vrijdag 2 september 2016

Familiefietsdag

Zoals elk jaar houdt de familie van mijn moeder, haar broers en zussen dus, met alle aanhang, een familiefietsdag. En sinds meer dan 10 jaar alweer doe ik daar heerlijk aan mee...  Als enige nichtje dus van al mijn ooms en tantes...

Vorige week zondag was het weer zover. We verzamelden bij een oom en tante thuis en wachten eerst de buien af. De berichten waren eigenlijk helemaal niet zo goed en we twijfelden die ochtend eerst nog of het wel door zou gaan...

Maar in het begin van de middag zijn we toch op pad gegaan. We vertrokken vanuit Lisse met de fietsen achter op de auto's naar Alphen a/d Rijn om vandaar een prachtige route te rijden

Fiets maar lekker mee....Toch nog wel een paar buitjes gehad hoor...Bij het sluisje van  Woerdense Verlaat hadden we een stopje voor wat broodjes en wat drinkenEn verder ging de tocht weer...Die regenbroek kan nu wel uit...


Langs de watertoren van Nieuwkoop, met de bijnaam 'Pietje Potlood' (info op google gevonden)


En zo belandden we op een terrasje in Nieuwkoop voor een heerlijk drankjeEenmaal weer bij mijn oom en tante thuis, zorgde mijn oom nog voor een heerlijk maal.


Een heerlijke maar lange dag, om half 11 's morgens de deur uit en om 11 uur 's avonds pas weer thuis, maar wat heb ik er weer van genoten.

Ik wens jullie allemaal een heerlijke dag,
liefs,
Mirjam

24 opmerkingen:

 1. Wat een fantastische traditie... gezellig zo allemaal samen. Een buitje was wel te verwachten met die donkere lucht maar zo is Nederland (en België) nu eenmaal. Nederland, heerlijk mooi fietsland toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk, zo'n sportieve familie. Het ziet er supergezellig uit en een mooie route ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet het er gezellig uit. Ik zie jullie allemaal genieten. Wat ik zo leuk vind dat er een foto is gemaakt van de woerdense verlaat met op de achtergrond een wit huisje waar vroeger een vriendin van mij heeft gewoond. wat een prachtige omgeving he?
  liefs anneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bijzonder dat juist dat huisje op mijn foto is gekomen Anneke, dat moet leuk zijn om terug te zien. En ja, wat is het een prachtige omgeving. Ik wil er graag ng terug om te wandelen...
   Fijne dag,
   liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 4. Wat een prachtige traditie om dit gezamenlijk te doen. Al het lief en leed kan even gedeeld worden. Het zal wel een heel gekakel zijn onderweg. Mijn tantes fietsen wel eens met elkaar. Ik geloof dat deze zomer het clubje aardig groot was. Dat wijntje op het eind was wel verdiend en heeft je oom na de fietstocht nog voor een maaltijd gezorgd? Of was hij thuisgebleven.
  Ik denk dat je als een roos geslapen hebt.
  Op naar volgend jaar!
  lieve groet
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die oom had de hele toch eerst meegefietst hoor, maar ik denk wel dat hij een en ander had voorbereid. Zelf heb ik dit ook al twee keer georganiseerd en toen ook voor koffie met lekkers, lunch en diner gezorgd. Zo leuk om te doen.
   Fijne dag,
   liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 5. Dat je genoten hebt, geloof ik meteen. Het straalt van de foto's af! Heel gezellig Liefs sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik neem mijn petje af voor jullie allemaal. Die luchten zien er dreigend uit. Heel sportief om dan toch op de fiets te stappen.
  Bedankt voor het mooie fotoverslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om met zo'n grote groep een prachtige route te fietsen, ziet er gezellig uit! En wat een prachtige foto's, vooral die wolken hebben (ondanks de regen) een prachtig effect! Leuk om met jullie mee te hebben gefietst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto's van de wolkenvelden en van een mooie omgeving. Ondanks het buitje hebben jullie een geweldige fietstocht gehad.
  Wij hebben van mijn vaders kant om de paar jaar een nichten/nevendag maar dan wordt er niet gefietst.
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat gezellig om met zo'n toffe bende een dagje te gaan fietsen. Zelfs de donkere wolken hebben jullie niet kunnen afschrikken. Zo te zien hebben jullie het regenpak wel nodig gehad. Zolang er na regen maar zonneschijn komt is er niets aan de hand!! Mooie fotoreportage Mirjam!!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De gezelligheid straalt er vanaf! Mooie omgeving daar hé. Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je krijgt heel wat fietstradities, Mirjam!
  Dit was ook weer een prachtige dag! Ondanks af en toe een regenbui.
  Wat bijzonder om als enig nichtje mee te gaan, maar supergezellig om zo het contact met iedereen te bewaren!
  Fijn weekend!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ook weer zo leuk! Fietsen met alle ooms en tantes, wat een rijkdom. Tja en die regen? Het blijft Nederland he? ;-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk Mirjam en wat stoer van iedereen om ondanks de buitjes gewoon door te fietsen. Bekend gebied voor mij, wij fietsen of wandelen daar ook vaak. Leuk, die foto van Piet Potlood die je vanaf kilometers in de verte kan herkennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat bijzonder om te doen, zo samen met de familie fietsen! Ik vind het een enorm leuk idee en zo te zien heeft iedereen er heel erg van genoten!! Al fietsend kun je met iedereen praten en is het nooit saai ;o) Plus een mooie omgeving en afgesloten met een heerlijk maal: dit was vast een dag met een gouden randje! Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ondanks de dereigende wolkenluchten toch een hele mooie fietstocht gehad dus.
  Ik geniet altijd erg van alles wat je hier laat zien. De wandeltochten, de omgeveing, de fietstochten met je broer ....heerlijk om van mee te genieten ! Dus ga vooral zo door ;-)
  Hartelijke groet van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat hebben jullie toch veel leuke tradities in de familie! Super om dit met je ooms en tantes te doen toch? Ik moest wel lachen om Pietje Potlood, omdat ik vroeger nog weleens Inkie Pinkie Potlood werd genoemd ;-). Het heeft er wel iets van weg!

  Fijne zondag! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk om te doen , ik krijg niet eens mijn zus op een fiets ;)) , laat staan de hele familie .
  Een traditie die je zeker moet behouden .
  Fijne zondag !
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 18. What a wonderful idea, and a great excuse for all your family to gey together xx

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een heerlijke dag, fijn om met zo'n familiedag een fietstocht te maken!
  Fijne zondag.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Superleuk zo'n traditie, weer of geen weer ;-) Toch fijn dat het weer later beter werd en met de fiets zie je zoveel meer dan met de auto, mooie foto's weer!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jammer van de regen, maar wat een mooi parcours zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een gezellige dag Mirjam. Jammer van de regen, maar zo te zien mocht dat de pret niet drukken.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam