zaterdag 17 augustus 2013

Boekarest en Brasov

We zijn een dagje naar Boekarest geweest, waar we een toer door de stad deden en het paleis van Nicolae Ceaușescu hebben gezien. Tegenwoordig is dit het parlementspaleis, maar in de jaren 80 was dit een paradepaardje voor de dictator zelf. Je wilt niet weten hoeveel marmer er voor dit paleis is gebruikt... Laat staan bladgoud en brokaat...

We waren nog onder de indruk van het verhaal van onze gids, die de laatste dagen van deze dictator van heel dichtbij meemaakte, toen we dit paleis bezichtigden en ik vond het eigenlijk beschamend om het mooi te vinden... Het was vooral enorm! Je werd er stil van, zeker als je weet hoe deze man zijn volk had uitgemolken en onderdrukt...
Ja, onder de indruk van dit alles waren we, maar verder vond ik de stad niet echt mooi... Veel grote gebouwen en heel erg druk. Niet een stad waar ik lekker zou willen rondwandelen...
De dag erna gingen we naar Brasov, een heerlijk idyllisch stadje in de bergen. Daar hebben we heel fijn rondgewandeld en genoten op een van de vele terrasjes...


We zijn naar buiten de oude stadsmuren gelopen en vandaar had je een prachtig gezicht over de oude stad...
Ik neem jullie graag nog een keer mee naar Roemenië, een land met zoveel mooie gezichten...

Voor nu wens ik jullie een heerlijke zondag, zelf heb ik een familie-fietsdag, die bij mij thuis begint en eindigt... Ik heb er zin in...

Lieve groet,
Mirjam

22 opmerkingen:

 1. Hoi Mirjam,

  Het moet echt geen pretje geweest zijn om onder het communistische regime van Ceaușescu te leven in de jaren zeventig en tachtig.
  Maar je kan daar nou rustig fotograferen,wat in die tijd uit den boze was om de ontberingen vast te leggen,er stonden lange gevangenisstraffen op.

  Tijdens een stadstoer krijg je deze gruwelijke geschiedenis natuurlijk ook te horen.

  Maar jullie maakten ook kennis met andere romantische steden zoals je laat zien met mooie foto's,ik vind de dakkappelletjes zo typisch,ze worden ook wel de ogen van de stad genoemd lees ik op internet.

  Wens je verder een leuke en gezellige familie fietstocht en zal duimen voor droog weer!!!
  Liefs,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei... Ik hoop voor jou dat het weer opklaart, breng net mijn dochter naar het station, en hier plenst het. Zou zonde van je fietsdagje zijn.
  Indrukwekkend zo´n groot paleis, terwijl de bevolking in armoede leeft.
  Mooie foto´s.

  Fijne droge Zondag, geniet van je familiedag..
  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig. Dank voor het delen. Ik wens jullie een fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is Brasov gemoedelijk zoals je zelf zegt. Het paleis van Caescescu vind ik ook niet echt mooi, te statig, vol pracht en praal welicht maar alleen al door het verhaal dat erachter steekt, kan je het bijna niet mooi vinden. Ik zou er me ook niet goed bij voelen mocht ik het bezoeken. Je foto's geven echt goed het gevoel weer dat je zelf bij de bezoeken had, een wereld van verschil.
  Lieve groet en plezier op je fietstocht. Ik hoop dat het weer meevalt, hier is het een echte herfstdag met alles erop en eraan.
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt dat we op deze manier mochten meegenieten!

  Fijne zondag
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ongelooflijk kolossaal zeg! Maar het stadje is echt prachtig!
  Als ik foto's zie van dit soort plaatsen denk ik altijd moeten we ook eens doen! hihi maar ja de eilanden en de natuur blijven trekken. Op een of andere manier komen we nooit in steden terecht.
  Maar genieten van jou foto's doe ik des te meer!
  Hier zitten we vandaag binnen want het regent hier al de hele morgen. Vorig jaar stond ik op de fair dit jaar ben ik blij dat ik niet meer ga want dan hadden we nu inmiddels alles wel klieder nat gehad. Zonde voor de mensen die er zoveel werk van hebben.
  Fijne zondag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het zeer indrukwekkend allemaal en jij hebt er de mooiste elementen uitgehaald van deze stad....succes met fietsen....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is voor ons niet voorstelbaar hoe iemand zich in die situatie goed kon voelen, dan moet je toch een in en in slecht karakter hebben om zo te kunnen zijn. Ik zou er ook vol afschuw naar gekeken hebben, zelfs als het echt heel mooi geweest zou zijn.

  Gelukkig zijn er ook mooie plaatsjes in de bergen, waar jullie erg van genoten hebben!

  Veel plezier vandaag, gelukkig is het in het westen al redelijk droog.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, de opstanden en de omwenteling van het regime kan ik me nog heel goed herinneren. Het is onvoorstelbaar dat mensen zo totalitair voor zichzelf leven.
  Maar wat een prachtige foto's, Mirjam. Het is weer een genoegen met je mee te lopen.
  En wat de fietsdag betreft, ik hoop dat je het een beetje droog houdt, want hier regent het al de hele morgen.
  Maar ik wens jullie wel een hele fijne dag!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een verschil in plaatsen qua architectuur maar ook qua uitstraling de kilte tegenover de gemoedelijkheid. Ik zou ook liever in het tweede plaatsje rondslenteren.
  Hopelijk hebben jullie zonnige periodes gehad op de familiedag.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan mij voorstellen dat dit je een dubbel gevoel moet heb gegeven toen je door dit paleis wandelde Mirjam.
  Wat heb je een prachtige foto's gemaakt van het stadje, dit spreekt mij meer aan.
  Voor vandaag wens ik je een gezellige dag en hopelijk veel zonneschijn tijdens jullie fietstocht.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel indrukwekkend!
  Hopelijk hebben jullie het een beetje droog tijdens de fietstocht !
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Brasov trekt mij ook veel meer, hoor. Dit stadje ziet er veel gezelliger uit. Ik hoop dat het een gezellige fietsdag is geweest voor jullie!
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Raar hè om in zo'n mooi gebouw rond te lopen maar ondertussen gelijk te beseffen dat daar wel een hele 'gestoorde geest' zijn zetel had. Als ik naar je foto's kijk, dan spreekt Brasov mij ook meer aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een gigantisch en imposant gebouw. Mooi, maar eigenlijk door de geschiedenis en het formaat ook weer niet.
  Ik ben benieuwd naar Roemenië.
  Een hele fijne fietsdag vandaag en veel gezelligheid met de familie.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Raar om daar door het gebouw te lopen en te weten hoe die man zijn volk heeft behandeld. En zelf in pracht en praal levend...Wij hebben destijds het paleis van dictator Tito, van Joegoslavië, bezocht. Zelfde verhaal. Een jaar later brak daar de burger-oorlog uit...
  Je hebt mooie foto's gemaakt. Brasov lijkt me ook veel interessanter om te zien, meer sfeer. Grappig dat ze daar ook een "Hollywood" in de bossen hebben staan.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat is wel een groot verschil Boekarest of Brasov. De laatste stad ziet er aanzienlijk gezelliger uit. Het paleis wat van dictator Caescescu was is imposant, maar alleen door het feit dat er zo'n engerd heeft gebivakkeerd staat het me tegen.
  Fijne week!
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een enorm verschil laat je hier zien. Doe mij Brasov maar. Ik kan me voorstellen dat er heel wat door je heen gaat als je zo'n paleis bezichtigd.
  Fijne week, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie foto`s, Brasov trekt mij ook meer dat stadje ziet er veel gezelliger uit.

  Fijne dag, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De tweede plaats trekt mij ook veel meer aan dan de eerste. Dat grote hoeft voor mij ook niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Natuurlijk mag je dat vragen, Mirjam! Ik heb in dit geval gewoon acrylverf gebruikt. 'Officieel' zou je textielverf kunnen gebruiken, maar met acrylverf gaat het ook prima. Ook in de was blijft de verf gewoon goed zitten.
  Groetjes en ook nog een fijne avond (van wat er nog van over is), Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hallo Mirjam, mooie foto`s heb je weer gemaakt, ja wat een enorme gebouwen zijn het maar dat 2de stadje lijkt mij veel gezelliger met al die terrasjes. Nou en wat die fietstocht betreft, die was heel gezellig en we hebben het getroffen met het weer. Ben je al wat uitgerust van al die drukte? Lieve groetjes, mam.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam