dinsdag 3 november 2015

Mist

Afgelopen zondag ging ik voor een wandeling naar het strand, samen met mijn buurvrouw. Hier in ons dorp was het al een beetje mistig, de zon kon er maar niet doorheen komen. Maar hoe dichter we bij het strand kwamen,hoe dichter de mist werd.Wat een vreemde gewaarwording is het om de zee te zien, zonder horizon. Of om voor je en achter je even ver te kunnen kijken, niet meer dan 100 meter schat ik, en dat bleef zo, hoe ver je ook liep.Even was er een opening, werd het lichter en liepen we in de zon, maar dat duurde niet langer dan zo'n twintig minuten en daar was het weer voorbij...

Maar het was niet koud, er stond zo goed als geen wind en het was gewoon heerlijk.

Fijne dag,
Liefs,
Mirjam

29 opmerkingen:

 1. Wat maak je toch elke keer mooie foto's! Prachtig dit weer. Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzondere foto's. Wij hadden gelukkig stralend weer onderweg naar Zoetermeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gek hè, bij ons in Stolwijk geen flard mist te zien, prachtig weer. Je geeft de mist mooi weer met je foto's, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja raar toch! mijn blogje van vandaag was ook afgelopen zondag!!! s avonds dacht ik...ik fietse even naar het strand want dat wordt vast een mooie zonsondergang....ik zag niks! Helemaal mistig...maar wel zoals jij zegt een aparte sfeer..vond ik ook. Fijne dag!! Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat het in delen van het land zondag erg mistig was dat las ik toen zoonlief een app stuurde vanuit het het vliegtuig dat hij geland was in dichte mist,even wennen wanneer je na 3 weken uit een zonnig en tropisch land komt.
  Op dat moment was het hier al zonnig en bleef de hele dag zo.
  Onze vrienden die tegen de middag uit Tiel kwamen hadden geen mist.
  Ondanks dat je wereld klein was Mirjam heb je weer mooie foto's gemaakt, en zo te zien werd het strand druk bezocht.

  Fijne dag en lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier boven Rotterdam hebben we nauwelijks mist gehad, wonderlijk, want op vele plekken in het land komt de zon overdag nauwelijks door de mist. Het is echter aan het strand altijd heerlijk, weer of geen weer, zo te zien waren jullie niet bepaald de enige wandelaars. Je foto's zijn prachtig,de schelpen, de paarden, kortom heerlijk genieten.
  Lieve groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En wij hadden geen idee van mist! Hier was het een zomers dagje! Wel een aparte gewaarwording die mist.....Wij hadden jaren geleden een keer een huisje gehuurd in februari: het was erg koud en er lag sneeuw. We gingen 's middags even naar het strand en daar bleek het ook mistig, sneeuw lag op het strand en aan de kant van de branding lagen ijsschotsen! Dat was een heel aparte gewaarwording voor onze kinderen.....ze vonden het zelfs een beetje eng: de wereld was ineens zo klein!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer eens wat anders dan de geijkte zonovergoten strandfoto's, gaaf! Dit heeft wel wat, bijna iets intiems op dat grote strand wat ineens een kleine wereld is door de mist.
  Fijne dag, hopelijk nu wat minder mistig.

  Lieve groet,
  Mirjam
  MaDeLiefste

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ondanks de mist toch wel prachtige foto's met een zweem van geheimzinnigheid . Hier was het gisteren mistig tot de middag , en als ik dan met de auto de snelweg moet nemen , brrr, ik heb toch liever meer zicht.
  Fijne dag nog.
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De mist is ook wel weer mooi vind je niet? Maar na dagen in de mist zijn we blij dat de zon er nu toch echt doorheen breekt! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ooh prachtig, ik hou van het strand en die mist geeft een heel mooi effect op je foto's. En gelukkig was het niet koud anders is er niets aan denk ik op het strand. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo kan mist ook heel mooi zijn....inderdaad een apart sfeertje zo op het strand.
  Ik kan me nog zo'n mooie mist herinneren: jaren geleden toen mijn kinderen nog 'gelovig' waren en de Sint met zijn pakjesboot aankwam in Maastricht. Hij kwam echt uit de mist! Zo apart, maar toen was het wel héél erg koud.
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Volgens mij was de mist toen heel plaatselijk, want wij konden ver van ons afkijken. Het zal inderdaad een aparte sfeer geven wanneer je in zo'n kleine wereld wandelt en niet ziet wat er achter zit. Maar met een heerlijke temperatuur was het desondanks voor jullie toch erg genieten.

  Een fijne avond, Mirjam. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer de dag ervoor was het zo heerlijk. We hebben op een terrasje gezeten en zonder jas op t strand gelopen in de zon. Hier was het zondag ook zonnig maar bij onze zoon in Amsterdam de hele dag mist. Toch heb je mooie foto's gemaakt! Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die mist zorgt wel voor bijzondere, mooie foto's! Dat maakt de natuur zo boeiend. Fijne avond!

  Liefs!
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja, raar is dat, zeemist. Wij hebben het weleens meegemaakt toen we op vakantie in Zeeland waren.
  Overdag 30 graden maar aan het strand zo ontzettend mistig dat je op het strand de zee niet eens zag.
  Wel bijzonder om er dan toch heerlijk een wandeling te maken. Mooie foto's ook.
  Groeten,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig zeg, wat een bijzondere sfeer geeft dat die mist, mooi.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mist vind ik altijd fascinerend. (behalve in het verkeer)
  Je foto's zijn dan ook prachtig.
  We boffen wel, ook vandaag was het weer prachtig. Dus voluit op mijn balkon aan het schrobben geweest. Als afsluiting van de renovatie komen ze de ijzeren vlakken in de relingen nog verven en dan moet het vrij zijn. Ik hoef niet alles op te ruimen als de planten maar aan de andere kant staan. Dan ook gelijk maar schoonmaken.
  Lieve Mirjam, ik wil je hier ook condoleren met het overlijden van een oom en tante. Las het net in een bericht van je moeder. Ik wil jullie heel veel sterkte en moed wensen!

  Veel liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtige beelden.....en het was er druk ook zo in het begin te zien ;) En die schelpen beelden....prachtig!

  Genieten

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hier was het de hele dag super zonnig. Aan het eind van de middag werd het heel iets mistig, wat ook wel weer mooie beelden geeft. Op het strand lijkt het me ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Apart hè, het was zondag juist zo'n heerlijke zonnige dag, het leek wel voorjaar, maar dan met de mooie herfstkleuren. Hoe anders was het daar aan het strand, toch levert het wel weer mooie foto's op hoor!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Als ik zo naar je prachtige foto's kijk en geen horizon ziet wat is de wereld dan klein. Prachtige beelden Mirjam
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh Mirjam, wat heb je een mooie reeks foto's gemaakt tijdens je wandeling! Ik hou héél erg van die minimalistische sfeer. De foto met de paarden en de schelpen, oh wat vind ik die kleuren mooi!!! Prachtig!
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik hou wel van een mistige dag, het past zo lekker in een herfstige dag! Zeker als langzamerhand de zon door begint te komen.

  Prachtige foto's weer Mirjam!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het heeft ook wel weer wat die mist, ik hou er wel van als het niet te lang duurt haha;) Het strand blijft een heerlijke plek om te wandelen, ook met mist en het levert weer mooie foto's op!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtige foto's! Gek die mist want hier in Zeeland was het klaar en zonnig! Geeft in ieder geval wel mooie effecten die mist! Heel apart!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Een heel ander bijzonder wereldje wordt het met mist en het heeft je prachtige foto's opgeleverd.
  Wij waren aan het wandelen in Oostvoorne en daar hadden we volop zon en konden we genieten
  op een terras! Zo verschillend kan het zijn...liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Prachtige foto's en wat weer een mooi verhaal erbij!

  Groetjes Benita

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Stemmige foto's Mirjam, met die mist heerst er een speciale sfeer. ook ruiters wagen blijkbaar een rit, en de honden die genieten 'weer of geen weer'. gelukkig voor jullie geen wind zodat je toch nog kon genieten.
  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam