zondag 6 april 2014

Kilometers maken

Het is al weer een aantal jaren geleden dat ik de Nijmeegse Vierdaagse liep. In 2005 deed ik voor het eerst mee en in 2006 startte ik nogmaals. Echter werd die tweede keer de tocht der tochten na 1 dag al afgelast omdat het te warm was. En inderdaad, zulke afstanden lopen met 33 tot 35 graden valt niet mee....
Na die tweede keer deed ik niet meer mee, simpel omdat er te veel tijd ging zitten in de training die er aan voorafgaat. Ik werkte nog fulltime in die jaren.

Sinds januari van dit jaar werk ik helemaal niet meer, en om mijn conditie wat te verbeteren ben ik weer aan het wandelen gegaan. Eerst maar stukjes van een half uur tot drie kwartier maar inmiddels reken ik in kilometers...

Een aantal weken geleden wandelde ik met Agnes al weer 15 kilometer. Zij haalde me ook over om gisteren de Lisse Lente Wandeltocht te gaan lopen. En om dat te kunnen uitlopen dacht ik vorige week al een keer naar mijn broer te wandelen, 16 kilometer, en afgelopen week naar mijn zus, 11 kilometer.

Gisteren liep ik dus de Lisse Lente Wandeltocht. Waarom die tocht zo genoemd wordt zal duidelijk worden in de volgende foto's...
Wij, een kennis en een oom van me, liepen de 20 kilometer, al deed mijn oom er ook nog eens een extra lusje !! van 10 kilometer bij... 

Een deel van de wandeling ging door de tuinen van Kasteel Keukenhof, een prachtig stukje waar ik al jaren niet meer was geweest.

Je kon ook een kaartje voor Keukenhof zelf kopen, maar daar ga ik binnenkort al met Sanne samen naar toe, dus dat heb ik overgeslagen.

Met vermoeide benen, branderige voeten en een heel erg voldaan gevoel kwam ik later in de middag thuis. 

Ik heb het heerlijk gevonden en laat me graag nog eens overhalen om met deze mensen te wandelen...

Deze foto werd gemaakt door de fotograaf van Dichtbij.nl

Ik wens jullie een heel fijne zondag en alvast een heerlijke nieuwe week,

Lieve groet,
Mirjam

32 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige omgeving. Mocht het lopen je onderweg zwaar worden, dan sleept dat je er wel door heen. Prachtig en van jou vind ik het knap.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed gedaan!!!!!! Mirjam,Ria en natuurlijk broertje Henk
  (zonder lusje??)
  liefs
  xxx
  agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed van je! Natuurlijk word je wel beloond met zo'n mooie omgeving, maar het blijft een prestatie.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie omgeving ...mooi de bollen velden.....kanp gedaan hoor zo'n wandeltocht.....liefs fijne zondag van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed van je dat je dit weer gedaan hebt! En dat je intussen ook nog foto's kunt maken zeg!! haha. Had je zeker een kleine camera bij je en niet zo'n joekel voor je buik.
  Wat woon je toch in een prachtige omgeving, zo zou ik ook wel minstens 5 km. kunnen lopen....wat zeg ik: wel 6!!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap hoor Mirjam om 20 km te lopen. En wat woon jij toch in een prachtige omgeving. Al die mooie kleurtjes. Ik word al vrolijk van je foto's, laat staan dat ik de bollenvelden in het echt zou zien. Vorig jaar ben ik met manlief en mijn ouders naar de keukenhof geweest. Dat was echt hartstikke leuk. Dat wordt genieten voor jou en Sanne. Ik denk dat ze niet uitgefotografeerd raakt. Ik wens je alvast een fijne week. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om te zien Mirjam, en zelfs een tikkie jaloers.
  Twee keer heb ik de 4-daagse gelopen, en die trainingen moet je wel hebben maar de tijd die erin gaat zitten, is echt veel...
  Dit was zo te zien een super mooie tocht, en als je dat in prettig gezelschap doet loopt het ook nog eens makkelijker.
  Ik ben ook weer heel langzaam begonnen met het lopen, al gaat het momenteel niet zo lekker, maar we gaan door....

  Fijne avond
  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke wandeltocht moet dat geweest zijn en dan de geur er bij denkend. Dan toch trainen voor de Nijmeegse? Lijkt me ook zo gaaf om te doen.
  Fijne week,
  lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat moet het heerlijk zijn om daar te lopen. En al weer 20 kilometer, dat heb je mooi opgebouwd. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zoooo, wat ben je sportief Mirjam om een keer de Nijmeegse vierdaagse gelopen te hebben. En nu weer zo'n mooie tocht van 20km. Als het zo lekker wandelt komt Nijmegen dan stilletjes nog eens in je gedachten?
  Onze jongste zoon wil hem dit jaar voor het eerst gaan lopen.
  Fijne week, groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zulke wandelingen liepen wij ook graag. Momenteel lukt dat echt niet, maar wat is het heerlijk hè?! Zeker tussen de bloeiende bollen liepen jullie vast lekker..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Mirjam, het was weer fijn om even met je en Ria te wandelen, dat ik even het lusje moest doen gaf je de tijd om te kunnen fotograveen en wij elkaar bij de keukenhof weer terug zag en de laatste km samen met Ria naar de finisch lopen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi broer Henk, ik heb van Mirjam gehoord dat het een heel gezellige wandeling is geweest, en leuk om jouw ook op de foto te zien, en wat een mooie omgeving is het toch met al die bollenvelden. fijne week en groetjes, Riet. (kijk je ook een keertje op mijn blog?)

   Verwijderen
 13. Prachtige foto's Mirjam en wat sta je er zelf ook goed op! Ontzettend leuk om te doen zo'n wandeling door de bollenvelden. Ik reed er afgelopen vrijdag nog met de trein doorheen, vanuit Haarlem. Echt prachtig om te zien! Van dichtbij moet het nog velen malen mooier zijn geweest.

  Ik wens je een goede week toe. Veel wandelplezier!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat knap van je om zo'n eind te wandelen. 20 km dat is niet niks. Maar je had een goed gezelschap. En een prachtige omgeving. Prachtig die bloembollen.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat leuk om je verslag te lezen Mirjam! Wij zagen gisteren idd heel veel wandelaars. Bij ons in Den Haag was er de Duinenmars en ik zei al...dit is zeker de Bloembolmars ;) Heerlijk hé wandelen..ik doe het ook zo graag. Mooie foto's!! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Mirjam, heb je vandaag gesproken en gehoord over de wandeling, knap hoor om daar aan mee te doen. En al die mooie foto`s die je gemaakt hebt, het blijft toch bizonder he al die bollen velden, en dat al zoveel jaren lang. Mijn vader en pap z`n vader (jouw opa`s) hebben vroeger ook in de bollenvelden gewerkt, maar dat ging wel anders als tegenwoordig, veel meer met de hand. Nu gaat alles machinaal. ook de foto`s van het kasteel en die tuin zijn prachtig, ze lijken op die van mij toen ik daar foto`s had gemaakt, maar toen was het wat kaler in de tuin. Ik wens je nog een fijne week en groetjes van mij, mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw echt prachtig!
  Petje af voor de mensen die van vele kilometers wandelen houden hoor! Ik fiets liever, maar dan zie je veel minder dan wanneer je loopt en dan maak ik niet van die prachtige foto's die jij nu laat zien.
  Sleep je je spiegelreflexcamera mee? Of heb je een compactcameraatje bij je tijdens de wandeltochten?
  Heel veel succes met trainen!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie wandeltocht!!!
  En zo knap dat je zo'n grote tocht kan uitlopen :-)
  Geweldig...

  De bollenvelden zijn zo mooi!!!
  Daar kan ik echt geen genoeg van krijgen.
  Maar zo te lezen ga je binnenkort met dochterlief nog een leuk uitstapje maken.
  Ik hoop dat ik er hier ook nog iets van terug zal zien :-)
  Een leuk vooruitzicht lieve Mirjam :-)

  Een hartelijke groet en een fijne week,
  Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Phoe pittig hoor, ik doe het je niet na! Hoewel het met zo'n prachtige omgeving en gezellig gezelschap vast prima te doen is. Mooie plaatjes weer, die bollenvelden zo kleurrijk blijven prachtig om te zien!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Knap hoor Mirjam, ik doe het je niet na...
  Bedankt voor de fleurige wandeling en wat leuk om het kasteel weer te zien.
  Een aantal jaar geleden ben ik daar naar een openluchtconcert geweest waar de Gele Rijders (militairen en hun paarden uit 't Harde, waar mijn lief bij werkte) bij moesten zijn voor de ceremonie, het was avond en prachtig verlicht...jammer dat ik daar geen foto's van heb...
  Ik heb nu genoten van jouw mooie plaatjes ;)

  Een fijne week en lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een hele afstand Mirjam, petje af! Het is wel heel mooi om daar te wandelen hoor, de bollenvelden staan er al prachtig bij. Een paar jaar geleden ben ik in het kasteel geweest, was leuk!
  Een fijne dag, liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik neem ook altijd mijn petje af voor zo'n wandeltocht als de 4 -daagse. Mijn schoonbroer loopt ook de laatste jaren mee. Echt een prestatie! Ook de Kennedy-mars (op 1 dag 80km) in Sittard loopt hij elk jaar. Manlief heeft dat ook eerst gedaan, maar het is wat je zegt: voorbereidingstijd! Dat is heel belangrijk en daar moet je tijd voor hebben. Maar jij bent al aardig aan het oefenen en ook nog in zo'n mooie omgeving! Dat lijkt me adembenemend zo'n veld vol met bloeiende bollen! En wat een prachtig kasteeltje, heel romantisch.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Geweldige omgeving om aan de wandel te gaan maar jij maakt wel (kilo)meters zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ongelofelijk die bollenvelden. Wat een kleur. Had je niet de aanvechting een bosje mee te nemen? Was natuurlijk niet zo handig in de wandeling.
  Wat een prachtige gebouwen bij de Keukenhof.
  Ga je wandelen voor de mooiheid in je omgeving en je conditie en gewoon omdat het mooi is, of wil je nog een keer de Vierdaagse lopen?
  Zie al uit naar de de foto's van de Keukenhof!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hallo,
  Wat een PRACHTIGE, KLEURRIJKE wandeling.
  Schitterend.
  Dan is het bij ons maar saai, met die bossen.
  Ja, heerlijk he, dat wandelen.
  Ik heb ook één maal de 4daagse gelopen in 2004. In 2005 was ik ook ingeloot, maar kon om gezondheidsredenen toch niet mee doen. Dat was een bittere pil.
  Het wandelen schiet er nu bij in, ik heb hooikoortsklachten.
  Maar ik hoop de draad weer op te pakken.
  Wat fijn, dat jij de kilometers weer zo op kunt voeren.
  Heel veel wandelplezier gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. En wat een prachtig weer had je er bij! Schitterende plaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ja, zo is het toch wel heel gaaf om lekker te wandelen tussen al die prachtige velden in!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een geweldige route om te wandelen! Bedankt voor het delen van deze prachtige foto's!!

  Fijne avond
  X Els

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Super mooie foto's! Als je dit ziet hebben we wij echt een mooi land!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam