zondag 11 oktober 2015

Cinque Terre

Op de derde dag van ons verblijf in Toscane gingen we met de bus naar La Spezia, aan de kust, net in Ligurië. Vandaar gingen we met een boot naar Cinque Terre. Vijf kleine stadjes of dorpjes, die tegen de steile berghellingen aan gebouwd liggen.

In elk van die dorpjes slingeren de smalle straatjes zich van de havens naar boven. Hier is volgens mij het woord Idyllisch voor uitgevonden...
We hebben genoten van de boottocht, de straatjes, de kleuren, de geuren, de was die aan al die rekjes boven de straten hangt te drogen, de lunch, het kopje koffie. Kortom van alles...

Oordeel zelf maar.



























En toen gingen we met de trein terug naar La Spezia, waar de bus op ons stond te wachten om ons weer naar ons hotel te brengen.




Volgende keer naar Pisa en Luca.

Fijne zondagavond nog en een heerlijke nieuwe week voor jullie,
Liefs,
Mirjam

30 opmerkingen:

  1. Oh Toscane, het mooie Toscane! Jouw foto's doen me dromen van 'la dolce vita'! Wat heb je daar genoten hé Mirjam. Prachtige kleurrijke huizen en smalle steegjes om heerlijk door te slenteren.
    Ik ben al in Toscane geweest maar Cinque Terre ken ik niet. Zijn deze dorpjes enkel per boot bereibaar?
    De foto van het visnet is een heel mooie detailfoto.
    Nog een fijne zondagavond.
    Groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Hilde,
      Volgens mij zijn alle vijf de stadjes per trein bereikbaar. Als je nog eens in Noord-Italië komt, dan is dit beslist een aanrader hoor. Echt super mooi.
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  2. Prachtig Mirjam , je kan zien dat je met volle teugen hebt genoten .
    Toscane is toch zo mooi !
    Fijne avond nog ,
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij zijn op aardig wat plekken in Toscane geweest, maar deze plek is mij niet bekend. Des te leuker om met jou mee te mogen kijken. Wat is het daar toch mooi hë!! Van die Italiaanse sfeer krijg ik in ieder geval nooit genoeg. Ik ben benieuwd wat je ons van Pisa en Luca laat zien. Toen wij in Pisa waren, leek de stad net een bouwval omdat overal de wegen opgebroken waren en huizen werden opgeknapt, maar Luca vonden we geweldig.

    Jij ook een hele fijne week! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi! Wat een prachtige omgeving. Wat een feest om daar te zijn!!
    Maarre wie waren die filmsterren met die hoeden en zonnebril? Mooie dames! ;-))
    XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben tijdens deze groeps-rondreis, want dat was het, vanaf de eerste avond zo'n leuke klik gehad met twee stellen uit Amstelveen. Daar hebben we echt enorm veel plezier mee gehad deze vakantie...
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  5. Hej Mirjam, ik ben net begonnen met nieuwe logjes lezen, maar ik denk dat ik hier maar even blijf hangen. Wat een heerlijk verslag van dit bijzondere uitje. Fijne avond, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie serie. Een paar jaar geleden zijn we ook in Noord Italië geweest maar niet hier dus ik heb erg genoten va je foto's! Jullie hadden nog mooi weer zo te zien en en het was nog best druk. Lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig fotoverslag. Ik wens jou ook een heerlijke week.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige stadjes! IK ben er zelf nooit geweest maar mijn broer heeft er gewandeld dus wel foto's er van gezien. Het ziet er ook zo echt italiaans uit hè, geweldig!
    Ik proef uit je verslag dat jullie het erg naar je zin hebben gehad, jammer dat het zo snel voorbij is maar....gelukkig heb je de mooie foto's nog!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb zeker genoten van deze prachtige beelden. Wat een prachtige dorpjes zijn dat, de kleuren en de vrolijkheid en zo echt Italiaans...heerlijk. Mijn schoonbroer en schoonzus zijn hier ook geweest en ik heb toen al prachtige foto's van dit gebied gezien...ben benieuwd naar Pisa.....fijne avond nog en lieve groet van Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lijkt mij heerlijk om eens rond te kijken. Mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijkheid. De foto's spreken voor zich!

    Ik wens je graag een hele mooie nieuwe week toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. We zijn ook in die streek geweest maar deze dorpjes kende ik niet. Heel leuk om ze hier dan te ontdekken. Wat een prachtige kleuren hebben die huisjes toch. En wat een gezellige drukte in die kleine, smalle straatjes. Wat een mooi gezicht zo die dorpjes tegen de rotsen! Bedankt voor het delen. Hartelijke groet van Liliane

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh Mirjam, hier wil ik al jaren heen. Er schijnt langs dit stuk kust een mooie meerdaagse wandeling te zijn die ik graag zou willen maken. Jouw foto's maken dat ik morgen zou willen vertrekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtig!
    Wat kan ik me voorstellen dat jullie hier enorm genoten hebben.
    Fijne week voor jou( en dat komt vast goed zo al nagenietend)!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat is het daar mooi zeg! Leuk als die gekleurde huisjes ook!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtig zo'n dorp tegen een heuvel aangebouwd! Heel goed voor je kuitspieren ook, hihi. Maar wat een sfeer!!!
    Heerlijk om daar doorheen te slenteren. En dat terrasje tegen die rotsblok met die blauwe parasols (foto 6)...mmmm, ik zie me daar al zitten met een espressootje...
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ja, het is genieten daar al ben ik in die dorpjes niet geweest.
    Fijne nieuwe week,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. ooooh dat mooie Italië! Sfeer met een hoofdletter!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtig, Mirjam!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een heerlijke vakantie met prachtige foto's. Zo zijn we een beetje meegeweest. Ik ben benieuwd naar je volgende foto's.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ooh wauw weer zo prachtig!!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Regio Toscane is ongeveer de helft van Nederland en ik zie op jou foto's weer een heel ander Toscane dan ik 18 jaar geleden zag.
    De plaatsen die jullie aandeden in deze post ken ik niet en daarom vind ik het zo leuk om die via jou foto's ook een klein beetje te leren kennen.
    Mooie variatie aan foto's geven mij een indruk.
    Weet eigenlijk niet of Toscane in de voorbije jaren veel toeristiser geworden is dan in de tijd dat wij er waren,ik vond het er toen erg rustig met uitzondering van Siena.
    Ook wij deden veel kleine dorpen en historische kleine steden aan waarvan we bij avond vanuit ons verblijf hoog in de heuvels de lichtjes zagen branden, soms hadden we de indruk wanneer we door het heuvelachtige landschap reden met weidse blik dat we Toscane voor ons alleen hadden en wanneer we door de dromerige dorpjes slenterde begonnen we tegen elkaar te fluisteren bang om de locals wakker te maken.

    De mand met limoen en citroen mag zo op de kast in mijn keukentje staan;-)

    Fijne week en lieve groet,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Een prachtig stukje Italie is dit Mirjam! Ik heb er al veel over gelezen en gehoord, maar ben er zelf nog nooit geweest. Fijn dat jullie er zo van genoten hebben.

    Alvast een goed weekend!

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Prachtige post en het is me echt een raadsel waarom ik jou hier nog niet volgde! Anita x

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi Mirjam,
    Ik kwam nog eens kijken of je reeds een nieuw log had geplaatst. Maar geen erg, ik heb nog eens van deze prachtige reeks genoten, én weer nieuwe zaken ontdekt. Zo bijvoorbeeld de man voor het Mariabeeld, was me de eerste keer niet opgevallen dat die knielde. Erg katholiek lijken e wel in Italië hé. Ook de 2 dames met de strooien hoeden zijn leuk. Het lijkt wel alsof aan 1 hoed het etiket nog aanhangt. Ik denk dat de dames aan het passen waren.
    Fijne dag nog en lieve groet, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Prachtige foto's... inderdaad heel idyllisch... en zelfs in september nog druk? Wordt iets voor als we ooit met pensioen zijn want in het hoogseizoen is het daar vast niet te doen... dat is dan het voordeel van niet in het onderwijs te staan...dan kan je in het kalmere seizoen met vakantie!!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Eindelijk weer es lekker aan het bijlezen bij je!
    Wat een prachtige post en ja, Cinque Terre staat ook hoog op mijn verlanglijstje maar inderdaad ook liever niet in het hoogseizoen, haha...te warm èn te druk.
    Maar nu ben ik er stiekem al een beetje geweest, heerlijke plek!
    Bedankt en ik ga nu Pisa lezen...

    Fijne week en lieve groet, MJ

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam