zondag 19 januari 2014

Duinen

De wandeling van vorige zondag eindigde niet op dat hoge duin hoor, we gingen nog verder... we gingen dwars door de duinen terug richting de strandopgang... en deden daar nog zo'n drie kwartier over...Hier namen we afscheid van het strand, en liepen we zo de uitgestrekte duinen in. Het grote pad lieten we links liggen, of liever rechts, want er waren heel veel wielrenners en dan doe je niets anders dan uitkijken waar je loopt... We namen dus een ander pad, en zouden wel zien waar we uitkwamen.


Prachtig en zo heerlijk rustig was het hier... We zagen nog een stel herten langsrennen, maar ik was niet snel genoeg om ze op de foto te krijgen... Voor mijn buurvrouw was dat een enorme bonus, want zij had nog nooit herten in de duinen gezien...

En als je dan bedenkt dat deze duinen hier al eeuwen zijn, in deze vorm... O natuurlijk is er wel wat veranderd, er zijn steden en dorpen in gekomen langs de kust. er zijn paden aangelegd en afrasteringen gemaakt om mensen buiten en dieren binnen te houden... Maar de basis ligt er al ontzettend lang. En daar kan ik dan wel even stil van worden...


We sloten de wandeling af met een heerlijk kopje cappuccino op het terras, voor we weer naar huis gingen...

O ja, de buurvrouw is helaas niet geslaagd voor haar examen, maar het scheelde maar heel weinig. Over een paar weken gaat ze een herexamen doen en dan zal het haar vast wel lukken. Ik weet voor wie ik ga duimen...

Ik wens jullie een heel fijne zondag en een heerlijke nieuwe week,

Lieve groet,
Mirjam

38 opmerkingen:

 1. OOh Mirjam ik word nu getrakteerd op een duinwandeling zo uit min bed! hhahah dit is heerlijk opstaan zo zeg! Beter kan toch niet ik zie het al helemaal voor me zo'n huisje met rieten dak in de duinen je zult het maar hebben hé!
  Ik wens je een heerlijke zondag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van het pad afwijken levert soms mooie plaatjes op, zoals ik hier nu zie bij jou.
  Lekker is dat toch....een strandwandeling.
  Jammer dat je buurvrouw haar examen niet gehaald heeft...volgende keer beter.
  Fijne Zondag Mirjam.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je maakt erg mooie foto's. Het is net of ik even met je mee ben gewandeld. Geniet van de zondag, Mirjam. Succes voor de buuf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hebben een heerlijke wandeling gemaakt, Mirjam, bijzonder om dan herten tegen te komen. Aan het eind van een wandeling is iets warms drinken op een terras een mooie afsluiting. Jammer dat de buurvrouw gezakt is, maar ze heeft denk ik wel een heerlijke middag in de duinen gehad.

  Een fijne zondag! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie wandeling Mirjam
  Ik zit hier met mijn eigen bakkie koffie mee te genieten ;-)
  Voor de buurvrouw succes met haar herexamen!
  Een hele fijne zondag! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zo' n duinwandeling , het strand is voor mij helaas te ver, dus struin ik op zondag als ik zin heb door de bossen van Drenthe. Ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet dat er toch mooi uit, en Nederland heeft zo veel mooie plaatsen..
  Ik wilde vandaag eigenlijk ook gaan wandelen, maar vind het vandaag een beetje koud en winderig... Veel mooie dagen gehad, en dan komt het er niet van.... Maar er zullen vast nog meer van die mooie dagen komen.

  Fijn weekend
  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is het toch altijd heerlijk aan het strand, wij hebben gister weer een lekkere wandeling langs de zee gemaakt. Zonder camera dit keer, ook wel eens fijn. En wat bijzonder om herten tegen te komen, geniet van je zondag en lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed idee dat jullie eens van de bekende route afweken. Nu was het ook voor jou weer nieuw. En gezellig afsluiten op een terras, heerlijk.
  Goede week, groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat wij zo ver van de zee afwonen, dan was ik er vast en zeker vaker! De zee en strand vind ik mooier dan de bossen maar verhuizen? nee dat zit er niet in, dus neem ik genoegen met af en toe een weekend of vakantie. En van het pad afwijken doen we dan ook want wat is dat erg.....die wielrenners! Maar ja, die mogen ook natuurlijk.
  En....heb je de buurvrouw te veel afgeleid met je wandeling? hihi.
  Wens haar maar succes voor de vlg. keer.

  fijne zondag
  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke wandeling. Ik zou zo mee willen lopen: het geluid van de branding, de zilte zeelucht en dan die prachtige duinen. En dan is er koffie... Genieten.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldige wandeling, Mirjam. Strand, zee en duinen hebben een grote aantrekkingskracht. En in die zin deel ik in je bewondering.
  En na afloop een lekkere koffie is natuurlijk heerlijk.
  Een fijne zondag!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijke wandeling door ons toch zo'n fantastisch mooi Nederland.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De zee en de duinen vind ik ook prachtig.men wat leuk dat jullie ook nog herten zagen. Jammer dat je buurvrouw niet geslaagd is. Hopenlijk volgende keer beter. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi is het duingebied toch, heerlijk om van de natuur te kunnen genieten en dan van een lekker bakkie. Jammer voor je buurvrouw, succes voor haar de volgende keer!
  Een fijne zondag verder, liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een schitterende verstilde foto's lieve Mirjam,
  ze stralen zoveel rust uit!
  De zachte grijstinten,
  en daar tegenover het ruige en verweerde.
  Wat is het toch mooi dat wij mensen niet alles kunnen beheersen in de natuur ...

  DANK voor het vervolg van deze wandeling :-)
  Ik wandel maar al te graag weer met je mee!

  Ach... sneu voor de buurvrouw...
  Ik hoop dat het haar later nog mag gelukkig!

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie foto's.. en wat een mooi verslag van de wandeling..

  Even een momentje meegenieten..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. krijg direct zin om te wandelen...prachtig ziet het eruit en na het wandelen die heerlijke cappuccino....genieten...jammer van je buurvrouw maar succes voor de volgende keer...fijne zondag en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat heb je prachtige foto's gemaakt en een mooi verslag. Leuk om mee te mogen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Mirjam, zo wonderlijk dat je loopt in duinen waar mensen al jaren gelopen hebben. Zo mooi om te zien dat de natuur blijft wat hij is, ook al doen we de natuur soms geweld aan met allerlei projecten, dit stukje Nederland mag gezien worden, je zult heerlijk genoten hebben samen.
  Prachtige foto's!!!
  Ik wens je een mooie week.

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oooh, wat jammer dat je buuf gezakt is, want ik vroeg het me net nog af toen ik je titel van je post in mijn dashboard zag verschijnen... Maar... ze heeft vast een heerlijke tijd met je gehad zo op het strand en in de duinen.
  Vandaag was ook zo'n geschikte dag om er te verblijven! 'Helaas' hadden we vandaag een verjaardag in Zwolle, was ook gezellig, maar liever was ik te vinden met m'n snoet in de zon.
  Nu alweer een beetje schemerig, maar trek straks de stoute hardloopschoenen aan en waag me aan een zondagmiddagrondje.
  Mooie foto's Mirjam!

  Fijne zondag nog, liefs, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Prachtige foto's en een leuk verslag over de duinen. Jammer voor de buurvrouw dat het examen niet in een keer is gelukt, maar de herkansing duurt niet zo lang en nu heeft ze wel kunnen genieten van een heerlijke wandeling langs de zee en in de duinen.
  Wens je een fijne nieuwe week toe met mooi weer.
  Lieve groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gister gelukkig zonnestraaltjes gevangen, want vandaag was het hier maar een hele sombere, bewolkte dag. Een soort van blue sunday :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een mooie foto's. Ik heb bijna het idee dat ik ook een strandwandeling heb gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een rust als je naar de foto`s kijkt en lekker altijd wat drinken na afloop,fijne week,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtige foto`s Mirjam. Jammer dat je buurvrouw gezakt is.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Prachtige beelden Mirjam! Wat moet het overigens fantastisch zijn om zomaar herten in de duinen te zien, heb ik zelf ook nog nooit gezien, ook niet in het bos trouwens.
  Lieve groet en fijne week,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een prachtig gebied om te wandelen, echt om even helemaal tot rust te komen. Ik had me denk ik wel rot geschrokken van die herten hihi, ben niet zo'n held met wilde dieren, maar het zal ongetwijfeld een prachtig gezicht zijn geweest, zo'n rennende kudde. Fijne week, liefs Lindy

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hallo Mirjam, nou de vervolg foto`s zijn net zo mooi als de eerste sessie, en die kop koffie zal best wel lekker gesmaakt hebben na zo`n wandeling. Jammer dat de buurvrouw niet geslaagt is, maar de volgende keer beter he.
  En wat heb ik het fijn gehad gisteren middag, heerlijk bij gekletst en gegeten,
  dat gaan we vaker doen hoor. Lieve groetjes, mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoi Mirjam,

  Heerlijk vervolg van jullie wandeling in het prachtige duingebied, waar het duindoorn met haar oranje bessen voor wat kleur zorgt en wat lekkers oplevert voor bessenetende vogels,las laatst ergens dat de kramsvogel er dol op is.

  Volgende keer meer succes gewenst voor je buurvrouw!!!

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat levert de natuur toch mooie foto's op!! Echt genieten en dan ook nog afsluiten met een lekker kop cappuccino, hmmm!

  Fijne middag
  X Els

  BeantwoordenVerwijderen
 32. PRACHTIGE NATUUR FOTO'S EN IK HOOP OOK VOOR JE BUURVROUW DAT ZE SLAAGT.
  FIJNE DAG MIRJAM,

  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Jullie hebben een prachtige wandeling gemaakt Mirjam. De rust en stilte straalt van je foto's af. Heerlijk om zo even je hoofd leeg te maken.

  Fijne week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Oh nog meer mooie foto's!!!
  Prachtig en wat leuk herten...jammer dat je er geen foto van hebt kunnen maken....
  Heerlijke afsluiting....
  Jammer dat je buurvrouw niet geslaagd is...volgende keer lukt het vast!
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 35. de zee, de duinen, de bries,.... ook ik dan daar heel erg van genieten. is nu al wel een hele tijd geleden -van in de zomer denk ik- dat ik nog eens aan zee was. het is al snel 1 uur tot 1,5 rijden, afhankelijk welke kant we uitgaan.
  Alweer genoten van je prachtige duinenfoto's, én van het kopje cappuccino.
  Liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik zie dat ik veel van je mooie blogs gemist heb. Ik ga me gewoon weer bij je aanmelden en dat hoop ik dat het nu wel goed komt. Wat een heerlijke wandeling heb je gemaakt. En wat lief dat je aan je buurvrouw dacht. Heerlijk he even uitwaaien. Wat een prachtig gebied. Het doet me een beetje aan Texel denken. Zo mooi. En wat heb je toch weer een mooie foto's gemaakt. Het was weer genieten van je berichten.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Prachtige foto's! wat een mooie natuur daar, is een heerlijke wandeling geweest vermoed ik. Ook de kop cappuccino ziet er smakelijk uit.. hopelijk lukt het je buurvrouw met haar herexamen!
  Fijne week
  Liefs Wendy

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam