vrijdag 9 januari 2015

De week

De eerste week van dit jaar is al weer om...

We vierden oud en nieuw samen met mijn zusje en haar gezin, en een heel lieve vriendin en haar man, Ben deed samen met Twan en Amber een leuk kaartspel...


En van mijn zusje kreeg ik een mooie bos witte rozen...


We aten onder andere deze heerlijke hartige taart...


We genoten van een heel fijne wandeling...


Ik maakte het borduurwerk van 'Randje per Week' af...


We vierden de verjaardagen van Sanne en Jerome alvast... dit deden we in de studio, samen met Laura en de ouders van Jerome... heel gezellig...


We brandden nog genoeg kaarsjes deze dagen...


Ik haalde een gereserveerd boek uit de bibliotheek... tip van een Australische blogster... Ik vond het boek in het Nederlands en kon het gelukkig reserveren...


En ik vatte het plan om deze quilt te gaan maken...


Van deze stofjes, een heel ander kleurbeeld...
Dit gaat een flinke klus worden, dus of deze in 1 jaar afkomt...?


En ik starte een extra blog, je vind het aan de rechterbovenkant in de sidebar, ik ben namelijk begonnen met 'Een Kastje Per Dag'.
Twee jaar geleden deed ik dit ook al, maar toen blogde ik er niet over. Nu lijkt het me precies de juiste stok achter de deur, om dit af te maken, dit tweede blog... 


Ook kocht ik nieuw borduurlinnen en -zijde, om de Randjes van de Week van dit jaar mee te borduren... Het is me zo goed bevallen afgelopen jaar, dat ik graag nog een keer zo'n borduuruitdaging aanga...


En Laura begon deze week als 'gastouder' bij een nieuw gezin. Een nieuwe baan dus zo aan het begin van dit jaar... Precies een jaar geleden kwam ze zonder werk te zitten, door de bezuinigingen in de kinderopvang.
En het gezin waar ze nu aan de slag gaat is zo blij met haar...


Ik ben heel blij voor haar, dat ze nu weer terug aan de slag is, en heel trots op haar dat ze dit gaat doen...


Ik wens jullie een heerlijk weekend,
Liefs,
Mirjam

25 opmerkingen:

 1. Hallo Mirjam, als je het dan zo benoemd, wat passeert er dan veel in 1 week. Heerlijk de mensen om je heen, de gebeurtenissen en de bezigheden. Wat lief, een bos bloemen van een zus, een knuffel voor een dochter die jarig is en de warmte van oud en nieuw vieren samen met familie en vrienden. dat boek ga ik noteren, lijkt mij een indrukwekkend boek, en ik ga nu kijken op je andere blog,

  groetjes en een fijne week,
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mirjam,

  Je hebt veel moois om op terug te kijken. Met zo'n overzicht sta je altijd evenwat langer stil bij gebeurtenissen.
  Wat fijn dat Laura zo warm onthaald is. De kinderopvang is momenteel geen gemakkelijk werkgebied.
  Je hebt ook al weer veel nieuwe projecten in het vooruitzicht, leuk!

  Lieve groet
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je begint het jaar weer goed met nieuwe projecten. Slim, om jezelf een stok achter de deur te geven met een blogje over opruimen. Nu kunnen we je in de gaten houden of je niet af en toe spijbelt, haha (ik zou dat ook nodig hebben hoor, want bij de start van het jaar heb ik altijd meer opruimwoede dan later in het jaar en slibben mijn kastjes ook dicht).
  Je patchworkdeken zal een hele klus worden met al die lapjes, maar ook heel mooi als ik de stofjes zo zie. Wat fijn dat je dochter zo warm verwelkomt wordt. Een goede start van het jaar voor haar.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gastouder? Dat kende ik niet... een nanny dus? Of is een nanny inwonend? Succes aan Laura!
  Wat een plannen heb jij voor het nieuwe jaar! Daar kunnen die van mij niet eens tegen op! Een Quilt! Dat je dat kan! Daar ben ik jaloers op... ooit wil ik dat ook leren! In ieder geval vind ik jouw stoffenkeuze prachtig. Ben echt benieuwd. Je laat je vorderingen toch voorbijkomen hé! En je nieuwe blog? Dat is nu nog eens een idee! Wat een stok achter de deur! Misschien moeten we allemaal wel met zo'n blog beginnen... ho wat zou het overal mooi opgeruimd zijn! En tegen dat je rond bent, kan je vanzelf weer van vooraf aan opnieuw beginnen! ;-) Het boek heb ik meteen aan mijn lijstje toegevoegd... dat lijkt me ook wel wat om te lezen!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, eigenlijk is ze een Nanny, en niet inwonend... Ik zal het doorgeven aan haar...
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 5. Wat fijn voor Laura. Ik wens je een heerlijke week.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi en ook spannend log heb je geschreven. Je hebt de randjes helemaal af en weer zin in de randjes van 2015! Die quilt vind ik helemaal het einde. Ik wens je veel succes, een mooi project!
  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontzettend fijn dat Laura weer aan de slag kan; ik hoop dat ze zich thuis gaat voelen bij het gezin!
  En jij hebt weer een hoop op stapel staan, hartstikke leuk, maar vergeet niet je kastjes hè ;-)...
  Liefs en een hele gezellige dag! Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een fijne berichten allemaal weer. Het boek lijkt me heel bijzonder, heb het opgeschreven om binnenkort eens bij onze bibliotheek te kijken. En wat fijn dat Laura weer een baan heeft. Ook je kastje per dag ga ik volgen. Hartstikke leuk om te lezen! Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk dat je dochter weer werk heeft, wat hoor je toch veel van dit soort dingen om je heen, het is kommer en kwel op werkgelegenheid gebied, gelukkig is het haar gelukt!
  Je hebt weer leuke projecten in het vooruitzicht, die quilt wordt vast heel mooi aan de lapjes stof te zien, en de kleuren voor je randjes per week vind ik heel erg mooi dat frisse blauw! Veel plezier!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het lijkt meer op een maand... Jij bent toch echt een bezig bijtje hoor, Mirjam !
  Ik ben blij voor je dochter - zonder werk zitten is niet leuk. Ik denk dat dat nieuws alleen al, je hele week goed gemaakt heeft !
  Da's wel een stevig werkje waar je aan gaat beginnen, die quilt. De stofjeskeuze vind ik in elk geval al prachtig ! En jou kennende, durf ik ervoor wedden dat die quilt in het jaarverslag van 2015 gaat staan ;-)))
  Veel liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Mirjam, ik vraag me bijna af of je nog wel slaapt. Wat een weekoverzicht.
  Prachtige randjes borduurwerk, leuk dat je verder gaat.
  En het quilt lijkt me een hele uitdaging.
  Wat fijn dat Laura weer werk heeft, daar zal zij en ook jij heel blij mee zijn!
  Ik wens je een heel fijn weekend!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Mirjam,

  Er is een hoop bij jullie gebeurd de afgelopen twee weken. Gelukkig allemaal leuke dingen! Felicitaties voor je dochter, maar ook de jarigen.

  Leuke stofjes heb je gekozen voor je quilt! Ik zou wel willen dat ik meer tijd had voor dit soort dingen, maar je kunt nu eenmaal niet alles doen.

  Veel naaiplezier en een goed weekend!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn dat je dochter weer aan het werk is en dat zij zo blij met haar zijn. Ik hoop dat ze hier nog lang met veel plezier mag werken. Je hebt weer een drukke en leuke week achter de rug. Succes met al je plannen!

  Fijn weekend en liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat fijn dat je dochter weer werk heeft en dat de mensen ook zo blij met haar zijn! Dat doet je goed!

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is nog eens een goed begin van het nieuwe jaar. Wat fijn een baan voor Laura. Het gezin heeft geluk met haar een 'nanny' met opleiding en ervaring.
  En wat is je randjeslap prachtig geworden, mooie kleurencombinatie. Ik probeer het nog ergens terug te lezen hoe het in zijn werk gaat, want met je nieuwe lap ben je nog niet gestart?
  Een fijn weekend, worden er in het weekend ook kasten opgeruimd ;-)
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooi weekoverzicht met prachtig nieuws om het jaar mee te beginnen.
  Je dochter maakt er ook een mooi start mee.
  De quilt word vast prachtig aan de lapjes stof te zien en een nieuwe blog ? Ik ben benieuwd.....
  Groetjes
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk ontvangst voor je dochter!
  Fijn weekend!
  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk weekoverzicht! Wat fijn dat je dochter weer werk heeft. Fijn dat ze ook zo blij met haar zijn. Ik wens haar veel werkplezier! & wens jou veel succes met je plannen.

  Fijn weekend!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een heel blije, gezellige en vrolijke post. Veel succes met je quilt, wat zal dat een werk zijn!
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je weekoverzicht staat weer bol van de leuke en creatieve bezigheden,de kleuren die je koos voor de Randjes van de Week van dit jaar is super mooi en ik ben heel benieuwd hoe het zal vorderen.
  Fijn dat je dochter weer werk gevonden heeft en wens haar maar veel werkplezier.

  Prettig weekeind en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Van deze post word ik vrolijk met dit akelige weer vandaag. Mooi overzicht van de week en heerlijk dat je dochter weer werk heeft dat bij haar past.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat ziet eruit als een heerlijke week! Ik zag het plaatje van de quilt die je wil maken en ik dacht mmmm maar toen zag ik je stofjes en ik dacht; jaaah dat is leuk! Ben benieuwd, ik ga gauw neuzen op je andere blog. Misschien helpt het mij ook. :-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Weerom wat een gezellige sfeer bij jullie ,die tekst op het glas van de kaarshouder is heel mooi ook, blij voor je dochter en wat mooi de welkom tekst ,leuk een 2 de blog ik kom zeker es zien geniet terug van een jaar vol blogplezier groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam