zondag 27 december 2015

Winter, of toch niet...

Vorige week begon de winter. 
Of begon stiekem al de lente...?

Hier om de hoek staan de narcissen in een perk al te bloeien


Deze bloesem fotografeer ik normaal gesproken in maart of zoEn ik heb al een vaasje met blauwe druifjes uit de tuin kunnen vullenIk ben toch benieuwd of we nog een echte winter gaan krijgen?

Fijne dag,
Liefs,
Mirjam

32 opmerkingen:

 1. Ongelooflijk hè , Mirjam , paasbloemen met kerst .
  Ik heb alvast genoten van het stralende zonnetje gisteren .
  We zien wel wat de natuur voor ons in petto heeft .
  Fijne zondag
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ongelooflijk nietwaar.
  Mijn appelboom moet ik nog snoeien. Ik hoop maar niet dat er daarna vorst overheen gaat.
  Fijne jaarwisseling.
  Lieve groet
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mirjam, het is allemaal prachtig alleen niet in deze tijd van het jaar. Maar ja wat doen we eraan, genieten maar van al die mooie plaatjes die je gemaakt heb. Echt onverstelbaar al die narcissen volop in de bloei, en je blauwe druifjes zo leuk maar heel eerlijk niet nu een dik pak sneeuw wil ik, gelukkig hebben we dat niet in de hand zou voor nog veel meer narigheid kunnen zorgen. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van mij mag het zo blijven. Lieve groet uit Vlaanderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had het echt nog niet in de gaten dat de winter is begonnen.
  Liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, ongelooflijk!! Ik fietste met mijn Kerstinkopen langs de bloeiende narcissen!! Rare winter zo. Volgens sommige verwachtingen zou het over 2 weken koud zijn, met nachtvorst. Ik ben benieuwd!
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel raar en niet goed. Maar wel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vreemd hoe de natuur op z'n kop staat. Wat een heerlijk temperatuurtje gisteren maar ik heb toch liever de gewone/normale gang van zaken!! Ik denk dat we nog dikwijls gaan vertellen over die warme Kerst van 2015!
  Fijne zondag en een warme groet, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Apart he! Het klopt natuurlijk écht niet, en ik vind het ook niet prettig om eerlijk te zijn. Gisteren tijdens een wandeling spotte ik madeliefjes, boterbloemen, bramenbloesem, paardenbloemen en bloeiende narcissen. Ik hoop nog steeds op kou, vorst en sneeuw ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In de koude winter van 1963 begon de winter ook pas laat, dus wie weet wat we nog krijgen. Maar dit doet inderdaad vreemd aan. En die natuur, ach die hersteld zich wel waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niet enkel de natuur is van slag,zou er als mens ook van in de war raken want hoor al mijn hele leven dat bloembollen voordat ze gaan bloeien eerst een koude periode moeten doormaken en dat is normaal de wintertijd.
  Maar die hebben de narcissen nou toch echt niet gehad.
  Je hebt wel bloembollen die een kunstmatige koude rustperiode hebben gehad, die zullen bij kamertemperatuur dus wel uitlopen en bloeien in de maand december
  Maar de bloeiende bollen bij jou en bij mij om de hoek in het perk worden volgens mij nooit uit de grond gehaald en bloeien normaal pas op zijn vroegst bij een vroege Pasen en voorjaar met veel licht en zon.

  Je vaasje met blauwe druifjes is werkelijk een plaatje om bij weg te dromen!!!

  Vergeet niet dat er in februari wel eens Elfstedentocht geweest is..........dus er kan nog winters weer genoeg komen.

  Maar voor vandaag wens ik je een fijne zondag,
  liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoewel ik absoluut geen liefhebber ben van kou vind ik het nu ook wel vreemd om met een vest aan prima buiten te kunnen zijn. Maar we veranderen er niets aan en dus geniet ik toch maar van wat de natuur ons nu geeft. Ik hoop wel dat het straks niet ineens heel koud wordt waardoor alles weer stuk vriest, dat zou wel heel jammer zijn.

  Ik wens je een fijne zondag, Mirjam. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb zelfs de deur open staan op de kiepstand al een paar dagen het is hier 22 graden in huis ....raar hoor....ik ben geen wintermens maar ben wel bezorgd over de hatuur de vogeltjes naken nu al nestjes...zo raar!....maar we kunnen er ook niks aan veranderen ..dus ben heel benieuwd of het nog gaat komen de winter.....fijne zondag liefs van mij x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als de dagen lengen gaat de vorst strengen zeiden ze bij ons thuis. Vanmorgen hoorde ik op de radio dat er in t veld een lammetje was geboren. Madeliefjes bloeien wel vaker in de winter maar zo vroeg al narcissen is wel een vreemd gezicht.
  Gezellige zondag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat als het nu ineens gaat vriezen......? Er zit al zoveel in de knop........
  Dan zal het een rare lente worden....bloeit er niets.........
  Maar de natuur zou de natuur niet zijn als vast alles gewoon goed komt.

  Fijne zondag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wow! Mooi maar ook een beetje eng he...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dag Mirjam,

  prachtfoto's! Echt genieten , he?

  Fijne feestdagen
  Liefs
  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Het ziet er prachtig uit en ik vind de lente altijd heerlijk...een nieuw begin...toch zag ik vandaag tijdens een wandeling ook de bloesems verschijnen...heel vreemd, beetje winter mag het toch tenslotte worden en om gewoon overgeslagen te worden. Ik weet het niet...lieve groet en fijne week Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat fijn dat Ben thuis was met kerst, extra gezellig dus.
  En wat bijzonder dat de narcissen en blauwe druifjes al in bloei staan bij je. Ik heb ze hier nog niet gezien. Koud is het absoluut niet maar ik ben benieuwd wat 2016 ons gaat brengen! Fijne jaarwisseling, lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nou ja, wat bijzonder he, maar steeds denk ik stiekum.... februari dan is het vaak nog heel koud, zou goed zijn dat de bloemetjes dan wel een warm dekentje sneeuw krijgen. Je weet maar nooit. Maar voorlopig gewoon genieten van de natuur van nu. groetjes uit Hemrik

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoe bijzonder het lijkt wel voorjaar. Dat vind ik stiekem niet zo erg. Maar eer kan best nog wel eens een koude periode komen. Het weer heeft steeds meer extremen. Dus ik hou de wanten en mutsen nog maar bij de hand.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja bizar hé...nu hoorde ik dat er in December vaak narcissen bloeien...een vroege soort? Laten we daar maar op hopen anders hebben we in de Lente niks meer ;) Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hier in de buurt zag ik ookal weer bloesems bloeien. Een beetje vroeg, maar wel erg mooi. Volgens mij kunnen de narcissen wel kloppen, soms zie je ze al zo vroeg. Mooie foto's heb je ervan gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind het ook bizar! Nu mag het dan ook maar gewoon lente worden hoor, ik weet niet of ik nu nog zin heb in vrieskou eigenlijk... Ben benieuwd hoe het verder gaat :-)! Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een gekkigheid he? Ik vind er niets aan. Stiekem hoop ik toch op een beetje sneeuw....XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ja het is net lente in Twente Hi Hi. Ze zijn vandaag druk met de veranda en er wordt al geklaagd door de mannen dat het warm is, mij hoor je niet klagen.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Narcissen in het veld in december! Hier staan al een paar dagen de veranda-deuren op een kier open, zo heerlijk is het...Gekker moet het niet worden...Toch denk ik (en hoop!!)dat de natuur zich gewoon aanpast, dat ze aanvoelt dat het dit wel aan kan. Zou toch zonde zijn om in de lente dan niks meer te hebben om van te genieten. Of bloeien dan de zonnenbloemen...?
  Je laatste foto van die blauwe druifjes in het kleine vaasje is prachtig!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dit voelt wel heel raar om hier in december naar te kijken...haha...
  Van mij mag er nog rustig wat winter komen als het eind maart maar droog is, dus liever geen sneeuw en regen. Dit graag op bestelling ivm de Brocante Boerderijfair in Dronten die ik weer mede organiseer...haha...
  Nee gelukkig hebben we één ding niet in de hand en dat is het weer.
  Voor de Fruittelers hier in de regio hoop ik ook dat het allemaal meevalt en we geen strenge vorst meer krijgen want dan hebben ze wel een strop...
  Ik heb toch genoten van je foto's ook al moet het nog oudjaar worden...hihi...

  Fijne jaarwisseling Mirjam en alle goeds voor 2016!

  Lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hèhè, nu kan ik eindelijk weer reageren. (Was een tijd niet mogelijk)
  Tja de natuur is van slag, best zorgelijk. Maar van de andere kant ben ik ook wel een beetje blij, want nu kan de winter tenminste niet erg lang duren als hij zou beginnen.
  Liefs,
  Jeanny

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hier in de tuin zie ik her en der ook tekenen van de lente. Maar ze boezemen me eerder zorg in, want als het straks eindelijk koud word, vriezen al die plantjes dan niet dood?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Zeggen ze gisteren op het journaal dat we een nat voorjaar krijgen!! Daar hebben we toch ook geen zin in hè! Raar weer hoor: hier ook bloeiende rozen en narcissen! Ik hoop dat het volgende week idd een beetje kouder gaat worden ook al ben ik niet zo'n fan van sneeuw en ijs maar we moeten toch nog wel een wintergevoel krijgen hè!
  Ik wens je een fijne jaarwisseling toe!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een supermooie foto's Mirjam! Die van de narcissen...echt perfect gewoon, hier zijn ze ook al bijna uit, hele bossen, maar natuurlijk veel te vroeg!
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam