donderdag 18 december 2014

Toetje

Een aantal van jullie vroegen naar het recept van het toetje van ons kerstdiner... 
Ik had het een poosje terug bij iemand gezien, op een blog, maar ik weet niet meer waar dat was... er werd verwezen naar Simones Kitchen (klik) en daar vond ik dit heerlijke recept... Als ik nu dus iemand passeer, laat het me weten, dan zet ik je naam er alsnog bij hoor...

Limoncello Trifle

Wat je nodig hebt...


2 sinaasappels
3 el limoncello
1 pak lange vingers
300 gr mascarpone
2 el poedersuiker
1 citroen, rasp en sap
1 vanille stokje
2 bakjes frambozen of ander seizoensfruit
donkere chocola om te raspen (aan 1 reep heb je voldoende)


Hoe je deze maakt...

1. Pers de sinaasappels uit en meng dit in een platte bak met de limoncello. Proef even of het niet te sterk is naar je smaak. Is dat het geval doe er dan iets meer sinaasappelsap in of andersom iets meer limoncello.

2. Zoek een mooie platte schaal uit om je trifle in op te bouwen. De mijne (de grote) was eigenlijk iets te diep. Dit is geen hoog dessert.

3. Dip je lange vingers een voor een in het sinaasappel/limoncello mengsel en leg deze onder in de schaal tegen elkaar aan tot je een aansluitende laag hebt.

4. In een andere schaal meng je de mascarpone met wat van het overgebleven sinaasappel mengsel en sap van een halve citroen. Niet te veel ik gebruikte ongeveer 2-3 eetlepels vocht. Voeg de twee scheppen poedersuiker eraan toe, de rasp van de citroen en het vanillemerg en roer dit alles goed los. Zorg dat het goed gemengd is.

5. Verspreid je mascarpone mengsel over de laag lange vingers en spreid het uit tot het glad is.

6. Voeg vervolgens al je frambozen toe en druk deze zachtjes in de mascarpone tot je een aangesloten laag frambozen hebt. Rasp hierover heen de pure chocola en zet in de koelkast tot gebruik.

Het zag er heerlijk uit, maar het smaakte ook nog eens verrukkelijk...
Ik ben benieuwd wie deze trifle een keer gaat maken, laat je het me weten? Fotootje ook  op je blog...?


Ik gebruikte een ovenschaal als vorm om dit in te doen, maar je kunt ook allemaal kleine schaaltjes gebruiken, zodat iedereen een eigen toetje heeft...

Geniet ervan...

Liefs,
Mirjam

28 opmerkingen:

  1. Meteen gepind! Heerlijk en dankjewel! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaaaaaaaaa....
    Ik was al nieuwsgierig naar dit recept!
    Lijkt ook een beetje op een tiramisu...
    Heerlijk!
    Deze ga ik zeker een keer maken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het leuke aan dit receptje is, dat het niet al te moeilijk is, dus ik ga het zeker opslaan en proberen !!
    Niet met Kerst, want voor een keertje ga ik de typische engelse christmas pudding serveren (gekocht hoor, niet zelfgemaakt, daar moet je maanden op voorhand aan beginnen, en laat ik het idee voor die pudding nou net een weekje of twee geleden in mijn hoofd krijgen hihi... Oeps te laat om het zelf te maken...)
    Het leuke aan je recept is ook dat je alles op voorhand kan maken en in de frigo (koelkast dus hihi) kan zetten, zoiets verlicht de "werkdruk" wanneer je bezoek hebt !
    Liefs en nog een mooie dag !!
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt Ingrid, het is heel erg makkelijk om te maken en kan eigenlijk niet mislukken...
      Een paar jaar geleden maakte Ben nog een echte Christmas Pudding, die maakte hij al in september, en oh wat was dat lekker zo eind december... Met Brandybutter erbij en ook nog flamberen... Jammy...
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  4. Dit ziet eruit als het ideale dessert voor de komende feestdagen.....
    Super! Wie weet wordt dit mijn toetje dit jaar....jammie.

    Alvast fijne dagen gewenst mocht ik je niet meer spreken ;)

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Yammie, ik bewaar het recept, want dit is wel heel erg verleidelijk, ga even bij lezen op je blog Mirjam. bedankt voor je lieve berichtjes en de vriendschap op facebook. Groeten Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit gaan wij hier thuis heerlijk vinden! Ik geef het recept vanavond door aan de meesterkok :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet er heerlijk uit! Hier is het toetje gisteren bedacht voor de kerst. Ga dit weekend proefdraaien, wordt dat niks ga ik jouw recept gebruiken. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er erg lekker uit. Ik ben benieuwd of dit in blogland de komende weken veel gegeten wordt, de reacties zijn in ieder geval heel enthousiast. Bedankt voor het delen, Mirjam!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Woehaaa! Wat ziet dat er verrukkeluk uit! Ik heb net mijn ontbijt op, maar ik krijg hier meteen zin in :-)
    Ik zet hem op mijn 'recepten om te proberen' lijstje. Wanneer ik 'm gemaakt heb zal ik 'm zeker laten zien op mijn blog.
    Fijn weekend alvast!
    Lieve groet
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat ziet er heerlijk uit, en het recept sla ik op. Als ik het heb gemaakt, zal ik het op mijn blog zetten, maar voor deze kerst heb ik al iets anders in de planning.
    Lieve groet,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat ziet er lekker uit. Deze ga ik onthouden.
    groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Liefhebbers genoeg, Mirjam! Het ziet er dan ook heerlijk uit!
    Fijne dag, liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Deze slaan we zeker op! Voor de kerst gaat het niet meer lukken, want daar heb ik al een ander toetje in de planning. Maar volgens mij is het ook zo tussendoor wel eens lekker om te maken, met een heerlijke kop thee ernaast...Dankjewel voor het recept!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wanneer de nieuwsbrief van Simone's Kitchen in mijn mailbox binnen komt begin ik al te watertanden en dat komt niet enkel door het lekkers wat ik zie maar de manier van fotografie en goede informatie spreken mij aan. Ik volg o.a.haar heerlijke recepten website al een hele poos en maak er af en toe ook wat lekkers van,maar maak lang niet overal blogposten over wat er uit mijn keukentje komt.
    Kan me dit heerlijk uitziende recept nog wel herinneren het komt volgens mij bij Jamie Oliver vandaan,alleen paste Simone het een beetje aan naar haar voorkeur.

    Aan alle reacties te zien slaat dit dessert goed aan en zal het binnenkort op menig menu staan.
    Zal bij mijn recepten lang niet altijd het geval zijn want de meeste lezers of hun huisgenoten lusten of kennen het niet en halen het neusje op;-)

    Hier weet ik al wat het dessert met Kerstmis zal zijn en ik kan mij daar nu al op verheugen,
    wat volgens mij ook weer zijn nadelen heeft wanneer je net als ik ALLES lust en eet,oei,oei dat wordt weer de rem erop na zulke feestdagen.

    Fijn weekeind en lieve groet,
    Ger




    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh dit zag er zo heerlijk uit .. en ik zie niet moeilijk voorbij komen .. maar ik weet zelfs niet eens wat limoncello is (help) is het niet te zuur met die framboosjes ? Jou chocolade ziet er héél fijn gerapst uit , als ik rasp is hij veel grover , met wat heb jij geraspt ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Limoncello is een citroenlikeur, beetje zuur, maar meer fris dan echt zuur. En aangezien er aardig wat suiker in gaat is het geheel niet te zuur met de framboosjes... Ik heb de chocolade geraspt met de grove kant van een vierkante rasp... Succes ermee als je hem ook wilt maken, echt heerlijk en niet moeilijk...
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
    2. Dus citroenlikeur , dat vind ik dan in de supermarkt bij de dranken ?
      Ik ga het maken hoor , ik heb een kerstfeestje op donderdag en het is eens iets anders he ;-)

      Verwijderen
    3. Nee, niet in de supermarkt, want het is een likeur en die valt onder de sterke dranken. Dus tenzij jouw supermarkt een aparte slijterij heeft, kun je beter meteen naar de slijter gaan. Ik haalde het bij DirckIII en het merk is Luxardo (die is het lekkerste vind ik)... Succes, laat je me nog weten of het gelukt is?
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  16. oooo dat ziet er lekker uit! Ik sla m op!

    liefs
    lynda

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Bedankt voor het recept. Het lijkt me goed te maken en nu een vakantie van twee weken begint ga ik het eens proberen.
    In een bovenstaande reactie las ik over een christmaspudding. Wat is dat voor bijzonders dat die maanden van te voren gemaakt moet worden? En wordt die dan in de koelkast bewaard?
    Kerst heb je al gevierdmaar ik geloof niet dat je de echte kerstdagen helemaal alleen zult doorbrengen. Dus ik wens je fijne kerstdagen, een goede jaarwisseling. En een voorspoedig en gezond 2015! Groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ingrid,
      Voor een Christmas Pudding moet je hier maar eens kijken: http://nl.wikipedia.org/wiki/Christmas_pudding Echt Engels hoor, maar wij vinden het heel lekker, al moet je wel van de pittige smaak houden... Deze wordt niet in de koelkast bewaard, maar gewoon in de kast. Door de alcohol die er in gaat is de cake lang te bewaren, hoe langer hoe beter haha...
      Ik ben de beide kerstdagen niet alleen nee, dus ik ga me heel goed vermaken... Jij ook heel fijne feestdagen en een mooi, gezond en vooral heel gezellig 2015... liefs, Mirjam

      Verwijderen
  18. Ohhh.... krijg meteen zin, wat een heerlijk recept lijkt me dit! THNX voor het delen Mirjam en lieve groet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Zo...dat ziet er lekker uit.
    Fijne avond nog.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Zo dat ziet er heerlijk uit! Ik eet zelf altijd veganistisch dus ik vervang de mascarpone door de plantaardige variant en dan kan ik hem ook maken, bedankt voor het recept!
    Groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mooie banner Mirjam en hmmm lekkr het toetje ik sla hem op dank je wel :-)
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Het lijkt me een heerlijk toetje Mirjam, mooie smaken bij elkaar.
    Aan de reacties te lezen zijn er straks heel veel mensen die dit toetje maken!!!
    Bij ons zijn de eigengemaakte bitterkoekjespudding en de langevingerpudding favoriet, recepten die van oma op moeder op dochter en kleindochter gaan...smullen dus.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam