze luie stoel (ehum) kunnen genieten...Maar jij hebt dan een lekkere gezonde blos op je wangen en wij een koude hand van het scrollen met de muis....
    Mooie foto's en geniet morgen weer lekker van je heerlijke half uur!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een interessant artikel over de 500 el boom en het hele landschap in jouw omgeving. Dank voor het linkje. Je foto's zijn weer om van te smullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank voor je prachtige foto's. En wat een mooie wandeling. met een mooi verhaal over die 500 el boom. Jammer, dat er niet meer bewaard zijn gebleven.
    Groetjes, Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Héérlijk, dit is zo genieten!! Fijn dat ik via jouw mooie foto's ook even mocht meegenieten van het mooie weer gisteren.. ik zat de hele dag met mijn vriendin in het ziekenhuis die daar allerlei onderzoeken moest ondergaan.. tijdens het wachten op haar zag ik door het raam de blauwe lucht en de zon.. hopelijk vandaag ook dan trek ik er ook even lekker op uit!

    Fijne dag Mirjam,
    liefs Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lijkt me een heerlijke wandeling! Het zijn prachtige foto's! Vandaag nog zo'n heerlijke zon-dag dus genieten maar..
    Liefs Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Héérlijk is dat hè buiten in het zonnetje en vitaminen opsnuiven, heel goed dat je dat elke dag probeert te doen, Mirjam!
    En je kijkt heel anders om je heen als je door de ogen van de camera kijkt hè ;)
    Genieten van al die kleine dingen zoals die prachtige rozebottels.
    Wordt vandaag weer zo'n prachtige dag dus ik ga er zo ook op uit, met de fiets dan wel maar toch...heerlijk naar buiten ;)

    Fijne dag en lieve groet, MJ

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heerlijk zo wandelen en dan zo'n heerlijk zonnetje en de mooie omgeving. Echt genieten.
    Zit weer te genieten van je mooie foto's en tekst.
    Fijne dag.
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wandelen en fietsen een heerlijke ontspanning ik doe het ook veel. Maar jij maakt er prachtige foto's bij. Terwijl de zon scheen liet de maan zich aan de andere kant al zien in de middag in een mooie blauwe lucht.
    Veel plezier ook vandaag weer.
    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ingrid,
      Wat jammer dat je zelf geen blog hebt, en zonder email adres reageert, maar ik wilde ja dan via deze weg even laten weten hoezeer ik je reacties altijd waardeert... Hopelijk zie je dit nog een keer terug...
      Liefs,
      Mirjam

      Verwijderen
  11. De laatste dagen zijn de luchten ook zo mooi aan het eind van de dag, als de zon ondergaat zie je een prachtige rood-oranje gloed aan de hemel staan. Een goed plan om elke dag een half uur te wandelen of te fietsen. Afgelopen zomer hebben wij dat ook gedaan, maar op een gegeven moment ging dat ritme er uit...tijd om het weer op te pakken. Je hebt mooie foto's gemaakt tijdens je wandeling, Mirjam!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja wij zijn gisteren ook aan het wandelen geweest: ook al is het in huis goed toeven als de zon schijnt moeten we toch wel even naar buiten.
    Het nuttige met het aangename gecombineerd: takken zoeken voor in huis en foto's maken.
    Het was echt genieten en vandaag maar weer hè, hier schijnt de zon!
    Prachtige foto's heb je gemaakt trouwens!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk dat jij ook zo geniet van het buiten zijn. De laatste twee dagen is het echt super!!! Vanmorgen ook mijn fototoestel weer eens meegenomen, krijg er nooit genoeg van en elke dag is toch weer anders.
    Liefs,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heerlijke wandeling, Mirjam! Fijn dat je zo dicht bij het buitengebied. Elke dag wandelen en je bent helemaal verslaafd.
    Ik heb gisteren ook een rondje gelopen al was het maar een wijkrondje. Maar je kon gewoon niet om het mooie weer heen.
    Het is hier nu mistig!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt zeg en wat heerlijk! Ik had graag met je meegewandeld! Hier is alles al een paar dagen grijs en koud ook nu zit het hier pot dicht net als gister maar goed je kunt niet alles hebben! Geniet gewoon vandaag van jou wandeling.
    Fijne dag
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk toch dat wandelen he?!
    Ik loop ook elke daq een stuk...gisteren was het heerlijk weer maar vandaag en heel stuk kouder brrr maar ook heerlijk hoor.....
    Ook bij jou is een mooi wandelgebied...dat loopt net wat fijner.....
    Jee die boom is echt oud....leuk om te lezen.....
    Je zit idd dichtbij schiphol.....
    Prachtige foto's Mirjam :-))

    Liefs Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heerlijk weer is het met het zonnetje.
    En wat heb je mooie foto´s gemaakt.
    Mooi strakke blauwe lucht.

    gr. Anitaq

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wow prachtige foto`s,brrr maar ik ben tegenwoordig een kou kleun,dus blijf lekker binnen,fijne avond,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt Mirjam! Helaas moest ik gisteren werken, maar ik heb wel kunnen zien dat het zonnetje volop scheen!
    Een dag dus voor jou om op terug te kijken.

    Liefs, Marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Mirjam leuk dat je het bankje en plaid mooi vind…..had het gezien en
    en kon niet uit mijn hoofd….bankje komt van bij Leenbakker en plaid van Blokker ….maar had al eerder op het blog zo'n krukjes zien voorbij komen…vandaar…
    fijne avond nog
    lieve groeten kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heerlijk om zo aan de wandel te gaan; hier mag Guus meestal mee ipv de camera. Misschien moet ik dat toch eens een keer omruilen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Het is genieten met dit weer...alleen auto rijden valt niet mee, met die felle zon.
    Wat een mooi wandelgebied heb jij zo dicht bij huis.
    Fijne Dag Mirjam.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hallo Mirjam, je foto`zijn weer prachtig om te zien, en wat is het toch fijn om in zo`n wandelgebied te lopen. Het is ook heel gezond die frisse lucht, als het maar niet te koud is. Ik wens je nog veel wandelplezier toe. Lieve groetjes en tot straks, mam.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat was het een heerlijke dag om te wandelen, de zon maakte het zo mooi.
    Je hebt een prachtige route gelopen, lekker om dat iedere dag te doen, ook in de winterse kou is er veel te zien buiten.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Heerlijk om in deze tijd van het jaar te genieten van de zon! Ook ik loop elke dag samen met de hond en vooral als het dan om je heen zo mooi is, een heerlijke bezigheid.

    Fijne avond. X

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Prachtige beelden Mirjam! Het was deze week echt genieten van de zon en blauwe luchten. Veel beter dan dat mistroostige weer van daarvoor. Hopelijk blijft het nog even zo.

    Een fijn weekend & veel fietsplezier toegewenst!

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  27. oooh, wat heb je kunnen profiteren van een zalig wandelweertje. strak blauwe hemel, geen zuchtje wind en een heerlijk winterzonnetje. en door jouw foto's hebben we even kunnen meegenieten. de eerste foto vind ik bijzonder mooi, met het bruggetje en de zon die tussen de bomen door komt piepen.
    nog een prettig weekend. groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heerlijke wandeling in een prachtig gebied zo dichtbij huis. Je hebt ook prachtige foto's gemaakt en er meteen weer een mooie nieuwe header aan overgehouden.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam