vrijdag 8 april 2016

Poësie album

Onlangs vond ik mijn poësie album weer terug, of eigenlijk mijn albums want ik heb er wel twee. De eerste werd volgeschreven en toen kreeg ik nog een tweede boekje, voor mijn verjaardag denk ik.Mooi om te zien dat mijn ouders er in hadden geschreven, al die jaren geleden.
En natuurlijk ook mijn opa en oma, en mijn broers en zussen.
Maar o jee, wat had ik er in zitten knoeien. Waarschijnlijk vond ik het niet kleurrijk genoeg, of ik had net nieuwe stiften, dat kan ook ja...

Toch is het heel leuk om hier weer even in terug te bladeren, let even op het jaartal...

Ook juffrouw v.d. Drift, van de derde klas, tegenwoordig is dat groep 5, had in mijn album geschreven


De mooiste poësie-plaatjes vind ik nog terug


Zelfs piepkleine envelopjes met daarin een wens


Om voor altijd heel goed te bewaren en heel zuinig op te zijn.

Fijne dag en alvast een heerlijk weekend,
liefs,
Mirjam

30 opmerkingen:

 1. Aahh, zo lief om terug te zien. Ik herken heel veel poesië-plaatjes. Mijn album heb ik nu ook goed opgeborgen, want mijn jongste heeft het destijds eens te pakken gekregen met zijn toen zeer onderzoekende handjes en er bladzijdes uitgescheurd, zonde. Maar hij was toen nog erg jong. Gelukkig heb ik wel alle bladzijden teruggevonden, maar het voelde wel alsof een deel van mijn jeugd was aangetast...stom hé. Van zo'n klein boekje...waar handschriften in staan van dierbaren die er nu niet meer zijn of uit je leven zijn verdwenen...Heel goed koesteren deze boekjes van jeugdsentiment!!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt iets om te koesteren. Je scans zijn prima gelukt. Ik plaatste hier ook ooit een bericht over en kreeg leuke reacties.
  Fijn weekend, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oohh Mirjam wat ontzettend leuk, ik moet hem ook nog ergens hebben liggen. Ik ga eens kijken of ik hem nog kan vinden want nu ik deze van jou zie, toch wel weer erg leuk. Gezellig weekend alvast groet Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh vergeten en z'n leuke tekening heb ik ook gekregen van een leraar. Ik moet gaan kijken waar hij ligt zo gaaf. Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk.........herkenning......Zoveel leuker vind ik als de vriendenboekjes van mijn kids.......dit is echt bijzonder......een persoonlijk gedichtje van je dierbaren....mooie plaatjes......Zo jammer dat ze dit tegenwoordig niet meer doen.
  En van mijn juf kreeg ik ook zo'n mooie tekening....ze konden allemaal zo goed tekenen....
  En dan op de ramen soms.......doen ze nu ook niet meer....zouden ze het allemaal nog kunnen........

  Ha.....je ziet....ik ga helemaal los bij je post.....leuk!

  Fijne dag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O wat mooi dat je dit nog hebt ,koester dit ,ook wij hielden poesieboekjes en bezinningsschriftjes bij jammer genoeg waar zijn ze naartoe ..koester dit prachtig Mirjam
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oja wat leuk he? Ik heb ze ook nog. Met een witte bladzijde in het begin omdat mijn vader daar moest schrijven. Hij heeft het nooit gedaan. De blz is nog steeds wit. Maar al die prachtige plaatjes en verhaaltjes. Zo leuk! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo leuk al die oude wensjes en versjes, en dan nog alle herinneringen die dat oproept!
  Heerlijk terug in de tijd!
  Ik heb ze ook nog, ook twee, een van de lagere school en een van de huishoudschool.
  Ik blader ze wel eens door, genieten.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik heb het mijne ook nog! Heel leuk om het bij jou weer even te zien. De herkenning van alle versjes, echt leuk! De juffen en de meesters, ze hadden allemaal versjes paraat om in die boekjes te schrijven en je zo een boodschap mee te geven. Leuk!!
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk weer. Ik heb die van mij (ook twee) zorgvuldig bewaard. Het versje van jouw mama ken ik niet. Een mooitje is dat.
  Als juf heb ik in vele poesies geschreven en ik deed altijd mijn uiterste best, om er wat moois van te maken. Dat deed jouw juf ook zo te zien en haar versje heb ik ook wel eens gebruikt. Leuk om te zien.
  Wat zeiden jullie? Poesie of zoals hier Poeezie, met de klemtoon op de ee?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat leuk!! Ik heb mijn dochter een aantal jaren geleden ook een poezie gegeven, het blijft toch zo'n mooi document voor later!! Ik heb er van mezelf nog 4 en moet elke keer glimlachen als ik ze open sla....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier liggen er ook nog twee op zolder, een blauwe en een rode. Waar precies weet ik niet, anders had ik ze er nu denk ik meteen bijgepakt. En wat is dat inmiddels lang geleden hè! En toch kun je het je allemaal nog best goed herinneren.

  Ik wens je een fijn weekend, Mirjam! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, wat is dit leuk zeg!! Heerlijk om naar te kijken en om terug te lezen. De tekstjes klinken nu zo oubollig maar wat een waarheid zit erin. Ik heb de mijne hier ook nog liggen. Dit is zó dierbaar! Wat waren er toch mooie handschriften bij. Prachtig!!
  Groetjes Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Erg leuk om dit weer eens terug te zien, Mirjam. Ik heb ze ook nog allemaal bewaard..hihi..en ja dat ken ik met stiften, ik heb er één waar ik de spelling (als juf) gecontroleerd heb..je lacht je naar! ;) Geniet ervan.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig!
  Die van mijzelf heb ik ook nog en deze week kreeg ik die van mijn moeder erbij. Het zijn prachtige tijdsdocumenten.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Och, die kringen er omheen maakt niet uit, want jij hebt ze nog.
  Ik ben ze samen met heel veel dierbare spullen uit mijn jeugd kwijt.
  Toen ik met Jan hier ging wonen, was er een hulpje die het waarschijnlijk bij het afval heeft gezet.
  Dus je snapt dat ik daar nog steeds om kan janken....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Grappig Mirjam, je kan zien dat ik wat ouder ben. Mijn poesieplaatsjes zijn net even wat anders, die van jou zijn wat 'moderner'. Ontzettend leuk om weer even te lezen al die versjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bijzonder om zo even terug te keren in de tijd en al die lieve wensen en versjes terug te lezen. Te koesteren denk ik..! Mooi Mirjam, alleen inderdaad jammer van die stiften ;o) Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat is zo leuk, ik heb die van mij ook nog steeds.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik heb er ook nog 2 van mezelf.hier in belgie was dat de gewoonte van je allermooiste tekening met een versje erin te zetten.
  ik kocht er ook 2 op 1rommelmarkt :1 van 1934!!!!uit de streek van Almelo,die is supermooiii met mooie handschriften en dan die poezieklevertjes hoh prachtig,de 2e van 1963 uit de streek van Halle(belgie),met mooie tekeningen.
  ikzelf was als kind (en nog)fan van strips,in mn poezie tekenden bekende belgische striptekenaars,die koester ik ook!!!zo ook als bij jou tekenden ook mn mama en papa erin,als je dit nu terug ziet..amai,wat deden die hun best om zo'n prachtige tekeningen te maken.leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke post...ik weet niet eens of ik hem nog heb......ga hem proberen te vinden....zo leuk liefs van mij x❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Allergeweldigstprachtig... om voor altijd te koesteren... toen ik nog in de basisschool les gaf kreeg ik vaak zo'n poëzie-albums mee om in te tekenen... heerlijk toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Poëzie-albums. Ik heb ze ook nog. Zonde dat je er in hebt gekliederd, maar tegelijk is het mooi, het was tenslotte echt jouw album!
  Ik weet nog dat ik het vreselijk vond als ik 'm aan iemand had meegegeven en dat ik er dan weken op moest wachten., :-( Sommige mensen waren zo laks en slordig, heel spannend! Zelf trok ik altijd potloodlijntjes om op te schrijven, die gumde ik dan later voorzichtig weg. Toen was ik al een perfectionist :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ja ik heb m ook nog..lijkt op die van jou. Mooi versje van je moeder! En ik baalde altijd als iemand lelijk geschreven had of idd stift wat doordrukte...hihi..ik was (ben) juist altijd zo netjes op dit soort dingen ;) Leuk om die van jou te zien...ik ga eens zoeken!! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een mooie herinnering om te koesteren , ik heb de mijne niet meer , vind ik zo jammer .
  Bij ons waren het vooral klasgenootjes die de poëzie aan iemand gaven die ze echt leuk vonden .
  Het versje van jouw mama is zo lief .
  Leuke post !
  Fijne avond,
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een fijne herinneringen! Ik heb hem ook nog :-)
  lieve groet, Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooi zeg! Ik houd van die ouderwetse plaatjes ook. Ik heb helemaal zin om mijn eigen poeziealbum op te zoeken nu!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Leuk om t zien Mirjam! En...ik heb op de datum gelet en toen was ik niet meer bezig met een poesiealbum maar kreeg verkering! haha!
  Ik heb die van mij ook nog....zelfs die van mijn moeder: zo mooi!
  Ik wilde er ook een keer een post over maken....
  Mooie herinneringen die je moet koesteren!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mooi, heel mooi! ( ik moest stiekem wel lachen om het gedichtje van je Oma. Wat een taak is er voor je weggelegd zeg...)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zo haal je mooie herinneringen op, Mirjam! Heel herkenbaar vind ik; ik heb mijn albums ook nog en ik zie dezelfde soort gedichtjes en handschriften. Leuk om af en toe in terug te kijken! Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam