woensdag 1 juli 2015

XL

Een poosje geleden liet Monica van het blog Het Moonhuis ons een heel mooie ketting zien, die ze zelf had gemaakt van klei. Ik vond de ketting zo mooi dat ik ook de klei ben gaan kopen. Inmiddels hebben we de ketting al bij een paar anderen ook mogen zien. Bij mij bleef de klei nog even op de plank liggen...



Tot ik een paar weken geleden toch de grote kralen rolde van deze mooie lichtgrijze klei. Maar juist toen ze lagen te drogen, en geloof me, dat duurt even, kwam dat stukje over de ketting bij 'Huisje Kijken', geschreven door iemand die helemaal niet verwees naar de site van Monica, maar deed alsof zij de ketting zelf had bedacht...



Nou ja, heel vervelend natuurlijk, want het minste wat je kunt doen is verwijzen naar diegene die dit in eerste instantie al maakte...




Ik durfde toen mijn kralen niet meer te laten zien, vond het toen zo na-apen... Maar Monica zei me vooral de ketting wél te laten zien als hij klaar was, want ze vond het maar wat leuk als zij anderen weet te inspireren. En dat deed ze wel degelijk...



Dus hier mijn exemplaar van de XL decoratie ketting, naar voorbeeld van Monica...







Fijne dag vandaag, geniet van de zomer nu...

Liefs,
Mirjam

34 opmerkingen:

  1. lijkt me best wel moeilijk om perfecte bolletjes te maken! ga je de kralen nog verven?
    lieve groet, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, ik laat ze in deze lichtgrijze kleur, vind ik wel zo mooi.
      Enne perfect? Ze zijn verre van perfect hoor, maar dat hoeft ook niet natuurlijk.
      Liefs,
      Mirjam

      Verwijderen
  2. Het is goed dat je toch deze leuke ketting laat zien met de verwijzing naar Monica's blog.
    Dat niet perfecte vind ik juist zo mooi aan deze ketting -het geeft een natuurlijke uitstraling.
    Wat een mooie roos is de New Dawn he?
    gezellige dag vandaag
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helemaal met Truus eens :-). Juist de "imperfecties" maken het echt en natuurlijk, net als de lichtgrijze kleur. Heel mooi!!
    En de ideëendiefstal kom je helaas geregeld tegen. Erg jammer vind ik dat. Goed dat je het op deze manier oplost!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi he !!! Ik ben ook nog steeds héél blij met mijn ketting ...

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig maar dat je de ketting gewoon laat zien, het resultaat mag er zijn. Ik besefte bij het lezen van Monica's post ineens dat ik de eerste keer wel heb verwezen naar haar blog, maar dat ik de andere keren op mijn eerste post heb voortgeborduurd en haar toen onbewust niet heb genoemd. Totáál niet bij stil gestaan. Dus soms kan er ook echt geen opzet achter zitten :- ( .

    Veel plezier met je fraaie ketting! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mooie decoratie-ketting Mirjam!!!bij ons hier bestaat ook bruine sneldrogende klei(verkopen ze in hele grote pakken voor weinig geld-ideaal voor met kinderen),zou ook leuk zijn met een bruin touw(valt het op dat mn interieur bruingetint is...)groetjes debora

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Weer een stukje huisvlijt. Bezig bijtje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hij blijft leuk en telkens anders bij iedereen die 'm maakt. Ik heb 'm destijds ook gemaakt van de A.klei kiezel. Ook ik vond dat het drogen nogal lang duurde (of ik kon niet wachten om 'm te rijgen, hihi), maar ben er nog steeds heel blij mee. Hij ligt bij jou heel mooi in die stoere schaal, een prachtige combi!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hij is leuk geworden, Mirjam. Iedereen geeft er weer haar eigen draai aan. En die lichtgrijze kleur vind ik heel leuk.
    Kun je haar ook niet op huisje kijken zetten met alle egards aan Monica?
    Ik vond dat toen ook een flauwe streek.
    Een fijne dag verder.

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jij bent ook van alle "creatieve"markten thuis! Toch zalig om je in al die leuke dingen te kunnen uitleven. Ik denk dat je deze prachtige aanwinst met veel plezier zal dragen. Groetjes van Liliane

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige ketting! Stoer en vrouwelijk tegelijk. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hij is mooi geworden Mirjam, als iemand zo'n leuk voorbeeld geeft dan is het inderdaad leuk om te vermelden wie dit bedacht heeft.....weet je dat wij met onze kleuters ook vaak deze kettingen maken:) op dezelfde manier en dan gaat het bij ons vaak om tellen, lekker motorisch bezig zijn.....zonder dat ik het wist is het een sfeermaker geworden en leuk is hij!
    Geniet lekker van de zomerse dagen, nu even binnen omdat het buiten echt te warm is.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wanneer ik jou blogpost lees gaan er allerlei gedachten door mijn hoofd,het is volgens mij onmogelijk om te achterhalen bij wie het alleraller eerste idee vandaan komt van klei ketting maken, misschien moeten we dan terug naar de prehistorie ;-)toen er veel voorwerpen waaronder kettingen gemaakt werden van klei.
    Kom ze vaak tegen in streekmuseums.
    Wanneer het een en ander een hype of rage is op social media komen veel mensen die daar lezen op het idee om het ook te gaan maken omdat ze het leuk vinden voor zichzelf of om cadeau te geven aan de ander of om er in gaan te handelen. Zag paar maanden geleden ook een prachtige decoratie klei ketting bij Inge van het mooie blog My Choice die haar paspop sierde.Ben net nog eens even terug gegaan naar die post en zie dat ze ook een vermelding maakte naar de post waar zij het idee vandaan had, bij Monica.
    Het is niet bij me blijven hangen omdat zo'n ketting niet bij mijn spullen past maar meer omdat ik las dat Inge het touw waaraan zij kralen rijeen nachtje in de greywash gooit om een mooi effect te krijgen en dat idee stond mij wel aan omdat ik ook vaker touw gebruik om iets op te hangen maar de kleur of uitstraling niet mooi vind van nieuw touw.

    'Huisje kijken' ken ik helemaal niet net als al die andere miljoenen blogs die wereldwijd actief zijn maar na het lezen van deze post weet ik bijna zeker dat er veel op die naam gegoogled gaat worden en dáár de geïnteresseerde blijven hangen, mooi meegenomen zo'n gratis reclame.......toch.
    Maar jij bent inmiddels de creatieve eigenares van mooie XL klei ketting en wanneer ik op afbeeldingen Google met zoekwoorden klei ketting kom ik niet een en dezelfde tegen dus niks na apen maar naar eigen idee.

    Fijne dag en lieve groet,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Waaraan zij kralen rijeen= rijgt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ziet er prachtig uit Mirjam! Veel draagplezier!

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dankjewel Monica om Mirjam te overtuigen! Heel mooie ketting... ligt stoer in die schaal! Ik heb het meteen gepind want deze wil ik ook wel een keertje maken!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat is ie mooi.....en bovenal......super decoratief......

    Fijne avond

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Mooi gemaakt , Mirjam .
    Gelijk heb je dat je hem laat zien , hij is goed gelukt
    Een warme groet
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Superleuk Mirjam!
    Had ze ook al eens op mijn to do lijstje gezet....

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mooi ! En de ketting past perfect in je mooie grijze schaal !!
    Als ik jou was, zou ik de volgende dagen nog veel met klei werken, met de temperaturen nu, droogt die vast en zeker heel snel !
    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuk hoor. En fijn dat je het dan zelfgemaakt hebt. Dat vind ik trouwens ook mooier, van die net niet perfecte bolletjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat is je ketting mooi geworden zeg. Ik hem al vaker voorbij zien komen en blijf hem erg leuk vinden. Nu ik vakantie heb ga ik er ook een proberen te maken. Mag ik vragen waar je de grijze klei hebt gekocht? En terecht vind ik je stukje. Het is altijd wel net zo leuk he, om de bedenker te vermelden. Ik denk dat als diegene zelf iets bedacht had en iedereen neemt het klakkeloos over zonder een naam te vermelden het ook niet erg leuk zou vinden. Ik heb toevallig een artikel overgenomen deze week maar wel met toestemming en haar naam erbij. We hebben erover gemaild en ook zij vondt het juist leuk. Zo zie je maar weer. ;-)
    Fijne avond!

    Liefs, Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Liesbeth de klei heb ik bij Action gekocht. Home Deco Modelling Clay, Stone Look - Air drying. Dat staat op de verpakking.
      Succes ermee..
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  23. Goed gelukt Mirjam en wat heb je er mooie foto's van gemaakt.
    Leuk om te doen hè?

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hallo, wat een mooie ketting. En wat laat je het proces van blok klei tot ketting mooi zien op de foto's. hart. gr.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Nu ik bij jou de ketting zie gaat het mij ook weer kriebelen....

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Mooi Mirjam. Leuk dat ze zelf te maken zijn. Ik kende wel de kettingen van vilt en houten kralen ter decoratie, maar deze nog niet. Ik wil mijn gevonden hühnergötter nog eens zo aanrijgen, maar eerst moet de verzameling nog groeien. Fijn weekend, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Jij hebt gewoon jouw eigen ketting, niet eentje is hetzelfde ook als is de basis het zelfde! Je mag trots wezen op je zelf je bent zo creatief, geniet van al jouw maaksels het zijn super creaties mini's en XL, dikke knuffel van mij!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ze zijn mooi geworden. Ik heb dit zelf wel eens met de kinderen gedaan. Alleen verfden wij ze daarna ook nog. Deze grijze vind ik eigenlijk mooier!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Oh jouw ketting is ook al zo goed gelukt, erg mooi geworden!
    Liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat leuk zeg en wat een mooie kleurencombinatie die foto met dat (tinnen?) bord!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Mooie stoere ketting, fijn om elkaar zo te inspireren! Ik wens je een hele fijne zomer Mirjam, kom hier veel te weinig een krabbeltje achterlaten, maar meestal lees ik je posten wel...
    lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam