Ik had het een poosje terug bij iemand gezien, op een blog, maar ik weet niet meer waar dat was... er werd verwezen naar Simones Kitchen (klik) en daar vond ik dit heerlijke recept... Als ik nu dus iemand passeer, laat het me weten, dan zet ik je naam er alsnog bij hoor...
Limoncello
Trifle
Wat je nodig hebt...
2 sinaasappels
3 el limoncello
1 pak lange vingers
300 gr mascarpone
2 el poedersuiker
1 citroen, rasp en sap
1 vanille stokje
2 bakjes frambozen of ander seizoensfruit
donkere chocola om te raspen (aan 1 reep heb je voldoende)
Hoe je deze maakt...
1. Pers de sinaasappels uit en meng dit in een platte bak met de
limoncello. Proef even of het niet te sterk is naar je smaak. Is dat het geval
doe er dan iets meer sinaasappelsap in of andersom iets meer limoncello.
2. Zoek een mooie platte schaal uit om je trifle in op te bouwen. De mijne
(de grote) was eigenlijk iets te diep. Dit is geen hoog dessert.
3. Dip je lange vingers een voor een in het sinaasappel/limoncello mengsel
en leg deze onder in de schaal tegen elkaar aan tot je een aansluitende laag
hebt.
4. In een andere schaal meng je de mascarpone met wat van het overgebleven
sinaasappel mengsel en sap van een halve citroen. Niet te veel ik gebruikte
ongeveer 2-3 eetlepels vocht. Voeg de twee scheppen poedersuiker eraan toe, de rasp
van de citroen en het vanillemerg en roer dit alles goed los. Zorg dat het goed
gemengd is.
5. Verspreid je mascarpone mengsel over de laag lange vingers en spreid het
uit tot het glad is.
6. Voeg vervolgens al je frambozen toe en druk deze zachtjes in de
mascarpone tot je een aangesloten laag frambozen hebt. Rasp hierover heen de
pure chocola en zet in de koelkast tot gebruik.
Het zag er heerlijk uit, maar het smaakte ook nog eens verrukkelijk...
Ik ben benieuwd wie deze trifle een keer gaat maken, laat je het me weten? Fotootje ook op je blog...?
Ik gebruikte een ovenschaal als vorm om dit in te doen, maar je kunt ook allemaal kleine schaaltjes gebruiken, zodat iedereen een eigen toetje heeft...
Geniet ervan...
Liefs,
Mirjam
Meteen gepind! Heerlijk en dankjewel! :-)
BeantwoordenVerwijderenJaaaaaaaaaa....
BeantwoordenVerwijderenIk was al nieuwsgierig naar dit recept!
Lijkt ook een beetje op een tiramisu...
Heerlijk!
Deze ga ik zeker een keer maken ;)
Het leuke aan dit receptje is, dat het niet al te moeilijk is, dus ik ga het zeker opslaan en proberen !!
BeantwoordenVerwijderenNiet met Kerst, want voor een keertje ga ik de typische engelse christmas pudding serveren (gekocht hoor, niet zelfgemaakt, daar moet je maanden op voorhand aan beginnen, en laat ik het idee voor die pudding nou net een weekje of twee geleden in mijn hoofd krijgen hihi... Oeps te laat om het zelf te maken...)
Het leuke aan je recept is ook dat je alles op voorhand kan maken en in de frigo (koelkast dus hihi) kan zetten, zoiets verlicht de "werkdruk" wanneer je bezoek hebt !
Liefs en nog een mooie dag !!
Ingrid
Klopt Ingrid, het is heel erg makkelijk om te maken en kan eigenlijk niet mislukken...
VerwijderenEen paar jaar geleden maakte Ben nog een echte Christmas Pudding, die maakte hij al in september, en oh wat was dat lekker zo eind december... Met Brandybutter erbij en ook nog flamberen... Jammy...
Liefs, Mirjam
Dit ziet eruit als het ideale dessert voor de komende feestdagen.....
BeantwoordenVerwijderenSuper! Wie weet wordt dit mijn toetje dit jaar....jammie.
Alvast fijne dagen gewenst mocht ik je niet meer spreken ;)
Liefs
Yammie, ik bewaar het recept, want dit is wel heel erg verleidelijk, ga even bij lezen op je blog Mirjam. bedankt voor je lieve berichtjes en de vriendschap op facebook. Groeten Pauline
BeantwoordenVerwijderenDit gaan wij hier thuis heerlijk vinden! Ik geef het recept vanavond door aan de meesterkok :-)
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er heerlijk uit! Hier is het toetje gisteren bedacht voor de kerst. Ga dit weekend proefdraaien, wordt dat niks ga ik jouw recept gebruiken. Liefs Sabine
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er erg lekker uit. Ik ben benieuwd of dit in blogland de komende weken veel gegeten wordt, de reacties zijn in ieder geval heel enthousiast. Bedankt voor het delen, Mirjam!
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Ingrid
Woehaaa! Wat ziet dat er verrukkeluk uit! Ik heb net mijn ontbijt op, maar ik krijg hier meteen zin in :-)
BeantwoordenVerwijderenIk zet hem op mijn 'recepten om te proberen' lijstje. Wanneer ik 'm gemaakt heb zal ik 'm zeker laten zien op mijn blog.
Fijn weekend alvast!
Lieve groet
Anita
Dat ziet er heerlijk uit, en het recept sla ik op. Als ik het heb gemaakt, zal ik het op mijn blog zetten, maar voor deze kerst heb ik al iets anders in de planning.
BeantwoordenVerwijderenLieve groet,
Janneke
Dat ziet er lekker uit. Deze ga ik onthouden.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Nicole
Liefhebbers genoeg, Mirjam! Het ziet er dan ook heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenFijne dag, liefs Linda
Deze slaan we zeker op! Voor de kerst gaat het niet meer lukken, want daar heb ik al een ander toetje in de planning. Maar volgens mij is het ook zo tussendoor wel eens lekker om te maken, met een heerlijke kop thee ernaast...Dankjewel voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Peetje
Wanneer de nieuwsbrief van Simone's Kitchen in mijn mailbox binnen komt begin ik al te watertanden en dat komt niet enkel door het lekkers wat ik zie maar de manier van fotografie en goede informatie spreken mij aan. Ik volg o.a.haar heerlijke recepten website al een hele poos en maak er af en toe ook wat lekkers van,maar maak lang niet overal blogposten over wat er uit mijn keukentje komt.
BeantwoordenVerwijderenKan me dit heerlijk uitziende recept nog wel herinneren het komt volgens mij bij Jamie Oliver vandaan,alleen paste Simone het een beetje aan naar haar voorkeur.
Aan alle reacties te zien slaat dit dessert goed aan en zal het binnenkort op menig menu staan.
Zal bij mijn recepten lang niet altijd het geval zijn want de meeste lezers of hun huisgenoten lusten of kennen het niet en halen het neusje op;-)
Hier weet ik al wat het dessert met Kerstmis zal zijn en ik kan mij daar nu al op verheugen,
wat volgens mij ook weer zijn nadelen heeft wanneer je net als ik ALLES lust en eet,oei,oei dat wordt weer de rem erop na zulke feestdagen.
Fijn weekeind en lieve groet,
Ger
Oh dit zag er zo heerlijk uit .. en ik zie niet moeilijk voorbij komen .. maar ik weet zelfs niet eens wat limoncello is (help) is het niet te zuur met die framboosjes ? Jou chocolade ziet er héél fijn gerapst uit , als ik rasp is hij veel grover , met wat heb jij geraspt ?
BeantwoordenVerwijderenLimoncello is een citroenlikeur, beetje zuur, maar meer fris dan echt zuur. En aangezien er aardig wat suiker in gaat is het geheel niet te zuur met de framboosjes... Ik heb de chocolade geraspt met de grove kant van een vierkante rasp... Succes ermee als je hem ook wilt maken, echt heerlijk en niet moeilijk...
VerwijderenLiefs, Mirjam
Dus citroenlikeur , dat vind ik dan in de supermarkt bij de dranken ?
VerwijderenIk ga het maken hoor , ik heb een kerstfeestje op donderdag en het is eens iets anders he ;-)
Nee, niet in de supermarkt, want het is een likeur en die valt onder de sterke dranken. Dus tenzij jouw supermarkt een aparte slijterij heeft, kun je beter meteen naar de slijter gaan. Ik haalde het bij DirckIII en het merk is Luxardo (die is het lekkerste vind ik)... Succes, laat je me nog weten of het gelukt is?
VerwijderenLiefs, Mirjam
Ah bedankt !
Verwijderenoooo dat ziet er lekker uit! Ik sla m op!
BeantwoordenVerwijderenliefs
lynda
Bedankt voor het recept. Het lijkt me goed te maken en nu een vakantie van twee weken begint ga ik het eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenIn een bovenstaande reactie las ik over een christmaspudding. Wat is dat voor bijzonders dat die maanden van te voren gemaakt moet worden? En wordt die dan in de koelkast bewaard?
Kerst heb je al gevierdmaar ik geloof niet dat je de echte kerstdagen helemaal alleen zult doorbrengen. Dus ik wens je fijne kerstdagen, een goede jaarwisseling. En een voorspoedig en gezond 2015! Groetjes, Ingrid.
Hoi Ingrid,
VerwijderenVoor een Christmas Pudding moet je hier maar eens kijken: http://nl.wikipedia.org/wiki/Christmas_pudding Echt Engels hoor, maar wij vinden het heel lekker, al moet je wel van de pittige smaak houden... Deze wordt niet in de koelkast bewaard, maar gewoon in de kast. Door de alcohol die er in gaat is de cake lang te bewaren, hoe langer hoe beter haha...
Ik ben de beide kerstdagen niet alleen nee, dus ik ga me heel goed vermaken... Jij ook heel fijne feestdagen en een mooi, gezond en vooral heel gezellig 2015... liefs, Mirjam
Ohhh.... krijg meteen zin, wat een heerlijk recept lijkt me dit! THNX voor het delen Mirjam en lieve groet!!
BeantwoordenVerwijderenZo...dat ziet er lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenFijne avond nog.
Groetjes,
Inge, my choice
Zo dat ziet er heerlijk uit! Ik eet zelf altijd veganistisch dus ik vervang de mascarpone door de plantaardige variant en dan kan ik hem ook maken, bedankt voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Yvonne
Mooie banner Mirjam en hmmm lekkr het toetje ik sla hem op dank je wel :-)
BeantwoordenVerwijderenLiefs,Hanny
Het lijkt me een heerlijk toetje Mirjam, mooie smaken bij elkaar.
BeantwoordenVerwijderenAan de reacties te lezen zijn er straks heel veel mensen die dit toetje maken!!!
Bij ons zijn de eigengemaakte bitterkoekjespudding en de langevingerpudding favoriet, recepten die van oma op moeder op dochter en kleindochter gaan...smullen dus.
Lieve groetjes, Eefie