dinsdag 17 april 2012

Tuin

Vorige zomer, zo'n beetje aan het eind ervan, kochten wij een appelboompje. De vele aardbeienplanten moesten er aan geloven, omdat we wat meer variatie in de tuin wilden en dit appelboompje was daar een mooi begin van.
Inmiddels zit er al weer wat nieuw blad aan en ik zag gisteren zelfs het begin van bloesems. Heel pril nog, maar wat een goed teken, het boompje slaat dus goed aan. Wie weet zullen we onze eerste appeltjes kunnen oogsten deze zomer.Ook zag ik dat de akelei al bijna in bloei is...En de clematissen vormen alweer mooie bloemknoppen...De vlinderstruik is twee weken geleden gesnoeid en daar komen alweer mooie uitlopertjes aan...


De hosta klimt ook weer zachtjes het zonnelicht tegemoet...


De wilde hiacynth bloeit prachtig met zijn blauwe bloemetjes...


De hortensia begint ook al weer knoppen te krijgen, hier komen straks weer ruim honderd bloemen in...Ook de pioenroos begint weer knoppen te vormen. Deze staat er pas twee jaar en afgelopen jaar kreeg hij slechts 1 bloem, nu zitten er toch zeker 6 knoppen in...


Ook de blauwe bes heeft zijn eerste bloesem laten zien. Dit is ook nog een jonge plant, afgelopen zomer geplaatst maar we hebben er toen al heel wat bessen van gegeten. Heerlijk...Onlangs kreeg ik deze award van Laura van Atelier Laura  ...


Ik geef deze award door aan jullie allemaal, omdat ik ieder blog leuk en boeiend vind en blij ben met al jullie reacties... Ik ben van plan nog heel lang hier van te blijven genieten...

Ik wens jullie allemaal een heel fijne dag, ondanks het herfstige weer,

Lieve groet,
Mirjam

33 opmerkingen:

 1. Wat mooi zeg! Wat staat er al veel bij jou in knop zeg! Hier gaat het toch iets minder snel. wel de bloesem en de dotterbloem staan in volle bloei.
  Ik ben boven de schoonmaak aan het houden dus geen tuin voor mij vandaag.
  Straks nog wel even wat foto's maken denk ik. Ik kwam de oude merklappen van mijn moeder en oma tegen dus even lekker knoeien met het toestel.
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig al die mooie foto's ,alles komt weer op in de tuin en langzaam word het weer mooi kleur en fleur ...wel een onderhoud ...leuk zo appelboompje hoop dat hij je veel appels gaat geven ...fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. So many beautiful spring pictures you bid on today. Apple tree look pretty so you can safely your first apple this year * smile *. Congratulations to the award. Have a nice day.

  Hugs
  Elna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat komt alles alweer mooi uit bij jou zeg. Prachtig. Ik heb vanmiddag nog even in de tuin gewerkt. Het is wel frisjes, maar het zonnetje schijnt.
  Fijne week, groetjes Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog even en jouw tuin staat volop in bloei!! Geweldig hè...en nu ook nog even een zon die gaat stralen!

  Gisteren heeft manlief het grootste deel van het terras met de hogedruk schoongespoten, het ziet er weer uit als nieuw!! Ik vind het ook altijd zo leuk om er naar te kijken (niet al te lang hoor hihi) want het vuil verdwijnt als sneeuw voor de zon!

  Nu nog even flink wat zand in de voegen vegen, anders heb ik over een paar maanden zoveel werk met het onkruid dat er tussen vandaan komt.

  Een fijne dag nog Mirjam! Liefs van mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat een mooie foto's! Heerlijk hè, die belofte die de tuin heeft momenteel... Nu nog een beetje warmer buiten en dan genieten we weer volop!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al dat ontluikende groen....het cadeautje van het voorjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterende foto's van dit seizoen vol beloftes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's heb je gemaakt van al dat ontluikende groen! daar beleef je nu en straks veel plezier aan! Het weer nu nog een beetje warmer en het wordt helemaal genieten!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is zo mooi dat alles weer uitloopt. Het groeit harder dan dat de zon schijnt. Met mijn viooltjes is het zo dat het blad harder groeit dan de bloemen. We hebben zon nodig.
  Mirjam, wat heb je mooie foto's gemaakt. En wat een lekker fruit zullen jullie genieten.
  Mijn hortensia is bevroren. Ik heb nu een nieuwe in de woonkamer die na de bloei weer naar het balkon verhuist.
  Fijne dag verder.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kun jij ook zo genieten van al dat uitlopende groen?!
  Een heerlijke post Mirjam!
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ondanks de tuin in postzegelformaat (jouw woorden! ;-)) heb je toch aardig wat bloeiers in staan! Heerlijk, he, dat alles zo lekker uit is gaan lopen, ondanks de vreselijke kou van de afgelopen dagen. Maar wat zonnestraaltjes en een hoop regen doet de natuur een hoop goed!
  Appelboompjes zijn zo dankbaar; in het voorjaar het prachtige bloesem en in het najaar pluk je daar straks de vruchten van! Heb je een sierappelboompje of is het een heuse appelboom?
  Die van mij gaat nu ook langzaamaan bloeien alleen is die van mij wit? Zal dat verschillen? Dat weet ik dus eigenlijk niet. En pal naast de appelboom heb ik er nog eentje staan: een sierappelboom. Net zo groot als de 'echte', maar met veel meer bloesem.
  Nou,laat het voorjaar nu maar echt beginnen he, Mirjam! Dan kan jij lekker onder de nieuwe overkapping zitten! ;-)

  Liefs, Marjolijn

  P.S. Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jouw tuin staat echt op springen! Het belooft een prachtige bloemenzee te worden, met als kers op de taart de appeltjes!
  Lieve groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 14. als ik jouw tuin zo zie groeit alles in het westen sneller dan hier in het noorden! hier nog geen knoppen in de hortensia's en ook niet in de pioenrozen.. de hosta is al wel ver, helaas hebben de vlinderstruiken allemaal erg te lijden gehad van de vorst en loopt er nog vrijwel niets van uit.. ik hoop dat dit nog goedkomt want ze vormen in de zomer altijd een hele fijne afscheiding met het buurland en zo jammer van de vlinders die hier dan ook niet op afkomen.. maar we houden hoop!!

  prachtige voorjaarspost, ik heb ervan genoten!
  fijne avond en lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi om zien, prachtige knoppen overal in je tuin! Het gaat nu snel, van de week misschien wat meer zon en zullen de eerste open gaan.
  Ik zag vandaag zelf de knop van de pioenroos al in de tuin. Laten we hopen er lang plezier van te hebben.
  Lieve groet Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nu nog wat zon en warmte en dan staat je tuin volop in bloei! Leuk om op deze manier een rondje door jou mooi uitlopende tuin te maken.

  Fijne avond. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat mooi zeg, je bloemen en dan de kleuren van de stofjes..als het buiten zo aanvoelde als die mooie kleuren dan was het volop lente!!!!
  Maar de planten gaan heerlijk hun eigen gang en zo hoort het ook.

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtig nieuw leven in je tuin....het is altijd zo leuk als je in het voorjaar de knoppen ziet komen....ik heb nog niet veel bij mijzelf gezien, het is me gewoon nog te koud .......en pioenrozen geweldig mooi.....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 19. PRACHTIG EN LATEN WE HOPEN DAT HET NIET MEER HARD GAAT VRIEZEN EN JIJ LEKKER APPELTAART KAN MAKEN AANKOMENDE NAZOMER... HIHI GROETJES PAULA

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi lieve Mirjam,

  Wat is dit toch een heerlijke tijd van het jaar en laat jij mij genieten van wat er zoal voor mooi's in jou tuin in knop staat.
  Ga maar alvast kistjes verzamelen voor de appels;-)
  Ik heb ook sinds enkele jaren een klein appelboompje wat al 2 jaar geen enkele bloesem droeg dus ook geen appels,en dit jaar heeft manlief hem eens goed gesnoeid, vanavond zag ik tot mijn verbazing dat er roze bloesem te zien is aan verschillende takken.....het boompje wil denk ik niet weg uit onze tuin want ik heb vorige maand na het snoeien geroepen als jij dit jaar geen appeltjes krijgt ga je de GFT bak in.....dus je bent gewaarschuwd.

  Ontdekten van de week met al de regen ook weer de eerste slakken en hoop maar dat ze het jonge blad van de hosta's met rust laten.

  Laat het maar snel half mei worden dan kunnen de zomerbloeiers weer in potten en bakken en wordt alles nog kleurrijker in de tuin.

  Succes met je ''groene vingers''!!!

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Blijft bijzonder om na de winterslaap te zien of je tuin weer ontwaakt; hier zie ik (gelukkig) ook weer de knop erin. Groetjes Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooi om te zien dat alles uit gaat lopen. Je hebt het prachtig vastgelegd. Ben heel benieuwd of je straks appeltjes krijgt.

  Liefs Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 23. bedankt voor deze rustgevende rondleiding in jouw prachtige tuin. dit is een heerlijk seizoen als je alles ziet ontluiken! succes met de appeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. wat prachtig Mirjam !!!Er staat bij jou al veel meer in de knop als hier bij mij.... Wij hebben vorig jaar een appelboompje gepoot en het zelfde jaar zaten er al een paar appeltjes aan......Alleen heeft deze groentje een appel naast een peer gepoot en dat verdraagt elkaar niet dus moest hij een ander plekje krijgen in de tuin...dus nu maar even afwachten wat het wordt....Bedankt voor het meegenieten van je tuin..
  Lieve groet...ELLY.
  lieve groet....ELLY.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Stuk voor stuk mooie planten hebben jullie in de tuin! Het wordt vast prachtig als ze straks allemaal in bloei staan...
  Als ik kies voor katoenen beddengoed moet het ook strak gestreken zijn. Zelfs de vouw in het midden irriteert me dan :-) Gelukkig heb ik nu al een lange periode dat ik kies voor linnen. Hoef ik niet zo vaak te strijken!
  Fijne avond gewenst!
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gefeliciteerd met het winnen van de award Mirjam! Liefs dat je hem aan ons allemaal doorgeeft. Dank je wel.

  Je tuin staat er prachtig bij. De planten zijn bij jou allemaal net iets verder dan bij mij. De bluebells staan bij mij nog niet in bloei. Ook heb ik nog geen knopjes in mijn pioenrozen. Waarschijnlijk hebben jullie net iets meer zon gehad!

  Een gezellige avond!

  Liefs van Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heb je een zelfbestuivend boompje...? Wij hebben hier ook 1, zelfbestuivend staat hier al jaren maar we hebben nog nooit 1 bloesem gezien, laat staan een appel.


  De natuur is volop in de groei en bijna in de bloei.

  Wat mooi zeg, prachtig in beeld gebracht.
  Alles staat op springen.


  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een prachtige tuinpost en gefeliciteerd met je terecht gewonnen award, leuk dat je hem ook aan iedereen doorgeeft :))
  Mijn kaakjes blozen nog van het lezen van je ontzettend lieve reactie op mijn blogpost,
  dankjewel lieverd, het is zooo spannend allemaal,
  dikke knuffel van Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een uitbundigheid al in je tuin. Heerlijk!
  Onze vlinderstruik heeft de winter jammergenoeg niet overleefd. De akeleien kunnen blijkbaar wel tegen een duwtje en vertonen al fris groen blad maar nog geen knoppen. De tuin loopt hier duidelijk wat achter.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een mooie foto's heb je gemaakt, Mirjam!
  Ik hoop dat mijn appelboompje ook aanslaat, heel voorzichtig komen er wat blaadjes tevoorschijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heerlijk al dat ontluikende groen.
  Ik zie een pioenroos maar is dat niet ontzettend vroeg ?!
  Enne dat wordt straks appeltaart :-) mmm
  Ik was er even niet / minder maar ben terug hoor hihi
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Gaaf, die appelbloesem! Ben benieuwd hoe de appeltjes gaan smaken :-)
  Liefs,
  Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hallo Mirjam,wat mooi zijn je foto`s weer, en wat een heerlijk gezicht al die mooie planten en boompjes. Ja je krijgt nu het echte lente gevoel . We hadden met het weekend de bollenvelden weer gezien, wat is dat toch mooi he,ik mis dat wel hier in Zeist. gelukkig hebben wij zelf ook wat bollen in bloei in de tuin. Ik heb ook 2 grote potten margrieten gekocht en buiten op het terras gezet, ik kan ze vanuit de kamer bekijken, een heel fraai gezicht. de fuchsia`s beginnen ook wat blaadjes te krijgen, en nu maar hopen dat het wat zonniger en warmer gaat worden want ik vind het nog steeds te koud. Ik wens je een heel fijn weekend en gauw tot ziens, groetjes en knuffel, mam.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam