maandag 23 september 2013

Natte boel

De verhuizing van mijn ouders is goed verlopen. Het verhuisbedrijf was al heel vroeg bij het nieuwe huis in Hillegom en door de ochtend heen was alles in huis ergens neergezet. Met mijn twee zusjes hebben wij onze ouders zo goed als kon geholpen met de eerste dingen, maar er blijft nog een enorme klus voor hen over; het uitpakken van de vele dozen die nu in alle kamers staan. Hier kunnen wij niet echt bij helpen, want mijn ouders zullen dit zelf moeten uitzoeken en bedenken waar ze het precies willen hebben... Maar ze hebben beloofd dit rustig aan te doen...

Gelukkig hebben we nu een paar redelijk droge dagen, al heb ik van de beloofde zon nog niet veel gezien, maar wat een regen hebben we de laatste tijd gehad. Alles buiten was gedurende de hele zomer, en dat was een heel mooie, heel erg droog en we konden de emmers en gieters met water niet aanslepen...
Maar nu is alles weer helemaal verzadigd, dus wat mij betreft is het wel weer even genoeg geweest hoor... 

En toch levert al die nattigheid heel mooie plaatjes op...

Ondanks de kou en de nattigheid groeien de peertjes nog lekker door.
Een paar kleine tomaatjes zijn inmiddels toch nog gekleurd geraakt, maar ik denk dat het met de nog groene exemplaren niet meer goed gaat komen... Zelfs niet al gaat de zon nu nog schijnen...

Ik wens jullie allemaal een heerlijke nieuwe week toe,

Lieve groet,
Mirjam

37 opmerkingen:

 1. Voor mij deze week ook liever geen regen!
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat de verhuizing van je ouders goed verlopen is, ik hoop dat ze in hun nieuwe huis gauw hun draai zullen vinden. Hier was het weer de afgelopen dagen ook wat teleurstellend, van de beloofde warmte hebben we niet zo heel veel gezien. Maar goed, soms zijn er ook dagen dat er regen wordt voorspeld en het dan toch droog blijft...nu was het een andere variant ;-). Ondanks dat hebben we de afgelopen twee dagen toch heerlijk gefietst.

  Ik wens jou ook een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat de verhuizing goed verlopen is. Altijd een zorg he als je ouders ouder worden. Jouw blog krijg ik niet meer binnen. Ik moet eens kijken hoe dat nu weer komt. Op de een of andere manier ben ik wat blogs kwijt. Dus sorry als ik af en toe wat laat reageer hoor.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat de verhuizing goed gegaan is. Nu het uitpakken van de dozen nog en de spullen een plekje geven.We hebben inderdaad genoeg regen gehad de afgelopen dagen. De zon heb ik bij ons ook niet gezien hoor. Fijne week Mirjam.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Mirjam,

  Wat een opluchting dat de verhuizing goed is verlopen. Verhuizen is een intensief gebeuren, dan wil je niet te veel tegenslagen. Het moet een fijn gevoel geven dat je je ouders kon helpen.
  Het tuinwerk heeft ook hier wel zijn langste tijd gehad. Wel plannen voor volgend jaar, maar geen zin meer om aan de slag te gaan.
  Leuk dat er toch nog wat tomaten op kleur zijn gekomen.

  Hartelijke groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een gerust gevoel dat de verhuizing nu achter de rug is. Nu kunnen ze op hun gemak alles uitzoeken. Zijn ze naar een seniorenwoning verhuisd? En hebben ze veel ruimte moeten inleveren?
  Je plaatjes zijn weer prachtig. Nu nog wat zon, please.
  Liefs, Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat de verhuizing van je ouders goed verlopen is!
  Gelukkig krijgen we nu idd een paar dagen mooi nazomerweer, afgelopen weekend hebben de mannen onze oude blaustrade gesloopt en regen kun je dan niet gebruiken bij zo'n klus :-)

  Fijne week
  X Els

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn lieve Mirjam dat de verhuizing achter de rug is!
  Wat lief dat je zo hebt geholpen met al wat binnen je bereik lag.

  Wat heb je een mooie foto's gemaakt van de druppels op jullie tomaten en in het sfeervolle buitenleven achter jullie huis.
  Ik begrijp je gevoel hoor...
  maar de plaatjes brengen in ieder geval heel veel schoonheid!

  Ik hoop dat al je tomaten nog kleuren zullen,
  anders kun je ze altijd nog in het raam leggen!
  Daar zullen ze droog en niet al te koud vast nog wel op kleur komen :-)

  Jij ook een hele fijne nieuwe week lieve Mirjam,
  dat je ook weer helemaal bij mag komen van het zware verhuiswerk!

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk niet dat je tomaten nog rood worden..
  Fijn dat de verhuizing bij je ouders zo goed verlopen is...nu kunnen ze genieten van hun mooie huisje...als de dozen uitgepakt zijn....
  Het valt zeker een beetje tegen met het weer...zolang het maar droog is, dan vindt ik het best.
  Fijne Week.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je ouders op hun stekkie zitten, het is dan ook altijd een heel gedoe.
  Gisteren was het hier in Twente heerlijk weer, wij hebben een flinke boswandeling gemaakt dat was genieten.

  Jij ook een hele fijne week gewenst.
  Groetjes, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat de verhuizing achter de rug is. Elke keer wat spullen uitpakken in een rustig tempo, dan is dat ook wel te doen voor je ouders.
  De regen mag nu idd wel even wegblijven. Gisteren weinig zon gezien, maar tijdens een wandeling vond ik het toch wel warm.
  Fijne week, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd weer een hele klus zo verhuizing en zeker als je wat ouder bent ,heerlijk dat het meeste voor hun gedaan is door jullie en ja die kleine spulletjes moeten ze vaak ook zelf doen ,zij moeten daar een plekje voor vinden ander blijven ze verplaatsen ...alles op ze tijd . Wat prachtig die plaatjes ohhh die peertjes zie al stoofpeertjes in de pan liggen hahaha tja ik ben ook zo lekkere eter hihihi.. heerlijk kn fotograferen toch zijn he je kan er later zo van genieten en wij ook hahaha wens je een fijne week geniet er lekker van ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een verhuizing is een enorme klus. Fijn dat je ouders nu kunnen genieten van hun nieuwe woning. Mooie herfst foto's.

  Lieve groet, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. prachtige plaatjes Mirjam! die met de peren vind ik ronduit schitterend!
  Fijn ook dat de verhuizijng goed verlopen is! nu even rustig aan doen hé.
  groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat de verhuizing goed verlopen is.
  En wat een prachtige foto´s heb je gemaakt.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo mooi die regendruppels op het fruit en de groente.. prachtige foto's levert dat op!
  Fijn dat de verhuizing goed gegaan is, ik hoop dat je ouders zich ook snel thuis zullen voelen op hun nieuwe stekkie.

  Fijne week Mirjam,
  lieve groet Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een gele klus zo'n verhuizing en fijn dat het goed is gegaan!
  Mooie foto's.
  Ik wens je een mooie, hopelijk zonnige week.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijn dat de verhuizing goed gegaan is, Mirjam! Zolang alle meubels en grote stukken maar op hun plaats staan, dan is de tijd van de dozen op je eigen gemak...tenzij je iets specifieks zoekt.
  Je hebt mooie foto's gemaakt in je tuin. Wat dat betreft is water wel fotogeniek.
  Ik wens je een hele mooie week!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijn dat het goed verlopen is de verhuizing....hele fijne gezellige week liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lekker dat die verhuizing achter de rug is, daar zit je toch altijd wel tegen aan te hikken, toch? De rest komt van lieverlee wel. De regen heeft zeker mooie plaatjes opgeleverd. We blijven er gewoon iets positiefs inzien en bovendien schijnt vandaag de zon weer (hopelijk bij jou ook!).
  Lieve groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Die peren zien er wel heel verleidelijk uit Mirjam. Gelukkig is de verhuizing gelukt en kunnen ze zelf op hun gemak alles gaan uitpakken, wel fijn voor jullie dat ze dichterbij wonen. Als de tomaten half oktober nog niet goed zijn, kun je ze beter afplukken en binnen in het raamkozijn leggen om nog wat bij te kleuren.
  Lieve groeten,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Weer een zorg minder dat je ouders nu op de plaats van bestemming zijn. De rest komt wel, gewoon op z'n makkie, breekt het lijntje ook niet. Je blijft toch genoeg te doen hebben, na zo'n verhuizing.
  Hier wil de zon ook niet echt op gang komen, het zijn meer van die plaagstootjes. Maar gelukkig is de regen nu weg. Ziet het er meteen een stuk vriendelijker uit.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Fijn dat de verhuis goed gegaan is, wij hebben onze ouders ook niet kunnen helpen met uitpakken, ze willen toch ook echt overal even bij stilstaan, er komen zoveel jaren aan herinneringen voorbij in die dozen :)
  Vandaag hadden wij hier echt indian summer, heerlijk in de zon gezeten met een kopje thee :)
  Fijne week, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Fijn voor je ouders dat ze goede hulp hebben van jullie tijdens verhuizing.
  Je moeder schreef laatst al in reactie dat er veel werk te doen was.Wat zullen ze straks als alles een plekje heeft gekregen genieten van hun nieuwe woonomgeving en even gezellig 'n bakkie doen bij elkaar is nou ook veel gemakkelijker.

  Wanneer de buiten temperatuur onder de 13 graden kwam legde mijn vader groene tomaatjes vroeger of in de vensterbank of in het donker van de kelder in een krantje en op beide manieren werden ze rood.

  Fijne dag en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het valt hier ook tegen met de zon, al is het vandaag beter dan het weekend. Fijn dat alles goed is gegaan, het blijft altijd een klus...lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Toch weer een hele geruststelling dat je ouders het nu weer wat rustiger aan kunnen doen. Hier is al dagen geen druppel regen gevallen, het was hier zo zomer vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Fijn dat de verhuizing goed verlopen is!
  Wat een prachtige foto's heb je gemaakt van je tuin...ook regenachtige foto's hebben een mooie uitstraling :-)

  Lieve groetjes,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Fijn dat de verhuizing goed verlopen is. En nu kunnen je ouders op hun gemak het huis gezellig maken. Fijn om hen nu in de buurt te hebben.
  Ook regen is dus goed voor mooie foto's. Het onderste rode tomaatje zo fotogeniek. Ik haalde net nog vijf tomaatjes binnen alsof ze vandaag een inhaalslag gemaakt hebben. Dus wie weet wat het nog met de groentjes wordt?
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Fijn dat de verhuizing zo goed verlopen is, het is voor je ouders heel fijn als je dit samen kunt en mag doen
  Wat levert de regen mooie plaatjes op, maar ik ben blij dat het vandaag toch heerlijk droog was.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Beautiful pictures with the raindrops. Have a great new week.

  Hugs

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat fijn dat de verhuizing goed gegaan is, blijft altijd een hele onderneming zoiets. Mooie foto's!
  Fijne avond, liefs Lindy

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mooi dat fruit waar de druppels op liggen.....
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Al worden die tomaatjes dan niet meer rijp, ze zijn wel prachtig fotomateriaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Mooie natte foto's!!
  Hier ook vooral groene tomaatjes....denk dat ik er maar een soepje van ga maken...;-))

  Fijne week!

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Fijn dat de verhuis van je ouders goed verlopen is, op die leeftijd in dat niet altijd evident maar gelukkig krijgen ze veel steun en zoals mijn oma altijd zei: vele handjes maken het werk licht.

  Mooie foto's en wat die tomaatjes betreft, ik zou ze nog niet opgeven, een beetje zon kan voldoende zijn om ze te laten blozen.

  groetjes
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een mooie foto's.. moet er nog wel even aan wennen hoor, de regen. Ach.. als het zonnetje maar regelmatig even doorkomt ;) .
  En lekker hoor, die peertjes; zijn het handperen of ga je er bijvoorbeeld lekker stoofpeertjes van maken?? Haha nee die tomaatjes... dat zal hem niet meer worden! Jammer.. heeft de zon nog wel zo vaak geschenen. Had je ze laat geplant?

  Ik ontvang graag het recept van je pompoensoep!
  miriamdv4@gmail.com
  Alvast bedankt!

  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam