Het werd gedaan bij iemand thuis en Tamara, de dame die de workshop gaf, legde alles prima uit. Eerst een beetje onwennig weer met zo'n matje, maar het lukte uiteindelijk best.
De foto's zijn niet al te scherp, maar met alleen een beetje licht van de lampen lukt dat ook niet al te best...
Alles werd na afloop bij elkaar gelegd en terwijl wij met z'n allen genoten van een drankje, dekte Tamara de tafel weer en zette alles klaar om te gaan eten. Van een paar dames kwamen de mannen erbij en gezamenlijk hebben we heerlijk aan tafel zitten eten...
Het was een heel geslaagde middag..
Dicky Marie heeft een nieuw blog aangemaakt, maar ze is inmiddels wel veel van haar lezers
kwijt....Huys 50 (klik) heet het... Ik zou zeggen, ga even bij haar kijken...
Lieve groet,
Mirjam
Ohh Mirjam ,wat doen jullie toch leuke dingen , ik had dit nog nooit gehoord ,een sushi-workshop .
BeantwoordenVerwijderenEn nog lekker op de koop toe. Fijn dat de mannen ook van het eten mochten proeven .
Ook voor jou een fijne zondag
Liefs christel
Wat een heerlijke workshop!
BeantwoordenVerwijderenEn daarna met de mannen erbij smullen van al dat lekkers....
Fijne zondag Mirjam.
Liefs,Hanny
Oh sushi, dat zou ik elke dag wel lusten, heerlijk! Ziet er inderdaad uit als een geslaagde middag. Liefs Sabine
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er verrukkelijk uit.
BeantwoordenVerwijderenDat is eens een heel andere vorm van handwerk geweest ;-) !!
BeantwoordenVerwijderenEen fijn initiatief, zo'n workshop ! Sushi is voor mij iets wat ik meestal ga eten, nooit zelf maak. Ik heb zo'n vaag vermoeden dat er toch heel wat voorbereidingswerk bij komt kijken (groentjes snijden en zo...). En of dat werk loont als je maar met twee bent... Als er bezoek komt, is het dan misschien weer wel heel interessant om het zelf te kunnen maken, want dit kan je op voorhand maken, sta je als vrouw tenminste niet de hele tijd in de keuken, als het bezoek er is !
Nog een fijne zondag, veel liefs !!
Ik zal dit ook niet gauw hier thuis voor slechts z'n tweetjes doen, maar ik ga wel Ben proberen over te halen om het een keer samen te maken, voor een voorgerecht misschien voor als we eens gasten hebben... Liefs, Mirjam
VerwijderenLijkt me ideaal als voorgerecht !!! En als je man keukenhulpje wil spelen, is het perfect om te maken wanneer er bezoek is !
VerwijderenZoals beloofd, het patroontje voor de pannenlapjes :
4 lussen, sluiten met hv
* Haak 12 vasten in het rondje, sluit met 1hv in eerste vaste
* (1v in 1ev, 2v in volgende v) 6 keer herhalen
* (2v haken, 2v in volgende v) 6 keer herhalen
* Elke volgende toer op dezelfde plaats meerderen, dus in elke toer 6 v meerderen. Belangrijk is dat je altijd op dezelfde plaats meerdert, zo krijg je een mooie zeshoek.
Haken tot je de gewenste grootte hebt.
Borduur de tekening erop, op basis van mijn foto's op m'n blog (of gewoon iets wat op een sneeuwkristal lijkt ;-))
Maak een tweede lapje en borduur het
Haak de twee lapjes met vasten aan elkaar, met een picot-steekje op elke punt van de zeshoek
Verzin iets om een lusje te maken (heb ik ook gewoon "eraan gehaakt")
Het originele patroon van Libelle was een enkel lapje, met dubbele katoenen draad gehaakt, maar ik vond het sneu dat je dan met het borduren maar slechts één "mooie" kant had en de andere zijde een "achterkantje van borduurwerk" zou worden. Vandaar dat ik het met enkele draad haak, en twee lapjes...
Ik hoop dat je er een beetje aan uit kan....
Xxxx
Wat leuk zo'n workshop maar ik moet bekennen dat ik het niet lust. Maar ik zou meedoen al is het alleen al voor de gezelligheid.
BeantwoordenVerwijderenEen fijne zondag.
Liefs Anneke
Heel bijzonder om een workshop sushi te doen en de resultaten mogen er zijn, het ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenMijn kleinzoon van 10 is er ook een liefhebber van, toen hij met zijn verjaardag mocht kiezen wat te eten, werd het sushi. Zo leuk, als de jongetjes komen logeren, koop ik voor de één sushi en de ander wil alleen maar de 3 P´s (pannenkoeken, patat of pizza).......
Fijne zondag,
Janneke
Geweldig vind ik dat als kinderen ook proberen andere dingen te eten dan de 3 P's...haha...
VerwijderenLiefs, Mirjam
Wat leuk om zo'n workshop te doen en daarna alles gezellig met elkaar te proeven! Een leerzame maar ook een hele gezellige middag. Bij Dicky Marie had ik mij al aangemeld, ik zag haar oproep al in een reactie die zij bij een andere blogster gaf.
BeantwoordenVerwijderenIk wens je een hele fijne zondag, Mirjam. Liefs, Ingrid
Wat ziet het er leuk en gezellig uit, ik eet zelf geen vis maar de sushi ziet er prachtig uit, de gezelligheid straalt van de foto's af!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Yvonne
Heerlijk sushi ...dat wil ik ook wel eens leren te maken....fijne zondag..!...x!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk om dat via een workshop te leren en dan heerlijk met elkaar de zelfgemaakte maaltijd eten.
BeantwoordenVerwijderenZiet er allemaal heerlijk uit.
Ik ga even bij Dicky Marie kijken.
Liefs, gerry
Wat een leuke workshop. En gezellig.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Esther
Leuk zo'n workshop !
BeantwoordenVerwijderenLieve groetjes.
De laatste jaren schieten de Sushibars en restaurants als paddenstoelen uit de grond.
BeantwoordenVerwijderenIk vind het altijd een prachtig gezicht die mooie presentaties bij buffetten van die hartige,kunstig gemaakte, kleurrijke bonbonnetjes uit de zee,zoals ik ze wel eens noem,hoewel er nog veel meer vullingen en toepassingen te bedenken zijn die niet uit de zee komen maar van het land.
En om dan kennis te maken met die rol en plakkunst tijdens eens workshop is natuurlijk altijd leuk en leerzaam.
Grappig om te zien dat bepaalde workshops die met eten te maken hebben meestal zittend aan tafel gebeuren zoals ook cup-cakes maken of taarten decoreren.
Hoewel sushi er heel erg kunstig uit ziet, is het eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Wel zul je voor het maken van sushi wat geduld moeten hebben, want het maken van goede sushi vergt veel tijd heb ik me laten vertellen.
Laat ik nou toevallig altijd al veel tijd en geduld hebben wanneer ik met eten bereiden bezig ben, maar ik zie mezelf nog geen maaltijd- achtige hoeveelheden aan sushi bereiden.
Eet buiten de deur graag 'n paar sushi's tijdens de voorgerechten gang,maar het allerliefste eet ik dan sashimi(dun gesneden rauwe vis) die ik in bakje wasabi en sojasaus dip en met smaak in mijn mond laat verdwijnen.
Zal mij niet wagen aan bakje kant en klare sushi uit de koeling van super en al helemaal niet met afprijssticker.
Vis moet vooral vers zijn wanneer ik het eet en zeker wanneer ik het aan mijn gasten voorzet.
Geloof dat ik eens ff naar buiten moet,de temperatuur is heel hoog voor de tijd van het jaar hoor ik net.
Fijne zondag nog Mirjam,voor wat er van over is en lieve groet,
Ger
De vis moet zeker heel vers zijn en ook de gekookte rijst mag niet langer dan één dag bewaard worden, leerde ik gisteren. Gekookte rijst bederft veel sneller dan we denken... Dit was heel leuk om een keer te doen en om te eten...
VerwijderenFijne middag Ger, liefs, Mirjam
Leuk zo'n workshop! Vooral als je het na afloop zelf mag opeten :-)
BeantwoordenVerwijderenVan mijn werkgever kregen we een paar jaar geleden een kerstpakket met sushi pakketten. Ik had het enthousiaste voornemen om het zelf een keer te proberen te maken, maar het is bij een voornemen gebleven. De azijn is wel opgeraakt en later heb ik de zak rijst weggeven aan iemand die vervent sushi maker is. Zo kwam het toch nog goed met het pakket :-)
Groetjes Anita
Ziet er allemaal extreem lekker uit en vooral heel fleurig, bijna net zo fleurig als mijn deken (bedankt voor het compliment hierover)
BeantwoordenVerwijderenNog een fijne zondag,
Brigitte
Het ziet er prachtig uit....ook qua kleur! Maar de smaak.....persoonlijk vind ik er niet veel aan!
BeantwoordenVerwijderengelukkig.....smaken verschillen en jij hebt er van genoten!
groet Trijnie
Gezellig om zo'n workshop met elkaar te doen; je leert ervan en je mag het nog opeten ook!
BeantwoordenVerwijderenJe zal het vast thuis ook gaan uitproberen!
Fijne avond, Mirjam! Lieve groeten, Linda
Een kookworkshop is altijd leuk! Zelf ben ik echt een liefhebber van simpel, puur eten en ik hou niet van 'gedoe'. Sushi is aan mij niet besteedt, ik maak en eet liever een stoere ovenschotel of een verse salade..
BeantwoordenVerwijderenO maar ovenschotels en salades zijn hier ook favoriet hoor, ik hou gewoon van heel veel verschillende dingen... Liefs, Mirjam
VerwijderenLekker hoor Mirjam en hartstikke leuk om te doen. Ze zien eruit als kunstwerkjes!!
BeantwoordenVerwijderenLiefs Monica
Wat leuk om daar een workshop in te doen. Kleurrijke kunstwerkjes. Maar ik vind ze er mooier uitzien dan dat ik ze lekker vind. De vis smaakt me wel maar de koude rijst sla ik liever over. Toch heb ik het regelmatig gegeten tijdens Aziatische vakanties om onze oudste zoon te bezoeken.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Ingrid.
We maken het hier regelmatig, ook al vind ik het vaak ene klus, maar het is zo leuk om te doen en vooral om op te eten:)
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er weer heel gezellig uit zo samen.
Wat zullen de lichtjes in de potten leuk gestaan hebben Mirjam, lijkt me prachtig om te zien.
Lieve groet, Eefie
Leuk zo'n workshop! Hoewel ik het ook zeer bewerkelijk klaarmaken vind. Maar in zo'n groep is dat natuurlijk reuze gezellig. Zeker als je daarna al deze kunstwerkjes mag oppeuzelen...jummie!
BeantwoordenVerwijderenFijne week!
Liefs, Peetje
Heerlijk sushi's... en 't leek me daar een supergezellige bedoening tijdens de workshop!
BeantwoordenVerwijderenFijne week!
Ik ben niet zo van de sushi, maar een workshop is natuurlijk altijd leuk en gezellig.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Barry
Goh wat leuk en lekker. Ik wist ook helemaal niet dat dat als workshop gegeven werd. Een goede manier om het te leren bereiden en eten. Fijne week, lieve groet
BeantwoordenVerwijderenziet er heerlijk uit, én mooi, te mooi om op te eten ;-)
BeantwoordenVerwijderenik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit sushi at.
liefs, Hilde