maandag 3 oktober 2016

Memory Lane

Een aantal weken geleden kwam het idee bij me op om met mijn ouders nog eens een keer naar Anna Paulowna te rijden. Daar, aan de Grasweg ben ik geboren, en daar hebben mijn ouders vanaf hun trouwen zo'n 7 en half jaar gewoond. Ook mijn zus en twee broers zijn daar geboren, alleen mijn jongste zusje is daar niet geboren.


We woonden in een boerderij, die hoorde bij het bollenbedrijf van de Gebroeders Kapiteyn
Het woonhuis staat er nog, maar de schuren er achter zijn jaren geleden gesloopt en vernieuwd


Ook aan de overkant van de weg ken je het niet meer terug.


Mijn vader raakte al snel in gesprek met een man die net vanuit de schuur naar buiten kwam en na een paar minuten praten, en uitleg waarom wij daar waren, kregen we een hele rondleiding door het bedrijf. Vooral voor mijn vader was dit heel mooi, omdat hij daar in zijn eerste huwelijksjaren zo hard heeft gewerkt. Maar ook voor mijn moeder en voor mij was dit mooi, want wij weten er ook nog genoeg van te herinneren, van de jaren die we daar woonden.
Tegenwoordig worden hier vooral Calla's geteeld, en veredeld. Heel bijzonder om hier een en ander over te leren.


Na afloop van de rondleiding zijn we nog even naar Breezand gereden, waar mijn moeder in een van onderstaande huisjes is geboren.En nog wat later reden we door naar de Spoorbuurt, in Anna Paulowna, waar ik zelf een paar jaar op school heb gezeten. In onderstaande kerk werd ik gedoopt.Tegenover de kerk was altijd al een café, van Neuvel, en ja hoor, dat staat er ook nog steeds. We hebben daarbinnen een kopje koffie gedronken en met de eigenaar, zoon van de eigenaar in die jaren, hebben we nog even gesproken.We hebben een heerlijke dag gehad en in het voorjaar gaan we nog een keer terug, als alle bollenvelden weer in bloei staan. Ik kijk er nu al naar uit.

Heel fijne nieuwe week,
liefs,
Mirjam

28 opmerkingen:

 1. Hoi Mirjam, Wat zullen je ouders genoten hebben en wat mooi om zo de plekken met veel herinneringen samen te bezoeken. Heel waardevol en bijzonder. Liefs Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn voor je ouders lijkt me dat. Ze zullen genoten hebben. Ik vind het ook leuk om te zien trouwens. En die foto van je moeder in het gras: prachtig!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk voor je ouders en voor jou natuurlijk ook. En wat leuk dat je dan ook binnen mocht kijken. Leuke foto's Liefs sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om terug te gaan naar plekjes waar je gewoond hebt en te kijken wat er wel of niet veranderd is .
  Ik doe dat ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Mirjam,
  Wat een prachtig uitje! Wat zullen je ouders genoten hebben. Zo fijn om dit nu samen te doen, nu ze er allebei nog zijn. Een tijd geleden ben ik ook weer eens terug gegaan naar het huis waar ik geboren ben. Ik weet niet wat het is, maar dat heeft iets bijzonders om op de plek te staan waar je opgegroeid bent. Mocht je nog een calla mee naar huis?
  Echt heel leuk, dank je voor de foto's.
  lieve groet
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een geweldig idee om zo'n tocht te maken. Fijn dat wij mochten meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat superleuk Mirjam..om dat te doen. En zo leuk met die oude foto's erbij!! Jullie hebben een warme band met elkaar hé...dat zie je gewoon op de foto's en lees ik uit jouw woorden...mooi! Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend leuk.
  Vooral die ´zondag foto´s´ Waar je met je vader en moeder op staat.
  Dat herinner ik mij ook nog van vroeger.
  Geslaagd daagje.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och, wat een ontroerend uitje moet dat geweest zijn! Super dat je dat met je ouders ondernomen hebt! Wij (zusje en ik) hebben ook wel eens een bezoekje gebracht aan de straat waar mijn moeder is opgegroeid in Amsterdam. Daar had ik natuurlijk zelf geen herinneringen liggen, maar voor mijn moeder was het zo belangrijk om dit aan ons te kunnen laten zien! Mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig dat je dit bezoek nog kunt doen met je ouders en dat er toch wat over is van vroeger.
  Zag op een van de foto's ook nog een herinnering aan vroeger -nee ik kom niet uit deze buurt maar de auto's die daar staan. De oude Dafjes bij het huis -daarin heb ik mijn eerste rijles gehad omdat mijn vader een Daf had gekocht.
  Herinneringen zijn om te koesteren.
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fantastisch Mirjam om samen met je ouders en op de blog natuurlijk deze momenten van toen en nu te kunnen delen.
  Dat jullie ook nog eens een rondleiding met uitleg kregen hoe het er in een bollenbedrijf op de dag van vandaag aan toe gaat,geweldig moet dat zeker voor je vader zijn omdat hij de veranderingen van alles handmatig naar machinaal op deze manier mooi kan vergelijken.
  Kortom de vooruitgang in de bloembollenteelt en de verwerking door de jaren heen.
  Heb ook nog mooie herinneringen aan bezoek Bloemendagen Anna Paulowna op 28 april 2012,de vele mozaïeken en de Poldertuin bij Polderhuis aan de Molenvaart,had veel weg van kleine Keukenhof,wat was het vreselijk koud met hagel en natte sneeuwbuien op die dag maar de kleurige en keurige bollenperken waren er niet minder mooi door.
  Ook wij zochten al snel een gezellig eetcafe op,waar we ons konden warmen aan kop lekkere soep en broodjes.

  Fijne dag en lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk dat je dat gedaan hebt met je ouders! Zeker een bijzondere dag.
  Die foto van jullie op de slee, wat een plaatje.
  En wat fijn dat jullie een rondleiding kregen en dat ze echt tijd voor jullie maakten.
  Een bijzondere herinnering. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke nostalgische dag! Mooie foto's van mooie Nederlandse plekjes. Fijne dag moet dat voor je ouders geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, die oude foto's, wat leuk Mirjam. Wat ontzettend fijn dat je met je beide ouders dit nog kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je vertelde er al over, maar zo leuk je verslag van deze bijzondere dag te lezen en de foto's erbij te zien. Ik kan me goed voorstellen dat je je ouders (en ook jezelf) hier een groot plezier mee gedaan hebt!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hartstikke leuk man z'n mooie omgeving, en voor jullie zoveel sentiment. Mooie foto's en ik zie wel wat herkenning, kom er heel af en toe wel eens leuke kringloop daar in Anna Pauwlona. Dus je was aardig bij me in de buurt, en leuk om als alles in bloei staat nog eens deze kant op te komen. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijk blogje! Super leuk dat jullie langs al deze speciale plekken zijn gegaan. Kan me voorstellen dat het voor je ouders heel bijzonder was! Leuk met de oude foto's erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk de oude foto's, mooi om terug te kijken om deze speciale plekken

  groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat zullen je ouders daar van genoten hebben.
  Leuk om terug te kijken. Jammer dat er in het huis grotere ramen geplaatst zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat mooi om samen met je ouders al die herinneringen op te halen door langs die bijzondere plekken te gaan. En dan die oude foto´s er bij, zo mooi.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. wat bijzonder zo'n reisje terug in de tijd!

  groet
  lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Toen ik las hoe je met je ouders naar jullie geboortestreek bent gereden kwamen er best wat emoties los. Jaren geleden hebben wij dat ook met onze ouders gedaan. Ook mijn moeder kwam van een boerenbedrijf en samen met haar zijn we ook naar haar geboortedorp gereden. Helaas leven ze niet meer maar de herinnering blijft.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat leuk dat jullie langs al jullie bekende en vertrouwde plekken zijn gegaan. Ook super natuurlijk dat je gelijk een rondleiding kreeg, dat moet heel speciaal zijn geweest voor je ouders. Leuk hoor zo'n tripje down Memory lane..

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dit is inderdaad zo leuk om met je ouders te doen! Oude tijden gaan dan nog sterker herleven en ter plekke schiet je dan nog ineens van alles te binnen. Wat gaaf ook dat jullie een rondleiding kregen door het bedrijf!

  Een dag om nooit te vergeten!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuke dag hebben jullie gehad; die blijf je koesteren! Zo bijzonder om deze ervaring met ze te kunnen delen en goede (en wrs minder goede) herinneringen op te halen.
  Twee jaar geleden hebben wij (mijn broer en zussen met aanhang) min of meer hetzelfde gedaan met mijn ouders. Een dag met z'n twaalven in een bus naar Zuid-Holland: het boerderijtje in Schipluiden waar mijn moeder is opgegroeid (we mochten er zelfs even binnen kijken - wel "slechts" mijn zus, mijn moeder en ik, anders werd 't er wel erg vol), de kerk waar ze zijn getrouwd en waar mijn opa, oma en oom begraven liggen, de plek waar de boerderij gestaan heeft waar mijn vader geboren is én de plek (Kethel) waar de boerderij stond, waar wij geboren zijn plus de kerk waarin we gedoopt zijn. Een heel gezellige en bijzondere dag. Helemaal nu mijn vader een jaar geleden onverwacht is overleden. Wat zijn we blij dat we dat toen gedaan hebben!! Een dag om nooit meer te vergeten.
  Dus als 't ff kan: zeker terug gaan in het voorjaar en fijn genieten van je ouders en de bloembollen.
  Lieve groet, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 26. A trip to memory lane, wat leuk! Wat lief dat jullie werden rondgeleid en de vroeger/nu foto van de kerk is ook heel mooi. Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hallo Mirjam, ja wat hebben wij genoten die dag en inderdaad er kwamen veel herinneringen boven, Wat heb je weer mooie foto`s geplaatst vooral die van ons met jullie twee en natuurlijk ook de rest. Bedankt dat jij die dag ons gegeven hebt. lieve groetjes, mam,

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mooie familiegeschiedenis Mirjam en fijn dat jullie het samen konden bekijken en beleven!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam