woensdag 4 juni 2014

Marken

Een paar weken geleden gingen we een dagje naar Marken, voor ons maar een klein uurtje rijden. Het was een heerlijke zaterdag met ontzettend mooi weer... Onze vrienden Chris en Jeannette waren nog bij ons en na gedane arbeid, je weet wel, de overkapping, was het fijn om nog even een dagje wat leuks te doen...

Vanaf een dijk rij je zo naar Marken, halverwege die dijk keken we even uit over het water...



Marken vind ik echt een prachtig mooi dorp en hoe heerlijk is het dat daar geen verkeer rijdt. Je auto mag je stallen op een parkeerterrein zodra je het dorp binnen komt. Je kunt er fietsen huren, maar dat gaan we wel een volgende keer doen. Nu wandelden we heerlijk door het dorp...



Vroeger werden alle huizen op palen gebouwd, in verband met overstromingen van de Zuiderzee. Tegenwoordig zijn bijna alle open onderste delen dichtgemaakt, zodat er meer woonruimte kwam in de huizen... Bij sommige huizen kun je het nog zien...





We hebben heerlijk aan het haventje gezeten om wat te eten.



Ook is er een klein museum in Marken. Daar konden we een film bekijken over Marken en er was veel kleding te zien, en handwerk en een paar heel mooie schilderijen... Je keek je ogen uit daar.











We hadden een heerlijke dag in een dorpje waar ik echt nog vaker naar terug wil...




Ik wens jullie allemaal een heel fijne woensdag, ondanks de regen die verwacht wordt... maar daarna krijgen we weer heel mooie dagen...

Ben is al weer een week naar zijn werk, dus volgende week woensdag is hij weer thuis. De tijd vliegt, zeker als je elke dag een afspraak hebt en tussendoor nog allerlei klussen wilt doen. En ik ben nog steeds heel hard bij Sanne aan het werk... En deze week loop ik de avondvierdaagse, als vrijwilliger met de cliënten van mijn oude werk... het is heel erg leuk om ze allemaal weer te zien.
Het reageren bij jullie schiet er een beetje bij in, sorry... Ik zal het snel weer inhalen, beloofd!

Lieve groet,
Mirjam

26 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk logje met schitterende foto's van een dorp waar zo veel mooi handwerk vandaan komt. Ik kom er ook graag, maar voor mij is de afstand wel wat groter ;-))
    Ik wens je een mooie week met veel wandel genot!
    Lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is altijd een plezier om jouw blog te lezen, want via jou leer ik plaatsjes kennen in Nederland waar ik anders misschien nooit van gehoord heb ! Plus, zo krijg ik ideetjes bij elkaar voor als we eens een daguitstapje naar Nederland doen !
    Marken is prachtig pittoresk, het is bewonderenswaardig dat het zo goed geconserveerd is ! De huisjes daar zijn wondermooi ! En je had zo te zien dan ook nog het geluk dat het zonnetje van de partij was...
    Ik wens je nog een heel fijne dag en week (doe het rustig aan hé....)
    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke huizen, had nog nooit van Marken gehoord :-)

    Fijne dag
    X Els

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mirjam wat mooi zeg....moet ik straks even kijken waar dag ligt maar
    ik kan al raden dat het voor mij weer ver zal zijn...:-(
    Prachtig dorpje ....moet wel leuk en rustig zijn zonder auto's .... Kan me best
    voorstellen dat jullie genoten hebben ....
    héél fijne dag nog
    Liefs Kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke foto's heb je weer gemaakt. En wat leuk dat je de avond vierdaagse loopt. Hier kwam hij gisteravond ook voorbij, die arme kinderen in de regen. Ik hoop dat jullie het vanavond droog houden. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is Marken een mooi oud Hollands dorpje, leuk om een dag door te brengen en dan dat museum, die gehaakte kleedjes tussen de blikken, schitterend.
    Ik loop ook als vrijwilligster met de rolstoel avond 3-daagse van het verzorgingshuis waar mijn moeder sinds kort zit, best leuk. Vrijdagavond worden we met de fanfare binnengehaald. Door alle zorg voor mijn negentigers van de laatste tijd, pa naar een verpleeghuis, moe naar een verzorgingshuis, ze zijn na 68 jaar van elkaar gescheiden want ze konden niet in hetzelfde tehuis daarvoor is het te slecht met m'n vader, heb ik ook moeite om mijn blog bij te houden en te reageren. Maar ik probeer er mee door te gaan, want het is zo leuk......
    Lieve groet,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dankjewel voor dit heerlijke uitstapje. Ik heb ervan genoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Marken is zo leuk! Ik ben er ook al een paar geweest en zo leuk om nu jouw foto's te zien.. echt genieten!
    Wat leuk dat je meeloopt met de avondvierdaagse, hopelijk is het vanavond droog.. hier schijnt het zonnetje nog!
    Ik heb je vorige post gemist, maar wat is je deken mooi geworden.

    Liefs, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk en typisch Hollands zo'n dagje Marken doen,en jullie hadden ook nog het weer mee,lekker in het zonnetje aan de gezellige haven op terras en boten kijken onder het genot van hapje en drankje in goed gezelschap.
    Lang geleden toen de kinderen klein waren deden wij Monnickendam en met de veerboot van Volendam naar Marken,heb er hele goede en mooie herinneringen aan,de grote foto in Volendamse klederdacht van ons vieren gemaakt bij fotograaf Zwarthoed zit nog altijd ergens bij de oude foto's in grote envelop.
    Kan me nog goed het huisje van Sijtje Boes herinneren waar ook van die mooie beschilderde dozen,wanden vol borden en klederdracht te zien waren tegen een kleine vergoeding,zij was de vrouw met het juiste zakelijke inzicht waar Marken nog altijd haar vruchten van plukt.

    Jij gaat maar lekker je agenda afwerken en ik wens je daar veel plezier mee!!!
    Wandelzuuuuuh......ik zal duimen voor droog weer.

    Liefs,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk om via jouw blog een kijkje te nemen in Marken. Dank je wel.
    Fijne dag nog.
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk om even mee te mogen naar Marken, het staat al een poos bovenaan mijn lijstje :) En wat een mooie foto's heb je gemaakt, vooral die klederdracht en het boduurwerk vind ik schitterend! Hihi, krijg nu nog meer zin om er een keer heen te gaan! Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je nog eens een keer een rondje Nederland doet moet je er zeker naar toe gaan... Zo leuk!
      Lieve groet,
      Mirjam

      Verwijderen
  12. Leuk dorpje is Marken, zo lekker Hollands!
    Je hebt het gezellig druk met allerlei bezigheden, fijn toch?
    Succes met de avondvierdaagse!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er en heerlijk dorpje uit met die mooie kleuren, zeker als de zon schijnt!
    Jullie staan alle vier mooi op de foto ;-)
    Hopelijk komen er snel nog zo een gezellige uitstappen, geniet er maar van.
    Groetjes jilly,

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een schitterende reportage over zo'n echt Hollandse plaats!
    En ook een heerlijk weer om lekker rond te lopen.
    Geniet lekker van je dagen!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hallo,
    wat heb je mooie foto's gemaakt.
    Al die kanten kleedjes op de trommeltjes, prachtig.
    Ik was 2 x in Marken en keek mijn ogen uit.
    Eén maal als een echte toerist en één maal liep ik er helemaal door met het Zuiderzeepad.
    Gr. Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtig Mirjam, ik ben er nog nooit geweest!
    Ooh loop je de vierdaagse? Hier in Leidsche Rijn is het ook deze week, alleen mijn dochter had geen zin deze keer. Hier komt op dit moment (net half 7 geweest) de regen met bakken uit de lucht vallen. Ik hoop dat jullie het droog houden tijdens de wandeling!! Succes!!

    Liefs monica

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ja, wat is Marken mooi en gezellig hè. Als ik in zulke dorpen, zo ook Broek in Waterland of Giethoorn, wandel dan zou ik er best willen wonen. Maar ja dan is het meestal mooi weer en in een regenachtige herfst of kwakkelwinter weet ik het nog niet zo zeker.
    Ik zie er een huis te koop staan of zijn de mannen me net voor geweest?
    Wat zijn de kisten met het kant mooi.
    Wat een stortbuien op dit moment ik hoop dat je tegenkleding aan hebt met wandelen. Wel leuk dat je het met de oud bewoners van je werk doet.
    Groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag was net de enige dag dat ik niet liep! Mijn broer is jarig en ik kom net terug uit Klarenbeek, bij Apeldoorn... Morgen en vrijdag loop ik wel weer!
      Lieve groet,
      Mirjam

      Verwijderen
  18. Marken ik ken het echt zo'n enig plaatsje. Het heeft iets nostalgisch. Als ik zulke plaatsjes zie krijg ik een beetje heimwee naar vervlogen tijden. Het ziet er zo vredig uit. Ik hou er van. Jan en ik gaan ook wel eens een dagje naar giethoorn of Elburg. Leuk dat je ons even hebt meegenomen.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jij onderneem ook altijd vanalles he? Leuk hoor!! De plaatsnaam ken ik wel van horen zeggen maar ben er zelf nog nooit geweest. Ziet er heel knus en gezellig uit op je foto's. Dijn dat jullie er lekker weer bij hadden en lekker hebben genoten!!

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mooi zeg, Marken. Ik ben er nog nooit zelf geweest, maar ik geloof dat dat tijd wordt. Ben je vandaag een beetje droog gebleven met het wandelen? Het regende hier nogal...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had gisteren al een buitje op mijn hoofd gehad, maar vandaag liep ik niet omdat mijn broer jarig is. Morgen en vrijdag ga ik wel weer lopen...
      Lieve groet,
      Mirjam

      Verwijderen
  21. Wat is het leuk om Marken door jouw ogen te zien, een heel mooie bouwstijl die bijna vakantie- achtig aandoet Mirjam.
    Prachtig om zo een heerlijke dag samen af te sluiten.
    Succes met lopen, het wordt vrijdag heel mooi dus jullie boffen.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Mirjam,
    Ja, zo herinner ik mij Marken ook, mooie huizen en tuinen die volop in bloei stonden. Wij zijn ook in dat museum(pje) geweest maar ik heb er niet zulke mooie foto's van. Het herleeft weer helemaal in mijn hoofd.
    Nog veel succes met de laatste lootjes van de avondvierdaagse!
    Groetjes, Sonja.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ben net terug van mijn kleindochter inhalen bij de avond4daagse. Dit was de eerste keer sinds(?) jaren in ieder geval dat ik niet meer meeliep. Ik doe het al vanaf dat onze oudste mee ging lopen dus.....zo'n 35 jaar geleden! En later altijd met mijn klas.
    Ik probeerde altijd om onder de intocht uit te komen (we hoefden niet elke avond mee) want de intocht vond ik een verschrikking!
    En Marken.....ja prachtig! Leuk om dat met vrienden te doen.

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam