zondag 23 november 2014

Sushi

Gisteren deed ik mee aan een Sushi workshop... Zo leuk om dit te doen, en dan daarna alles lekker opeten...

Het werd gedaan bij iemand thuis en Tamara, de dame die de workshop gaf, legde alles prima uit. Eerst een beetje onwennig weer met zo'n matje, maar het lukte uiteindelijk best.




De foto's zijn niet al te scherp, maar met alleen een beetje licht van de lampen lukt dat ook niet al te best...

Alles werd na afloop bij elkaar gelegd en terwijl wij met z'n allen genoten van een drankje, dekte Tamara de tafel weer en zette alles klaar om te gaan eten. Van een paar dames kwamen de mannen erbij en gezamenlijk hebben we heerlijk aan tafel zitten eten...





Het was een heel geslaagde middag..

Dicky Marie heeft een nieuw blog aangemaakt, maar ze is inmiddels wel veel van haar lezers 
kwijt....Huys 50 (klik) heet het... Ik zou zeggen, ga even bij haar kijken...

Ik wens jullie een heel fijne zondag en een heerlijke nieuwe week,

Lieve groet,
Mirjam


32 opmerkingen:

  1. Ohh Mirjam ,wat doen jullie toch leuke dingen , ik had dit nog nooit gehoord ,een sushi-workshop .
    En nog lekker op de koop toe. Fijn dat de mannen ook van het eten mochten proeven .
    Ook voor jou een fijne zondag
    Liefs christel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke workshop!
    En daarna met de mannen erbij smullen van al dat lekkers....
    Fijne zondag Mirjam.
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh sushi, dat zou ik elke dag wel lusten, heerlijk! Ziet er inderdaad uit als een geslaagde middag. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is eens een heel andere vorm van handwerk geweest ;-) !!
    Een fijn initiatief, zo'n workshop ! Sushi is voor mij iets wat ik meestal ga eten, nooit zelf maak. Ik heb zo'n vaag vermoeden dat er toch heel wat voorbereidingswerk bij komt kijken (groentjes snijden en zo...). En of dat werk loont als je maar met twee bent... Als er bezoek komt, is het dan misschien weer wel heel interessant om het zelf te kunnen maken, want dit kan je op voorhand maken, sta je als vrouw tenminste niet de hele tijd in de keuken, als het bezoek er is !
    Nog een fijne zondag, veel liefs !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal dit ook niet gauw hier thuis voor slechts z'n tweetjes doen, maar ik ga wel Ben proberen over te halen om het een keer samen te maken, voor een voorgerecht misschien voor als we eens gasten hebben... Liefs, Mirjam

      Verwijderen
    2. Lijkt me ideaal als voorgerecht !!! En als je man keukenhulpje wil spelen, is het perfect om te maken wanneer er bezoek is !

      Zoals beloofd, het patroontje voor de pannenlapjes :
      4 lussen, sluiten met hv
      * Haak 12 vasten in het rondje, sluit met 1hv in eerste vaste
      * (1v in 1ev, 2v in volgende v) 6 keer herhalen
      * (2v haken, 2v in volgende v) 6 keer herhalen
      * Elke volgende toer op dezelfde plaats meerderen, dus in elke toer 6 v meerderen. Belangrijk is dat je altijd op dezelfde plaats meerdert, zo krijg je een mooie zeshoek.
      Haken tot je de gewenste grootte hebt.
      Borduur de tekening erop, op basis van mijn foto's op m'n blog (of gewoon iets wat op een sneeuwkristal lijkt ;-))
      Maak een tweede lapje en borduur het
      Haak de twee lapjes met vasten aan elkaar, met een picot-steekje op elke punt van de zeshoek
      Verzin iets om een lusje te maken (heb ik ook gewoon "eraan gehaakt")

      Het originele patroon van Libelle was een enkel lapje, met dubbele katoenen draad gehaakt, maar ik vond het sneu dat je dan met het borduren maar slechts één "mooie" kant had en de andere zijde een "achterkantje van borduurwerk" zou worden. Vandaar dat ik het met enkele draad haak, en twee lapjes...
      Ik hoop dat je er een beetje aan uit kan....
      Xxxx

      Verwijderen
  5. Wat leuk zo'n workshop maar ik moet bekennen dat ik het niet lust. Maar ik zou meedoen al is het alleen al voor de gezelligheid.
    Een fijne zondag.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel bijzonder om een workshop sushi te doen en de resultaten mogen er zijn, het ziet er heerlijk uit.
    Mijn kleinzoon van 10 is er ook een liefhebber van, toen hij met zijn verjaardag mocht kiezen wat te eten, werd het sushi. Zo leuk, als de jongetjes komen logeren, koop ik voor de één sushi en de ander wil alleen maar de 3 P´s (pannenkoeken, patat of pizza).......
    Fijne zondag,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geweldig vind ik dat als kinderen ook proberen andere dingen te eten dan de 3 P's...haha...
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  7. Wat leuk om zo'n workshop te doen en daarna alles gezellig met elkaar te proeven! Een leerzame maar ook een hele gezellige middag. Bij Dicky Marie had ik mij al aangemeld, ik zag haar oproep al in een reactie die zij bij een andere blogster gaf.

    Ik wens je een hele fijne zondag, Mirjam. Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ziet het er leuk en gezellig uit, ik eet zelf geen vis maar de sushi ziet er prachtig uit, de gezelligheid straalt van de foto's af!
    Groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk sushi ...dat wil ik ook wel eens leren te maken....fijne zondag..!...x!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk om dat via een workshop te leren en dan heerlijk met elkaar de zelfgemaakte maaltijd eten.
    Ziet er allemaal heerlijk uit.
    Ik ga even bij Dicky Marie kijken.

    Liefs, gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke workshop. En gezellig.
    Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De laatste jaren schieten de Sushibars en restaurants als paddenstoelen uit de grond.
    Ik vind het altijd een prachtig gezicht die mooie presentaties bij buffetten van die hartige,kunstig gemaakte, kleurrijke bonbonnetjes uit de zee,zoals ik ze wel eens noem,hoewel er nog veel meer vullingen en toepassingen te bedenken zijn die niet uit de zee komen maar van het land.
    En om dan kennis te maken met die rol en plakkunst tijdens eens workshop is natuurlijk altijd leuk en leerzaam.
    Grappig om te zien dat bepaalde workshops die met eten te maken hebben meestal zittend aan tafel gebeuren zoals ook cup-cakes maken of taarten decoreren.
    Hoewel sushi er heel erg kunstig uit ziet, is het eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Wel zul je voor het maken van sushi wat geduld moeten hebben, want het maken van goede sushi vergt veel tijd heb ik me laten vertellen.
    Laat ik nou toevallig altijd al veel tijd en geduld hebben wanneer ik met eten bereiden bezig ben, maar ik zie mezelf nog geen maaltijd- achtige hoeveelheden aan sushi bereiden.
    Eet buiten de deur graag 'n paar sushi's tijdens de voorgerechten gang,maar het allerliefste eet ik dan sashimi(dun gesneden rauwe vis) die ik in bakje wasabi en sojasaus dip en met smaak in mijn mond laat verdwijnen.
    Zal mij niet wagen aan bakje kant en klare sushi uit de koeling van super en al helemaal niet met afprijssticker.
    Vis moet vooral vers zijn wanneer ik het eet en zeker wanneer ik het aan mijn gasten voorzet.

    Geloof dat ik eens ff naar buiten moet,de temperatuur is heel hoog voor de tijd van het jaar hoor ik net.

    Fijne zondag nog Mirjam,voor wat er van over is en lieve groet,
    Ger



    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De vis moet zeker heel vers zijn en ook de gekookte rijst mag niet langer dan één dag bewaard worden, leerde ik gisteren. Gekookte rijst bederft veel sneller dan we denken... Dit was heel leuk om een keer te doen en om te eten...
      Fijne middag Ger, liefs, Mirjam

      Verwijderen
  13. Leuk zo'n workshop! Vooral als je het na afloop zelf mag opeten :-)
    Van mijn werkgever kregen we een paar jaar geleden een kerstpakket met sushi pakketten. Ik had het enthousiaste voornemen om het zelf een keer te proberen te maken, maar het is bij een voornemen gebleven. De azijn is wel opgeraakt en later heb ik de zak rijst weggeven aan iemand die vervent sushi maker is. Zo kwam het toch nog goed met het pakket :-)

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ziet er allemaal extreem lekker uit en vooral heel fleurig, bijna net zo fleurig als mijn deken (bedankt voor het compliment hierover)

    Nog een fijne zondag,

    Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het ziet er prachtig uit....ook qua kleur! Maar de smaak.....persoonlijk vind ik er niet veel aan!
    gelukkig.....smaken verschillen en jij hebt er van genoten!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gezellig om zo'n workshop met elkaar te doen; je leert ervan en je mag het nog opeten ook!
    Je zal het vast thuis ook gaan uitproberen!
    Fijne avond, Mirjam! Lieve groeten, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Een kookworkshop is altijd leuk! Zelf ben ik echt een liefhebber van simpel, puur eten en ik hou niet van 'gedoe'. Sushi is aan mij niet besteedt, ik maak en eet liever een stoere ovenschotel of een verse salade..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O maar ovenschotels en salades zijn hier ook favoriet hoor, ik hou gewoon van heel veel verschillende dingen... Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  18. Lekker hoor Mirjam en hartstikke leuk om te doen. Ze zien eruit als kunstwerkjes!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat leuk om daar een workshop in te doen. Kleurrijke kunstwerkjes. Maar ik vind ze er mooier uitzien dan dat ik ze lekker vind. De vis smaakt me wel maar de koude rijst sla ik liever over. Toch heb ik het regelmatig gegeten tijdens Aziatische vakanties om onze oudste zoon te bezoeken.
    Groetjes, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. We maken het hier regelmatig, ook al vind ik het vaak ene klus, maar het is zo leuk om te doen en vooral om op te eten:)
    Het ziet er weer heel gezellig uit zo samen.
    Wat zullen de lichtjes in de potten leuk gestaan hebben Mirjam, lijkt me prachtig om te zien.

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuk zo'n workshop! Hoewel ik het ook zeer bewerkelijk klaarmaken vind. Maar in zo'n groep is dat natuurlijk reuze gezellig. Zeker als je daarna al deze kunstwerkjes mag oppeuzelen...jummie!
    Fijne week!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heerlijk sushi's... en 't leek me daar een supergezellige bedoening tijdens de workshop!
    Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik ben niet zo van de sushi, maar een workshop is natuurlijk altijd leuk en gezellig.
    Groetjes,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Goh wat leuk en lekker. Ik wist ook helemaal niet dat dat als workshop gegeven werd. Een goede manier om het te leren bereiden en eten. Fijne week, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  25. ziet er heerlijk uit, én mooi, te mooi om op te eten ;-)
    ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit sushi at.
    liefs, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam