dinsdag 20 oktober 2015

Zaanse Schans

Ik neem jullie even mee naar een andere locatie dan waar we op vakantie geweest zijn, want ruim een week geleden reden Ben en ik op zondag naar de Zaanse Schans. Redelijk in de buurt, maar we waren er allebei nog nooit geweest.
Het is wel heel erg toeristisch, naast Nederlands hoorde je er vele andere talen en je moest zo nu en dan onder de selfie-sticks door duiken.

We hebben wel genoten van de molens, het uitzicht vanaf zo'n molen, de oude huizen, de trappetjes voor die huizen, de klompenmakerij, de kippen die er rondwandelden en van het Albert Heijn museum. Al viel dat laatste wel flink tegen want er was eigenlijk heel erg weinig in te zien. 




















We sloten de middag af met een heerlijke kop warme chocomelk en reden toen weer naar huis.

Fijne dag vandaag,
liefs,
Mirjam

29 opmerkingen:

  1. Ooohh zo leuk wij zijn daar in de zomervakantie geweest maar dom, dom, dom ik was me camera vergeten.
    Ik ben er als kind wel met mijn ouders geweest, en nu na jaren weer eens een keer ik vind het geweldig leuk.
    Nu heb ik de plaatjes van jou zo leuk. Mooie dag, groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe Hollands wil je het hebben?!! Zo mooi daar, ik geniet ervan. Vorig jaar hebben we de stad Marken bezocht, ook al zo leuk om doorheen te slenteren. Inderdaad tussen de hordes Italianen, Chinezen en weet ik niet wat voor talen er nog meer om ons heen zoemden, heerlijk! Dit gaat op mijn to-do-lijstje, zeker weten! Want je hoeft niet altijd naar ver, om je te vergapen aan cultuurschoon. Nederland heeft ook zoveel te bieden, dat is wel te zien aan deze prachtige foto's!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat boften jullie met het weer. Prachtige locatie maar onwijs druk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een mooie uitstap,met heel mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heeeel lang geleden zijn we er ook eens geweest. In de jaren 70. Geen buitenlander te bekennen ;-).
    Wel heel leuk om je foto's te zien. Prachtig weer en mooie plaatjes.
    Van dat AH museum herinner ik me dat er toen een heel klein winkeltje was met artikelen uit jaren 50 ed. Werd genoemd :de eerst ah-winkel.
    Leuk, die herinneringen die dankzij je blogpost weer terug komen!
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke fotos! Ik ben er nog nooit geweest. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kan me helemaal voorstellen dat wanneer toeristen rondje Europa doen en ze vluchtig bezoek brengen aan Zaanse Schans dat ze denken dat Nederland enkel uit klompen,molens,tulpen en zaanse huisjes bestaat;-)
    Maar ik heb me er jaren geleden als toerist onder de toeristen heerlijk vermaakt en het was er die dag zeer rustig te noemen.
    En ik leerde er ook nog wat: hoe het mooie dorp de Kwakel waar ik als jonge nanny vaak verbleef bij de grootouders van "mijn" kinderen in de gemeente Uithoorn aan haar naam komt, de hoge smalle voetgangers bruggetjes heten namelijk zo en zijn in dat mooie stukje Nederlands cultureel erfgoed nog aanwezig.
    Mirjam je hebt leuke foto's gemaakt en ik was weer even daar.

    Fijne week en lieve groet,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een op en top Hollands uitstapje. Zeker iets om in het oog te houden voor als we nog eens de grens richting het Noorden oversteken! Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtige foto's, Mirjam, vooral die met de kippen en de fiets, zo leuk. Ik ben er een jaar of twee geleden geweest, in de winter, het was er niet druk en veel foto's gemaakt dus ik herken veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik snap wel dat buitenlandse toeristen hier graag naar toe gaan, want het is er zo mooi. Zelf ben ik er nog nooit geweest, het ligt hier ook niet om de hoek. Al zegt dat laatste ook niet zoveel, want soms kom je ook hier soms na jaren pas ergens terwijl het zo dichtbij is!

    Fijn dat jullie er zo van genoten hebben.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ja ik herken het ook, al is het al weer lang geleden. Misschien nog maar eens op herhaling... Maar ja, er is zoveel moois!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Afgelopen voorjaar was ik met m'n zus op de Zaanse Schans. Inderdaad, het is er superdruk en dat is eigenlijk best jammer. Wij zaten in een B&B in de buurt en zijn er ook nog 's avonds heen gelopen. Toen was het lekker rustig. Natuurlijk is dan alles wel dicht maar kun je veel meer zien en genieten van de huisjes.
    Mooie foto's heb je gemaakt.
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel erg mooi Mirjam, ook ik ben daar wel eens geweest maar dat is al jaren geleden. Je hebt hele mooie foto's gemaakt zonder toeristen, het is zo (oud) hollands ik hou er van. Het zet echter de toeristen wel op het verkeerde been, velen denken dat iedereen hier nog op klompen loopt en klederdracht heel gewoon is.
    Lieve groet,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben er nog nooit geweest, het staat nog wel op mijn lijstje. De foto's zijn in ieder geval heerlijk Hollands. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja ondanks het toerisme is dit toch een stukje Holland waar je eens geweest moet zijn, helaas is dat er bij mij nog nooit van gekomen.. lijkt me zeker de moeite waard om toch eens een dag voor uit te trekken.

    Fijne avond Mirjam,
    liefs Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het is leuk daar...toeristisch idd...maar zeker wel de moeite waard. Wij waren er jaren geleden een keer...met de kinderen...het regende toen en daardoor was het iets rustiger. Ik herken veel in jouw foto's...die klompenrekken heb ik ook op de kiek staan en die kipjes ook ;);) Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een prachtig dorp! Ik hou ervan!
    Al die oude huizen en straatjes.
    Het is nog knap dat je zoveel mooie foto's kon nemen zonder al die toeristen.
    Fijn dat jullie zo genoten hebben!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik ben er nog nooit geweest, maar weet zeker dat ik dit ook heel erg leuk zal vinden, ik hou hier zo van!!
    Leuk om te zien!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik ben er nog nooit geweest omdat het me zo toeristisch leek maar nu ik de foto's zie......

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoe gezellig lijkt het me daar. Zijn die huisjes allemaal musea of wonen er ook echt mensen in? Lijkt zo een beetje op ons "Bokrijk", een gekend openluchtmuseum in België...maar anders natuurlijk...ik bedoel een gelijkend concept... geweldig mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik ben er een paar keer geweest, maar ik blijf het prachtig vinden. Wat heb je schitterende foto's gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Dat ziet er heel sfeervol uit! En prachtige foto's! Groetjes Benita

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een drukte daar , wat wil je zo'n mooi plaatsje .
    Daar zou ik ook wel een keer willen vertoeven .
    Groetjes
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat ziet dat er enorm leuk uit zeg! Daar wil ik graag eens naar toe!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een drukte inderdaad, jammer maar begrijpelijk. Ik ben er nog nooit geweest. Toch maar eens op de lijst zetten dan, ik hou wel van dat hollandse ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een mooie foto's, zo met dat zonnetje. Ondanks de drukte heb je toch hele mooie plaatjes geschoten, leuk voor op een kaart.
    Fijne avond.
    Lieve groet,

    Miram

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Een prachtig stukje Nederland Mirjam! Het ziet er inderdaad heel druk uit op je foto's. Ik was van plan om ook binnenkort eens die kant op te gaan om foto's te maken, maar ik denk dat ik nog even wacht tot het wat kouder en hopelijk ook rustiger wordt.

    Alvast een fijn weekend!

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hallo Mirjam, wat een mooie foto`s heb je weer gemaakt en wat ziet het er allemaal gezellig uit. Ik ben daar nog nooit geweest, maar wie weet doen we het een keertje, want ik mag graag museums bezoeken. Ik wens je een fijn weekend en lieve groetjes van mij, mam.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam