vrijdag 5 juli 2013

Duinen

Afgelopen zondag was Laura bij mij thuis. We hadden een kop koffie gedronken en bedachten dat we wel even een stukje langs het strand konden wandelen... We bespraken even hoe we er naartoe zouden rijden, want ergens halverwege zijn veel straten opgebroken, en kwamen tot de conclusie dat we wel naar De Zilk konden rijden en dan wandelend door de duinen naar Langevelderslag konden gaan... Dat is maar 6 kilometer. Maar die moesten we dan ook weer terug lopen natuurlijk... Och, dat zou ons wel lukken... Het is dus een uurtje heen en een uurtje terug door de duinen... als je stevig doorloopt tenminste...

Wat een prachtige wandeling is dat dan toch weer. Ik had deze wandeling een aantal jaar geleden regelmatig gemaakt, toen ik nog trainde voor de vierdaagse van Nijmegen. Was een beetje vergeten hoe heerlijk het is...

Kijk en wandel maar lekker mee...De hele tijd zagen we de zweefvliegtuigjes boven ons cirkelen...


Even een lesje kopstoten... van mama aan kindje...

Er bloeit ook van alles in de duinen hoor, zo mooi...Wel een heel vreemde rups op haar schoen...

Drie dagen erna had ik nog steeds spierpijn in mijn schenen... Ben echt niets meer gewend. 
Maar het smaakte wel naar meer, dus wie weet...

Ik wens jullie alvast een heerlijk weekend, het weer wordt alleen maar beter...

Lieve groet,
Mirjam

23 opmerkingen:

 1. Wat een mooi gebied, dat is echt wel genieten geweest voor jullie! Ik zou het wandelen maar weer lekker oppakken! Bedankt dat we mee mochten wandelen en ik wens je ook alvast een fijn weekend toe!
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik naar je foto's kijk heb ik altijd een soort heimwee naar vroeger. Onze vakanties waren altijd wel ergens langs de kust. Nu hebben we dat ingeruild voor de bossen maar ik zou dolgraag nog eens naar een kustplaats op vakantie willen. Wie weet volgend jaar??
  Wat een prachtige foto's zijn het weer.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor de mooie plaatjes. Ik ben heerlijk mee gewandeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's Mirjam, het lijkt mij heerlijk om dichtbij het strand te wonen. En de pijn in de schenen is een goede reden om vaker te gaan, hoe vaker je er wandelt, hoe minder last je er hoop ik van zal hebben.

  Ik wens je een heel fijn weekend. Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige wandeling in de duinen...lijkt mij heerlijk om hier dichtbij te wonen...Heerlijk wandelen en dan even je hoofd leegmaken....fijn weekend en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's heb je weer gemaakt. En de vierdaagse, ja geweldige herinneringen aan. Het is zo gaaf om mee te maken dat is aan een niet-wandelaar niet uit te leggen. Rustig aan he de komende dagen,want last van je schenen betekend toch te hard gelopen. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Mirjam,

  Laura mag blij zijn dat de veters nog in haar gympen zitten...als ik het goed zie is dit de rups van Veelvraat vlinder...;-)

  Heerlijk om door zo'n prachtig kustgebied te lopen waar je ogen van minuut tot minuut weer wat ander fraais ontdekken op je wandeltocht.

  Zo hebben wij afgelopen zondag uren door prachtige wijk in Antwerpen gelopen,nou dat voelde ik ook aan het lijf de volgende dag

  Fijn weekeind en lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wandel wel mee zittend achter mijn Macbook, ben maar een luilak!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, wat zijn de duinen toch mooi! Dank voor dit kijkje aan de kust. Hier in de achterhoek heb je dat niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb ik genoten van deze wandeling! Mooie foto's & een mooie plek om te wandelen. Ja, heerlijk er komt zomers weer, voor het strand moeten wij twee uur rijden, maar dit lokt nu wel ;-)!

  Fijn weekend!!

  Liefs,
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat moet het heerlijk zijn zo'n uitgestrekt natuurgebied dichtbij te hebben om door te kunnen wandelen! Even weg van alle verkeer, lawaai, genieten in volle natuur.
  Lieve groet,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Aan de foto's te zien was het een heerlijke wandeling. Ik vind de foto van de herten zo leuk. Spierpijn in de schenen komt me bekend voor. Fijn weekend. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Mirjam,
  Wat een geweldige wandeling hebben jullie gemaakt. En dat je dat dan zo dicht bij huis hebt.
  Uit ervaring weet ik: een beetje regelmatig oefenen en je hebt de smaak zo weer te pakken en loop je heel regelmatig even een eindje rond.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi, als de tijd hebt is zo'n wandeling heerlijk. En die spierpijn neem je op de koop toe.....lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh Mirjam, loop jij nooit meer. Ik heb dat virus van de 4-daagse nog steeds in mijn bloed. En loop toch zeker zo'n 25 km in de week. Het is zo lekker, en daar bij jou is het ook nog eens erg mooi.

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijke wandeling lijkt me dit, maar wel veel hoor als je niet meer loopt!!!!
  Je hebt het wel gedaan, wie weet krijg je weer zin om elke week te gaan stappen:)


  Lieve groet en fijn weekend,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie wandeling met een verscheidenheid aan dieren tot aan de rups toe.
  Een fijn weekend, groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wandelen doe ik graag en met deze wandeling heb ik er ééntje extra gemaakt. Prachtig is het daar ook bij jullie. Met het fotograferen onderweg zal de wandeling wel iets langer duren, tenminste bij mij wel. Fijn weekend, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een schitterende foto's.
  Liefs, Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wandelen is een heerlijke bezigheid! Jullie hebben in een prachtig gebied gewandeld, leuk dat wij mee mochten genieten.

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een prachtige wandeling, en..... jullie hebben niet alleen maar gekletst maar ook lekker rondgekeken, gezien de prachtige foto´s. Die zwarte harige rups is grappig en dan die kopstotende schapen, wat is het toch mooi buiten.
  Fijne zondag!
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het was zeker mooi, gezellig en best pittig haha
  Gelukkig konden vandaag allebei even uitrusten!
  hahaha

  Liefs, Lau

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lieve Mirjam, wat heb je weer mooie foto`s gemaakt in de duinen, en de wandeling samen met Laura moet toch heerlijk zijn. Ik wou dat ik dat nog kon, zoals vroeger met jullie, maarja niet getreurd, ik kan nog heerlijk genieten buiten op de camping waar de vogels om me heen zingen. Lieve groetjes, mam.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam