vrijdag 21 oktober 2011

Fotoshoot

En macarons...

Verleden week heb ik met Sanne in Leiden rondgewandeld. Zij moest nog een extra fotoshoot maken voor haar werk als CityBird. Ik was dus die dag haar 'model'! Dat was een heel leuke ervaring. Ze maakt tegenwoordig van zoveel mensen foto's, maar nog nooit eerder was ik haar object. In totaal heel veel foto's gemaakt waarvan Sanne er 24 heeft uitgekozen. Een aantal daarvan zijn te zien op haar Blog. Een van de foto's heb ik nu op mijn blog gezet als profielfoto...


Na de fotoshoot hebben we nog lekker ergens geluncht en zijn we nog even naar het brocantewinkeltje gegaan waar ik laatst van beide meiden zulke mooie dingen mocht uitkiezen. Ik vond er dit keer een heel leuk koffiepotje. Volgens de eigenaresse van de winkel was het van 'armeluiszilver' en heel oud. Het materiaal is eigenlijk porselein met een heel dun laagje zilver eroverheen... Ik dacht altijd dat armeluiszilver een glazen basis had, maar ik kan me natuurlijk vergissen. In ieder geval een heel leuk koffiepotje rijker...


We gingen ook nog even langs bij Dille & Kamille, dat vind ik zo'n leuke winkel. Ik heb er een flinke rieten boodschappentas gekocht, maar ook dit boekje


We hadden in Brugge een klein doosje macarons gekocht bij een patisserie-winkeltje en daar bij de koffie heel erg van genoten...
Inmiddels heb ik een poging gewaagd om zelf een paar van die heerlijkheden te maken...Het was nog een hele toer hoor, een deel is compleet mislukt, en deze die wel gelukt zijn, hebben allemaal een ander maatje, maar de smaak.... Heerlijk.
Chocolademacarons met een vulling van witte chocolade... Mijn favorieten!
Voor een eerste poging niet eens zo slecht, dacht ik zo...

Voor jullie allemaal een heel fijne dag, en alvast een heel mooi weekend...

Lieve groet,
Mirjam

33 opmerkingen:

 1. Stoer hoor zo maar open en bloot met je foto op je blog, maar ik zie wel een heel leuk mens, leuk om dit zo samen te doen.

  Ik vind het koffiepotje wel een hele mooie hoor, dat is nogeens een leuke aanwinst.

  Fijn weekend Mirjam, geniet van het mooie weer

  En bedankt voor je altijd lieve reacties bij mij.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat leuk, ik had een heel ander beeld bij jou :))
  Zelf vind ik het vreselijk om voor de camera te staan! Dus ik ben blij dat ik hier in de huis de fotografeerpassie heb en niet één van de anderen :)
  Je koffiepot is lief, en idd ik dacht ook dat de basis van armeluiszilver glas was..
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mirjam, wat leuk om te zien wie je bent, wie dit blog schrijft. (Misschien moet ik ook maar eens een goede foto van mezelf gaan plaatsen...)
  Die macarons zou ik wel eens willen proeven, nog nooit gegeten, ze zien er lekker uit.
  Fijn weekend!
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh, die macarons zien er zeker erg lekker uit! Moeten we echt een keertje samen gaan maken, misschien met z'n drietjes, met Laura erbij? Lijkt me leuk!
  Ik ben blij dat je het leuk vond om voor de camera te staan, ik vond het ook hartstikke leuk om een keer een shoot met jou te doen!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Mirjam,
  Wat leuk om nu zo'n vriendelijk gezicht bij jou blog te zien!
  Kon ook niet anders met al die hartelijke, enthousiaste reacties.
  Wat is de shoot prachtig geworden!
  Zo leuk een dochter als fotograaf.....
  Zelf hou ik niet zo van op de foto komen, maar wanneer je dochter dit doet geeft dit vast een meer ontspannen gevoel.....
  Ook ik dacht dat armeluiszilver een glazen basis had. De koffiepot is gewoon een leuke aanwinst.
  Een heel fijn weekend!

  Hartelijke groet,
  Harriëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je dochter een fotoshoot van je maakte, en goed gelukt!!! Zo leuk om je hier op de foto te zien, Het beeld klopt wel met wat ik van je in gedachten had, vriendelijk en open!!!
  Je boft met die mooie aanwinst, ik dacht ook dat de basis glas was, zijn we weer wat wijzer.
  De mcarons zien er heerlijk uit, krijg er zin in!!!

  Dank je wel voor je lieve reactie, soms lucht het op om het even van je af te schrijven.
  Een de zon is hier ook echt wel te zien hoor!!!

  Een lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lijkt me dit super gezellig zo'n dagje in de belangstelling van je dochter! en die macrones ik kom lang hoor!! wahhhh heerlijk!!!
  Ga nu even bij je dochter op bezoek want daar ben ik nog niet geweest
  Fijn weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige foto van een prachtig mens Mirjam, je straalt op de foto net zo'n warmte uit als in je posten en reacties.
  Heerlijk samen zo'n dagje Leiden en Dille & Kamille is een leuke zaak om even rond te snuffelen, jammer dat er hier in de buurt geen winkel van is.
  Je heb een paar mooie aanwinsten op de kop getikt. Je macarons zien er heerlijk uit en misschien qua uiterlijk iets platter dan anders, maar het gaat tenslotte om de smaak.
  Ik wens je een heel fijn weekend.
  Lieve groet, mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk om je zo in het echt te zien. Vooral omdat ik de laatste tijd zoveel met jou gemaild heb over mijn kapstok. (Daar ben ik trouwens nog niet aan begonnen).
  En wat lekker die macrones. Ik geloof niet dat ik bij jou in de buurt woon, anders wist ik het wel!

  Groetjes,

  Lizet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zo leuk Mirjam om je nu eens in het "echt" te zien!! je hebt zo'n lieve, warme open blik dat ga ik niet meer vergeten!
  wat leuk dat je dochter een reportage van je gemaakt heeft, ik ga zo even bij haar kijken.
  en die macarons zien er heerlijk uit, weet je dat ik die nog nooit geproefd hebt.. ga ik toch maar eens doen, of juist beter van niet haha!

  geniet van een heerlijk ZONweekend!
  liefs van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou je staat er goed op hoor. Wat leuk en gezellig zo'n dag. Het koffiepotje is een plaatje nou zet de thee en die heerlijke macarons maar klaar ik kom eraan....

  Lieve groet,
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou dat ziet er goed uit zeg wat een prachtige foto van jezelf dat mag toch gezien worden .... heerlijk dat je dochter dat allemaal kan...die koekjes zien er heerlijk uit al moet ik bekennen ze nog nooit heb gegeten .... ga ik zeker een keer doen ...fijn weekend lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat zien die koekjes er heeeeerlijk uit! Zijn die ook in NL verkrijgbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie foto! En wat een mooie foto's op de blog van je dochter! Leuk om nu een beeld bij de naam te hebben ;-)
  Wat leuk dat jullie dat samen hebben gedaan! Dat was vast geniete,
  En die macarons zien er heerlijk uit!
  Jij/jullie ook een heerlijk weekend toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Mirjam,wat een mooie foto zeg, ik vind het ook altijd fijn om een gezicht op een naam te kunnen plakken, dat maakt op de één of andere manier voor mij het bloggen fijner ;)
  Je macarons zien er heerlijk uit hoor, helemaal niet slecht voor een eerste poging.
  Fijn weekend, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Héé....., mooi mens...
  niet alleen van buiten maar zeker ook van binnen,ook al ken ik je niet persoonlijk,maar dat gevoel krijg ik wel altijd bij het lezen van je aardige posten en reacties!

  Leuk om voor de camera te staan met je dochter samen.

  En aansluitend ook nog eens een gezellig dagje saampjes.
  Zal met veel interesse op haar blog een kijkje nemen.


  Grappig dat ik op deze manier de koffiepot uit mijn kinderjaren weer tegen kom:-)
  Wij hadden vroeger thuis een compleet koffiestel in de voorkamer op 'n buffetkastje staan,net zoals we daar bijna nooit zaten in de met rood pluche beklede club's dronken we ook nooit koffie uit die goudkleurige kopjes.
  Als kind was het al niet mijn smaak, ik vond het model wel sierlijk van vorm maar daar was ook alles mee gezegd.
  Als het eens in de zoveel tijd door 'n afwassopje moest waren mijn zussen en ik er altijd heel voorzichtig mee omdat we in die tijd niet zoveel bling,bling in huis hadden en dachten dat het een vermogen gekost moest hebben....
  Maar later bleek dat niet alles goud is wat blinkt!!!

  In de tijd(1949) dat er in ons gezin een tweeling geboren werd en mijn moeder niet met de handen in het water mocht vanwege ernstig eczeem kregen wij hulp in de huishouding van het bedrijf(Philips) waar mijn vader destijds werkten.
  Die hulpen, twee gezusters, hebben jarenlang bij ons thuis mede met mijn moeder het huishouden draaiende weten te houden.
  Wij als kinderen waren stapelgek op die hulpen en noemden ze dan ook tante Riek en tante Toos.
  Ze waren altijd ''in'' voor een lolletje erg gezellig en van de saaiste boterham wisten ze nóg 'n soort gebakje te maken.
  Poetsen konden ze ook als de beste......want zonder dat mijn moeder het wist ging het servies deze keer niet in 'n sopje maar bedacht tante Riek dat het busje Brasso(koperpoets)er wel eens aan te pas moest komen, en wat er toen gebeurde laar zich raden,niet enkel de stof......maar ook het plaque d'or (bladgoud)vloog van het koffie servies.
  Tante dacht tijdens het poetsen....tja nou is het toch al te laat,laat ik maar gewoon dat hele goudlaagje weg poetsen.
  Kan me nog herinneren dat mijn moeder dat niet kon waarderen.
  Maar ik vond het nu witte servies(met hier en daar 'n restje goud in de hoekjes)er wel op vooruitgegaan en kreeg nóg meer bewondering voor Tante Riek,want zij wist in mijn ogen van toen....wat mooi was.
  Later hebben we er met z'n allen wel hartelijk om kunnen lachen en als het nog wel eens terspake komt met mijn zussen kunnen we nog lachen om het voorval én de fijne tijd die wij als kinderen thuis hadden met de tante's.
  De tante's zijn we nooit vergeten want tot op hoge leeftijd(100)kreeg tante nog bezoek van ons.

  Wat 'n lang verhaal is het geworden hé;-)lieve Mirjam....we hadden in die tussentijd wel 'n bakkie kunnen doen uit jou koffiepot met zo'n heerlijk zelfgebakken macaron daarbij!!!

  Fijn weekeind en bedankt voor de tijd om dit hele epistel te lezen!!!!
  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mooie foto Myriam, je dochter heeft er verstand van.
  Leuk kannetje ook enne die macarons mmmmmmmmmmm lekker.

  Ik wens je ook een heel fijn weekend toe!
  Liefs
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie foto, leuk dat we er nu een heel vriendelijk gezicht bij je naam weten.
  De koekjes zien er zeer verleidelijk uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een héél leuke foto; je kunt zien dat je erg op je gemak bent bij deze fotograaf! ;-)
  Voor een eerste keer vind ik die macarons heel goed gelukt, hoor! Ik hou het meestal bij mijn beproefde cake-recept, omdat ik dan zeker weet dat het niet mis gaat. Maar nu ik dit zie...ik ga toch ook weer eens wat nieuws proberen!
  Een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heey, waar heb ik dit lieve snoetje eerder gezien hihi!! Een hele leuke serie, Sanne kan trots zijn op het resultaat...en jij uiteraard ook! Je macarons zien er heerlijk uit en mijn maag knort....mmm...jammer dat ik er niet bij kan!

  Een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Prachtige foto van een heel mooi mens :-)
  Ik vind het altijd héérlijk om een gezicht bij een verhaal te hebben. Het plaatje klopt hoor hihi
  Mmm toevallig nog zo'n lekkere macaron over ?!
  Dan zorg ik voor de koffie ;-)
  FIJN WEEKEND Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Myriam wat sta je er mooi op, prachtige foto en wat leuk samen met je dochter en dat koffiekannetje super leuk, ook ik dacht altijd dat het op glas was. De macarons mmmmmmmmmmmmhhhhh
  Fijn weekend lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat heeft je dochter schitterende foto's gemaakt!
  En wat leuk, dat je je zo aan ons laat zien.
  Een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een prachtige foto's, leuk dat je dochter een fotoshoot van je heeft gemaakt! Het ziet er uit alsof jullie een hele leuke dag hebben gehad en die macarons,...die zien er heel goed uit!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 25. O jij durft!Een foto op je blog, tja, dat zouden we allemaal eens moeten doen, ...Je staat er leuk op!
  Mooi dat armeluiszilver, en weer iets geleerd, want ik dacht het van glas werd gemaakt.
  Fijn weekend!
  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat leuk om nu eens een gezicht achter dit blog te zien!
  Leuk je aankopen en met een heerlijk resultaat, het water loopt me in de mond!
  Fijn weekend!
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Handig hoor, zo'n dochter die fotograaf is, en wat een mooie foto is het geworden. Leuk om je te zien! Groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Een heel leuk idee van San om de Macarons een keer met z'n drietjes te maken! En de fotoshoot is natuurlijk super gaaf, je staat er goed op hoor moeders;)! En ik wist niet dat je daarna weer wat bij het winkeltje had gehaald! Leuk hoor dat koffiepotje! Echt iets voor jou!
  fijn weekend, Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi Mirjam,

  Allereerst bedankt voor je leuke reacties op mijn blog.
  Heb net je fotoshoot bekeken ziet er mooi uit,de foto van jou tegen het muurtje met opgetrokken been vindt ik echt super qua sfeer.

  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hai Mirjam,
  Jij had dus ook al zo'n leuk dagje. Leuk je kannetje en jaaaa....heerlijk zijn die macarons ! jammer dat ik er niet even 1tje mee kan proeven zeg. Ze zien er goed uit hoor. En als het maar smaakt toch? Ik wens je nog een hele fijne zondag en alweer mooi weer ! groetjes van Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een mooie foto van jou Mirjam! Ik ken wel de kleine foto bij je profiel, maar nu zie ik je pas goed. En macarons, heerlijk! Die van jou zien er ook lekker uit, witte chocolade mmmm.
  Groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een prachtige foto heeft je dochter gemaakt; leuk hoor een gezicht bij je blog! En macarons... heerlijk, ik vind ze er super uit zien.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam