woensdag 23 november 2011

Kweeperen

En Malusappeltjes...

Onlangs hebben we gegeten bij Ben zijn zus en zwager, in Zevenaar. Zij zijn ware kunstenaars als het om koken en vooral eten gaat. Bij de borrel, voor het eten hadden we een lekker hapje, notenbrood met Port Salud erop en een schepje Kweepeermoes. Dat was heerlijk, maar ik wilde me graag laten vertellen hoe kweeperen er eigenlijk uitzien. De uitleg volgde en er werden nog wat plaatjes op de I-pad tevoorschijn getoverd. Hey, dacht ik, die heb ik meer gezien.

De volgende dag liep ik een paar straatjes bij ons vandaan en ja hoor, daar, in een gemeenteperkje, stond een klein struikje met die kweepeertjes... Ik heb er eentje meegeenomen om aan Ben te laten zien. Nou, zei hij, dan moet je ze plukken. Zo gezegd zo gedaan, 's avonds toen het al donker was, want we zijn natuurlijk wel helden hè, als het om iets gaat wat eigenlijk niet de bedoeling is, zijn we samen naar het struikje gelopen en hebben echt alle 11 vruchten geplukt. Wat was dat stiekum leuk...

Ernaast staan wat Malusappelboompjes en omdat we er toch waren hebben we daar ook maar een flink aantal van geplukt...
Thuisgekomen alles in een mooie vaas gedaan en wat hulst uit de tuin geplukt, met een lantaarntje in de hand, want het was echt heel erg donker buiten...




Leuk toch, zo'n boeket van vruchten in de vaas.... En ze ruiken nog lekker ook... Ik ben heel benieuwd hoe lang dit goed blijft in een vaas...

Ik wens jullie een heel fijne dag,

Lieve groet,
Mirjam

28 opmerkingen:

  1. ooooohoooooo Mirjam....wat een onderneming!!;)....maar LEUK zijn ze...ga je ze niet eten dus??? Dit is ook leuk, langer lol van zeg maar;)

    Liefs,
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk zeg!!! Dat staat heel gezellig zo..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet dat er mooi uit, stiekemerd ;-)
    Jullie hebben toch wel moeten lachen zeker, met z'n tweetjes op strooptocht ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een mooie decoraties zijn het geworden weet hier staan er ook van die struiken een wijk verder door ...moet er ook maar even langs hahahah go je brengt me wel weer op een idee en volgens mij blijven ze heel lang mooi .... fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou Mirjam...je hebt je compleet misdragen ;-)! Maar ik zie het helemaal voor me, twee duistere figuren in het donker op pad haha! Maar het staat leuk in je glazen vaas!!!

    Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik zie jullie in gedachten lopen.. met kloppend hart.. al sluipend naar het struikje met de kweeperen.. om daarna met de buit met een smile van oor tot oor tevreden naar huis te lopen hahaha:))
    en wat een verrassing zal dat zijn geweest toen je de volgende morgen wakker werd en dit mooie fruitboeket zag staan en je dit dus niet gedroomd had:))
    ziet er superleuk uit!!

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk zeg! Ga je het nu eten ook? Ik ben zelf ook niet zo'n held, dus had het ook (samen) in het donker gedaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha Mirjam wat ondeugend maar het ziet er prachtig uit heel mooi in die vaas....groetjes Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  9. O leuk en spannend avontuur, ik ben ook niet zo'n held hoor Mirjam, supermooie foto die met de vaas en de peertjes. Echt super

    Fijne avond
    Liefs
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Haha,als we jullie binnenkort op een of andere politiesite zien met een zwart balkje over je ogen weten wij hoe t komt.....Nee hoor,heerlijk toch zon actie in t donker!Groot gelijk heb je.En t resultaat is prachtig!!
    Fijne avond en lieve groet Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hi hi, ik moet lachen , een erg leuk spannend verhaal. Ik had pas overdag bij ons in het park ook (stiekem) wat bessentakken geplukt. Toen ik over straat liep voelde ik me ook niet echt op mijn gemak, net of dan op je voorhoofd te lezen is , dat je iets gedaan hebt wat niet mag. Ik herken het dus. Maar geniet ervan hoor, want als ze aan de boom hadden blijven hangen zullen ze ongetwijfeld wegrotten. ( ik hoop dat je schuldgevoel nu een beetje weg is hi hi)

    fijne avond,
    lieve groet, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ha Mirjam,
    Zijn dit nou kwe peren! nooit geweten net als jij en wat zal ik je zeggen ze staan bij mij ook om de hoek in de gemeentetuin! hhhihii uhhhhh ik zit al in de pyama zou het opvallen???? Woehahahah
    Ik denk dat ik morgen maar een poging waag!
    Mooi zo zeg in je vaas.
    stiekum toch al een beetje winterwonderland sfeertje!
    fijne avond
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh jij boefje!! Nou ik had het je niet nagedaan hoor. Ik ben zo'n iemand die altijd betrapt wordt of als ik iets aardigs zeg verkeerd wordt opgevat. Nou ja je kent het wel.

    Maarre wat staat het leuk!!!!
    Lieve groet,
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat reageer je toch altijd lief op mijn blog(s)! Dat vind ik zo leuk! Dank je!

    Lieve groet,
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Nou hier staat straf op hoor, heel blogland weet wat jullie uitgespookt hebben, opsporing verzocht is al ingeschakeld:))) Ik ebn net zo'n held, op vakantie n Friesland even hortensia uit de gemeentetuin halen,oei wat voelde ik me slecht!!!!

    Maar het is mooi, bij mij hangen ze in de tuin, zowel de kweepeer als de malus appeltjes, de vogels smullen ervan, maar dit is heel decoratief.

    Lieve groetjes van mij!!
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Mirjam,

    Om precies te zijn gaat het in dit geval niet over de kweepeer maar om de:Dwergkwee, kweeappel, Japanse dwergkwee, Japanse sierkwee,
    allemaal benamingen voor dit gele vruchtje wat je in veel gemeente plansoenen ziet staan.
    Ook bij ons om de hoek van de straat,een hele laan met deze struikjes die in het voorjaar prachtig bloeien op het kale hout met stekels en rode bloemen,en al vroeg in het najaar gele appeltjes die idd héérlijk geuren, vroeger werden die appeltjes nog wel eens in de linnenkast gelegd voor de aangename frisse geur.
    Je kan er goed jam van maken,al zou ik dat niet doen omdat er hier nog wel eens honden uitgelaten worden en de laan erg druk is met autoverkeer(denk aan uitlaasgassen)
    Mijn man heeft voor mij andere jaren ook wel een wat takken en appeltjes gepikt,heb er ook wel eens een post over gemaakt.
    Zal zo wel eens een paar foto's in mijn sitebar plaatsen daarvan.

    Jij hebt er ook mooie foto's van gemaakt samen met de malusappeltjes in die glazen bokaal.

    Fijne avond en lieve groetjes!!!XXX
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  17. hahahahahaha wat heeeeeeerlijk Stout!!! Goed zo!!! soms moet de mens een beetje stout zijn hoor, dat houdt het leven luchtig en leuk!!!!!!
    You go girl! genieten dit verhaaltje!!!

    Fijne week!!
    Liefs, Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  18. wat een goed idee staat zo mooi ! kweeperen en malusappeltjes nog noois van gehoort ,die malusappeltjes je zou denken op het eerste zicht dat het kersen zijn ,weer iets bijgeleerd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat grappig dat jullie dat hebben gedaan ik voel de spanning alleen al door het lezen van je verhaal hihihi
    De peren en appeltjes staan leuk zo in de vaas, ik hoop dat je er nog lang plezier van zult hebben!

    Groetjes,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat staan ze mooi in de bokaal Mirjam! En ik weet dat ze heerlijk ruiken want ik pluk ze ook vaak (in het plantsoentje voor onze deur. Lieve groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ach Mirjam je hebt die mooie peertjes eigenlijk gewoon gered van het aankomende winterweer. Ze staan super in de vazen.

    Lieve groet,
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  22. en ze zijn zo lekker ook mirjam!
    heerlijk op een pannekoek!
    wel zijn het prachtige foto's hoor en het staat wel heel gezellig!!!!

    lieve gr. marja

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Foei foei, en ik heb m'n kinderen altijd geleerd dat ze het eerst moesten vragen als ze ergens iets wilden plukken :) Rapen van de grond mocht wel!
    Maar desalniettemin heb je een mooi gevulde bokaal :)
    Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik heb deze zomer kweeperen uit Frankrijk meegenomen, je kon ze zo van de boom plukken, maar ze zagen er anders uit dan de peren die jij hebt geplukt. Zachtgelig, met een vleugje groen en roodroze. De schil leek wel van fluweel. Ik heb ze gebruikt als decoratie want pffft, ik ben absoluut geen kokkin....

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Oooooohhhhh, jij bent dus ook van het PIKKEN!!!! (Zou ik ook doen :-))
    Ik vind ze werkelijk prachtig, die kweeperen. Ben ook benieuwd hoe lang ze goed blijven!

    Liefs, Marjolijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Je vertelde hier gisteren natuurlijk al over, en ik was best wel nieuwsgierig geworden, maar wat ziet dit er leuk uit zeg! Lekker vrolijk, met dat rood, geel en groen!
    Liefs,
    Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  27. hahaha dit verhaal, zoals ik al zei! Ik had eigenlijk een foto willen maken van jullie dat jullie stiekem aan het pikken zijn!
    whahahahaha
    x

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam