donderdag 5 december 2013

Weckketel

Laatst liet ik jullie de mooie koektrommel zien die ik van mijn ouders kreeg. Maar ik kreeg meer...

Deze prachtige weckketel kreeg ook bij mij een nieuw thuis. Hij is door mijn ouders aangeschaft in 1958, het jaar van hun trouwen. 


Mijn vader had vroeger altijd een groentetuin en voor ze een vriezer aanschaften, weckte mijn moeder zoveel mogelijk van de opbrengst van de tuin...



Ik ben hier heel erg blij mee. Het is een mooie aanvulling op mijn verzameling zink voor de tuin, want daar blijft de weckketel. Straks in het voorjaar ga ik hem vullen met mooie plantjes...


Erbij kreeg ik nog een stel mooie weckpotten, inclusief klemmen.. Die staan nog ergens in afwachting van hun definitieve plek...

Ik wens jullie een heerlijke dag, en voor wie pakjesavond viert... Heel veel plezier...

Lieve groet,
Mirjam

32 opmerkingen:

  1. Hier staat ook nog heel veel oud zink in de tuin, ik blijf het mooi vinden. En met oude weckbokalen kan je alle kanten uit, die heb je nooit teveel :)
    Liefs, Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met plantjes wordt het vast heel feestelijk. Zo kaal vind ik het niet zo mooi. Wel leuk dat hij al zo lang in de familie is.
    Fijne donderdag en pakjesavond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi zo'n grote ketel van zink! Daar zou ik ook heel blij mee zijn. En in het voorjaar zal het een blikvanger in je tuin zijn.
    Een fijne avond, groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi, die weckketel. Ik zie mijn moeder nog voor me als ze aan het wecken was. We hadden een winkel in huishoudelijke artikelen en verkochten ook weckketels , weckflessen, elastieken en beugels. Een zo'n blog roept dit allemaal op.
    Veel succes met je mooie blog.
    Gr. Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zink, zo sober en toch zo decoratief. Leuk dat jullie steeds wat spullen van vroeger in je huis (en tuin) krijgen, de geschiedenis maakt ze dubbel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi is dat oude zink toch...het heeft eigenlijk niets meer nodig.
    Voor jou ook een fijne pakjesavond.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow wat een enorme ketels gebruikten ze toen, kan je je nu bijna niet meer voorstellen. Ik wens jou ook een gezellige pakjes avond. Liefs sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooi exemplaar en dat de weckketel van je ouders is geweest, maakt het extra bijzonder. Leuk om er in het voorjaar plantjes in te zetten.

    Mijn ouders zijn trouwens ook in 1958 getrouwd (maar beiden inmiddels overleden).

    Ik wens je een fijne dag, Mirjam! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie aanwinst heb je gekregen van je ouders!
    Dit is echt een hele mooie ketel!
    Prachtig in je tuin ( met witte of blauwe viooltjes, hm..).
    Ben benieuwd waar je een plekje vindt voor je weckflessen. Het is nu ook nog wel leuk om bijv. vruchten te wecken.
    Heel veel plezier ermee, Mirjam!
    Hebben jullie vanavond Kerstdiner? Zo ja, een hele fijne avond!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie zinken weckketel en dan helemaal bijzonder omdat hij van je ouders was. Jij ook een fijne dag.

    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Voor zink is altijd wel een hoekje te vinden in de tuin en in combinatie met bloemetjes in zachte tinten komt het grijze van oud zink nog mooier naar voren.
    Leuk dat jij dit ouwetje kreeg van je ouders en je hebt nog veel meer op de foto te zien.

    Heb ook al weer vele jaren 'n berg aan oude zinken spullen buiten staan en hangen uit de familie o,a. grote en kleine ovale teilen waarin het hele huisgezin badderde op zaterdag.
    En één zinken gieter in het rijtje heeft een voor mij bijzondere herinnering,net na de Wende in 1989 trokken wij met de auto door het voormalige Oost-Duitsland wat in het begin van de jaren negentig beduidend minder toeristen trok dan het voormalige West-Duitsland. Dat had vooral te maken met de gebrekkige kwaliteit van de toeristische voorzieningen, maar toch lukten het ons om elke nacht weer een slaapplek te vinden in de omgeving waar we tegen de avond arriveerde,de ene keer in hotelletje en dan weer bij particulieren, zo kwamen we in een dorpje bij huis uit met bordje 'zimmer frei' een ouder echtpaar die samen met hun zoon er alles aan gedaan hadden om 2 logeerkamers in het huis te realiseren,weken waren ze elke dag in hun Trabantje de grens van Tsjechië overgereden om tegels en ander sanitair voor de badkamertjes te kopen(was in hun omgeving niet aan bouwmaterialen te komen)en ik moet zeggen ze hadden het heel goed voor elkaar,waren zeer gastvrij wat ook tot uitdrukking kwam tijdens het uitgebreide ontbijt met alleen zelfgemaakte producten van leverworst tot vers gebakken brood van confituren tot geborduurd tafelkleed.We moesten bij vertrek natuurlijk ook mee 'n ommetje maken door de moestuin,waar ik ergens in een verloren hoekje een zinken gieter zag staan,en daar ik altijd al oog had voor oude gebruiksvoorwerpen nam ik de gieter op om te bekijken,de gastvrouw kreten, ' oh.....dat is een oud ding ik heb inmiddels een mooie nieuwe gieter ' en zij kwam aandragen met een gifgroene van plastic,ik reageerde met de woorden dat ik juist die oude spullen mooi vond en verzamelde, ze keken elkaar 2 seconden aan en ik kreeg de gieter met de woorden,neem mee,neem mee dan.
    Ik was er heel blij mee en wilde het niet voor niks,drukte hem bij het afscheid nemen 'n bankbiljetje in de hand om 'n lekkere borrel te kopen.
    We moesten nog ff met z'n alle + zinkengieter op de foto en die heb ik het vriendelijke echtpaar verzonden per post.

    Lieve Mirjam voor jou ook fijne dag/avond met of zonder pakjes!!
    Ik hoef niet in spanning te zitten Sint en zwarte Piet gaan onze deur voorbij.
    Groetjes ,Ger



    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gaaf hè zo'n zinken ketel. Ik heb er ook een van mijn ouders in de tuin staan, gevuld met Helleborus. Verveelt nooit. Leuk ook dat je weckpotten erbij hebt gekregen. Wie weet ga jij er ook nog mee aan de slag!
    Liefs, Linda (en voor jou ook een fijne avond!)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat leuk dat ook deze stoere ketel een nieuw plekje krijgt bij jou :-)
    Ik heb er verschillende in het verleden verkocht, gevonden tijdens mijn kringloopbezoekjes...
    Alleen bij onze voordeur staat een echt oudje, nog van Marco zijn grootouders geweest. Met buxus erin vind ik 'm heel erg mooi!

    Fijne middag
    X Els

    BeantwoordenVerwijderen
  14. hallo Mirjam, ja wat een mooie ketel he en met zoveel herinneringen. Ik heb heel wat kilo`s groente en fruit in geweckt voor dat de vriezer in huis kwam. En toch kon ik de ketel niet weg doen, en heb er ook plantjes in gezet. En nu kan ik hem bij jou bewonderen met planten. Ik heb ook nog een grote zinke gieter maar die hou ik nog even zelf. Ik wens jullie een fijne avond morgen en gauw tot ziens. Lieve groetjes, mam.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk dat je die ook nog hebt zeg !!!...geweldig !!...liefs fijne avond Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie! Leuk om die te vullen in het voorjaar, kan niet wachten:) Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hier staat ook zo'n ding, ik dacht dat het een prullenbak was! Leuk om dit te weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prachtig,ik ben ook dol op zink,maar dit is dan wel bijzonder omdat je het gekregen hebt,fijne sinterklaas avond,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Helemaal leuk dat je die ook mee gekregen hebt. Zeker als hij straks gevuld is!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Goed van je ouders om de weckketel te bewaren, mijn moeder heeft hem weggedaan, zo jammer.
    Mooi als aanvulling in je tuin en superleuk met plantjes!!
    Voor jou ook een fijne avond, hier gewoon gezellig thuis met de kaarsjes in de huisjes aan!

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Grappig Mirjam ik heb dezelfde weckketel in mij achtertuintje staan. Leuk zijn ze he. Het is zeker bijzonder als het van je ouders is geweest. Ik hou ook van zink. Het zal zeker leuk bij je staan. En nog even terugkomend op het blad Landelijk binnenkijken Er staan de mooiste reportages van de afgelopen 5 jaar in. Dus ook wel herkenbaar maar nu heb je mooie reportages in één blad.
    Een lieve groet Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Extra mooi dat ie uit de familie komt.....maakt hem helemaal speciaal.
    Super mooi in de tuin......zelfs mooi om de kerstboom erin te zetten ;)
    En weckpotten, leuk met een kaars erin of mooi op tafel met wat kerstkransjes erin.....ha zie het gelijk altijd voor me ;)

    Fijne dag, geniet ze.....liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat wecken kan ik me ook nog vaag herinneren en zuurkool in een pot. Fijn dat de ketel nu een plekje krijgt in je tuin. Lieve groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Een bijzondere weck-ketel daar hij van je ouders komt......straks met je plantjes erin is het een prachtig item in je tuin.......al vind ik hem nu ook al mooi....
    Fijn weekend Mirjam!
    Liefs, Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wouw een oude weckketel, hier speuren we druk naar een mooie ketel die elektrisch is. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een mooi bijzonder exemplaar zeker met deze geschiedenis. Ik vind dit zo'n mooi sober item. Super decoratie in je tuin!

    Fijn weekend!!

    Liefs,
    Yet

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat leuk hè zinken attributen in je tuin. Wij hebben een weckketel waar nog het rekje met rooster in zit, verder gevuld met mooie stenen dient deze nu als parasolstandaard.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Mirjam, wat leuk die weckketel, zie je nu ook niet meer,en weer iets met een verhaal…een verhaal van vroeger…toch leuk hé !! ook bedankt voor je leuke reactie….. als ik goed nadenk denk ik,maar ben niet zeker dat ik aan het bloggen geraakt ben door Daphne's Diary..ken je dat ? ergens een link gezien en ja… ik was vertrokken ….!!!Maar zeker nog geen spijt… :-) vind het héél leuk en gezellig !!
    lieve groeten en fijn weekend
    kathy

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Een weckketel met dierbare herinneringen! Weckpotten zijn ook erg leuk om te vullen met allerhande kleine spulletjes, gezellig in bijvoorbeeld de keuken...

    Fijn weekend. X

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat grappig Mirjam, door jouw blogje weet ik nu dat de zinken ton in mijn tuin een weckketel is...;-))
    Ik heb er een olijfboompje in staan, doet het prima..! Mooi dat de ketel die jij hebt nog van je ouders geweest is, maakt hem net even wat specialer!

    Lieve groet!
    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Mooie aanwinst voor je verzameling zink en en helemaal leuk omdat je precies weet waar die vandaan komt en hoe het gebruikt is.

    Voor nu een fijne zondag en tot de volgende keer,
    lieve groet van Gea

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam