vrijdag 4 april 2014

Peren en appels

Sinds een paar dagen staat ons perenboompje flink in de bloesem. Ik hoor berichten uit het oosten van het land, dat de bloesem daar nog lang zo ver niet is... hier wel dus. Het is dan ook meestal een paar graden warmer hier in het westen, en dat merk je dan...




Het appelboompje heb ik eind februari heel rigoureus teruggesnoeid. Het moet een heel compact boompje blijven, maar de takken waren toch flink wat gegroeid. Het was een gok, maar ik denk dat ik goed gegokt heb, want hier komen ook heel wat bloesems aan. Ze lopen wat achter op die van de peer, maar het komt helemaal goed hoor..




Vorig jaar kochten wij een Wisteria, voor de plek waar de (vorig jaar) kapotgevroren Clematis groeide. Deze Wisteria kochten we zonder bloemen en we hoorden toen dat het dan wel een paar jaar kan duren eer ze gaat bloeien... Nou ja, afwachten dan maar. 
Dus nu was ik wel heel verbaasd om een aantal bloemknoppen aan te treffen in de plant... Ik denk dat er dus binnenkort heel mooie blauwe trosbloemen hangen aan ons doorgangetje... Ik hou jullie op de hoogte...



En verder groeit en bloeit er van alles nog in de tuin... ik geniet er dagelijks van... heerlijk...



Ik wens jullie een heerlijke dag en alvast een heel erg fijn weekend,
Geniet ervan,

Lieve groet,
Mirjam

26 opmerkingen:

  1. Mooi om de groei en bloei nu te volgen, het gaat supersnel nu. Mooie bloesemplaatjes en de wisteria, ja, je weet het, het kan ook 6 jaar duren, dus dat valt mee bij jou. Die van ons werd ook nog eens roze i.p.v. blauw...maar dat vind ik niet erg.
    Fijn weekend!
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier alleen nog maar hele kleine blaadjes aan onze appel en pruimen boom... En wij zitten toch ook in 't westen... Dat scheelt blijkbaar ook nog ;). Mooi om te zien hoor! Ons appelboompje is nieuw, dus sowieso ernstig ongeduldig...om die eerste bloesem te zien ... Geduld is een.... Tja... We wachten af ;)
    Geniet van je prachtige tuin!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er veelbelovend uit. Ik zou vast plukkers inhuren voor het najaar. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De bloei verloopt dus naar wens. Wie weet kun je over een paar maanden flink oogsten, dat zou leuk zijn. Ik heb overigens altijd het idee dat het aan de kust juist vaak een paar graden frisser is vanwege de zeelucht.

    Ik wens je een fijn weekend, Mirjam! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het belooft nog mooier in je tuin te worden dan dat het al is met al die knoppen die op springen staan. Ik hoop dat ik de appelboom ook goed gesnoeid heb hij is nog iets minder ver dan bij jou maar ik wacht geduldig af (een andere mogelijkheid is er ook niet).
    Fijn weekend, groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Onze buren hebben twee jaar geleden ook een appelboom flink teruggesnoeid, de boom heeft nog nooit zo mooi gestaan als vorig jaar...en een appels dat er aan hingen....
    Leuk he, dat je wisteria bloemen krijgt....je hebt wel geluk dat je niet zo heel lang moest wachten...het kan een flink aantal jaren duren, voordat de wisteria voor de eerste keer bloeit.
    We zullen vast wel een foto voorbij zien komen op je blog, van de eerst bloemen.
    Fijn Weekend Mirjam.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, je moet alles goed in de gaten houden; het gaat zo snel met die bloesems. Je hebt een paar keer profijt van de fruitbomen: mooi én lekker!
    Met je Wisteria komt het helemaal goed dit jaar, zo te zien, boffen!
    Een mooi weekend, Mirjam! Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi hé Ik denk dat ik in een ander oosten woon dan jou berichten hihihi hier is de pruimenboom bloesem alweer afgevallen de appel en kers is een roze witte wolk. Hier gaan we dus gelijk op met jou boomgaarde.
    Vandaag is het minder zonnig hier maar wel nog lekker om buiten te zitten alhoewel er wel een buitje in de lucht hangt zo te zien.
    Fijn weekend
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Mirjam, wat staan je fruit boompjes er kleurijk bij, een lust voor het oog. Wij hadden in Zeist ook verschillende fruitbomen en die zullen nu ook wel in bloei staan, nou dat mis ik wel hoor en ook mijn kasje waar ik altijd in bezig was, het gaf mij zoveel afleiding. Ik wens je nog een fijn weekend en groetjes, mam. (ga je nog de keukenhofloop doen?)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige bloesem!! Hier bloeit de pruimenboom volop, de appel en peer beginnen ook uit te lopen, maar zijn nog niet zo ver als bij jou.
    Zo leuk als je straks kunt genieten van de blauwe regen! Inderdaad snel, bij ons heeft het inderdaad jaren geduurd voor ze ging bloeien. Maar jij hebt er vast heel veel tegen gepraat, of misschien zelfs wel voor gezongen haha;)

    Fijn weekend Mirjam!
    Liefs Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Die bloesem is al zo mooi, heel benieuwd of het uiteindelijk ook appels en peren op gaat leveren. Fijn weekend!
    Groetjes,
    Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtig, de bloesem. Hier zie ik ook alle uitschieten. Zo heerlijk, al die bloemen weer om je heen. Daar word ik vrolijk van zelfs als de zon niet schijnt. Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi hè, al die bloesem. Ook hier staan onze perenbomen prachtig in bloei.
    (wij wonen in de provincie Utrecht)
    De pruimenbomen hebben inmiddels het mooiste al weer gehad. De appel- en de kersenbomen zijn bijna in bloei. Bij ons bloeien de appels eigenlijk altijd wat later dan de peren.
    Mooi zijn je foto's van de bloesem en wat fijn dat de wisteria ook al bloemknoppen heeft. Die wordt vast ook heel mooi.
    Prettig weekend!
    Groetjes Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtig die bloeiende bomen. Het is steeds zo genieten.
    En stel je voor dat je zometeen al mooie blauwe regen hebt. Dat is dan een mooie verrassing.
    Ik hoop dat je straks een mooie oogst aan appels en peren hebt!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik denk dat het bij ons 1 graad warmer is dan in het oosten, haha, want hier bloeit alles ook volop hoor! Prachtig om te zien! Bij de buren en hebben ze een hele grote krentenboom: die raakt al weer uitgebloeid, want soms lijkt het wel of het hier sneeuwt (ha toch een beetje winter)
    Ik ben benieuwd of de blauwe regen bij jou ook blauw is....wij kochten 'm 10 jaar geleden en het bleek iets wittigs met lila te zijn. Ook wel mooi maar ik wilde zo graag een heerlijk geurende blauwe! En het duurde idd wel 3 jaar!
    Maak je nog een keer een foto wanneer ie in bloei staat?

    fijn weekend
    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat is de bloesem toch altijd mooi. Echt genieten vind ik. Het zou toch mooi zijn als jij gelijk trossen bloemen aan de Wisteria krijgt, want meestal duurt dat inderdaad een paar jaar, maar oh wat is de blauwe regen moooiii.
    Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat heb je mooie foto's heb je gemaakt. de bloesem is erg mooi en de rest van je tuin ook. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prachtig die bloesem Mirjam, hier ook volop hoor, deze week maakte ik met de kleuters een mini bloesemtocht, geweldig om te zien wat er zoals groeit en bloeit om ons heen.
    Geniet er lekker van.

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtige foto's weer Mirjam!
    Fijn weekend alvast.

    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hallo, Wat een voorjaar op je blog. Mooi hoor.
    Klopt, onze appelbomen staan nog niet zo in de bloezem.
    En dat is in het oosten.
    Groetjes, Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dat gaat goed in jouw tuin! Wij hebben al 5 jaar een wisteria. Prachtige bladeren, maar we hebben nog maar 1x 3 bloemen gehad. En die perenbloesems! Die zijn hier nog niet. De kersenbloesem is hier al wel zichtbaar. Heerlijk, die lente in de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een gezelligheid in je tuin. Mooi de bloesem van de appel- en de perenboom. Ik zou best wel zo'n prachtige tak in een vaas in de kamer willen hebben zo mooi. Blauwe druifjes heb ik ook volop in mijn voortuintje. Maar ik denk nog een paar dagen en dan zijn ze uitgebloeid. Wat is het toch een mooie tijd nu. Ik wens je een heel fijn weekend.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Mooi al die bloesem. Hier is het gewoon een witte wereld. In een recordtijd is alles open gesprongen.
    Maar als het in je eigen tuin staat, kun je er wel optimaal van genieten.

    Fijn weekend
    Liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Prachtig he al die bloesem, ik geniet er ook zo van. Mooi om foto's van te maken. Dat heb je wel geluk dat de Wisteria nu al knoppen laat zien, bij die van ons duurde het een paar jaar, nu heb ik elk jaar meer trossen, maar de bladeren vind ik ook al mooi hoor, nog even dan kan ik er weer genieten en jij ook ;-)
    Fijn weekend!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Fijn dat je dit in je tuin hebt en er nu zo volop van kunt genieten. De perenbloesem bloeit hier sinds enkele dagen, het gaat nu in rap tempo.
    Fijn weekend, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  26. jaaaa...ik geniet ook zo! Vandaag zijn we 'jouw' wandeling gaan maken, langs de oude beek. Precies goed te doen voor onze zoon (hij heeft een beperking) en zóó mooi! Leuk toch hé..blogland! Kijk maar (als je zin hebt ;) ) op mijn blog voor het verslag. Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam