vrijdag 12 september 2014

Fietsen met mijn broer

Woensdag heb ik Ben alweer naar Den Helder moeten brengen. Doordat hij tussendoor een week had ingevallen, leek het net alsof hij maar nauwelijks is thuisgeweest, zo snel gaat de tijd.

Maar vanuit Den Helder reed ik gelijk weer door naar mijn broer in Klarenbeek. Daar kreeg ik eerst een heerlijk ontbijt en na een kopje koffie gedronken te hebben, pakten wij weer de fietsen en gingen we op pad. 

Richting de heide ging het deze keer. We fietsten eerst naar Loenen, maar om daar te komen moet je dan wel even het Apeldoornkanaal oversteken... via zo'n klein ophaalbruggetje...




Vanaf Loenen gingen we het bos in, dus als er al wat wind stond, dan merkten we daar toen niets meer van... De rit die we voor ogen hadden zou in totaal 20 kilometer zijn (en terug ook nog eens natuurlijk)... Maar ik had me niet gerealiseerd dat een groot deel daarvan omhoog en dan weer omlaag zou zijn. Nou fiets ik de laatste maanden best geregeld, maar met deze klimmetjes had ik zo nu en dan toch flink moeite hoor...

Maar ze waren het waard...









Onderweg zagen we meer dan alleen maar die mooie heide...








En ook nog deze prachtige Schotse Hooglanders...





We zaten een heel poosje op het terras van de 'Posbank', het weer was heerlijk en de koffie verrukkelijk...




We keken nog even vanaf het uitkijkpunt...




...en pakten toen de fietsen weer om weer terug te rijden.

Ik was eigenlijk een beetje bang dat de heide al voor het grootste deel zou zijn uitgebloeid, maar dat viel dus heel erg mee...
Ik heb wederom zo genoten van deze fietstocht, van het prachtige natuurschoon, en niet in de laatste plaats van het gezelschap van mijn broer... Dit gaan we zeker nog vaker doen... het was weer net een mini-vakantie...

Ik wens jullie alvast een heerlijk weekend,

Lieve groet,
Mirjam




40 opmerkingen:

  1. Meiske,meiske,meiske!!!! Wat een schoon foto's! Jij moet voor een natuurtijdschrift gaan werken of voor Pasar! Ik zou zo op de fiets springen bij het zien van al dit natuurschoon! En dat die bergjes een beetje moeizaam gingen? Dat ligt helemaal aan die zware "hollandse" fiets.... ah natuurlijk! ;-)
    Zalig toch om zo goed met je broer op te schieten! Wat een rijkdom!
    Alvast een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie fietstocht weer Mirjam. Bekende plaatsen en vliegveld lees ik op de paddestoel wij fietsten er vorige week in de buurt en hebben ook Schotse hooglanders gezien.
    De echte Kabouterhuisjes' zijn ook heel mooi gefotografeerd.
    Een fijn en vooral zonnig weekend (wij gaan zo naar Zeeland in een huisje op het strand dus laat het mooie weer maar komen) groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wens je een heerlijk weekend in Zeeland toe, geniet maar lekker van het mooie weer en van het strand. Wat leuk dat jullie in een huisje op het strand logeren. Dat moet fantastisch zijn...
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  3. Wat is Nederland toch mooi...en wat leg jij dat mooi vast.
    Gezellig die fietstochtjes met je broer.
    Fijn Weekend Mirjam...het wordt weer heerlijk nazomeren.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Och, wat heb je weer veel moois gezien. Het heidegebied is prachtig! Gezellig om zo'n fietsdag met je broer te ondernemen. Ik zou bijna jaloers worden; de mijne woont 900 km verderop...Jij hebt in ieder geval goed aan je conditie gewerkt!
    Alvast een heel fijn weekend, Mirjam! Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Schitterend! Wat heeft Nederland toch mooie plekjes.
    Fijn zo'n mini vakantie! Leuk zeg dat je dat gezellig met je broer doet.

    Fijn weekend!

    Liefs, Yet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat was weer genieten voor jullie zo samen. En wij kunnen nu via jouw foto's van ons mooie land genieten!
    Ik wens je vast een mooi weekend.
    Lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat hebben we toch een prachtig land. Toen ik de foto's zag dacht ik even dat je ook in de Blauwe Kamer in Rhenen was maar dat was niet zo. Dat is net zo'n prachtig natuurgebied. Ik ben weer even met je meegeweest op je mini vakantie en ik geb. genoten.
    Een fijn weekend,
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Mirjam !
    Ach jee is Ben alweer weg ? Hè niet fijn voor je.... Gelukkig heb je je familie nog ! Die fietstochtjes met je broer maken toch al veel goed...
    En ik moet Kris van Onliemie bijstaan, wát een móóie foto's !!! Je overtreft jezelf elke keer....
    (En ik moet haar ook bijstaan met haar opmerking over de fiets, hihi, zo'n zware hollandse fiets is natuurlijk niét optimaal als het een beetje omhoog/omlaag gaat ;-)... Prijs jezelf gelukkig dat Nederland nog relatief vlak is ;-)))
    Ik wens je alvast een heel fijn weekend, met hopelijk nog fijne (vlakke) fietsritjes !!
    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kan geloven dat dit het gevoel gaf van een kleine mini-vakantie. Het heidegebied lijkt een beetje op onze Brunsummerheide, alleen is het hier in het zuiden nóg meer geaccidenteerd, dus dat voel je zeker in je benen, haha. En je hebt het ook weer zo mooi vastgelegd! Wat zal dat genieten zijn om dit samen met je broer te doen (leuke foto trouwens). Zo waardevol...ik had ook altijd zo'n goede band met mijn broer, mijn maatje...Dus fiets maar vaak met je broer en geniet van deze speciale tijd, die neemt niemand meer van je af!
    En wij genieten lekker mee, hoe mooi Nederland is...
    Fijn weekend!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Schitterende foto's en een spetter als broer. Leuk dat jullie dit samen doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een prachtige foto's. En een heerlijke fietstocht, als ik het zo lees. Nederland is zo mooi, dat er voldoende minivakanties te maken zijn. Fijn dat we even mogen meegenieten.
    Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een prachtig (foto)verslag van een heerlijke dag! je hebt de paddestoelen ook mooi vastgelegd, ik zie het voor me, jij plat op de grond en je broer zuchtend wéér wachten op z'n zus..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zag je dan heel goed voor je hoor, ik lag inderdaad bij met maken van een paar foto's languit op het fietspad. Broer heeft er zelfs nog een foto van gemaakt... Maar zuchten deed hij niet, hij vond het eigenlijk zeer vermakelijk... Wel zei hij op een bepaald moment, ik zeg het niet meer hoor, als ik nog wat moois zie...haha...
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  13. Wat maak je toch altijd prachtige foto's! Ik krijg dat echt niet voor elkaar. Wat voor toestel heb je, als ik vragen mag?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een Canon 450D, echt niet zo heel bijzonder hoor... meer een kwestie van heel veel oefenen...
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  14. Oh wat prachtig weer allemaal, mooie heide en prachige paddestoelen. Die heb ik hier niet in de grote stad. Ik heb weer genoten van je fotos. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Van mijn 4e tot mijn 20e heb ik in Eerbeek gewoond, dus de omgeving die je beschrijft ken ik heel aardig. De Loenermark is een prachtig natuurgebied waar we vroeger vaak naar toe gingen. Vandaar uit kun je inderdaad mooie tochten over de Posbank maken. We wonen nu aan de andere kant van dit gebied, maar toch komen wij er niet vaak. Dat ligt niet aan de schoonheid van de Posbank, maar meer aan onszelf. En als wij echt een dagje uit willen, gaan we het liefst naar het strand. Vorige week een dagje Noordwijk was heerlijk met dat mooie weer.

    Je hebt onderweg mooie foto's gemaakt, gezellig ook dat je regelmatig met je broer op stap gaat. Wij zijn beiden trouwens al een tijd in het bezit van een e-bike, daar kun je op de Posbank veel plezier van hebben ;-). Maar dan moet je wel een accu met vermogen hebben, want als ie leeg is en je nog een stuk moet fietsen, dan fiets je alsnog met je tong op je schoenen hihi. Dat schijnt trouwens ook per e-bike verschillend te zijn, maar ik heb het een keer mogen ervaren op mijn eigen fiets met mijn dochter fietsend ernaast...die lag helemaal dubbel :-).

    Fijn weekend Mirjam! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtige foto's...wat zullen jullie genoten hebben! Heerlijk die natuurpracht...en ook dat je dit zo samen met je broer doet. Wat een leuke man ;) ! In onze familiesituatie is zoiets ondenkbaar..helaas. Zo fijn dat ik bij jou zie dat het ook anders kan. Lieve groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  17. ooh wat een heerlijke fietstocht zeg!! echt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft!
    fijn dat ik even met je mee mocht
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ooh meid wat heerlijk, en zulk lekker weer. En je heb prachtige foto`s gemaakt!! Ik heb weer genoten, en ik krijg gelijk zin om een fietstocht te gaan maken.
    Fijn weekend hoor!

    Groetjes Maartje

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi Mirjam,
    Je hebt helemaal de smaak te pakken met je broer.
    Het is ook een geweldige mooie omgeving.
    En je foto's zijn prachtig!
    En ja, de paddenstoelen schieten letterlijk als paddenstoelen uit de grond.
    Ik heb met je mee genoten!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Prachtige fietsroute weer Miriam, je hebt ook weer zulke mooie foto's gemaakt mooie details en zo leuk dat jong van die Schotse hooglanders....en ook de pa en ma mogen er wezen...de heide heeft ook al een mooie paarse gloed en het kon zo een foto zijn van onze Brunsummerheide. Heb ik ook ooit een keer op mijn blog gezet....ik heb weer genoten en ik krijg gewoon zin om te fietsen....fijn weekend en lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wow, wat een gave foto's van die heide Mirjam! Prachtig!!!!!!!
    Echt genieten moet dat geweest zijn. En wat leuk om met je broer te delen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Leuk zeg zo'n fietstocht met je broer en zelfs dan nog tijd voor mooie foto's, prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Haha....afgelopen voorjaar waren we ook op de posbank en ik heb bijna dezelfde foto's als jij gemaakt: ook die oude wegwijzer! Alleen bloeide de hei natuurlijk niet. Maar het blijft een mooie omgeving! Gelukkig gingen wij toe met de auto.....complimenten voor jou hoor, al dat klimmen!
    Wat mooi dat je dit samen met je broer kunt doen: zo'n goede band is een groot geluk!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Kan me voorstellen dat je daar heerlijk van genoten hebt, zo gezellig samen met je broer op de fiets. De foto's zijn gewoon schitterend en die Schotse hooglander met zijn poten in het water, het is bijna onhollands mooi.
    Fijn weekend,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat leuk om dit samen met je broer te doen. Het is prachtig daar en jullie haaden natuurlijk goed weer, heerlijk om te fietsen. Die schotlanders zijn altijd zo prachtig he!!
    Fijn weekend!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een prachtige tocht op gelukkig nog een hei die in bloei stond.
    En je hebt fantastische foto,s gemaakt Mirjam, wat zijn ze mooi!
    Fijn dat je samen met je broer zo genoten hebt.
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Prachtige foto's lijken haast postkaarten ,! en je broer lijkt op jou :) een ideetje maak er postkaarten van ! als we Holland bezoeken en ik zoek een winkel van postkaartjes dan zien de kaartjes er niet zoleuk uit zoals jij ze maakt ,het is steeds genieten als je in men leeslijst opduikt met foto's :) geniet van het weekend vanwege Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat bijzonder om deze mooie tocht samen met je broer te mogen maken! Wat heb je weer prachtige foto's gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ooh gezellig !!! Mooie foto's !!!

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Heerlijk toch als j'er eens met je broer kan op uittrekken. wat een prachtige natuur hebben jullie doorkruist. en jouw foto's zijn weer wondermooi!
    fijn weekend Mirjam!
    groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wist niet dat de heide bij jullie zo uitgestrekt is , en die paddestoelen , het lijkt zo uit een sprookje ....
    Moet ook heel leuk zijn om eens met je broer op fietstocht te gaan , je moet wel een beetje uithouding hebben .
    Fijn weekend
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Prachtig! Voor vanaf het uitkijkpunt, En die paddenstoelen, wat zijn ze toch mooi. Die hebben wij een paar weken geleden niet gezien. Heerlijk om even mee te fietsen, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ohhh wat een heerlijk foto's dit is dan weer wat ik mis van toen ik nog in utrecht woonde het bos de heide's .... hier hebben we dan de zee maar dit heeft dan ook wel weer iets .... prachtige foto's en wat staat de heide er nog mooi bij zeg ... wat zouden jullie genoten hebben .... wens je een fijn weekend lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Oooooo Mirjam! De prachtige natuur, het fietsen, de hooglanders en dan die ongelooflijke paddestoelen!!! Wat een heerlijk tochtje met een goedlachse broer moet dit geweest zijn.
    Lieve groet,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een prachtige foto's weer, vooral die van de paddestoelen, schitterend! Heerlijk fietsen daar, ik heb er ooit bij mijn tante gelogeerd en toen fietsten we wat af!
    Groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam