woensdag 11 september 2013

Naarden Vesting

Ons voornemen om steeds één keer in de drie weken, als Ben thuis is, een beetje cultuur te snuiven, is nog steeds springlevend hoor. Vorige week zondag gingen we naar Naarden Vesting. Laura had zin om mee te gaan dus met z'n drieën gingen we die kant uit...
Jammer was het alleen wel dat het die dag juist heel fris was. Gewend als we waren aan zomerse temperaturen, liepen we daar toch enigszins te rillen.
Maar het was allemaal wel heel mooi en interessant wat we zagen.


foto van foto in museum

Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en vooral beroemd om zijn unieke stervorm. De vesting heeft zes bastions, een dubbele omwalling en dubbele grachtengordel. Er is goed te wandelen over de verdedigingswerken. Ook een rondvaart rond de werken is mogelijk. De omvangrijke, uitstekend gerestaureerde vesting, waarvan de meeste delen uit de 17e eeuw over zijn, is voor het grootste deel vrij toegankelijk. De vesting biedt ook onderdak aan het Nederlands Vestingmuseum in het bastion Turfpoort. Hier kan de bezoeker zien hoe een vesting er tijdens het gebruik uitzag, en verder de collectie voorwerpen van 1350 tot 1945 bekijken.
(Bron Wikipedia)

We hebben heerlijk buitenom gewandeld en later met een rondleiding meegedaan. Dan hoor je toch meer van de geschiedenis van zo'n vesting.
De groene punten van de bastions en het water er om heen... indrukwekkend.


Binnen in het museum was van alles te zien, wat fijn dat er nog zoveel bewaard is gebleven...Even uitproberen hoor, mensen waren toen toch echt een stuk kleiner...

En de rondleiding eindigde met een heuse knal...


Zelf ook nog even een kanonnetje uitproberen....We hadden weer een heel leerzame dag, en hebben van elkaars gezelschap genoten... Voor herhaling vatbaar...

Volgende stop.....?

Ik wens jullie een heerlijke dag,
Lieve groet,
Mirjam

25 opmerkingen:

 1. Hartstikke leuk zo'n dag, mooie fotos heb je ook gemaakt. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig verslag. Wat een leuke foto van man en dochter. Ik ben benieuwd naar jullie volgende uitstapje. Liefs, Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eens in de 3 weken is vaak, maar ik zou eigenlijk ook best vaker zoiets doen. Leuk dat Laura ook meeging!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk verhaal van zo'n mooie dag met allemaal bijzondere dingen om te zien en te beleven.
  Ik zie aan jullie blijde ogen dat jullie het gezellig hebben :-)

  Ja...
  fijn zeg dat er nog zoveel bewaard is gebleven.
  En wat goed dat jullie dan zo'n dag prikken en zulke dingen ondernemen!

  Wat heb je weer een prachtige foto's gemaakt!
  Nu ben ik er ook een beetje geweest :-)
  DANKJEWEL!

  LIEVE GROETEN, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is dat mooi zeg! Bijzonder dat het nog helemaal in takt is! en ik moet zeggen het ziet er niet erg comfortabel uit in dat bedje hahahaha. Leuk hoor je rode accenten de bussen vab bolletje zijn mooi!
  Tja misschien komt zo bij mij de rode bui ook wel weer eens boven drijven nu toch nog groen hier!
  Fijne week
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om dit met z'n drietjes te ondernemen! Met een gids erbij wordt het alleen maar interessanter, je gaat door de verhalen alles wat je ziet toch anders bekijken.

  En eh...maandagavond hield ik het om 00.30 uur voor gezien, maar gelukkig heeft hij het ook zonder mijn support gered ;-).

  Een fijne dag, Mirjam! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik zoiets zie denk ik ook, dat moet ik ook eens doen. Cultuur snuiven, maar ja het komt er gewoon niet van. Fijn dat jullie met z'n drieën genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gezellig Mirjam, ziet er leuk uit!
  Je kunt in Naarden ook leuk winkelen, en er is een leuk antiek en kunst weekend, ik meen in juni..erg leuk om ook eens heen te gaan!

  Fijne dag!

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Interessant het museum en leuk/leerzaam dat jullie dingen uit geprobeerd hebben.
  Goed dat jullie het volhouden om elke keer iets cultureels te ondernemen.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat goed dat jullie dit volhouden, Mirjam! Ook leuk dat een van de dochters meeging!
  Het is toch een stuk vaderlandse geschiedenis!
  Je hebt prachtige foto's gemaakt.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk, om deze uitstapjes te maken, wij nemen ons eigen dat ook steeds voor..maar ja...tijd..tijd...je moet er eigelijk gewoon tijd voor maken, het lijkt me zo gezellig.

  Fijne Dag,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd weer leerzaam,interessant,leuk en gezellig van dit soort uitstapjes.

  Het vestingstadje heeft wel wat weg van Bourtange met zijn stervorm.

  Met gids een rondleiding doen,je er zelf van te voren in verdiepen,meestal voldoende info te vinden in boeken en op internet, of je ontdekkingstocht beginnen met getoonde diaserie/film ter plekke met goede uitleg hoe het allemaal ontstaan is,waarvoor het diende in het verleden, is inderdaad de beste manier om te weten waar je bent en wat je ziet.

  Wanneer alles goed is met mijn ogen(en dat is het zeker nog niet) gaan we er tussenuit om te gaan genieten van wat cultuurhistorische steden,de reservering waar we overnachten en verblijven staat al vast,heb online hotel met 3 kamers in historisch barok gebouw in stadje wat geheel op de Wereld Erfgoedlijst van UNESCO staat gereserveerd ☺☺, kan bijna niet wachten.

  Fijne dag en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een prachtige foto's leuk om mee te kunnen genieten van jullie trips ...alleen dat bedje hahaha nee dat lijk me niet zo lekker liggen ..maar genoten hebben jullie dat is zeker van de foto's af te lezen ...wens je een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk uitstapje met zijn drieën...en erg interessant om in dat museum te kijken....prachtige foto's...lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk idee om geregeld zo'n uitstapje te plannen. Doen wij toch eigenlijk veel te weinig. En Nederland heeft nog zoveel te bieden!
  Wij lopen lekker met je mee (achter de pc, lekker warm, hihi) en genieten met je mee.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk zeg dat jullie dat om de 3 weken doen, ik ben daar nog nooit geweest.

  Groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Daar ben ik juist in de vakantie met een vriend van mij geweest, Naarden. Mooi en gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke plek om zo samen te genieten van elkaar en cultuur!!!
  Leuk dat er ook zoveel te zien is en dat er ook uitleg over gegeven wordt, Nederland kent gelukkig nog veel van dit soort mooie geschiedenis.


  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gezellig om dit met elkaar te doen en zo steek je weer behoorlijk wat op, zeker door met een rondleiding mee te gaan.
  Ik ben er een aantal jaren geleden ook geweest, dus ik weet in ieder geval wel hoe het er in het echt uitziet (buiten). Zo bijzonder hè, zo'n stervorm.
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goed zeg dat jullie dit blijven doen en wat een gezellig uitje! Hier zitten we nog steeds braaf tegen elkaar te knikken dat we dat toch echt moeten gaan doen .. en dan is er weer een maand voorbij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat ontzettend leuk dat jullie dit volhouden. Jullie hebben een leuke dag samen, wij krijgen leuke tips... Bedankt dat je dit wilde delen.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat leuk dat het niet bij voornemens is gebleven, maar jullie elke keer weer uitstapjes maken. Lekker genieten van elkaar en al het moois om je heen.

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een leuk uitstapje. Ziet er leuk uit.
  Geniet.
  Fijn weekend.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Mirjam, ja het zijn weer mooie foto`s geworden met dat uitstapje in Naarden. goed van jullie om op deze manier het mooie van Nederland te bekijken, en er is veel moois te zien, en er een gezellige dag van te maken. lieve groetjes, mam.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam