vrijdag 24 maart 2017

Museumjaarkaart

Ben en ik mogen heel graag een museum bezoeken, of dat nou een groot museum is of maar een kleintje. Maar het komt er niet vaak genoeg van vinden we zelf.
We schaften onlangs voor ons beiden een museumjaarkaart aan om op die manier een stok achter de deur te hebben. Want die kaart wil je er natuurlijk weer uit hebben...

We begonnen twee weken geleden met het Museum voor Volkenkunde, in Leiden
Echt alle werelddelen zijn daar vertegenwoordigd hoor. Er is zo veel te zien...We aten in het café van het museum een heerlijke kop linzensoep en voldaan gingen we weer naar huis.
En vorige week gingen we naar het Teylers Museum in Haarlem. Daar waren we vorig jaar al twee keer geweest, dus we hoefden niet de vaste tentoonstelling te zien, maar we gingen voor een expositie van Antoine Watteau. Ik had hier al eens wat van voorbij zien komen en wilde deze expositie heel graag zien. En met zo'n museumkaart ga je dus ook naar binnen voor slechts één zaal...

Voordeel van de kaart is ook dat je nog eens teruggaat als je in de buurt bent, om juist die ene ruimte nog eens te zien, of weer voor een volgende tijdelijke expositie.

Na het bezoek aan het Teylers liepen we een stukje richting Grote Markt en toen kwamen we langs een heel uitnodigend terrasje, daar trakteerden we onszelf op een kopje koffie en een lekker broodje


Ik heb er alvast geen spijt van de we de kaarten aanschaften. Dit zijn telkens heerlijke uitjes...

Fijn weekend,
liefs,
Mirjam

17 opmerkingen:

 1. Wij overwegen het ook om zo'n kaart aan t schaffen en zo te lezen is dat een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig idee Mirjam. Er wordt zo vaak gezegd we moeten dit of dat doen maar het komt er gewoon nooit van. Ik ken dat! Daarom is zo'n museumkaart een super idee!Geniet er nog maar dikwijls van.
  Groetjes Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg helemaal zin om ook naar een museum te gaan. Mijn enige zorg zou zijn of het daar niet heel druk is. Ik haat drukte.

  Huisvlijtt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op doordeweekse dagen en buiten de schoolvakanties om is het niet erg druk hoor.
   Dan is het heel goed te doen.

   Verwijderen
 4. Ik kom zelden in een museum, erg he! Leuk dat je ons liet meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn leuke uitjes Mirjam. Wij maken ook veel gebruik van de kaart, idd ook voor een kort bezoek, zoals het Openluchtmuseum of paleis het Loo. Dat doe je niet als je de volle entree moet betalen. Veel plezier alvast voor de volgende uitjes.
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat jullie daar samen zo van kunnen genieten.
  Fijn weekend.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben ook een museumjaarkaart en genieten er volop van.Laatst zijn ook wij naar Leiden gegaan en hebben de tentoonstelling Koninginnen van de Nijl in het Rijksmuseum voor Oudheden bezocht ook een aanrader! En wat wij heerlijk vinden is om gewoon een gedeelte van een museum te bezoeken en dan een andere keer weer een andere tentoonstelling.Geniet van alle leuke uitjes die nog komen gaan. Groetjes Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed idee dus. Wij hadden het er laatst ook over..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een goed idee om museumjaarkaarten aan te schaffen. Helemaal goed dat jullie er gelijk zoveel gebruik van maken. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja dat moet ik ook eens doen, een museumjaarkaart aanschaffen. Het loopt aardig in de papieren als je kaartjes los koopt. We waren pas in Boymans en het van Goghmuseum, wat is dat toch genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vlakbij Leiden opgegroeid dus wij gingen met school al naar het museum voor Volkenkunde. Mooi die expositie van Antoine Watteau, zou mij ook interesseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Mirjam,
  Zo'n museumkaart vind ik ook echt iets voor jou. Ik denk dat je er nog veel plezier van gaat hebben. Net wat je zegt, je kunt op deze manier ook nog een keer vaker naar dezelfde tentoonstelling.
  Wij hebben het ook al een paar keer overwogen, maar de stap nog niet gezet.
  Wie weet dit jaar nog.
  Lieve groet
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij hebben ook een museumjaarkaart en maken er veel gebruik van. Heerlijk en je gaat ook makkelijker een museum dat niet zo goed toch proberen wat vaak heel verrassend is. Veel plezier met de kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij hebben geen museumkaart. Ik weet niet eens of dat wel bestaat in België. We hebben wel 2 cultuurabonnementen. Altijd avondvoorstellingen maar dat is ook heel erg leuk. Terrasjes horen daar niet bij maar wel een eenvoudig etentje vooraf met vrienden. Steeds even gezellig. En als de voorstelling dan tegenvalt hebben we dat alvast gehad. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. al jare maken wij gebruik van de museumkaart, zom leuk. en wat weer leuk om mee te kijken en te genieten van je verhalen. groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam