vrijdag 7 oktober 2016

Pompoenen

Vorige week dinsdag ging ik samen met mijn moeder naar Lisserbroek, naar een man die achter zijn huis een heel veld met pompoenen heeft. Nu vind ik pompoenensoep heerlijk, dus ik wilde wel een lekkere grote scoren voor een  mooie pan soep. 

Je weet niet wat je ziet als je daar achter die man zijn huis gaat kijken.









De keuze werd gemaakt en ik mocht zelf de pompoenen van de lange uitlopers afsnijden. Een emmer was al snel gevuld. Ook een flink aantal sier kalebassen zijn mee naar huis gegaan, om in de tuin te leggen. Dat vind ik altijd heel gezellig staan. Ook mijn moeder had er een aantal van mee genomen.

We mochten ook nog een kijkje nemen in de kassen en daar zagen we echt iets heel bijzonders liggen op de grond...


Echt super mega groot is deze...





En a.s. zaterdag komen mijn ouders en mijn zussen bij ons pompoenensoep eten. Gezellig...

Fijn weekend alvast,
liefs,
Mirjam

26 opmerkingen:

  1. Wat een gezellig uitje. En met het gezamenlijke pompoensoep eten, maak je meteen nog een gezellig samenzijn.
    Slim!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te zien hoe dat groeit. Niet iets voor een klein tuintje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nice! Straks ga ik ook pompoensoep maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ohh wat gezellig met z'n allen aan de pompoenensoep en zo lekker!! Heb je Ben toch die hele grote aan laten rukken hihi;))
    Veel plezier morgen!

    Liefs, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ziet dat er toch allemaal gezellig uit. wat moet het heerlijk zijn om met de auto/fiets zo snel in het buitengebied te zijn en zulke mooie dingen te kunnen zien. Geniet van je pompoensoep!!! Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gezellig met elkaar aan de soep en genieten van elkaar.
    Gezellige zaterdag en goed weekend
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt super leuk al die pompoenen op het veld! Iets waar je gewoon héél blij van kan worden. En dan straks ook nog eens heerlijk nagenieten met een lekkere soep, plus familie.. wat wil een mens nog meer :) P.S. Ik heb ook nog een superlekker recept van een zoete pompoentaart.. misschien een tip als nagerecht?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, dat recept zou ik heel graag van je krijgen. Ik heb je net een email gestuurd.
      Fijne vrijdag,
      liefs,
      Mirjam

      Verwijderen
  8. Ik had ook al besloten om morgen pompoensoep te maken als Annabel komt eten ;) Wat leuk zo'n veld...gewoon daar naar kijken is al genoeg hé...en nog wat mee voor thuis. Ja, die sierpompoenen zijn leuk! Fijn weekend! Lieve groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mmmmmmmm....lekker pompoensoep....veel plezier fijn weekend liefs Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat zijn me niet nogal een pompoenen. Ik heb ooit 1 keer pompoensoep gegeten en vond het maar flauw smaken, het lijkt me trouwens wel een top uitje met de kinderen, eerst zelf een pompoen uitzoeken en daarna er mee gaan koken. Heel veel gezelligheid toegewenst dit weekeinde!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat gaaf die hele grote pompoen! Ik ben ook dol op pompoensoep en zie dat Petra 'm morgen gaat maken als ik kom eten :-) Prachtige foto's heb je gemaakt, vooral met die zon erop. Fijne herfstplaatjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Mirjam, ja dat was genieten he van wat je daar allemaal zag,en nu op naar de pompoensoep nou die is zeker lekker. Je hebt er mooie foto`s van gemaakt. Nog een fijn weekend en tot morgen. groetjes mam.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. oooh,ik ben ook zo dol op pompoenen!had er helaas maar 2 in de tuin..
    ik heb er 1nen aan mn deur liggen met welkom op.
    zag er ook hele mooie op een marktje en die dame verkocht ook pompoenconfituur,superrrlekker!!ik kocht er,en kreeg ook haar recept,heb er al gemaakt,pompoen-sinaasappelconfituur(wil het recept vrijgeven voor de liefhebbers).deze week versierde ik pompoenen(van de boerderij)samen met mn kleindochtertje van 3jaar,we deden dit met"gouden"duimspijkers(pinaises),wat deed ze dit graag en mooiii!ik kreeg al complimenten!ik wil dit ook eens met roze nageltjes doen meme zei ze,dus...gemengde duimspijkers gekocht,ook heel mooi!dussss...pompoenen zijn superr!fijn weekend debora

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben ook zo blij dat ze er weer zijn, die heerlijke pompoenen. Ik heb ze vandaag ook in mijn winkelkarretje gelegd. Maar de pompoenen zo op het veld gaan halen dat is pas leuk!!Wij hebben hetzelfde op het menu staan dit weekend! Smakelijk!!
    Groetjes, Liliane

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Niks leuker dan zelf dit soort pompoenen zaaien en zeker wanneer dat 'n veld vol is.
    Paar jaar geleden zette ik 2 planten in mijn tuintje en heb er maanden plezier in gehad om ze te zien groeien,bloeien en vrucht te zien dragen.
    En niks lekkerder dan in deze tijd van het jaar mooie gerechten met pompoen te maken,wij zaten met dochterlief vanmiddag tijdens lunch aan mijn zelfgemaakte pittige flespompoen-zoete aardappelsoep.Tussen het happen door hoorde ik:die's ook lekker....

    Jij dus morgen met de familie aan de soep,laat het jullie smaken!!!

    Fijn weekeind,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk zo´n veld word k helemaal blij van.

    gr. Anita
    P.S. eet smakelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Een paar maanden geleden at ik voor het eerst pompoensoep en ik vond het verrassend lekker. Wat lagen daar grote pompoenen op het veld, echt immens groot. Slecht voor je rug, want ze zullen ook aardig wat wegen ;-),.

    Voor vandaag...eet smakelijk!

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Bij mij is het weer niets geworden met de pompoenen, ik ga er ook maar een paar kopen. Wat een pracht exemplaren daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat leuk om daar eens een kijkje te nemen. Geloof het of niet, maar ik heb nog nooit pompoensoep gemaakt. Deze herfst toch echt eens proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ondertussen zal je de pompoensoep wel op hebben. Ik hoop dat het lekker was. Toevallig vroeg ik mijn dochter vanmiddag wanneer maak je weer eens pompoensoep? Ze kan dat heel goed. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  21. En...was de pompoensoep lekker?
    Ik had nog nooit pompoen gegeten totdat onze zoon een paar weken geleden zoiets in de oven had gemaakt...heerlijk! De soep staat ook nog op het lijstje.

    groetjes Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh leuk Mirjam, pompoenen zijn mooi als decoratie én heerlijk om te eten. Ik maak ook regelmatig pompoenensoep! Wat een groot veld met pompoenen!
    Fijne avond hoor, liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat gaaf die grote pompoenen! Dat zal vast een heerlijk pompoensoepje worden, ik ga dit vanavond ook voor het eerst maken. Ik ben benieuwd. Altijd gezellig om rondom en in je huis pompoenen te hebben liggen, zo heerlijk herfstig!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Super lekker pompoensoep! De herfst komt er nu echt aan en niks lekkerder dan pompoensoep dan! Laat het jullie smaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Geweldig wat een pompoenen Mirjam en wat fijn dat je dat nog samen met je moeder kan doen. Dat ook veel met mijn moeder gedaan maar sinds zes jaar is zij blind en volledig bedlegerig en halen we gelukkig nog veel herinneringen op aan onze mooie uitjes. Wat prachtig een veld vol. groetjes en xxx, Pauline

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam