Het is altijd al een vrucht geweest die tot de verbeelding spreekt....en zeker het blad;-)
De vijg is ook een fotogenieke vrucht en bij kunstschilders een geliefd object om in stillevens te gebruiken.
Jij weet de vruchten ook mooi uit te laten komen op je foto's. Ze zien er heerlijk vers uit en dat blijven ze ook maar een of hooguit twee dagen want dan moet je op schimmelplekjes letten.
Op Kreta ben ik langs menige grote vijgenstruik gelopen maar de vruchtjes waren nog klein en groen. Paar jaar geleden waren we later in het jaar op het eiland Thassos en de eigenaresse van de accommodatie waar we verbleven kwam elke morgen een bak vol heerlijk zoete vijgen over het balkon aanreiken uit eigen tuin,tja.....Griekse zon....dat proef je...alles smaakt daar beter,zoeter,voller.
Ik gebruik de verse vijgen ook graag in de keuken omdat ze een zoete smaak hebben te combineren met een pittige tegenhanger zoals rauwe ham, maar ook kaas zoals gorgonzola of geitenkaas is erg lekker.
Voor jou ook fijne zonnige lentedagen gewenst en lieve groet!! Ger
Mooi om te zien en lekker om te eten. Maar ik heb ze nog niet op degene die ik zondag in een kas zag hangen waren nog klein, hard en groen. Groetjes, Ingrid.
Wat heb je daar prachtige foto's van gemaakt. Ik dacht dat het weer minder werd, maar het zou fijn zijn als de berichten weer beter zijn, want het is wel genieten zo!
Ze zien er mooi uit, maar ik heb ze ook nog nooit gegeten. Raar, eigenlijk. Schijnen dus heel lekker te zijn. Zie Jamie Oliver ze altijd zo heerlijk openduwen... Toch maar eens proberen. Liefs, Peetje
Zelf ben ik er niet zo dol op, maar Gert des te meer en als we in Frankrijk zijn kan hij daar zijn hart helemaal ophalen met zoveel vijgen in het wild:) ik geniet wel erg van je foto's van deze prachtige vrucht!
Die foto's doen me watertanden want ik vind ze heel erg lekker, maar ze zijn ook zo mooi daarom leg ik ze ook altijd eerst even neer op een bord op tafel. Heb een plant geprobeerd in de kas maar dat lukte niet, misschien had ik een verkeerde soort. Voordat ze mooi werden verrotten ze al en lekker waren ze al helemaal niet. Jammer dan. Geniet van deze zonnige dagen! Lieve groeten van Janneke
Vijgen, mooi én lekker vind ik ze, net zoals jij dat ook vindt, en nog eens dankbaar om op foto te zetten ook wat jij voortreffelijk deed Mirjam. Prachtig! Lieve groet,Marian
Mooi he, vijgen. Hopelijk krijgt onze vijgenboom dit jaar weer een rijke oogst. Elk jaar maak ik vijgenjam, vijgenchutney, vijgentaart, verse vijgen met sterke kaas... heerlijk!
Ze zien er zeker mooi uit,geen idee hoe het smaakt,fijne dag,lieve groet Musje.
BeantwoordenVerwijderenVijgen zijn hier thuis ook favoriet!!
BeantwoordenVerwijderenFijne zonnige week
Liefs Els
Het is altijd al een vrucht geweest die tot de verbeelding spreekt....en zeker het blad;-)
BeantwoordenVerwijderenDe vijg is ook een fotogenieke vrucht en bij kunstschilders een geliefd object om in stillevens te gebruiken.
Jij weet de vruchten ook mooi uit te laten komen op je foto's.
Ze zien er heerlijk vers uit en dat blijven ze ook maar een of hooguit twee dagen want dan moet je op schimmelplekjes letten.
Op Kreta ben ik langs menige grote vijgenstruik gelopen maar de vruchtjes waren nog klein en groen.
Paar jaar geleden waren we later in het jaar op het eiland Thassos en de eigenaresse van de accommodatie waar we verbleven kwam elke morgen een bak vol heerlijk zoete vijgen over het balkon aanreiken uit eigen tuin,tja.....Griekse zon....dat proef je...alles smaakt daar beter,zoeter,voller.
Ik gebruik de verse vijgen ook graag in de keuken omdat ze een zoete smaak hebben te combineren met een pittige tegenhanger zoals rauwe ham, maar ook kaas zoals gorgonzola of geitenkaas is erg lekker.
Voor jou ook fijne zonnige lentedagen gewenst en lieve groet!!
Ger
Wat heb je mooie foto's gemaakt, Mirjam...daar hoef je inderdaad niets aan toe te voegen.
BeantwoordenVerwijderenIk wens je een hele fijne en zonnige dag! Lieve groet, Ingrid
Prachtige fotos
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze zelf nog nooit gegeten
Het ziet er zalig uit, maar ik heb ze nog nooit gegeten.
BeantwoordenVerwijderenHmmm lekker en inderdaad een mooi plaatje!
BeantwoordenVerwijderenFijne avond.
Liefs,
Mirjam
Prachtig zijn ze, een klein stilleven. Lieve groet
BeantwoordenVerwijderenMooi en lekker. Maar ik dacht dat het in het weekend weer minder zou worden.
BeantwoordenVerwijderenJa het is bijna zonde om ze op te eten he? Maar lekker zijn ze wel. Ik zie dat je er al aan beginnen bent.
BeantwoordenVerwijderenLiefs Anneke
Mooi om te zien en lekker om te eten. Maar ik heb ze nog niet op degene die ik zondag in een kas zag hangen waren nog klein, hard en groen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Ingrid.
Mooi en ze smaken heerlijk, prachtige foto's heb je gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenIk wens je ook een fijne zonnige week.
Liefs, Marjonel
Wat heb je daar prachtige foto's van gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenIk dacht dat het weer minder werd, maar het zou fijn zijn als de berichten weer beter zijn, want het is wel genieten zo!
Liefs, Gerry
Prachtig.....zowel van binnen en buiten pure schoonheid.....
BeantwoordenVerwijderenOm in te bijten ;)
Fijne avond
Liefs
Ik heb ook nog nooit een vijg gegeten. Ze zien er wel ontzettend mooi uit. Erg fotogeniek. Groetjes, Nancy
BeantwoordenVerwijderenZe zien er mooi uit, maar ik heb ze ook nog nooit gegeten. Raar, eigenlijk. Schijnen dus heel lekker te zijn. Zie Jamie Oliver ze altijd zo heerlijk openduwen... Toch maar eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Peetje
Prachtig zijn ze hoor...enne lekker ook...liefs Ria...geniet !!...x!
BeantwoordenVerwijderenZelf ben ik er niet zo dol op, maar Gert des te meer en als we in Frankrijk zijn kan hij daar zijn hart helemaal ophalen met zoveel vijgen in het wild:) ik geniet wel erg van je foto's van deze prachtige vrucht!
BeantwoordenVerwijderenfijne zomerse dag!
lieve groet, Tjits
Die foto's doen me watertanden want ik vind ze heel erg lekker, maar ze zijn ook zo mooi daarom leg ik ze ook altijd eerst even neer op een bord op tafel. Heb een plant geprobeerd in de kas maar dat lukte niet, misschien had ik een verkeerde soort. Voordat ze mooi werden verrotten ze al en lekker waren ze al helemaal niet. Jammer dan. Geniet van deze zonnige dagen!
BeantwoordenVerwijderenLieve groeten van Janneke
Heerlijk.. Di ed ga ik.ook weer kopen. Mooie foto.s... Fijne middag nog. Groetjes paula
BeantwoordenVerwijderenJe hebt helemaal gelijk Mirjam! De foto's zijn prachtig geworden.
BeantwoordenVerwijderenFijne avond,
Madelief x
Vijgen, mooi én lekker vind ik ze, net zoals jij dat ook vindt, en nog eens dankbaar om op foto te zetten ook wat jij voortreffelijk deed Mirjam. Prachtig!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet,Marian
Mooi he, vijgen. Hopelijk krijgt onze vijgenboom dit jaar weer een rijke oogst. Elk jaar maak ik vijgenjam, vijgenchutney, vijgentaart, verse vijgen met sterke kaas... heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWat een mooi plaatje zo, zonde om ze op te eten. Fijn weekend!
BeantwoordenVerwijderenHeel mooie foto's van een aparte vrucht!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet en een heerlijk weekend wens ik je.
Prachtig zijn ze he?! Zonde om op te eten ;-)
BeantwoordenVerwijderenGeniet inderdaad van de zon :-)
Fijn weekend! Lieve groet,Hanny
Wat een mooie foto's!
BeantwoordenVerwijderenDe vijgen zijn heel fotogeniek, heel mooi met dat witte waasje eroverheen!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Linda