Een aantal van jullie vroegen naar het recept van het toetje van ons kerstdiner...
Ik had het een poosje terug bij iemand gezien, op een blog, maar ik weet niet meer waar dat was... er werd verwezen naar Simones Kitchen (klik) en daar vond ik dit heerlijke recept... Als ik nu dus iemand passeer, laat het me weten, dan zet ik je naam er alsnog bij hoor...
Limoncello
Trifle
Wat je nodig hebt...
2 sinaasappels
3 el limoncello
1 pak lange vingers
300 gr mascarpone
2 el poedersuiker
1 citroen, rasp en sap
1 vanille stokje
2 bakjes frambozen of ander seizoensfruit
donkere chocola om te raspen (aan 1 reep heb je voldoende)
Hoe je deze maakt...
1. Pers de sinaasappels uit en meng dit in een platte bak met de
limoncello. Proef even of het niet te sterk is naar je smaak. Is dat het geval
doe er dan iets meer sinaasappelsap in of andersom iets meer limoncello.
2. Zoek een mooie platte schaal uit om je trifle in op te bouwen. De mijne
(de grote) was eigenlijk iets te diep. Dit is geen hoog dessert.
3. Dip je lange vingers een voor een in het sinaasappel/limoncello mengsel
en leg deze onder in de schaal tegen elkaar aan tot je een aansluitende laag
hebt.
4. In een andere schaal meng je de mascarpone met wat van het overgebleven
sinaasappel mengsel en sap van een halve citroen. Niet te veel ik gebruikte
ongeveer 2-3 eetlepels vocht. Voeg de twee scheppen poedersuiker eraan toe, de rasp
van de citroen en het vanillemerg en roer dit alles goed los. Zorg dat het goed
gemengd is.
5. Verspreid je mascarpone mengsel over de laag lange vingers en spreid het
uit tot het glad is.
6. Voeg vervolgens al je frambozen toe en druk deze zachtjes in de
mascarpone tot je een aangesloten laag frambozen hebt. Rasp hierover heen de
pure chocola en zet in de koelkast tot gebruik.
Het zag er heerlijk uit, maar het smaakte ook nog eens verrukkelijk...
Ik ben benieuwd wie deze trifle een keer gaat maken, laat je het me weten? Fotootje ook op je blog...?
Ik gebruikte een ovenschaal als vorm om dit in te doen, maar je kunt ook allemaal kleine schaaltjes gebruiken, zodat iedereen een eigen toetje heeft...
Geniet ervan...
Liefs,
Mirjam