maandag 27 mei 2013

Cultuur

Ons voornemen om elke maand ongeveer, in ieder geval één keer in de 3 weken die Ben steeds thuis is, iets cultureels te doen, leeft nog steeds. In april is het er niet van gekomen. We hebben er simpelweg geen tijd voor gevonden in die maand.
Maar deze maand dus weer wel. 
Toen we op Terschelling waren hebben we het museum " 't Behouden Huys" bezocht. Genoemd naar het huis op Nova Zembla, dat werd gebouwd van het hout van het gestrandde schip de "Willem Barentsz" tijdens de overwintering in 1596 - 1597. In dit museum is een replica van dit huis te bezichtigen. In dit huis was het echter zo donker dat ik er geen mooie foto's van kon maken, maar ik denk dat jullie je wel een voorstelling kunnen maken. Zeker als je de film Nova Zembla hebt gezien...

In dit museum kun je tal van mooie schilderijen zien en heel veel geschiedenis van Terschelling, of Skylge, zoals de eilandbewoners het zelf noemen.
Wel heb ik een paar foto's gemaakt in de twee stijlkamers die er zijn. Ik vind zoiets altijd zo leuk om te zien. Wat een prachtige spullen staan er in die kamers...
En wat dacht je van zo'n tegelwandje...Of een voorraadkastje met dit er allemaal in...Als jullie ooit eens op Terschelling komen is dit museum echt een aanrader:
't Behouden Huys

Ik wens jullie een heel mooie nieuwe week,

Lieve groet,
Mirjam

27 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat jullie er deze maand wel weer tijd voor hadden!
  Geweldige foto's en die kruikenverzameling is echt ontzettend mooi!!

  Fijne week
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch leuk om elke maand zoiets te ondernemen (wat is er dan veel te zien in eigen land!) De tegelwand is prachtig. Wat heb je trouwens een mooi medicijnkastje gevonden.

  Fijne week. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi die tegelwand vooral!! Terschelling staat ook nog altijd op ons verlanglijstje voor eens.....!
  Heel fijne week met een lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In die prachtige kamers kijk je je ogen uit. Leuke tip.
  Ik wens je een zalig zonnige week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige kruiken verzameling staat er in dat huisje zeg, geweldig. Jullie hebben vast genoten van het weekend uitje.

  Groetjes, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Mirjam,

  Leuk dat jullie een bezoek brachten aan dit museum,genoeg moois te zien uit vroeger tijden.
  Staan wel wat kruiken bij die hier ook op de plank met oud aardewerk staan en de Oud-Hollandse tegeltjes zie ik ook elke dag in de schouw en verzameling tegen de wand.

  En dan klagen wij over het weer.....
  daar op Nova Zembla hadden de mannen het pas slecht,wat een barre tijd moet dat geweest zijn.

  Ja cultuur.....daar vermaakten wij ons de afgelopen weken ook aardig mee van de morgen tot de avond en dat bij temperaturen tussen de 25/35 graden.

  Heb het nu af en toe zó koud dat ik ook wel een poolvosje om zou willen hangen;-)

  Fijne week en lieve groet!!
  Ger
  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig zeg,ik hou daar ook van,fijne week,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie dingen staan er dan he! Prachtig, de tegelwand en de kruiken. En de kleding niet te vergeten!
  Mooi dat je dat zo doorzetten!
  En van je header geniet ik iedere keer ook even!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mirjam wat een prachtig huisje.
  En die spulletjes die er in staan die wil ik ook wel;-)
  Mooie foto´s heb je gemaakt.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een goed idee om maandelijks iets cultureels te doen, Mirjam. De stijlkamers zien er mooi uit, je ziet dan goed hoe de mensen vroeger leefden. Met de blauwe tegeltjes heb ik persoonlijk niet zoveel maar de kruikjes zijn des te leuker!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind zulk soort geveltjes altijd zo mooi!
  Leuk om echt iets cultureels in te plannen, het zou er zo bij inschieten. En er valt nog zoveel moois in Nederland te zien! Goed dat je ons laat meegenieten, lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk idee om elke maand even cultuur te snuiven, die ga ik onthouden voor als we in wat rustiger vaarwater zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig om binnen te kijken in een cultureel monument, het heeft iets bijzonders en wat zijn er veel spullen uit die tijd bewaard gebleven. Wij proberen ook iedere maand een dag te plannen waarbij we een landgoed,kasteel of museum bezoeken...op die manier zien we steeds iets anders en het levert vaak een prachtig uitje op.

  Fijne week Mirjam en lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi museum van buiten en van binnen. Wij hebben een tafeltje van meer dan honderd jaar oud en in het blad zitten ook van dat soort tegeltjes.
  Leuk idee elke maand een cultureel uitje.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een prachtige gevel! alleen dat zou al doorslaggevend zijn geweest voor mij om het een geslaagd uitje te laten zij ;0

  liefs
  lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk idee....en de film ken ik inderdaad wel.....
  Denk als je er loopt dat je dan echt de sfeer proeft van toen...
  Fijne avond Mirjam!
  Lieve groet,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hoi Mirjam. een fijn bezoek zeg, wat een schattig huisje, én een interessante geschiedenis! prachtige wandtegels ook hé!
  zo'n museumbezoekjes vind ik ook steeds fijn, al die oude spulletjes zijn een lust voor het oog! steeds interessant te zien hoe de mensen vroeger lefden en woonden.
  Liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Echt een prachtig tegelwandje! En wat een mooi streven om 1 x per maand iets cultureels te doen. Dat halen wij helaas niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Misschien ook leuk om eens een rondje Urk/Enkhuizen te doen. Op Urk kun je makkelijk een paar uurtjes doorbrengen (bijvoorbeeld Ginkiestocht, toch door steegjes), daarna met de boot of auto naar Enkhuizen (Zuiderzeemuseum).

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Elke paar weken een museum, goede manier om zo de geschiedenis wat leven in te blazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goed idee zeg! elke maand een museum. Deze op terschelling is wel heel mooi!
  Ik ben er al eens geweest en geniet altijd van al die prachtige oude details. Een paar weken geleden ben ik nog in het openlucht museum in Arnhem geweest ook zo bijzonder!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat leuk Miriam op dit te bezichtigen...ik heb de film nog niet gezien maar staat wel op mijn verlanglijstje....dat echte oude Hollandse vind ik zo leuk om te zien...fijne week en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een leuk idee en wat levert het mooie 'plaatjes' op!
  Kijk uit naar jullie volgende culturele uitstapje en de foto's;-)

  Thanks, voor je lieve, enthousiaste reacties, ik geniet er van!

  Fijne avond!!

  Liefs,
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel goed idee, elke maand ook iets cultureels erbij. En dan heerlijk naar Terschelling dat is altijd genieten. Wij hebben ooit ook het museum 't Behouden Huys bezocht, maar kan me er niet zoveel meer van herinneren, in elk geval niet die prachtige tegeltjes. Vroeger toen de kinderen klein waren gingen wij soms een weekje naar een waddeneiland en we zijn 2 jaar geleden met de kleinkinderen naar Terschelling geweest. Als je overvaart, is het net alsof je heel ver weg gaat, hebben er altijd van genoten en wellicht gaan we weer een keer.
  Lieve groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. prachtige foto's altijd weer mooi om al die oude dingen te zien en ooohh die tegeltjes zo moooiiii ook even je blogposten bijgelezen en zag het mooie kastje prachtiggg een leuke vondst en overal voor te gebruiken .... wens je vast een fijn weekend ..lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuk initiatief Mirjam. Zo zie je nog eens wat van Nederland! Ik ben zelf nog nooit op Terschelling geweest, maar ik heb de beelden van Sil de Strandjutter nog helder op mijn netvlies :-) Het museum ziet er aantrekkelijk uit.

  Fijne avond!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Mirjam, wat fijn dat jullie er samen van kunnen genieten van al dat moois. Ik vind het ook altijd mooi om oude dingen te gaan bekijken. Je foto`s zijn weer super gemaakt. Lieve groetjes, mam.

   Verwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam