zaterdag 23 november 2013

Koektrommel

Mijn ouders zijn eind september verhuisd. Na bijna 27 jaar in Zeist te hebben gewoond, zijn ze teruggekeerd naar Hillegom. Lekker in de buurt, binnen een kwartiertje kan ik bij hen zijn. Heel fijn om dan heel regelmatig even een bakkie te gaan doen, zonder dat het helemaal moet worden afgesproken...

Deze verhuizing hield in dat mijn ouders heel veel spullen hebben moeten nakijken, en dan beslissen of alles moest blijven of niet. Ze hebben best een heleboel dingen weggedaan, zijn inmiddels vast donateur bij de kringloop en hebben heel wat verkocht via MP. 

Maar deze prachtige koektrommel ging niet weg, tenminste niet echt... Die staat nu bij mij op de tafel...Ik zie het nog voor me, jaren geleden, toen ik uit school kwam, stond deze trommel in de kast, gevuld met lekker koekjes. Even wat drinken pakken, dan een koekje en dan snel naar boven huiswerk maken...
Pure nostalgie dus. Ik ben heel blij met mijn 'nieuwe' koektrommel en mijn moeder vind het leuk om deze nog eens tegen te komen, als ze bij mij een bakkie komt doen... Dan moet er wel koek in zitten natuurlijk...Ik wens iedereen een heerlijk weekend,

Lieve groet,
Mirjam

37 opmerkingen:

 1. Hartstikke fijn natuurlijk dat de koektrommel nu bij jou staat! Ik hoop dat je nog heel lang samen met je moeder thee kan drinken en er koekjes bij kan eten uit jullie koektrommel ;) Liefs sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie dierbare trommel is het nu voor jou. Koester de mooie herinneringen ervan. Fijn dat ze nu wat dichterbij wonen en jij er zo even naartoe kunt gaan.
  Fijn weekend,
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat de koektrommel zowel voor jou als voor je moeder nu bij jullie staat.
  Ik heb net zo iets alleen andere bloemen. Maar niet in de vaatwasser zetten hoor! Mijn zoon had dat jaren geleden eens gedaan maar toen is de trommel helemaal zilverkleurig geworden. Gelukkig zat de deksel er niet in dus die is nog wel in tact.
  Fijn weekend, groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een beauty !!
  En zo kunnen zowel jij en je moeder er nog van genieten.
  Ik wens je een fijn weekend met een lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn van die speciale herinneringen, iedere keer als je een koekje pakt denk je even aan thuis.
  Het is ook nog eens een hele leuke koektrommel, dus een aanwinst op je tafel.
  Fijn weekend, Liefs, Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie koekendoos, geniet er nu samen maar van.

  Fijn voor jou dat je ouders in de buurt zijn komen wonen, dan spring je zo maar even binnen voor een tasje koffie en een leuke babbel.

  liefs
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk die koekjestrommel… zeker als daar leuke herinneringen aan verbonden
  zijn ….
  Fijn weekend
  Lieve groeten
  Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ontzettend leuk dat jij 'm nu een mooi plekje hebt kunnen geven...vooral omdat je er ook zulke mooie herinneringen aan hebt!!

  Fijn weekend
  X Els

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zulke voorwerpen dragen zoveel herinneringen met zich mee, dat mág niet de deur uit via MP of de kringloop. Soms zie ik op een rommelmarkt beschuitbussen of koektrommels staan, die mij ook aan vroeger doen denken...dat vergeet je op de een of andere manier nooit.

  Ik wens je een fijn weekend Mirjam! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind hem prachtig. Logisch dat je deze niet naar de kringloop hebt gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldig koektrommel.
  En zo mooi nog.
  Goed bewaren.

  fijn weekend.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Mirjam,

  Dat jullie nog maar vaak samen koekjes mogen eten uit die gezellige en kleurige trommel,dan blijven niet enkel de fijne herinneringen van langer geleden bestaan maar ook de gezellige contacten tijdens koffie en thee.

  Komt me trouwens bekend voor dit soort koekblik,heb het al jaren geleden gekregen van mijn lieve schoonmoeder,maar hier komt het niet meer op tafel voor koek en koffieklets maar met strikjes en lintjes voor hergebruik aan cadeautjes. De mooie herinneringen die zijn gebleven.

  Fijn weekeind en lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi je herinneringen aan deze leuke koektrommel. En het mooie daarvan is dat je moeder er zo ook nog van kan genieten, nu hij bij jou staat. Om samen herinneringen te scheppen voor later....Wat zullen die koekjes lekker smaken met zo'n dosis gezelligheid erom heen!
  Fijn weekend!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kocht op de rommelmarkt exact dezelfde koekjes/snoeptrommel als mijn moeder nog heeft. Die gaat dus nooit weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, wat een pracht van een koektrommel zeg! Wat leuk dat je deze hebt kunnen overnemen. Koesteren hoor!

  Liefs, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie, dierbare herinneringen zitten er aan deze koektrommel.. en wat is ie mooi!! Heerlijk om bij het openen van de trommel even terug te gaan in de tijd.. dit doet me denken aan de koektrommel van mijn oma.. daar zaten vroeger altijd knappertjes van verkade in..

  Heel fijn weekend Mirjam,
  liefs Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat is een mooie herinnering aan vroeger en wat fijn dat de trommel nu dan in jouw bezit is. Inderdaad ook leuk voor je ouders als ze langskomen. Zo is dan
  niet alles zomaar verdwenen.
  Ik heb het nu met schoonouders meegemaakt, zij vonden het heel lastig om dingen weg te moeten doen en toch ook weer teveel mee genomen.

  Bedankt ook voor je reactie op mijn blog, jij hebt dezelfde klachten schreef je en gaat vit D uitproberen. Ik hoop dat het helpt, laat het weten als dat zo is.
  Ik ga het vanmiddag kopen en proberen.

  Nu lekker met m,n rug tegen de verwarming , Erwin gaat met jongste de stad in maar ik heb er de energie niet voor en blijf lekker thuis luieren.

  Fijn weekend , liefs van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie herinnering heb je n u in huis, een volle koektrommel die zoveel betekent, thuiskomen, gezelligheid de fijne uurtjes na schooltijd...ik hoop dat hij voor jullie ook weer een mooie herinnering gaat maken voor jullie nageslacht...
  Mijn man was vorige week bij een tante in Friesland, hij kreeg een mooie trommel mee die zijn beppe en pake bij hun trouwen kregen zo rond 1916, hij heeft hier nu een ereplekje in de kast gekregen.

  Voor jou een mooi weekend en een lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gezellig dat je ouders nu dichterbij wonen en je er vaker zo even naartoe kunt. De trommel is en een mooie herinnering aan vroeger. Fijn weekend, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een bijzonder exemplaar en naast de koekjes ook vol met herinneringen, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Fijn voor je dat je ouders dichterbij zijn komen wonen.
  wat een leuke koekjestrommel...en vooral zo bijzonder, omdat er mooie herinneringen in zitten.
  Fijn Weekend.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een prachtige koekjestrommel! Zo'n dergelijke trommel herken ik ook van vroeger toen ik klein was, alleen stond daar toen nog een soort knop bovenop, zie ik zo voor me.

  Las ook net je vorige posten over jullie weekendje weg. Als ik het zo lees en zie, dan zijn jullie het een eind noordwaarts van Poperinge gaan zoeken. Een streek waar wij zelf eigenlijk nooit komen en nog nooit bezochten.

  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ja ik heb hem heeeeel lang geleden ha ha bij A-Hein cadeau gekregen je moet hem niet te veel soppen anders gaat de verf eraf zoals bij mij, en mijn jongste zoon wil hem later ook hebben wat leuk is dit he,

  Een stille genieter van je blog Diny The old lady.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het is dan ook wel een hele bijzondere koektrommel hoor. Zo eentje heb ik er nog nooit gezien. Het is fijn dat de trommel weer dienst mag doen bij jou, met zulke goede herinneringen zou ik zoiets ook bewaren. (Ik heb er eentje op zolder staan van thuis, tja, die is vooral rood, maar wegdoen zal ik 'm nooit, oké misschien naar mijn dochters dan...)
  Ik wens je alvast een fijne zondag toe! Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat bijzonder zo'n koektrommel . Mijn ouders hadden er ook een die stond in de kast. Ik koester hem ook. Wat kun je dan dierbare herinneringen hebben aan vroeger he? 'S avonds kregen we een koekje bij de koffie. En dan ging de trommel weer de kast in hi hi. Ik kan me zo voorstellen hoe blij je er mee bent.
  Lieve groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat fijn dat je ouders nu in de buurt wonen. Veel gezelliger! Leuk dat je de koektrommel hebt gekregen van je ouders. Wat kunnen kleine dingen je dan een veilig en warm gevoel geven. Heel dierbaar.
  Groetjes, nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het is wel heerlijk dat je ouders nu dichtbij wonen, kun je nog eens even gemakkelijk langsgaan. En die koektrommel is inderdaad een hele mooie en zo leuk dat jij hem nu gebruikt als je moeder komt koffiedrinken.
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hij is mooi ....jeugdsentiment...liefs van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Nice that you keep it, beautiful. Have a nice start to the week.

  Hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Een prachtige herinnering, dat zijn de mooiste spulletjes! Fijn dat je ouders nu zo dichtbij wonen. Ik ga bijna elke dag bij m'n ouders op een bakkie en dat is heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Een prachtige trommel met dierbare herinneringen!

  Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een plaatje! Heerlijk om zo'n herinnering 'vast' te kunnen houden.

  Mooie en liefdevolle week

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik houd d'r van spullen met dit soort fijne herinneringen!
  En die koektrommel is ook nog eens hartstikke leuk.
  Ik wens jullie nog heel veel gezellige koffie- en theemomentjes samen en mét een koekje ;-)
  Een hele fijne dag! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik heb zelden zo'n mooie koektrommel gezien!
  Daar gaat mijn hart sneller van kloppen :-)
  Wat mooi dat dit trommeltje zoveel herinneringen naar boven doet komen.

  Ik hoop dat je nog lang van mag genieten van je ouders lieve Mirjam,
  en natuurlijk van deze bijzondere koektrommel.
  Laatst besefte ik mij dat ineens zo heel sterk...
  dat bepaalde spullen en hun dierbare herinneringen sterker worden als geliefden je ontvallen.
  Fijn dat je dit met ons wilde delen!

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Leuk die herinneringen en dan ook nog zo'n prachtige trommel....
  Fijn dat je ouders nu in de buurt wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Lieve Mirjam, hier nog even een reactie van mij, wel een beetje laat he. Ik vind het leuk en fijn dat je de koektrommel mooi vindt en er zulke mooie foto`s er van heb gemaak, en dat je er maar lekkere koekjes in zult hebben. Als wij weer op de koffie komen zie ik het ook weer eens en komen ook bij mij de herinneringen boven. Heel veel plezier er mee en de lieve groetjes, mam.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam