maandag 18 januari 2016

Gehaakte deken

Dit jaar wordt het jaar van het afmaken van allerlei projecten. Zo moet ik nog een stuk of 5 weken van de CAL van 2015 haken, en nog een heleboel blokken van de Zeeuwse Vissertruiendeken breien. Maar ook een deken waaraan ik halverwege 2014 een heel klein stukje had gehaakt.

Ik had ergens een deken gezien met een rozenmotief, gehaakt van allemaal kleine granny squares, in een kruissteekpatroon, op het blog van Coco Rose Diaries.Ik heb toen zelf een kruissteekpatroon van een roos opgezocht en ben gaan rekenen hoe groot deze deken zou worden als ik granny squares zou haken van twee toeren ieder en ze al hakend aan elkaar zou maken... Okee, dat zou wel een mooi maatje worden.
Ik kocht het garen dat ik ervoor dacht nodig te hebben en begon.
Helaas bleef het toen bij een rijtje van 18 kleine squares aan elkaar...

Maar onlangs pakte ik het weer op en begon er weer dapper aan te haken...Ik heb me nu voorgenomen elke maand een deel van de CAL te haken, een stuk van deze bloemendeken te haken en het huiswerk van de Quiltcursus te maken, want daar ben ik ook mee bezig. Zodra één van deze projecten af is, ga ik verder met een van de andere dingen die ik aan het doen ben en dan hoop ik dat ik dit jaar toch tenminste een paar zaken kan afhandelen...

Hier een paar van mijn projecten:

Ik heb een eerste deel van deze bloemendeken af. Wat groen is wordt een blaadje en het steeltje van de roos.
Deze ripple deken ligt er ook al sinds twee jaar. Daarmee ben ik op de helft.
De CAL 2015, ik moet nog de randjes van de laatste 5 weken, dan is hij af. Dat duurt dus niet zo heel lang meer.
De gebreide Zeeuwse Visserstrui Deken. Ik heb 10 blokken gebreid, in twee banen, en ik moet er nog 15, dat is echt nog een hele weg te gaan. Maar ook die komt een keer af.
En dan de quiltcursus. Ik had me in het najaar opgegeven voor een 10-maanden cursus. Elke maand krijgen we het materiaal en de uitleg van een paar blokken. Elke laatste woensdag van de maand is het cursusavond en dat moet je dus wel je huiswerk afhebben. Hiermee ben ik dus bij, op twee kleine blokjes na, die ga ik deze week maken.

Nog heel wat te doen dus dit jaar. Ik zal me echt nooit vervelen.

Heel fijne nieuwe week,
liefs,
Mirjam


31 opmerkingen:

 1. Wauw! Ik heb enorm veel respect voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh, ik zie het al, jij hoeft je inderdaad niet te vervelen :)
  Wat een prachtig handwerk!
  Hier staat ook altijd veel te gelijkertijd op het programma, maar ik vind de afwisseling net leuk ;)
  Fijne avond, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mirjam wat heb je nog veel onderhanden werk, ik vind de kleuren van dat zigzag haak werk en dat blauw beige prachtig mooi. Dacht ik nog heel even dat ik de enige was die spullen kocht en heel enthousiast begon en dan niet afmaakte maar gelukkig zijn er meer zoals ik. Het breiwerk van de zeeuwse visserstruien deken vind ik ook schitterend, en dan ondanks al dat onderhanden werk toch nog weer aan een quilt cursus begonnen meid petje af waar haal je de tijd en de energie vandaan. Lieve groet Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mirjam, wat een werk heb jij onderhanden. En dan ook nog even aanbieden om een paar poppenhuisdekentjes te haken. Goed, het is niets vergeleken bij de lappen die jij onder handen hebt, maar toch...zo lief. Wat een prachtige dekens allemaal, voor die visserstrui deken, zo stoer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zijn ook allemaal wel superleuke dingen. Vooral die roos trouwens. Echt geweldig! maar ook de vissersdeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhh...wat heb je nog veel te doen! Maar als je er veel plezier in hebt, is het alleen maar leuk toch!

  Fijne avond! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind je vissersdeken super-gaaf! Maar ook je gehaakte patchworkdeken met de roos is heel apart, supermooi effect zal dat geven als ie af is...Knap hoor om dit allemaal op pen en naald te hebben staan en er dit jaar ook echt voor te gaan. Nee, vervelen hoef je je niet...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha overal hetzelfde zo te zien... ik deed mee met de CAL 2014 en omdat het me niet snel genoeg ging begon ik met 2 spreien. Eentje kreeg ik mooi klaar, het andere ligt hier nog half klaar te wachten op... Ook aan een ripple kussen ben ik ooit begonnen... ook half klaar. Er ligt hier nog een tas, geknipt, te wachten op in elkaar stikken... samen met 2 rokjes (maar die kunnen nog even wachten want het zijn zomerrokjes)... Ook een gehaakte tas waarin de voering mooi er in gespeld ligt te wachten op de naaimachine. Op die quiltcursus ben ik stikjaloers. Dat wil ik ook leren... en wat een tof idee om een deken te breien in van die zeemanstruiblokken... zou ik daar ook niet aan beginnen? Of toch nog even wachten? En dat rozendeken is ook de max! ;-) Zal eerst nog wat Kalligrafie oefenen want daarvoor volg ik ook een cursus... :-)) Wat kan het leven toch druk zijn hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje wat een boel.....mooi hoor....vind die rozen deken superrrrr....fijne week liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat zijn nogal wat projecten, je kunt nog vooruit, maar het wordt zeker mooi!
  Groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. pffff Mirjam....wat een werk....ik neem het petje voor je af. Het is allemaal prachtig wat je maakt....en ik wens je nog veel succes met je projecten...laat maar alles zien als het klaar is....fijne week en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een hoop werk heb je nog te doen maar wat maak je toch mooie dingen. Ik vind zo'n gehaakt deken toch ook echt prachtig. Knap hoor dat je al die mooie dingen kunt maken. Liefs sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben dus niet de enige die nogal wat liggen heeft om af te werken! Het zijn stuk voor stuk erg mooie projecten hoor. Ik vind de ripple deken prachtig van kleur!
  En wat leuk dat je nu ook een patchworkcursus doet. Ik vind het altijd zo leuk om bij anderen te zien wat ze maken en leren. Want patchwork is en blijft mijn grote liefde tussen al het andere handwerk!
  Lieve groet, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Poeh poeh, daar laat je me even wat zien!!! Prachtige projecten en ook de uitvoeringen zien er super uit. Maar WAT EEN WERK allemaal!! Ook allemaal dekens; wat zul je het lekker warm hebben volgende winter als ze allemaal af zijn!!!
  Mijn persoonlijke voorkeur is de Zeeuwse meebreideken :-). Misschien omdat ik er zelf ook mee bezig was, maar ook omdat ik wat je nu klaar hebt wel heel erg mooi vind!!
  Succes ermee!!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo....jij hoeft je idd niet te vervelen! Maar dat zit ook niet in je , denk ik. Je bent een bezige bij.....dat je nog aan bloggen toekomt zeg! Koop eens een geranium en ga daar achter zitten, kom je tot rust....hihi!
  Nee, blijf maar lekker zo bezig Mirjam: je maakt mooie dingen waar ik totaal geen zin in zou hebben maar waar jij enorm veel voldoening uithaalt. Vooral doorgaan.....

  Werk ze!
  Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Meid! Waar ben je aan begonnen! Ik hoop dat je in 2016 deze projecten zal kunnen afronden. Het is nogal wat.
  Maar jij hebt er lol in en dat is het belangrijkste, lekker doorgaan
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goed te zien ( en bij de reacties te lezen) dat ik niet de enige ben die "gaande" projecten heeft!
  Wat een mooie en ook grote projecten waar je mee bezig bent!
  Een voor een en vooral de moed niet verliezen!
  Stuk voor stuk zijn het trouwens kunstwerkjes. Petje af!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je was al best heel ver zeg met die dekens! Succes met de laatste loodjes! Goed idee om eerst alles af te maken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 19. jij gaat je zeer zeker niet vervelen dit jaar...hahaha...al zou je het willen! ;) Geweldig je pixeldeken...ben zo beniewd!! Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat goed van je, Mirjam! Mijn call komt niet af. De kleurencombinatie die ik gekozen heb is niet na mijn zin en dan haakt het niet fijn. Ik ben ook de projecten die liggen aan het afm(h)aken, heerlijk..want dan kan ik weer aan iets nieuws beginnen! ;) :) Geniet van je prachtige dekens!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een dapper voornemen! Ik vind die roosdeken echt prachtig maar wat een klus! Maar wat zal jij blij en trots zjn als hij af is. En dat geldt ook voor je andere projecten, go Mirjam!! :-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Vervelen dat woord komt in ons woorden boek niet voor denk ik zo. je bent met hele leuke projecten bezig. Afgelopen zomer zag ik op een tentoonstelling in Oostkapelle een hele mooie Zeeuwse brei deken die samen met de mooie Zeeuwse stofjes tot een warme deken gemaakt was.
  Jammer genoeg heb ik er geen foto van gemaakt.
  En als ik tijd had zou ik hem ook zo willen maken.
  Maar ja tijd he.
  Groeten
  marga

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zo knap dat je dat kan. Heel veel succes met al je werken, ik ben heel benieuwd naar die rozendeken. Ach neem de tijd hoor, je wordt niet achterna gezeten toch en het moet wel leuk blijven toch ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wauw Mirjam!! Maar wat zul jij aan het eind van dit jaar een voldaan gevoel hebben als je tevreden kunt kijken en genieten van al je afgemaakte werken!
  Ik vind het idee van de roos ook zo leuk!!
  Succes!!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nu jij hoeft je inderdaad niet te vervelen komende tijd......Mooi streven om dit dit jaar af te maken.....ach...je hebt nog alle tijd....;)
  Ben benieuwd of er over precies een jaar een stapel prachtige plaids in je huis ligt.....
  De één is nog mooier dan de andere......veel succes

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Nee, ik geloof zeker niet dat jij je ooit gaat vervelen. Nog zoveel projecten en plannen, heerlijk toch? Het geeft altijd zoveel voldoening, lekker doorgaan!
  Liefs en groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Goed bezig wat een leuke projecten allemaal. Hier ligt de wol al 2 jaar klaar, maar wat ik ervan ga maken...nog geen idee! Ik kom niet eens meer aan bloggen toe dus andere projecten kan ik wel even vergeten:) De roos zag ik ooit in kruisjes op een wand geschilderd volgens mij. Ik ben benieuwd hoe het eruit ziet als het af is! Succes, lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een mooie projecten! Ik moet ook nodig mijn Wip's weer eens erbij pakken. Echter vind ik het borduren leuker momenteel, en ach dat zijn ook wip's toch ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat heb jij altijd leuke dingen bij de kop, en wat ziet het resultaat er mooi uit. Echte klusjes voor winterse dagen/avonden. Leuk, groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 30. O wat erg, ik word helemaal onrustig bij het zien van al die klussen die nog niet af zijn. Waarom begin je aan iets nieuws als je al met zoveel bezig bent? Ik begrijp dat het jou niet op je nek zit? Gelukkig maar ;-) En succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam