maandag 26 mei 2014

Voor de ramen

Jaren had ik heel eenvoudige vitrage voor de ramen aan de voorkant van het huis. Maar die was ik al een heel tijdje zat.  Shutters, dat vond ik wel een leuk plan. Alleen zijn die wel heel prijzig en ze houden ook nog eens een flinke hoeveelheid licht tegen, door de brede lijsten die er aan zitten. En  ons huis is niet het allerlichtste van zichzelf... dus shutters werden het niet.
Brede luxaflex, van 50 mm, wit en van hout, dat moest het dan maar worden...
We hebben ze op maat laten maken, opgehangen en nu geniet ik dagelijks van het feit dat ik zulke mooie lamellen voor de ramen heb... 's Avonds even dicht doen en 's morgens weer heerlijk open... Wat een licht komt er nu extra binnen...

De spuitflessen die op het tinnen blad stonden, zijn naar de vensterbank verhuisd, ik vind dit zo mooi staan...  en op het tinnen blad staat weer wat anders... 
Prachtig vinden we het, waarom deden we dit niet eerder.. haha...

Ik wens jullie een heel fijne nieuwe week,

Lieve groet,
Mirjam

40 opmerkingen:

 1. Ohhh...dit is veel en veel beter, mooi hoor. Wat een verschil kan dat dan zijn hè? Het oogt meteen heel open. Een heel goed besluit!

  Een fijne dag! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet je, zo heb ik ik weet niet hoeveel dingen in huis, die me storen, maar die eigenlijk al zo lang zijn zoals ze zijn, dat je het maar zo laat. Maar wat kun je dan genieten als je wel de boel aanpakt he! Ze zijn prachtig je houten lamellen, modern, maar toch met een landelijk tintje, ik hou d´r van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De lamellen zijn wel een serieuze "upgrade" in vergelijking met de vitrage ! Heel mooi !!! Het is inderdaad altijd een probleem als je aan een venster op een elegante manier inkijk moet vermijden.... Want je wil natuurlijk ook nog het maximum aan licht binnenhalen ! Houten lamellen heb ik altijd mooi gevonden. Zorg wel dat je zo een speciaal dun borsteltje bij de hand hebt, voor 't afstoffen ;-)... Gaat veel makkelijker en sneller dan met de gewone stofvod...
  Nog een fijne week, en geniet van je nieuw "uitzicht" !
  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ...even herbeginnen...haha
  Héél mooi Mirjam je ramen, hou ik van .... wat een verandering !!!
  Ook die spuitflessen zijn super mooi hou ik van .... ik kijk uit op elke
  rommel- of brocante markt maar ik vind enkel blauwe .... misschien zondag
  meer geluk !
  Héél fijne week
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig resultaat, ik snap dat je hier helemaal blij mee bent! Mooier dan shutters denk ik, die zijn nogal massief. Hier ga je echt jarenlang plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi ziet dat eruit zeg...
  Er gaat zoveel RUST vanuit!
  Dat is het eerste wat in mij op komt.
  En dan KLOPT het...
  Snap je wat ik bedoel lieve Mirjam?
  Echt heel mooi uitgekozen...

  Ik hoop dat jullie er fijn van mogen genieten.
  De spuitflessen zijn trouwens ook geweldig :-)

  LIEFS en een MOOIE DAG!
  Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is het een positieve veranderiing zo Mirjam. De houten lamellen staan prachtig. En je spuitflessen een mooi plaatje zo. En Kathy is heb zo'n blauwe spuitfles hi hi.
  Ik wens je een fijne week. Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi, Mirjam! Heb je gelijk niet zo inkijk..hihi! Geniet ervan..

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een hele goede verandering Mirjam. Landelijk en veel meer licht.
  Fijne week , groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooi Mirjam, wat kun je dan weer genieten van de nieuwe look! Veel mooier zo. Het kan de boel zo opfrissen. Hier ook dilemma,s alom. Wij hebben een rolgordijn en vitrage, maar ik ben er ook zo flauw van. Maar ja, het moet nog maar even, want er zijn nog meer wensen...
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Soms kan één verandering in huis je zo blij maken. En het licht in huis is zo bepalend voor de sfeer! geniet er van! Groetjes van petra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is mooi en past volgens mij helemaal bij jullie inrichting!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is erg mooi geworden. Luxaflex zijn zo veelzijdig. En ja, als het helemaal goed uitpakt denk je 'dat hadden we veel eerder moeten doen.'
  Dat hebben wij gehad met het plaatsen van een achterdeur. Afgezien van de kosten hield het ons tegen dat er dan iets minder licht in de toch al donkere zijkamer zou vallen en dat je dan steeds door een knusse woonruimte loopt (met alle zand en modder van dien). Maar inmiddels zit de deur er in en gebruiken we 'm zo ontzettend vaak dat we ons nu niet meer kunnen voorstellen dat onze eerdere bezwaren zo zwaar wogen.

  Veel plezier van je ochtend- en avondritueel :-)

  lieve groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een goede keuze Mirjam...veel mooier.
  fijne Week.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een goede oplossing is dit. Het staat prachtig. De spuitflessen staan er ook mooi bij. Kan me helemaal voorstellen dat je er blij mee bent.
  Nog bedankt voor je mailtje. Vond ik hartstikke lief. Heb nu een andere optie gekozen vwb het reageren, dus ik hoop dat het de volgende keer lukt. Ik wens je een hele fijne week toe. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is een positieve verandering: er komt meer licht binnen met de vitrage voelde je denk ik wel wat opgesloten. Nu kan je tenminste ook naar buiten kijken!
  Ja....die spuitflessen: mooi hè. Ik heb al jaren 2 groene maar ze blijven, steeds op een ander plekje, wel in de kamer staan, terwijl ik verder helemaal geen groen heb!

  fijne week
  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Perfecte oplossing om op deze manier het binnenkomende licht te regelen en warme zonnestralen te filteren en het is niet enkel functioneel maar staat veel mooier dan die lange saaie vitrage lappen voor het raam.
  Zo komt het ook mooier uit wanneer je iets leuks op de vensterbank hebt staan,zoals nu je spuitflessen.

  Heb al jaren geen vitrage en overgordijnen meer maar eenvoudige roomkleurige linnenstructuur rolgordijnen in serre en erker.
  Wat schaduw in de erker betreft mis ik nog altijd de grote esdoorn aan de straatkant voor het huis, het is sinds 40 jaar dat wij de eigenaar van dit huis zijn al de tweede keer dat de gemeente het nodig vond de bomen in de straat te rooien.Zal mij benieuwen wat we voor bomen terug krijgen wanneer ze in het najaar de riolering vervangen hebben.
  We ''vechten'' al jaren als huiseigenaren om het oude vertrouwde straatbeeld te behouden,modern gedoe past niet bij Bredero stijl woningen uit 1936.

  Fijne dag en lieve groet,
  Ger


  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi landelijk geworden, Mirjam! Ik heb zoiets boven op mijn slaapkamer en daar ben ik ook blij mee. Leuk om iedere keer een kleine verandering door te voeren, zo heb je steeds iets nieuws om van te genieten!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb ze al mogen zien, maar ze zijn prachtig, Mirjam.
  Ik heb een aantal jaren gekozen voor in-between, maar heb daar toch spijt van. Moet mij ook nog eens bezinnen op wat wat anders. In voor en najaar heb ik de zon pontificaal in huis en daar is de in-between wel handig voor omdat ik ze dan gewoon dicht laat.
  De spuitflessen staan daar prachtig.
  Je zult veel plezier van de luxaflex hebben, toch licht en niet teveel inkijk.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een verandering, heel mooi! Nu ben ik nooit zo'n fan geweest van glasgordijnen, het geeft me een 'opgesloten' gevoel (tot groot verdriet van mijn moeder, die zweerde bij glasgordijnen), dus in de jaren 80 had ik verticale lamellen (wie niet?) en sinds de jaren 90 eigenlijk altijd horizontale jaloezieën. Vroeger die hele smalle (en eigenlijk nog in de woonkamer, bevallen nog steeds goed), maar sinds kort ook de bredere soort (boven bij het trapportaal). Geen directe inkijk, jezelf kan wel behoorlijk naar buiten kijken en het licht wordt mooi gefilterd doorgegeven. Wat zal jij genieten van het vele licht, zelfs als het een donkere dag is. Die flessen staan er ook mooi bij. Nog even je post gelezen van je ontsnapte kippetje...gelukkig is het goed afgelopen. Je kunt er toch geen missen hé. En is dat kleine eitje misschien een schrik-eitje...?
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Als je het eerder gedaan had, was je er misschien nu niet zo blij mee geweest, Mirjam. Wij hebben shutters hier in huis, maar ik heb heel lang getwijfeld of ik toch geen lamellen zou nemen. Om dezelfde reden als jij. Het oude huis heeft hoge ramen en dat is de reden waarom we voor shutters gekozen hebben. Ik vind ze allebei een mooie uitstraling hebben. Veel plezier met je mooie lichtinval :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wowww ik vind het echt superrr mooi staan hoor !!...liefs Ria...x ! fijne week !

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het is een enorme verandering Mirjam, mooi het licht dat er zo subtiel doorheen speelt.
  Ik heb een post klaar staan met diezelfde houten luxaflex:) wij hebben ze op onze slaapkamers, heerlijk vind ik ze, vooral nu met de zon.
  Geniet er lekker van.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Prachtig die lamellen , krijg je het daar volledig donker mee ?

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra,
   Nee, niet donker, maar het kan wel de zon uit de kamer houden en 's avonds als het donker wordt en de lampen gaan aan, dan doe je ze dicht en heb je geen inkijk meer, daar was het voor...
   Lieve groet,
   Mirjam

   Verwijderen
  2. bedankt ! Ik zoek nog iets om 2 raampjes zonder rolluit te verduisteren maar moeilijk om iets te vinden dat volledig verduisterd ..

   Verwijderen
 25. Wat een verandering. En wat een leuke verandering.
  Geniet van jullie nieuwe aanwinst.
  Fijne avond.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het ziet er prachtig uit Mirjam! Veel eigentijdser dan vitrage en met zeker net zo'n mooi effect als shutters!

  Fijne week,

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoe vaak denk je achteraf niet, waarom hebben we dit niet eerder gedaan.. Inderdaad veel mooier en zo fijn om licht in huis te hebben!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een verschil hè?! Ik vind ze mooi stoer, wij hebben hier in de badkamer dezelfde. Enig nadeel vind ik (achteraf) dat het mooie brede band na een aantal jaar wat smoezelig wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heel mooi geworden en licht, zo helemaal in het wit!
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Het ziet er netjes uit. Ga je die nou ook elk week afstoffen ; ) ?

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heel mooi Mirjam, een heel ander gezicht.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ze staan daar erg leuk. En kan me voorstellen dat je hier erg blij van word.

  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Staat veel beter zo (sorry dat ik het zeg)! Wij hadden het liefst ook shutters gehad maar met onze grote ramen werd dat een hele prijzige opgave dus maar voor roomwitte vouwgordijnen gekozen en moet zeggen, ik heb geen spijt ze hangen prachtig. Hoewel ik in een nieuw huis waarschijnlijk toch voor shutters ga haha.

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Heel mooi Mirjam...ik heb ze op de slaapkamer en ook het schoonmaken valt wel mee...ze deuken niet in omdat het hout is....veel plezier ermee....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik vind ze ontzettend gaaf!! Het maakt de ruimte echt af tot een sfeervol geheel!

  Fijne avond
  X Els

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam