zaterdag 24 mei 2014

Kippen

Het gaat heel goed met de vier krielkippen die we onlangs kochten. Alles lijkt er op dat ze het heerlijk naar hun zin hebben. En ze leggen bijna dagelijks een ei. Gemiddeld hebben we 3 eitjes per dag, van 4 kippen dus... Reken maar uit...


Wel was er vorige week één van de kippen ontsnapt. Ik kwam juist thuis aangefietst en ik zie daar zomaar één van onze kippetjes uit de tuin van de buurvrouw komen. En Ben kwam er achter aan...
Hij was het hok aan het verschonen en in een onbewaakt moment floepte er eentje langs hem heen. Lokken met voer had geen zin, want ze hadden juist voldoende gegeten. Het kippetje vond het veel te leuk om lekker rond te rennen. Tuintje in en tuintje weer uit, en wij er achter aan..
Tenslotte wist Ben haar met hulp van de buurvrouw te pakken... Dat was toch een heel leuk avontuur... voor het kippetje dan..

Ben had juist nieuw zand in de ren gedaan en na het wilde avontuur konden allevier de kippen het wel waarderen, al dat nieuwe zand. Ze namen dan ook een heel fijn zandbad...






foto's door het kippengaas gemaakt, dus hier en daar een vage streep...

Intussen had Ben een behoorlijk afwijkend ei gevonden in het hok... Nu zijn we wel kleine eitjes gewend, maar dit was wel een heel klein eitje...


Ik wens jullie een heerlijk weekend,

Lieve groet,

Mirjam

24 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk elke dag verse eitjes. Zou dat mini eitje ook smaken? De kippen hebben een mooi hok en ze liggen er realaxed bij. Ja, kippen kunnen snel zijn.
    Voor het kipje was het een leuk avontuur en degene die jullie er achteraan zagen rennen hebben ook genoten ;-)
    Fijn weekend, groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een avontuur voor zowel het kippetje als voor jullie!
    Ik wens je een mooi weekend.
    Lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zie jullie al achter het kippetje aanrennen. Ik denk dat hij voor straf een heeeeeel klein eitje gelegd heeft. Een fijn weekend Mirjam.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat moet hilarisch geweest zijn, Ben en de buurvrouw achter een klein kippetje aan het lopen !! Heb het hier ook al voorgehad, maar als ik met het emmertje van het keukenafval aankom, komen ze áltijd terug, honger of geen honger :-)
    Slim van je dat je krielhennetjes gezorgd hebt, die leggen goed, en bovendien zijn het lekkere eitjes ! Het kleine eitje is waarschijnlijk van een hennetje dat nog maar pas is beginnen leggen. Hier ook pas 4 kippetjes bijgekocht, en nu ligt er ook af en toe zo een mini-eitje bij. Is schattig, nietwaar ?
    En, ga je er ook nog een haantje bijzetten ? ;-)
    Nog een heel fijn weekend, liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, een haantje erbij kan echt niet, we wonen midden in een woonwijk en dan zouden we maar ruzie met de buren krijgen... Maar we genieten des te meer van onze kippetjes...
      Fijn weekend, liefs,
      Mirjam

      Verwijderen
  5. Leuk die kipjes, ik had er graag een paar gehad.. Maar ons achterplaatsje is zo ieniemienie, dat vind ik zonde om ze daar in een rennetje te houden, te klein! Leuk dat je ons laat meegenieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh wat een dotje......dat kleine eitje.......Ha....uitblazen en leuk om te bewaren voor pasen.......of oké...een heel klein omeletje.

    Fijn weekend

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat zal hilarisch geweest zijn, met z'n allen achter de kip aan ;-). Dat had ik best willen zien hihi. Maar gelukkig zitten ze weer allemaal op het nest. Ik ben gek op eieren, het is dat ik niet in de buurt woon, anders kwam ik regelmatig een doosje bij je kopen!

    Fijn weekend Mirjam! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat schattig. Ik mis mijn kippetjes best wel. ;-(

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat is lekker! Zoveel eieren. Mmmmm... En wat een avontuur met die ontsnapte kip ;)
    Liefs Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zie het zo voor me haha. Jullie achter het kippetje aan en het kippetje nog harder rennen (hij lachte jullie stiekem gewoon uit... pak me dan, als je kan). Zal vast een mooi gezicht zijn geweest! ;) Maar wat een opbrengst qua eieren zeg, inclusief dat kleintje. Wel schattig!

    Fijn weekend Mirjam,
    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha, dat had ik wel willen zien! Gelukkig zit ze weer in d'r hok.
    Ik vind het altijd leuk om te zien als kippen een zandbadje nemen.
    Fijn dat ze goed leggen!
    Gezellig weekend, Mirjam! Liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat zal een hilarisch gezicht zijn geweest, Ben achter het kippetje aan. Haha. Het eitje is wel heel klein, wel schattig. Ik lees bij verschillende blogsters dat er problemen zijn om op mijn blog te komen. Ik snap niet hoe dat kan. Volgens mij heb ik niets veranderd. Wel heb ik nu verschillende blogs eraf gehaald. Hoop dat het probleem daarmee verholpen is. Vind het heel vervelend. Fijn weekend Mirjam. Groetjes, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuk verhaal, ik zie hem al gaan. En wat een schattige eitjes hebben jullie zeg, maar die kleine is wel erg klein. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ontzettend leuk verhaal. En wat een mooie foto's. Het zal wel lekker zijn, van die verse eitjes van 'eigen' leg.
    Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lekker hoor, er gaat niks boven een vers eitje. Ik haal iedere week een doosje bij de landwinkel, als je dat gewend bent wil je nooit meer een ei uit de supermarkt.
    Gezellig hoor om zelf van die kippetjes te hebben en wat een ieniemini eitje is dat zeg, heel bijzonder.
    Een fijne zondag!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je eigen eitjes Mirjam, dat lijkt me zo lekker, gewoon van je eigen kippen. Net zoiets als je eigen groenten verbouwen.
    Wij halen de eitjes altijd bij onze buurman, die kippen heeft:) ook heerlijk hoor!
    Misschien had die ene kip wel een slechte dag:)

    Ik wens je een mooi weekend.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh Mirjam, ik moest wel even heel erg lachen hoor! Ik zag het helemaal voor me! Wat een avontuurlijk kippetje, wou even kijken of het ergens anders beter was.
    Maar die eieren lijken me wel lekker, kun je veel mee doen met de maaltijden of in baksels.
    Ik wens je morgen een mooie zonnige dag!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Haha ik zie het voor me!! Zo lekker dat je eieren hebt van je eigen kippetjes. Ga je het mini eitje ook opeten? Vreemd hè zo klein. Het lijkt ons ook zo leuk om kippen te hebben, Gert heeft al plannen om een kippenhok te maken, dus wie weet:)

    Fijne ZONdag Mirjam!
    liefs, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik vind het toch zo leuk eigen kippen in de tuin...met mijn mini tuin is dat niet mogelijk...de kippen hebben ook hun ruimte nodig....en dat ook nog een klein moestuintje ...heerlijk lijkt mij dat...maar ja....misschien in een volgend leven haha...het kleine eitje lijkt wel een pul eitje...dan zijn de eerste eitjes die een jonge kip legt....kun je hier bij de boer kopen....fijn weekend en lieve groet van Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  20. O wat grappig om jouw stukje over het loslopende kipje te lezen. Al was het voor jullie op dat moment wat minder grappig. Ik kan me helemaal voorstellen hoe het kipje gedacht heeft... Yes eindelijk even er tussenuit. Blij dat ze alle vier weer op hun plek zitten. Mooi die foto's van het zandbad. En wat grappig dat mini eitje.
    Fijne zonnige zondag.
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik zie het voor me… je schrijft wel heel beeldend over het ontsnapte kipte :-)
    En wat veel eieren zeg! Maar ja, als je ziet hoe goed ze het hebben bij jullie…. dan is dat wel een dagelijks eitje waard. Wat een heerlijk gezicht, die badderende dames. Dank voor je lieve woorden op mijn blog. Het doet me goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Dat zijn best een hoop eieren in de week Mirjam! ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Haha....ik zie Ben al rennen met de buurvrouw, lachen! de overburen hebben ook een poosje kippen gehad en die liepen regelmatig op de weg.
    We zeiden wel eens: klaar voor de bbq...rijden maar.(maar niet heus hoor)
    Ze leveren in ieder geval voldoende eieren: heb je al een kraampje bij de weg? Leuke bijverdienste.
    Grappig dat kleine eitje: zat er een kwartel in het hok?

    Groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam