Ik kon er veertien plukken, drie waren al aangevreten en die heb ik voor deze vogeltjes laten hangen...
Ze waren wel erg klein, maar nu hoorde ik laatst dat je er steeds gelijk een paar uit moet halen, als ze beginnen te groeien, dan worden de overige peertjes toch wat groter. Mooie tip voor volgend jaar.
Op het blog van Miriam, 't Bezige Bijtje, zag ik afgelopen weekend dit recept voor stoofpeertjes, dat me heel erg aansprak, en aangezien onze peertjes Gieser Wildemannen zijn, moesten ze natuurlijk ook gestoofd worden.
Afgelopen dinsdag volgde ik haar aanwijzingen en ik moet zeggen, ik heb nog nooit zulke lekkere peertjes gehad.
Kort geleden hingen ze nog zo aan de boom...
En zo lagen ze toen in de schaal, te wachten om verwerkt te worden...
Ik schilde de peertjes en liet de steeltjes er aan. Ik sneed ze ook niet in kwarten omdat ze toch al zo klein waren...
Ik deed er wat rode wijn bij, een beetje kaneelsuiker en wat perenrood. Ook een beetje foelie en een stuk of vijf kruidnagelen. De rozijntjes bewaarde ik even voor wat later...
Ze gingen met een laagje water op het petroleumstelletje, waar ze toch wel zo'n kleine drie uur op stonden. Wat rook het lekker in huis, al die tijd...
En toen ze er eindelijk vanaf kwamen zagen ze er zo uit...
Probeer hier maar eens af te blijven...
Vorig jaar stoofde ik onze eigen peertjes ook al, toen waren het er maar vijf, maar ze waren lang niet zo lekker als deze...
Ik wens jullie een heerlijke zondag en alvast een heel fijne nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam
Oh die zien er heerlijk uit zeg! En dat petroleumstel, dat heb ik ook! Met nog 2 andere, ik gebruik ze momenteel allemaal. Gisteren maakte ik nog een grote pan stoofvlees. Vandaag gaan we daarvan smullen en wat er over blijft gaat in porties de vriezer in. Wie wat bewaart... Fijne dag Mirjam!
BeantwoordenVerwijderenWat een goede tips krijgen we toch van onze mede blogsters....we gaan potten maken...de lekkerste stoofpeertjes ooit....wat leuk is dat toch.
BeantwoordenVerwijderenJe stoofpeertjes zien er super uit...en hoe leuk...nog op een petroleum stelletje...
Ik zou zeggen..geniet van je stoofpeertjes...
Fijne Zondag,
Inge, my choice
Dat ziet er verrukkelijk uit Mirjam! Ze zullen vast zalig smaken!
BeantwoordenVerwijderenIk wens je een heerlijke zondag en fijne week.
Lieve groet.
Het water loopt me in de mond. Jammie.
BeantwoordenVerwijderenHet is nog redelijk vroeg voor de zondagmorgen, maar het water loopt mij al uit de mond ;-). Een leuke oogst en dan ook nog eens een heerlijk recept. Lekker hoor!
BeantwoordenVerwijderenEen fijne zondag Mirjam! Lieve groet, Ingrid
Heerlijk, dat ziet er goed uit. Zo maak ik ze ook ongeveer klaar, maar dan met rode port. Maar dat is maar eens in de zoveel tijd, het kan nu wel weer eens.
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, Renny
Dat klinkt heerlijk! Als ik kleine stoofpeertjes heb, laat ik ze ook heel en doe er altijd een scheutje port in. Rozijnen wist ik nog niet en het vocht aanmaken met custard ook niet, maar ik ga dit zeker ook eens doen. Zo leuk dat je ze op een oud petroleumstel hebt laten sudderen, net als bij mijn oma.
BeantwoordenVerwijderenEen fijne nieuwe week,
groetjes, Janneke
Komt de slow cooker uit grootmoeders tijd toch weer heel goed van pas,
BeantwoordenVerwijderenja, op deze manier gestoofd zijn peertjes op hun lekkerst,en helemaal van eigen oogst smaakt het nog lekkerder.
Ik laat het vocht ook altijd inkoken tot het wat stoperig is, maar in het geval dat het nog wat bindmiddel nodig heeft kies ik voor aardappelzetmeel in plaats van maizena,omdat het sap dan helder blijft.
Hier stond gisteravond de tuti-fruti na een nachtje wellen langzaam te garen voor bij de kalkoenfricandeau vandaag,zijn zo van die lekkere ouderwetse herfst gerechten die je door het hele huis ruikt.
Fijne zondag en smakelijk eten!!
Ger
Heeeeerlijk.......fijne zondag liefs Ria...x
BeantwoordenVerwijderenIk kom lekker peertjes bij jou eten.
BeantwoordenVerwijderenZien er heerlijk uit.
fijne zondag.
gr. Anita
Ja, hoe lang kunnen jullie er af blijven? Maar ook weer niet te lang wachten hoor! Eet smakelijk.
BeantwoordenVerwijderenFijne zondag verder, groetjes, Ingrid.
Prachtige peertjes, klein maar fijn!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet,
Marian
Wat mooi dat je er gelijk maar je header van hebt gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenZe zien er heerlijk uit.
En wat leuk dat je nog echt een petroleumstel daarvoor gebruikt.
Een mooie zondag verder!
Liefs, Gerry
Dus de oogst wordt al groter :-). En je petroleumstelletje kwam zo weer goed van pas, het ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes en alvast een fijne week gewenst!
Linda
Heerlijk stoofperen en wat zal het lekker ruiken in huis!
BeantwoordenVerwijderenSo good it looks. Have a nice start to the week.
BeantwoordenVerwijderenHugs
Het ziet er heerlijk uit Mirjam, het recept was inderdaad heel erg goed, gisteren stoofde ik ook de peertjes op die manier en wat denk je??? Ze zijn al op:)
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk om uit eigen tuin te kunnen eten.
Fijne week en lieve groet,
Eefie
Je zou eigenlijk die geur van de stoofpeertjes moeten kunnen vangen in een flesje...hmmm, heerlijk. Het water loopt me al in de mond!
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Peetje
Wat ziet dit er gezellig & heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenZo leuk die tips die je tegen komt via het bloggen .....
Liefs,
Yet
Mmmm heerlijk dat doet me denken aan de peertjes van mijn moeder vroeger, het hele huis rook dan zo lekker en ik kon bijna niet wachten tot we aan tafel gingen. De volgende dag kregen we dan een beker perensap mee naar school.
BeantwoordenVerwijderenZelf heb ik maar 1x geprobeerd om stoofpeertjes te maken maar wat ik ook deed rood werden ze niet haha.
Geniet er maar lekker van!
Liefs, Sas
Mmmm, als ze smaken zoals ze eruit zien....heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenLieve groet!
Dineke
Het klinkt heerlijk en dat komt mede door de prachtige foto's die je erbij hebt geplaatst. Helaas bij ons dit jaar maar 1 peer en die kan ik zelfs ook niet meer terug vinden. Gelukkig zijn er ook nog stoofpeertjes te koop. Voor het recept kom ik dan even bij je. Fijne dag, lieve groet
BeantwoordenVerwijderenHmmm de gieser wildeman is gewoon het lekkerste peertje om te stoven en al helemaal als ze uit eigen tuin zijn ;-)
BeantwoordenVerwijderenWater loopt mij hier al in de mond hihi......
Wat gaaf dat je nog een oud petroleumstelletje hebt staan.......daar garen ze prima op.....
Neem aan dat de peertjes nu op zijn??
Jullie hebben er in ieder geval lekker van genoten ;-)
Fijne dag!
Lieve groetjes,Hanny
Ik heb ook een petroleumstelletje bij mijn ouders vandaan gehaald. Ga de peertjes ook zo stoven
BeantwoordenVerwijderenmmm....wat zien ze er lekker uit!! Bedankt voor het recept...ik ga ze zeker ook een proberen. liefs, Anne.
BeantwoordenVerwijderen