donderdag 13 september 2012

Nazomer

of herfst...

Gisterochtend was de lucht hier stralend blauw. Zou het dan toch nog een echte nazomerdag worden? In de loop van de ochtend bleef het heel lang mooi helder en de temperatuur liep op naar 20 graden... tegen het eind van de middag was het nog maar 15 graden en ging het regenen...

In de tuin kun je toch zien dat het richting herfst gaat hoor. De bloemen in de hanging basket hebben hun beste tijd gehad en de Sedum kleurt steeds donkerder.



De appeltjes groeien goed en zijn bijna zover dat ze geplukt kunnen worden... Niet lachen hoor, want het zijn er maar vijf..



Ook de peertjes groeien rustig door. Dit kleine boompje is pas eind juni geplant en tot nu toe geeft het mij veel plezier om de vruchten groter te zien worden. Het is een Gieser Wildeman, maar stoofpeertjes zullen we er dit jaar nog niet van eten, want er zitten maar drie peertjes in. Volgend jaar misschien...?



Geniet nog lekker van het nazomerweer, voor zover dat mogelijk is..!
Ik wens jullie allemaal een heel mooie dag,

Lieve groet,
Mirjam

32 opmerkingen:

  1. De herfst zet inderdaad al goed in! Het begin is er met je fruitbomen, dit jaar misschien slechts een schaaltje vol, volgend jaar mogelijk genoeg voor veel meer lekkere gerechten!

    Een fijne dag, Mirjam! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie foto's Mirjam. De herfst is alvast prachtig gestart. ik vind het een heel mooi seizoen.

    Een fijne donderdag en vele groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier in Limburg is momenteel een erg grijze lucht en het is regenachtig.....,dat hoort ook bij de herfst......, maar ik zie liever het zonnetje zoals op jouw foto's. Ze zijn weer mooi hoor.
    Heel fijne dag, lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja hoor, als ik rondom me heen kijk kan ik maar tot één conclusie komen, het is herfst. We wonen in een stiltegebied en je ziet het bos gewoon verkleuren, heel veel bladeren vallen al af en zo wordt de zomer gewoon weggeblazen.
    Maar ook de herfst is zo mooi, de natuur geeft zoveel gulle geschenken en ik geniet met volle teugen van de gezellige avonden met al een kaarsje aan, heerlijk :)
    Fijne dag vandaag,
    liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is een dubbel gevoel he! Aan de ene kant is het heerlijk om weer lange avonden binnen te hebben met kaarsjes en de houtkachel aan, Aan de andere kant zijn die laatste dagen buiten ook nog heerlijk. En het schijnt weer warmer te worden. Ook weer fijn. Mirjan we moeten gewoon genieten van elke dag, volgens mij doe jij dat wel! En dat fruit van jou ziet er heerlijk uit. Vooral om dat het onbespoten is en dus heeeel gezond! lieve groet van Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Onze appelboom doet nog niets en onze peer is ziek. Hier kunnen we de plukkers dus afbestellen. ;o(
    Het ziet er smakelijk uit in jouw tuin.
    Een heel fijne dag, Mirjam.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heerlijk om zelf appels en peren in de tuin te hebben.
    Prachtige blauwe lucht! Maar wel koud inderdaad, hier ook, brrrr. Dit weekend belooft weer wat warmer te worden. Hopelijk hebben de weermannen gelijk ;-)
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik denk dat het hier vandaag in het zuiden wel een mooie dag wordt! Gisteren was het hier grauw en nat...pas in de late namiddag kwam het zonnetje :-)
    Mooi gefotografeerd je fruitboompjes zo van dichtbij!

    Fijne dag
    Liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier in Harlingen ziet het er nu ook heerlijk uit,hahaha nou 5 appeltjes begin is er hoor en die peertjes leuk voor op een mooie schaal die staat vast wel in je mooie kast en je hebt er toch weer een paar prachtige foto's van over gehouden...in het park hier is ook al aardig te zien dat het herfst aan het worden is hoor gister even bij de kastanje gekeken maar daar zat bijna niets in heb er enkel gevonden nou die waren zo groot als een hazelnoot hahaha slechte oogst dus ...maar vind het wel weer een heerlijke seizoen hoor ,vroeger in utrecht ging ik vaak het bos in heerlijk stampend door de bladeren hahahha maar ja bos heb je hier niet dicht in de buurt dus lekker naar het strand ....wens je een fijne week en wel op tijd je appeltjes plukken he hahahah ...lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja je ziet en voelt de herfst al. Hier al een mand vol appelen geplukt, de peren hier zijn ook niet talrijk, dus ik gok ook op 5 :-)

    Maar wat betreft het weer had Nederland blijkbaar een mooie dag, hier in Vlaanderen heeft het bijna een hele dag geregend, maar vandaag...schijnt het zonnetje.

    Liefs
    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lovely pictures. You only have five apples but they look delicious.

    Hugs

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ooh heerlijk dat fruit in de tuin. Vorig jaar in ons appelboompje 3 appels dit jaar 24 dus volgend jaar kun jij vast genieten van een mand vol.
    Fijne dag
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ja, het najaar komt eraan of we willen of niet. Vandaag is het best wel weer lekker.

    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Mirjam, Ja de appels en peren komen volgend jaar zeker wel met meer vruchten, maar ze doen het wel he.Ook heel mooie foto`s heb je er van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooie fotos weer Mirjam ik heb zo een rose plant ook staan weet geen naam ervan ..het is een goed begin je fruit ja ons weer omstandigheden ook tewarm tekoud tenat ..maar ze zien er in ieder geval lekker uit :) Geniet nog van de laatste zomerdagen ; )

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Een tuin in najaarskleuren, heerlijk vin ik dat, mooi hoor al die planten die verkleuren, het heeft toch ook wel iets.
    Hier ook eerst lekker warm en aan het einde van de middag toch al frisjes.
    Je appels en peren doen het goed hoor.

    Lieve groetjes,
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ziet er toch altijd lekker uit dat fruit hoor ook al zijn het er maar weinig!
    En vandaag was het hier toch wel weer heerlijk
    nazomerweer.
    Groetjes Ymie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. hier was het vandaag een "aan en uit vestjesdag" haha:) te fris zonder vest, maar zodra de zon doorbrak kon het vest weer uit.. wel heerlijk weer om buiten te rommelen!
    wat zien je appels en peren er goed uit! hier zit er nogal wat vreterij in, ook de pruimen zijn grotendeels opgegeten door de wespen..

    en mijn collages.. ik mail je daar nog even over!

    fijne avond!
    lieve groet van Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Nou, een kilo appels en een halve kilo peertjes. IK zou er lekker van genieten. Van die peertjes kun je net een keer compote maken bijv. bij vanilleijs! Een lekker toetje.
    Ja, de herfst is echt in aantocht. Ik vind het helemaal niet erg, al hoop ik wel dat het niet alleen regen is. Het mooie rustige najaarsweer, daar houd ik van.
    Alhoewel, als je op mijn balkon kijkt, die Geraniums, die gaan maar door, nog een grote bloemenpracht.

    Ik wens je een heel mooi weekend en liefs,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  20. De appels en peren in je boom zien er nog prachtig uit Mirjam. Bij ons is alles opgegeten door de de parkieten die in grote getale rondvliegen bij ons op het complex. Zo jammer! Dat worden straks bij jullie heerlijke appel- en perentaarten :-)!

    Fijne avond!

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Zullen we het gewoon op nazomeren houden, dat klinkt zoveel leuker dan herfst! Je hebt wel heerlijke beelden gemaakt hoor. Ik geniet er gewoon van! Liefs en alvast een heel fijn weekend toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ja wat een gek weer....maar ik houd wel van dit jaargetijde...de geuren buiten in het bos..de verkleuringen van de bomen...
    Ook al is je oogst nog wat klein....genieten doe je er van!!
    (vanaf volgende week is het weer appels plukken in de Olmenhorst..is ook altijd erg leuk om te doen en daar rond te lopen!)
    Alvast een fijn nazomer weekend! (en zoals jelle zegt: "wat een mooie middenherfstdag he mam")
    Liefs,Anne.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. De zomer was heerlijk, nog wat nazomeren graag....en nog even wachten met de herfst! Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik heb dit jaar bijna geen één appel aan de boom. Vorig jaar waren het er nog zo veel dat we niet wisten waar we er mee heen moesten. Waarschijnlijk is de boel bevroren in het voorjaar... Maar heerlijke foto's weer Mirjam, je krijgt er een écht nazomergevoel (hé leuk srabblewoord...) van!!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik zie de sporen van de herfst ook oprukken!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hoi Mirjam,
    Op dit moment is het hier echt herfst en het regent al de hele dag...Ik moest wel even lachen hoor Mirjam maar jou oogst is nog beter dan die van mij....bij mij zaten er slechtst twee appels aan en mijn peren zijn heel klein gebleven en hebbben meer de vorm van een kalebas dan van een peer...Die van jou zien er wel heel mooi uit en dat beloofd vast veel voor het volgend jaar toch...
    Ik wens je een hele fijne weekend en een lieve groet.ELLY

    BeantwoordenVerwijderen
  27. De nazomer mag wat mij betreft tot december duren ;-)
    Mooie fruitfoto's heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Prachtig al die Herfstkleuren die je nu steeds meer ziet en wat leuk dat je ook fruitbomen in de tuin heb en ook al is de oogst nu nog maar beperkt het genieten is er niet minder om
    En volgend jaar zal de oogst vast groter zijn.
    Wens je een fijn weekend Mirjam.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Misschien geen stoofperen maar een nagerecht kan je er zeker van maken. Heerlijk! en van die 5 appels zou ik zeker gaan genieten. Niks gaat boven vers. Leuke foto's en leuk verhaal. Doet me aan mijn eerste tuin denken. (ook vol met fruit) fijne avond. groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ook de HERFST verwelkomen we met al haar charmes.
    Een prachtig seizoen met een hoog knus gehalte ;-)
    Groetjezz lfs mij

    BeantwoordenVerwijderen
  31. De herfst is inderdaad onderweg... leuk appeltjes/peertjes uit eigen tuin!

    Fijne avond. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam