zondag 9 juni 2013

Miniatuur groentetuintje

Wat zou ik graag de ruimte bij huis willen hebben om een groentetuintje aan te leggen. Maar ons tuintje is daar veel te klein voor. Dus hebben we er maar een miniatuurtje van gemaakt...

Een paar bietenplantjes in een pot.



De uien groeien ook lekker.



In maart heb ik wortelzaad gekocht en het loof doet het in ieder geval goed. Ben heel benieuwd naar de opbrengst. Eén heel maaltje zou toch moeten lukken...



Maar ook wat fruit hoor, de blauwe bes heeft zulke mooie bloemetjes. Straks gaat daar wel een klein netje overheen, want vorig jaar hebben de merels ze allemaal opgegeten.



De peren groeien lekker. Vorig jaar hadden we er vijf en ik heb er nu al zeventien geteld. Hopelijk blijven ze aan de boom zitten tot ze volgroeid zijn.



Een aardbeienplant met rose bloemetjes. Die vond ik zo mooi, ik ben heel benieuwd naar de smaak van deze zomerkoninkjes...



Ook een paar potten met kruiden, zoals deze oregano en peterselie...




Elke dag kijk ik even of er al weer meer groei in zit, ik kan alles wel de grond uit kijken...

Ik wens jullie een heel mooie zondag en een prachtige zonnige nieuwe week,

Lieve groet,
Mirjam


29 opmerkingen:

  1. Hoi Mirjam, leuk zo'n groentetuintje in het klein, ben benieuwd hoeveel maaltjes je ervan hebt ;-) Mooie bloemtjes heeft dat aardbeienplantje.

    Jij ook een gezellige dag!
    Groetjes Patries

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Omdat het op een klein oppervlak staat, kun je nog meer genieten van het groeien van de plantjes lijkt me. Bij ons komen elk jaar appeltjes aan een bonsai boompje, ook zo leuk.
    Ik wens je een heerlijke zondag en fijne week.
    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch leuk dat je ook in het klein prima een groentetuin kunt hebben. Genieten! Fijne dag vandaag Mirjam!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook in potten is een groentetuin prima te doen, leuk om hier straks een fruitsalade van te maken of je maaltijd er mee te bereiden.

    Ik heb een paar weken terug bloembolletjes in een zinken emmer gezet, was zelfs vergeten de bolletjes te weken, maar ze schieten de grond uit. Ik vind het zelf ook erg leuk om dit proces te volgen.

    Ik wens je een hele fijne zondag, Mirjam! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je mag toch trots zijn op je minimoestuintjes. Het staat er allemaal prachtig bij. Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk dat je een moestuintje in het klein hebt. Het komt me allemaal bekend voor. Mijn vader heeft een stukje bij ons in de tuin wat wij nog niet hadden aangeplant als moestuin. Daar staan ook worteltjes en rode bietjes. Ik ben benieuwd wat de opbrengst is bij jou. De roze bloemetjes van de aardbei had ik nog nooit gezien. Fijne zondag.
    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo is het ook leuk om een groentetuintje te hebben,hoop dat je flink wat kan oogsten,fijne zondag,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lijkt me heerlijk om zelf groenten te kweken! Ook in potten ziet het er erg leuk uit!!

    Fijne zondag
    Liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Groenten en kruiden in potten is ook erg leuk, het lijkt wel of je het dan meer beleeft. Ondanks dat ik wel een flinke tuin heb, staan er toch groenten in potten voor de kas vooral slasoorten en kruiden. Ben benieuwd naar je roze aardbei, had er ooit ook een maar daar kwamen geen eetbare aardbeien aan, hij was alleen maar mooi.
    Fijne zondag verder en een goed begin van de nieuwe week.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Op deze manier heb je toch een leuke moestuin weten te realiseren! En wat zul je straks genieten van de oogst. Fotogenieke vijgen heb je in je vorige post.

    Fijne dag. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk je ieniemienie tuintje...ben benieuwd hoor....liefs fijne zondag van mij....geniet !..x !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja Miriam ik herken het...het kan niet vlug genoeg groeien allemaal...leuk zo'n echte groententuin...voor jou ook een zonnige week en lieve groet van Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ook ik heb zon ienieminie tuintje en heb al 5 keer een maaltje rucola geoogst, de uitjes groeien goed net als de knoflook , ik heb een paar tomatenplantjes en een courgetteplant en een aantal erwtenplantjes en verschillende kruiden, het groeit de laatste week een stuk harder met regelmatig een warme dag , en het ziet er heel gezellig uit met al die verschillende potten en bakken ,tussendoor heb ik een aantal viooltjes staan voor wat kleur tussen het groen, en als de zon schijnt is het heerlijk toeven op mijn kleine plaatsje achter het huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb dezelfde wens als jij Mirjam. Wij hebben ook een kleine tuin en geen ruimte om een moestuin te beginnen, maar hier heb ik nu aardbeien en bessen in een pot staan.
    Wat leuk die aardbeienplant met roze bloemetjes.
    Fijne week en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een goed idee om het zo aan te pakken Mirjam! In potten gaat het ook prima. Bovendien staat het nog leuk ook. Toen wij de tuin nog niet hadden, hebben wij het ook jarenlang zo gedaan. Het resultaat was er niet minder om!

    Een fijne week toegewenst!

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk,hier hetzelfde...
    Voor het eerst eigenlijk wel en eerlijk is eerlijk,ook een beetje op aandringen van de kinderen..
    Ben heel benieuwd hoe alles straks smaakt..
    Liefs Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Op ons dakterras wat eigenlijk alleen gebruikt wordt als 'wasdroger' hebben we dit jaar voor het eerst een vierkante meter moestuin gemaakt. De tweede vierkante meter bak ligt klaar, maar dit jaar even uittesten of het daar een beetje wil groeien. Vind het zo leuk om nu alles boven de grond te zien komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. In potten kan ook prima Mirjam :-)
    Leuk idee die kruiden...
    Fijne week! Lieve groet,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi Mirjam,

    Wat vorig jaar goed lukten met de piepers moet dit jaar ook geen probleem zijn met de groenten

    Het is zó leuk om wat fruit en groenten van eigen teelt te eten,
    heb ook altijd wel wat in pot zoals tomaat,aardbeien,paprika en de meeste potten worden in beslag genomen door kruiden die winterhard zijn en elk jaar weer opkomen.
    De kruisbessenstruik heeft nog nooit zo vol gestaan en voor het eerst na jaren appels aan de boom.....yes....dit vind ik het leukste van alles.
    Zou dit natte en minder warme voorjaar dan toch beter zijn voor sommige planten...

    Ben eigenlijk wel benieuwd naar het soort aardbei met roze bloemen,ken enkel die met witte bloemen.

    Had vorig jaar ook wortels in de tuin,waarschijnlijk hebben de vogels met het vogelzaad geknoeid in de winter en zat daar het wortelzaad tussen,het waren stevige en grote worteltjes en ze smaakten lekker volgen Harry,hij kan het weten want hij knabbelde ze op.

    Succes met je ''moestuin'' en fijne week!!
    Lieve groet,Ger



    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat leuk zo'n moestuintje in pot, wat zullen jullie lekker eten straks!
    Groetjes, Sas

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dit is een prima alternatief en ziet er ook nog eens leuk uit. Ik heb mijn kruiden ook in een pot staan, lekker dicht bij de keuken, handig. De opbrengst zal misschien minder zijn, maar de smaak niet!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  22. In potten gaat het ook lukken Mirjam! Je moet alleen wel vaker water geven. Die roze bloemen van de aardbeien zijn heel bijzonder... Ik ben benieuwd wat voor kleur de vruchten straks hebben :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Oh wat leuk zo'n mini moestuintje! De rose aardbeibloemen zijn mooi. Het moet lukken om dar een paar maaltjes van te krijgen!
    En ja, als het in het groot niet kan, in het klein groeit en bloeit het net zo goed.
    Heel veel succes!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoi Mirjam, wat ben je inventief zeg! leuk toch zo'n minigroententuintje. die groentjes zullen je dubbel en dik smaken. mooi hoe alles groeit en bloeit in jouw potten. geniet nu maar met volle teugen van hun groeiproces!!!
    liefs, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  25. O, maar dat is ook juist zo leuk, zo'n minimoestuintje! Heel vaak kan je het anders toch niet aan eten en nu kan je het lekker goed bijhouden!
    Fijne dag nog verder!
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat goed bedacht ! Ik heb genoten van je foto's .
    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Nou jij hoeft geen honger te lijden deze zomer hi hi. Maar een leuk idee zo'n minituintje. Als je worteltjes hebt laa je ze wel even zien he?
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hallo Mirjam, ja zo`n minituintje is toch wel leuk he, en ook goed bij te houden als je zo`n druk leven hebt. De rose bloemetjes van de aardbeiplant heb ik ook nog nooit gezien, misschien een ander soort. Verder zien de andere plantjes er ook goed uit, en kun je straks van alles smullen, veel succes ermee. Lieve groetjes, mam

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Zo'n minimoestuin is toch ook wel heel erg leuk!
    Enne de opbrengst zien we hier natuurlijk ook graag terug :-)
    Groetjezz lfs mij

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam