vrijdag 12 december 2014

Oude ballen...

Wat vind ik ze toch mooi zeg, die oude kerstballen.

Zo veel mooier dan de nieuwe die je toe lachen in al die winkels... al zijn daar ook veel heel mooie exemplaren bij hoor. Maar die oudjes, dat heeft wat. Zal het puur de nostalgie zijn?

Deze kreeg ik een paar jaar geleden van mijn moeder...



Vorige jaren kocht ik al een aantal van die juweeltjes, dit jaar kocht ik er weer een aantal bij... nog een paar jaar zo door gaan en ik heb alleen nog maar van die oudjes in de boom hangen...
Ik kocht ze allemaal bij Anne, van het blog Kind an Huys ...





Ook deze prachtige engel kocht ik onlangs... 



Hebben jullie de boom ook al versierd? Of in ieder geval wel al aangeschaft?
Wij wel, want a.s. weekend vieren wij al weer ons kerstfeest. Ben is nu nog thuis, maar een dag voor Kerst moet hij weer naar zee. Gelukkig maar een week, dus met Oud en Nieuw is hij weer thuis, net aan dan...

Ik wens jullie een heel fijne dag,
Lieve groet,
Mirjam

34 opmerkingen:

  1. Hoi Mirjam !
    Niets is zo mooi als de oude kerstballen ! Zoveel werk dat daar vroeger ingestoken werd... Ik ben er ook verliefd op... Heb van mijn ouders al de kerstballen gekregen die mijn vader al als kind had, en heb stilaan de "collectie" verder uitgebreid. Beetje bij beetje er bijgekocht (beetje bij beetje want ze zijn toch zo duur, de mooie oude ballen...). Na járen verzamelen genoeg om de boom vol te hangen...
    Dit jaar staat de "brocante-boom" niet, maar de "scandinavische-met-haaksels" boom. Ik wissel elk jaar af. Maar om eerlijk te zijn, is de "oude boom" nog altijd mijn favoriet..
    Ben benieuwd om jouw boom te gaan zien !!
    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk! Ik herken een paar modellen. Jammer dat ik ze niet meer heb van bij ons thuis. Geen idee waar ze zijn gebleven. Ik herinner me nog een zilveren klokje met sneeuwrokje dat ook echt een belletje was. Elke dag 'moest' ik daar even mee rammelen als kind. Wat had ik dat klokje nu nog graag in bezit gehad...
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. OUDE BALLEN ,MOOIE BALLEN!
    IK HOU ER VAN. VEEL MEER SFEER!
    IK ZET VAN HET WEEKEND MIJ KERSTBOOM.

    FIJNE DAG,
    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Mirjam, mooi zijn ze zeker! Ik herken er een aantal van vroeger. Onze kerstboom staat ook al net als een aantal mini boompjes. Af en toe voeg ik nog iets toe. Is Ben ook niet eens vrij tijdens de Kerst; het ligt me bij dat hij vorig jaar ook al weg was...Tja, dan kan je het inderdaad net zo goed eerder vieren!
    Mooi weekend, liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Linda, Ben is er al voor de vierde keer op rij niet met de kerstdagen. Het is bij hen zo dat je of de kerstdagen werkt of de jaarwisseling. Dat is met de vier andere verpleegkundigen zo afgesproken. Het komt nu eenmaal steeds zo uit in de doorgang van de roosters dat Ben steeds met kerst moet werken, en dat vind ik prima. Ik vind het namelijk veel belangrijker om samen het nieuwe jaar in te gaan... Kerst kin je ook een weekje eerder vieren, zoals wij nu gaan doen... Maar de jaarwisseling...nee, die kan echt alleen maar op 31 december...
      Fijn weekend, liefs, Mirjam

      Verwijderen
  5. Die zijn zeker prachtig die oude kerstballen. De boom staat hiet ook al, alleen is het wel een alternatieve kerstboom, heb nog even geen tijd gehad voor foto's en vandaag is het veel te donker helaas! Wel fijn de kaarsjes aan nu, zo gezellig! Jammer dat Ben er niet is met de kerstdagen, gelukkig wel met oud en nieuw!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De oude ballen van toen roepen zeker herinneringen op. Als klein meisje hield ik blijkbaar al van naturel, want de boom die toen jaarlijks door mijn ouders werd gezet - vol gekleurde lampjes en gekleurde ballen - vond ik totaal niet mooi. Je snapt dat ik daar niets van meegenomen heb toen ik op mijzelf ging wonen en ook later niet.

    Een goed idee om kerst een week eerder te vieren. Dat heeft ook zijn voordelen in de winkels, het is dan nog lang niet zo druk ;-).

    Wat een weer buiten hè, hier waait het al flink dus dat zal bij jullie aan de kust nog wel erger zijn. Veel binnen blijven en gezellig de kaarsjes aansteken.

    Ik wens je een fijn weekend, Mirjam. Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jaaa die oude ballen vind ik ook supermooi!! Gelukkig heb ik ook nog veel oude zilverkleurige kerstballen van mijn moeder.. en als ze in de boom hangen ga ik in gedachten even terug in de tijd.. beetje mijmeren.. Hier staat de kerstboom onder de overkapping te wachten tot hij naar binnen mag, dat zal zeker dit weekend gebeuren, zo gezellig nu het weer zo donker is!
    Leuk dat jullie dit weekend al kerst met elkaar vieren, ik wens jullie een heerlijk kerstweekend Mirjam!!

    Liefs, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wel fijn dat Ben met oud en nieuw thuis kan zijn,maar jammer van de Kerstdagen.
    Herinner me dat wel van vroeger toen mijn Vader en Broer nog voeren.Mestal gingen wij in de zomervakantie een poos mee.Mijn Vader had toen een coaster.
    Mooi zijn de oude ballen van vroeger.Een van mijn zussen heeft ze van thuis meegenomen en geen idee waar ze nu zijn.
    Ook geen idee of hier dit jaar een kerstboom komt.We gaan altijd eerste Kerstdag naar mijn schoonzus om haar verjaardag te vieren-en 2e Kerstdag werken de kinderen. Wel komen er kerstkransen op de buitendeuren te hangen en een tafelstukje komt er ook.
    Gezellig weekend
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtig die oude ballen, ze glimmen ook veel mooier dan die die nieuwe. Fijn kerstfeest alvast!
    lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ze zijn prachtig. Onze boom ligt nog in onderdelen in de kelder. Misschien gaan we hem zondag monteren en versieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh ja, die zijn zo mooi, doet mij altijd aan vroeger denken, bij de buren, die woonden op een boerderij en dan had de buurvrouw deze ballen in de kerstboom en gekleurde lichtjes en dan lagen er appelschijfjes te drogen op een theedoek op de verwarming, het hele huis rook daardoor lekker! Ze zijn inmiddels overleden maar ik denk nog vaak aan deze mensen, wat heb ik daar veel fijne uurtjes doorgebracht!
    Fijn weekend, Groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ze zijn echt prachtig. Ik heb ook nog een doos vol staan met oude ballen uit erfstukken en die ik zelf gekocht heb toen we net getrouwd waren. Inmiddels zijn ze dus ook alweer 33 jr oud.
    Geniet dit weekend van jullie kerstdiner, jammer dat Ben er niet is met de kerst, maar gelukkig gaan jullie wel samen het nieuwe jaar tegemoet.
    Liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hoi Mirjam,
    mooi zeg die oude kerstballen. maar ook die zilverkleurige vind ik prachtig. ga je met deze ballen jouw boom versieren, of blijven er ook in een schaaltje liggen?
    zelf heb ik nog geen boom staan. sla misschien eens een jaartje over. maar er komt wel een beetje versiering hoor. het moet toch wat feestelijk ogen hé, de kinderen houden van de kerstsfeer. en dan nogeen knetterend haardvuur erbij, wat wil een mens nog meer om in feeststemming te raken hé!
    nog een fijn weekend, groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooi he die oude ballen. Ik heb er ook veel van vroeger bij ons thuis. En ook dezelfde engel die je gekocht hebt. Die komt aan de kerststal te hangen elk jaar. Maar de boom is er nog niet dat komt volgende week wel.
    Wens ik jullie hele fijne 'kerstdagen' dit weekend. Groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind ze prachtig, je oude ballen. Morgen ga ik naar de IJhallen. Maar eens even goed opletten of ik daar misschien ook wat kan vinden op dat gebied.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtig zijn ze ik heb ook allemaal oude ballen geniet er elke jaar weer van ... heerlijk dat Ben maar een weekje weg is en lekker met oud en nieuw bij je is geniet lekker van de kerstviering en deze heerlijke dagen ..lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat doet mij dit zo hard denken aan mijn kinderjaren , die mooie kerstballen.Als er eens eentje brak , oei, oei , dan was mijn mama toch wel boos hoor.
    Wat zo spijtig is ,dat er na zoveel jaren geen enkele kerstbal over is .
    Daarom leuk dat jij en zoveel mensen de pure nostalgie koesteren.
    Ik zou zeggen , geniet van elkaar met het vervroegde kerstfeest.
    Lieve groetjes
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ook ik heb een zwak voor oude ballen, zoveel sfeervoller dan nieuwe :-)
    Ondanks dat ik ze al jaren niet gebruikt heb, kan ik mijn dozen met oude zilveren ballen niet weg doen!

    Fijn weekend en geniet van het samenzijn!
    X Els

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wij hadden vroeger ook van die prachtige oude ballen, maar de paar die er nog over waren, zijn naar mijn zusje gegaan. Ja de bomen hebben we al wel maar hij staat nog niet binnen dat gaat een van de komende dagen gebeuren. Veel plezier jullie met het vervroegde kerstfeest!
    Groetjes,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hier moet de doos nog van zolder. Mooi toch die oude ballen, mijn moeder deed ze een aantal jaren geledn weg en dat vind ik nu best jammer!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. De allermooiste kerstballen heb je!!!! Koesteren hoor... zag ze deze week in de kringloop... 8 euro het stuk voor het meest ieniemienie exemplaar! Ik stik zowat van jaloezie!!!
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. hoi Mirjam, ja ik blijf ze mooi vinden die oude ballen, en ben blij dat ze bij jou gekomen zijn en dat je ze ook gebruikt. Hier staat de boom nog niet, ik denk volgende week. Als ik je niet meer voor het weekend zie, een heel fijne kerstviering met lekker eten en pakjes uitpakken. Lieve groet, mam.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Mirjam,
    Ja, die oude Kerstballen brengen extra kerstgevoel. Elk jaar weer de ballen uitpakken, het eigenlijk een beetje vergeten zijn hoe ze er uit zien, maar het meteen weer herinneren wanneer het papier er om weg gaat.
    In het Volkskrant magazine van vandaag staat een stuk over een doos oude Kerstballen die bij het grof vuil is gezet. Wie doet dat nou!? is de vraag.
    Hier in Groningen is een zaak waar ze oude Kerstballen verkopen, maar die zijn vreselijk duur. Zó nostalgisch ben ik dan ook weer niet.
    Wij halen vanmiddag een boom in huis.
    Een heel fijn kerstweekend gewenst.

    Liefs Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook hier de kerstballen nog van thuis.
      Met regelmatig "nieuwe" oude ballen op markten en zo.
      Inmiddels een boom vol" drukte".
      Ik vind ze nog steeds prachtig!
      Fijne dagen!
      groetjes, Franca.

      Verwijderen
  24. Die oude kerstballen zijn prachtig!!
    Ik wens jullie een heel mooi kerstfeest samen toe,
    Liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ja, wat zijn die oude ballen toch sfeervol!
    Door alle drukte superlaat hier met aanschaffen van de boom etc. !

    Fijn weekend!

    Liefs,
    Yet

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ja ze zijn zeker mooi , ik heb ze aan mijn dochter gegeven , het doet er altijd aan haar kindertijd denken ze is er zo blij mee dat zij ze mocht hebben , groetjes Cobie

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Prachtig zijn en blijven ze die oude kerstballen en ornamentjes.
    Maar bij mij is dat niet altijd zó geweest terwijl ik toch al zolang ik mij herinner dol ben op echte oude spullen en antiek,als het maar klassiek,landelijk of uit grootmoeders tijd is.
    De eerste jaren na ons trouwen had ik enkel houten figuurtjes in de echte boom,ik kocht ze in Duitsland omdat je die in Nederland nergens tegen kwam.Maar toen je die dingen paar jaar later op elke kerstafdeling zag was ik er op uit gekeken.
    Moeder en ik waren vroeger de sneeuw en glittertjes die op de kerstballen zaten zo zat dat we ze een voor een in een sopje legden om het eraf te krijgen maar het zilver van de ballen ging er ook af en dat was niet de bedoeling,Ben blij dat wij ze niet allemaal tegelijk in bad deden want anders was nou mijn verzameling niet zó groot geweest,
    De laatste jaren ben ik de oudjes pas gaan waarderen en ze komen dan ook met veel plezier,herinnering en nostalgie uit de vergeelde dozen van zolder en krijgen 'n eervol plekje onder de glazen stolp op tafel.
    Leuk dat je moeder jou die oude kerstballen gegeven heeft en jij ze met liefde en nostalgie koestert,ben er maar heel zuinig op.
    Ik wens jullie een fijne vroege Kerstviering en het zal dan snel weer het einde van het jaar zijn om dat samen met Ben te vieren.

    Lieve groet,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat fijn dat ie met oud en nieuw wel thuis is.....heerlijk toch...?...fijne zondag liefs Ria.....x!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ik wil ook alleen maar oude ballen. Heb er in de loop der jaren al heel wat verzameld, een boom vol. Soms kun je bij de kringloop of tweedehands winkel nog op heel mooie goedkope ballen stuiten.
    Niet zo leuk dat je man er met kerst niet is, maar gelukkig is het voor kort. Ik wens jou nu alvast een fijne kerst.
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat zijn ze prachtig Miriam....ik vind ze ook veel mooier als die gekochte van de winkel....ik geniet er ook zo van...zelf heb ik geen gekleurde alleen maar zilver....geniet ze.....lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Bij mijn ouders hadden we vroeger ook van die gekleurde 'ballen' en al ben ik niet van kleur ik vind het toch wel erg jammer dat mijn moeder ze een paar jaar geleden heeft weggedaan. Maar waarschijnlijk is er bij de kringloop iemand heel blij met oude ballen naar huis gegaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ze blijven mooi de oude kerstballen. Ik heb er ook een aantal.
    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam