vrijdag 3 januari 2014

Grote verandering...

...dit jaar.

Ja, dit jaar wordt heel anders. Al heel lang kamp ik bijna dagelijks met hoofdpijn en ik ben bijna altijd moe... Heel moe. Ik ben met deze klachten de laatste jaren regelmatig naar de huisarts geweest en ik ben inmiddels al een aantal keren helemaal doorgelicht. Er is lichamelijk niets mis met mij. Alle organen functioneren naar behoren, mijn bloedbeeld vertoont geen tekorten of andere misstanden... Niets mis dus!
Maar toch hield ik deze klachten....Afgelopen november heb ik de knoop doorgehakt, nadat ik dit het afgelopen jaar al meerdere keren goed met Ben heb doorgenomen. We waren dat weekend met vrienden in België, dat weten jullie misschien nog wel, en toen kwam het weer ter sprake... Ik zat er ineens helemaal doorheen, tranen kwamen er aan te pas, en op dat moment hebben we de knoop dus doorgehakt. Ik stop met werken!!Een paar dagen later had ik een gesprek met mijn leidinggevende en ik vertelde haar dat ik ontslag ging nemen per 1 januari a.s.  Ik vermoedde dat ze het al een beetje aan zag komen, want ze reageerde niet zo heel erg verbaasd. In juli had ik namelijk al besloten wat uren minder te werken per week.Het werk op zich is best leuk, maar ik vind de hoeveelheid werk te veel worden, welke binnen een dienst moet worden gedaan. Ook heb ik moeite met de programma's voor de cliënten, die steeds maar opnieuw uitgebreid worden, ik ben af en toe net een gedragsdeskundige, terwijl ik dat toch echt niet ben hoor...Maar het grootste struikelblok vind ik wel de onregelmatigheid. Er zit totaal geen structuur in de diensten, behalve dat je zeker om het weekend een weekend moet werken. Verder is er geen touw aan vast te knopen. En daar kan ik dus heel slecht tegen. Ik heb het drieenhalf jaar geprobeerd, maar het lukt niet. De combinatie van alles hierboven is niet goed voor mij...
Mijn laatste dienst was op tweede kerstdag, toen nam ik afscheid van de cliënten...Voorlopig ga ik lekker niets doen, nou ja, niets is ook niet waar want vanaf half januari ga ik twee 'vaste' dagen in de week bij Sanne aan de slag. Ik ga me niet bemoeien met de fotografie, maar ik ga een heel klein beetje administratief werk doen en verder aan de slag met een nieuw project, waar we in oktober al mee zijn begonnen. Ik kan hier nog niet veel over vertellen, behalve dat ik dan heel wat uurtjes achter de naaimachine zal zitten... Helemaal leuk vind ik het.Verder ga ik lekker doen waar ik zin in heb en ik wil af en toe een ochtendje bij mijn ouders helpen met het schoonmaakwerk in hun huis... Ze doen nog alles zelf, en dat gaat nog prima, maar het moet toch lekker zijn als er een paar dingen door een ander gedaan worden zo nu en dan...De foto's die ik hierbij plaats zijn de nieuwe Hyacinthen, uiteindelijk toch een blauwe en eentje met heel veel bloemen uit slechts één bol. 
De Amaryllis die al een aardige knop begint te krijgen. 
De Hazelnoten die mijn broer in het bos vond toen hij daar aan het hardlopen was, heel veel zijn het. Nog even wat recepten zoeken... 
En we aten gisteren lekker een broodje gezond, met deze tomaten...

Ik wens jullie een heel fijn weekend alvast,

Lieve groet,
Mirjam

54 opmerkingen:

 1. Lieve Mirjam,

  Je verhaal raakt mijn hart!
  Ik vind het zo mooi en goed van je dat je deze stap zet.
  De tijd van vandaag zegt "DOORGAAN, DOORGAAN"
  Ten koste van alles?
  En jij zegt: ""NEE, NIET TEN KOSTE VAN ALLES"
  Wat vind ik dit ontzettend knap van je!
  Natuurlijk is thuis zijn niet NIETS DOEN :-)
  Integendeel,
  misschien krijg je het zelfs wel drukker :-)
  Zo gaat dat,
  geloof mij...
  Maar je stemt je werkzaamheden af op geleidde van dat wat je lichaam aankan,
  het ritme dat jouw geheel past.
  En dat zal zijn zegen afwerpen lieve Mirjam!!!
  Ook mijn verhaal is anders dan die van de meesten.
  Maar geloof mij...
  het heeft mij al zo heel veel goeds gebracht,
  ondanks het verdriet dat er toch ook is,
  omdat die keuze gemaakt MOEST worden.

  Een warme groet uit mijn hart en een knuffel voor jou lieve Mirjam, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat stoer Mirjam, dat je de knoop doorgehakt hebt! Ik wens je heel veel rust toe vanaf nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verstandige beslissing,luister naar je lichaam en...geniet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Mirjam,

  Wat een grote beslissing heb je gemaakt, daar zul je heel lang over gedacht en gepraat hebben. Het is niet niks om je baan en je inkomsten op te zeggen, afscheid te nemen van collega's, de mensen voor wie je werkt, ook al vraagt je gezondheid er om. Ik vind je keuze dan ook heel moedig en ik hoop dat je je nu in het nieuwe jaar meer ontspannen gaat voelen en ik verwacht dat er heel veel moois op je pad komt.
  Wat hierboven in een reactie al staat: thuis zijn betekent niet niets doen.
  Dat je nu je dochter en je ouders kunt helpen is heel waardevol.

  Alle goeds gewenst!
  Lieve groet Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto's! En ik wens je heel veel rust toe, hopelijk zul je je in het nieuwe jaar beter uitgerust voelen. Het is een grote stap, maar eentje die je zo te horen weloverwogen hebt gezet. Dan kan het volgens mij alleen maar goed uitpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap van je om de knoop door te hakken. Ik duim en hoop dat je je stukken beter zal gaan voelen.
  Liefs,
  Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dapper, heel dapper! Ik wens je van harte een heerlijk jaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mirjam wat een goed besluit en ik lees dat je je zeker niet gaat vervelen.
  Precies 10 jaar geleden hebben wij die beslissing ook genomen en ik heb er geen seconde spijt van gehad.
  Geniet van deze vrijheid.
  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een dappere beslissing Mirjam! Natuurlijk moet het niet ten koste van jou lichaam gaan, dat is het niet waard. Maar ook fijn dat het gewoon kan. Wat zul je een rust krijgen nu. Als ik het zo lees, ga jij je niet vervelen. Geniet van alles wat op je pad komt nu en ik hoop dat je klachten nu ook gaan verdwijnen.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een moedige beslissing. Zo'n structurele verandering in je leven zal je lichamelijke conditie hopelijk beter maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mirjam, wat een verhaal, goed voor jouw dat je de knoop hebt doorgehakt…misschien wel op tijd….eventjes alles laten bezinken,uitrusten,lekker doen wat je graag of al altijd wilde doen…..ik zat…lees wel zat…ook met zo'n dilemma en heb ook besloten van werk te veranderen, voor mij is het moeilijk om er op mijn blog over te praten vanwege stille volgers begrijp je ?? Ik ben verleden jaar en beide schouders geopereerd en ben nu in ziekteverlof wegens serieuze nekklachten ik weet ook nog niet hoe dat gaat aflopen, het werk dat ik doe is veel te belastend voor mijn nek en schouders maar als je samen met je man bij de broer van je man werkt is dat niet zo vanzelfsprekend om eruit te stappen !!!Maar ondertussen is veel gebeurd, mijn man is in Juli 2013 ook aan zijn schouder geopereerd een héél zware operatie omdat het een oude scheur was, de pees was volledig los… en sedert dan is hy totaal veranderd, in de positieve zin, hij heeft een héél andere kijk op het leven ….hij beseft nu meer dan ooit dat er meer is dan werken ….hij kan nu van veel meer dingen genieten!! Het enige die me nu nog erg dwars zit is dat ik niet actief kan zoeken naar een andere job of solliciteren omdat ik nog in ziekteverlof ben en ik nog niet weet hoe het met mijn nek gaat aflopen….maar ik heb me met het nieuwe jaar voorgenomen om me er geen zorgen meer in te maken, dag per dag te nemen en niet té ver uit te kijken en zorgen dat mijn nek eerst min of meer weer in orde is !!
  Lieve groeten en een fijn weekend
  Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jij bent het jaar goed begonnen Mirjam! Heel knap dat je die beslissing hebt genomen. Ook fijn dat je al andere bezigheden hebt. Ik hoop zo dat je hoofdpijn minder wordt. Geniet ervan. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Mirjam,
  Wat openhartig vertel je je verhaal.
  Moedig om de knoop door te hakken.
  Ik herken het hele verhaal.
  Twee jaar geleden ben ik zelf uit eigen beweging gestopt, zat ook in de ongeregelde dienst.
  Al lang had/heb ik last van hartritme stoornissen en gebruik medicijnen daar voor.
  Naar mijn gevoel heeft het zeker te maken met altijd klaar staan, altijd snel alles doen, nooit nee zeggen.
  Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt en hoop voor jou ook dat het je goed zal gaan.
  Groetjes, Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat fijn dat je de keus hebt kunnen maken om voor jezelf te kiezen. Het is niet makkelijk, maar als je ongelukkig, ziek en altijd maar moe bent van je werk, is het ook niet goed. Je werkt om te leven en niet andersom. Ik hoop dat je het komende jaar weer lekker in je vel gaat zitten en je je weer helemaal de oude gaat voelen. Heel veel sterkte en dikke knuffel. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een stoere beslissing Mirjam en fijn dat het ook gewoon kan. Ik ben zoekende naar balans en weet niet of dat bij mijn huidige werkgever zal gaan lukken maar als kostwinner-met-2-pubers nu nog even geen optie om (helemaal) te stoppen.

  Geniet van deze keuze en van alles wat op je pad gaat komen want volgens mij zijn dat heel veel leuke dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een dapper besluit zeg !!..ik denk dat je er goed aan hebt gedaan...nu jezelf weer vinden je eigen regelmaat bepalen.....en doen waar jij zin in hebt niks moet alles mag heerlijk....!!...fijn weekend liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lieve Mirjam,

  Ik denk dat je er heel goed aan hebt gedaan dit besluit te nemen. Nu jullie dochters het huis uit zijn en er wat hen betreft veel minder of waarschijnlijk geen kosten meer zijn, is er meer financiële ruimte. En dan is je gezondheid of hoe jij je dagelijks voelt het allerbelangrijkste. Mocht het je thuis toch niet bevallen, dan kun je altijd nog weer zien wat je doet.

  Vanaf nu lekker genieten, er voor je ouders zijn en je dochter een handje helpen...jij gaat je zeker niet vervelen. Ik verbaas mij er trouwens wel over dat je ondanks de moeheid en de hoofdpijn zo trouw was in je reacties bij ons, dat zal vast wel eens een opgave voor je zijn geweest. Misschien heb je dat ook in de afgelopen jaren wel te weinig gedaan...iets meer aan jezelf denken. Aan dat laatste kom je vanaf nu dan hoop ik veel meer toe.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hallo Mirjam,
  Ik ken je niet, alleen van dit blog. Ik vind dus eigenlijk dat ik me hier ook helemaal niet mee moet bemoeien maar ik kan het toch niet laten. Als je het vervelend vindt verwijder je mijn bericht maar gewoon hoor.
  Ik vind het dapper dat je voor jezelf kiest. Ik heb dat zelf 5 jaar geleden ook gedaan. En dat is me heel goed bevallen. Ik bleef toch wel wat vage klachten houden. Hoofdpijn, vermoeidheid en vooral: ik had het altijd koud!
  Na heel veel lezen op internet ben ik in maart 2013 volgens het Paleo-principe gaan eten. Ik zou je dit allemaal niet schrijven als dat voor mij niet de grote ommekeer zou zijn geweest. Je wilt echt niet weten wat het met mij heeft gedaan. Nooit meer hoofdpijn, veel meer energie, nooit meer koud (nou ja, natuurlijk wel als ik op mijn fietsje zit met 3 graden en ik ben mijn handschoenen vergeten ;-)).
  Ik wil je niets opdringen maar misschien kan je eens kijken of het wat voor je is.
  Ik wens je in ieder geval alle rust die je zo hard nodig hebt en ik hoop dat het je brengt waar je zo naar verlangt.
  Lieve groet,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Mirjam, Dat is een goed begin van het nieuwe jaar. Wat ben ik blij voor je dat je deze stap kan maken. Geniet ervan. Veel liefs Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een verandering inderdaad en fijn dat het kan. Ik hoop dat je er baat bij hebt en met het anders inrichten van je leven, je ook een beter leven krijgt. Sterkte en succes! Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat dapper van je Mirjam, vooral in deze tijd! Maar geld is ook niet alles, je gezondheid gaat voor. Ik hoop dat je lichamelijke klachten hierdoor verdwijnen of in ieder geval minder worden!
  Ik ben vervroegd met pensioen gegaan, in de portomonnee merk je dat maar het dagelijkse leven is er een stuk ontspannender van geworden!
  Ik denk ook dat je je beslist niet zult gaan vervelen. Ik wens je een goed en vooral gezond en ontspannen 2014 toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Een hele stap die je hebt moeten nemen, Mirjam. Maar als ik zo je verhaal lees, lijkt het me een heel verstandig besluit. Je gezondheid is het belangrijkste en als het kan, waarom dan niet! Ik moest ook gelijk aan voeding denken, toen ik je klachten las. Suiker kan ook vermoeidheid veroorzaken, maar misschien eet je al gewoon prima ( bijna overal zitten toegevoegde suikers in). Sowieso lijkt me dat het voor jou een stuk ontspannender zal worden en dat is zoveel waard. Heerlijk ook dat je er kan zijn voor je ouders en je dochters! Ik hoop dat je klachten snel af zullen nemen. En...vervelen zal jij je toch niet gaan doen!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lieve Mirjam, we hadden het er al over gehad!
  Ik vind het zo fijn dat je de beslissing hebt genomen . Ik heb met jou de dagen afgeteld.
  Ik hoop van harte dat je weer meer energie krijgt, de moeheid en de hoofdpijn afneemt.
  En ik hoop dat je erg gaat genieten van de dingen die jezelf kiest om te doen en kan genieten van Ben en je dochters en je ouders!

  Heel veel liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een hele dappere beslissing Myriam. En als ik zo lees is het ook een hele goede beslissing. En je hebt al van alles in de planning staan dus vervelen doe jij je niet. En als je het financieel niet echt hoeft, waarom zul je dan niet doen wat mogelijk is.
  Ik wens je een heel mooi jaar toe.

  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Helemaal gelijk, je moet als allereerste aan je zelf denken. Als je compleet instort, is het te laat. En als het financiëel niet echt noodzakelijk is, kun je het gerust wat rustiger aandoen. Geniet van het leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Mirjam, voor jou begint het jaar met een grote verandering. En ik denk dat je een verstandig besluit hebt genomen, want een te drukke baan geeft vaak spanning in het lichaam. Ook al vond je het nog zo leuk. Ik hoop dat je je gauw fitter gaat voelen. Een nieuwe uitdaging (waar je nog niets over kunt vertellen) ben je al aangegaan en laat toveren met stofjes nu ook je hobby zijn! Ook fijn dat je je ouders en dochter gaat helpen. Dus ik wens je veel plezier met deze nieuwe invulling in je dagelijkse leven.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hallo Mirjam, Ik ben net terug van 2 weken vakantie en het eerste wat ik weer ga oppakken is het bloggen. Ik las met aandacht je blog en verstandig dat je deze beslissing hebt genomen. Vooral de onregelmatigheid in je werk is slopend. Ik hoop van harte dat het in 2014 wat beter met je gaat en dat je alsnog niet teveel hooi op je vork neemt. Want ik zie toch alweer tijdrovende plannetjes hi hi (al is dat wel een hobby) Meisje pas goed op jezelf en leuk een nieuwe uitdaging. Ook fijn dat je wat meer bij je ouders kan zijn.
  Ik geef je een dikke knuffel.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jammer dat je moet stoppen met werken Mirjam, nu maar hopen dat het beter met je gaat!
  Onregelmatig werken is idd slopend....
  Succes met je nieuwe uitdagingen, `k ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi Mirjam,
  ik lees altijd mee, maar reageer niet zo vaak..
  Nu wel: want ik weet dat het werken in de zorg steeds meer vraagt naast de daadwerkelijke zorg..
  Moedig dat je de beslissing hebt genomen om te stoppen!
  Er zullen andere dingen op je pad komen...
  Lieve groet♥

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heerlijk, dat je die beslissing kan maken en als jij daar heppie van wordt, wordt je omgeving dat ook. Ik hoop dat je je hierdoor beter gaat voelen. Plan niet teveel en geniet ook hiervan! Liefs paula

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat goed van je dat je deze keuze hebt gemaakt!
  Denk lekker aan jezelf en geniet van alle rust wat deze keuze met zich meebrengt!!

  Fijn weekend
  X Els

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Och...dat vind ik een moedige beslissing, allereerst moet je aan jezelf denken.
  Ik denk dat jij je eigen niet gaat vervelen....anders heb je altijd je blog vriendinnen nog...hihi...
  Mirjam, geniet van je vrije tijd...en ik hoop dat je klachten nu ook af zullen nemen.
  Fijn Weekend,

  Groetjes,
  Inge, my choice
  De beste wensen voor 2014

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Soms kunnen artsen niet iets vinden maar is de oorzaak ook niet medisch.....ik hoop dat je nu de rust in je hoofd zal krijgen en dat daardoor ook de hoofdpijnen weg zullen gaan....
  Je hebt genoeg leuke dingen staan zie ik zo dus daar dan lekker van genieten ;-)
  Mooie foto's heb je weer genomen.....leuk die hazelnoten in een pot...

  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een verandering Mirjam, maar zo goed van je dat je kiest voor je gezondheid. Er zal rust komen die je wellicht helpt en daardoor zullen je klachten misschien verdwijnen.
  Geniet vooral van de leuke dingen, er is zoveel wat jouw interesse heeft...
  Ik wens je een fijn weekend.

  Liefs, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hoi Mirjam,
  Je hebt gelijk dat je deze beslissing hebt genomen. Het zal niet makkelijk zijn geweest maar je gezondheid en je goed voelen is toch zo belangrijk!
  Hopelijk krijg je nu wat meer rust en ga je je beter voelen.
  En als ik het zo lees, ga je niet echt stil zitten, leuke dingen doen dat is toch prima!
  Ik zou zeggen ga er van genieten.
  Groetjes Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Mirjam ga maar lekker genieten.
  Doe lekker rustig aan .
  Een fijn 2014.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hej Mirjam, wat een verandering voor jou. Je gezondheid gaat voor en als je kunt stoppen met werken lijkt me dat toch ook de beste medicijn. Gelukkig hoef jij je niet te vervelen en krijg je met je nieuwe taken toch een fijn ritme en bezigheden. Fijn weekend, lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hallo Mirjam....wat goed van je.....aan jezelf denken en dan ook nog positief blijven en aan nieuwe ideeën werken....ik vind het super....gezondheid staat boven alles....en als het financieel plaatje het aan kan....geweldig toch.......
  Ik ben helemaal benieuwd naar je nieuwe projekt...en als je lekker in je vel zit en geen onregelmatigheden dan zullen je klachten ook wel verdwijnen....in ieder geval veel sterkte....goede beslissing...liefs Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hoi Mirjam,

  Weet er alles van hoe onregelmatige diensten in het werk een mens kunnen vellen, wanneer je wat ouder wordt,manlief ging er jaren geleden TE lang mee door en het heeft hem veel narigheid gebracht.Verstandig dat jij/jullie de beslissing om te stoppen met werken op tijd genomen hebt.
  Je hebt er al weer wat bezigheden voor in de plaats gekregen en vervelen zal jij je niet,Het zal allemaal rustiger en regelmatiger voor je worden.
  Hoop dat je klachten snel tot het verleden behoren!!!

  Leuke foto's en die rode tomaten op broodje gezond zullen goed gesmaakt hebben,weer beetje normale kost na al de feestdagen is helemaal niet verkeerd.
  Ik ga mijn verjaardagsvisite zondag nog lekker verwennen met buffet en zal daar zelf ook nog van mee smikkelen.........en dan neem ik de draad van mijn normale eetpatroon weer op,het is nodig ook;-)

  Succes met je plannetjes!!!

  Fijn weekeind en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat goed van je Mirjam om te luisteren naar de signalen van je lichaam en je de knoop hebt doorgehakt! Ik hoop dat dit besluit je rust zal geven en je weer lekker in je vel komt te zitten.
  Vervelen zal jou niet gebeuren, daarvoor ben je veel te creatief!!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Join the club, zou ik zeggen. Ook ik ben jaren geleden gestopt omdat er aan alle kanten aan me werd getrokken. Je moet een goede werknemer zijn (en de flexibiliteit schijnt alleen naar één kant te werken, maar nooit naar de jouwe), een goede moeder, echtgenote, kind, vriendin en o ja, daar is ook nog jezelf! En die raak je ondertussen kwijt. Je doet mee aan die "rat-race", omdat iedereen in je omgeving daarin zit. Want je mag niet de trein missen! So what!! Sinds ik uit die race ben gestapt is het in huis ook een stuk ontspannender geworden. Zeker sinds de jongste ADHD blijkt te hebben. Hier in huis vind hij de rust en kan ie zijn ei kwijt. Oké, soms mis je collega's, het deelgenoot zijn van een team. Maar dat is op te vullen door eigen aangedragen oplossingen, waar jezelf wél achterstaat. En het bloggen is mijn raam naar de buitenwereld. En natuurlijk moet het financieel ook haalbaar zijn. Maar soms gaat je gezondheid toch voor...
  Ik hoop dat jij ook je rust zult terugvinden, weer kunt genieten van de kleinste dingen (maar dat zit wel goed denk ik zo) en je lichamelijke klachten zullen afnemen.
  Je begint het jaar 2014 in ieder geval lekker ontspannen! Blijf hiervan genieten, want werken is leuk, maar niet ten koste van alles. En vervelen zul jij je zeker niet!!
  liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Lieve Mirjam, ik wist hier al een tijdje van en vind het heel moedig van je dat je tot dit besluit gekomen bent. Je weet dat ik zelf jaren geleden ook zoiets heb mee gemaakt, en je weet ook nog wel wat het voor mij geweest is al die ellende. Ik hoop dat het voor jou beter gaat, en dat je weer goed in je vel komt te zitten. Geniet van de mooie dingen in je leven, en nu we dichter bij wonen kunnen we er ook samen van genieten. Lieve groetjes en knuffel van mij, mam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een grote stap.
   Je hebt er goed over nagedacht.
   Hebt zelfs al een aantal dagen gepland.
   Het komt wel goed. Ik hoop dat je gewoon enorm gaat genieten!
   groetjes, Franca. ( die stiekem zo willen dat ze die stap zou durven zetten).

   Verwijderen
 43. Ow jee heb je geen Fibromyalgie,ik herken je klachten en ik heb dat,ik ga nu donderdag naar het ziekenhuis ervoor,fijn dat je kunt stoppen,kun je tot rust komen,gezellige foto`s allemaal,geniet van je vrije tijd,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Lieve Mirjam, heel veel sterkte toegewenst en ik hoop voor je dat je jezelf weer wat terug mag krijgen. Geniet van je vrije uurtjes!

  Lieve-Groetjes, Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Lieve Mirjam, wat ontzettend moedig dat je de knoop hebt doorgehakt! Je klinkt enorm opgelucht. Ik hoop dat je de komende maanden een beetje bijkomt en van alles om je heen kunt genieten. Leuk dat je twee dagen bij je dochter gaat werken en die andere dagen......die komen bij jou vast wel vol met alle mooie dingen die je maakt!

  Een fijn weekend!

  Liefs van Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat een moedige beslissing lieve Mirjam. Ik heb jaren geleden ook die beslissing genomen vanwege mijn lichamelijke klachten en weet dat dit niet gemakkelijk is om deze keuze te maken, al is het maar om het financiële plaatje met rond te krijgen.
  Ik hoop dat jij straks ook blij bent dat je deze stap heb genomen en je heb een mooi vooruitzicht als je straks bij je dochter gaat werken.

  Fijne zondag en liefs, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Goed gedaan Mirjam, als het niet lekker loopt op je werk en je er letterlijk ziek van wordt, stoppen ermee als het haalbaar is. Bovendien ga je binnenkort bij je dochter aan de slag, voor je het weet zit je week weer boordevol.
  Een fijne nieuwe week!
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 48. HARTSTIKKE GOED VAN JE OM VOOR JE ZELF TE KIEZEN.
  IK WEET ZEKER DAT JE STRAKS BETER IN JE VEL ZULT ZITTEN EN VOELEN.

  GELIJK WENS IK JE EEN TE GEK 2014 TOE!

  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Moedig om te stoppen met werken Mirjam! Hopelijk ga je je binnenkort een stuk beter voelen! Ben zelf ook een hoofdpijnmens, dus ik weet wat het is...Soms zou ik ook wel stoppen met werken, want pffttt, twee banen,het vreet energie.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Hoi Mirjam, wat fijn dat je de knoop hebt doorgehakt. Niet makkelijk, maar je zult er nu vast al wel de voordelen van merken. In ieder geval wil ik je nog een gelukkig 2014 toewensen, maar dat gaat vast goedkomen. Geniet van je nieuwe leven! Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Hoi, ik kwam je blog tegen via via en bij het lezen van deze post, moest ik reageren!! Dit klinkt zo herkenbaar !!!!!!!! Wat heerlijk dat jij de mogelijkheid hebt om te kunnen stoppen met werken !!! Ik zou ook zo graag willen stoppen, want er is thuis, maar ook binnen de familie genoeg te doen / bij te springen. Helaas... ik zal geduld moeten hebben!! Ik wens je in ieder geval veel plezier met al je bezigheden; ik kan (denk ik) wel opmaken uit die ene foto wat dat naaien inhoudt !!!! :o)!!!

  Groetjes, Jacomijn

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Hé, Mirjam, lees dit berichtje nu pas... wat een fijne mogelijkheid is dat zeg, dat je gewoon kunt stoppen met werken. Alhoewel de redenen daar voor wat minder zijn geweest natuurlijk.
  Hopelijk kan je nu lekker genieten van de 'rust', al zal je genoeg te doen blijven hebben. Toch? Lekker veel bloggen bijvoorbeeld :-)
  En leuk dat je je docter zo ook kan helpen. Wat moet dat een voledoening geven voor je.
  Nogmaals: moedig hoor, dat je deze stap hebt genomen.
  Sterkte, al klinkt dat misschien een beetje raar...

  Liefs, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Een moeilijke en moedige beslissing, maar het is heel belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren! Nu fijn genieten van de leuke dingen in het leven.

  Lieve groet,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam