maandag 28 november 2016

Weekendje naar Harlingen

Het vorige weekend gingen we weer een keer naar Harlingen, naar onze vrienden Chris en Jeannette. En wat hebben we het weer heerlijk gehad.
Vrijdag kwamen we er net voor de lunch aan en in de middag zijn we even lekker de stad in gegaan. 

De volgende dag reden we na de koffie naar Hindeloopen. Wat een heerlijk stadje is dat toch. We hebben er op ons gemakje heerlijk door heen gelopen. Op een gegeven moment kwamen we aan bij het atelier van kunstschilder Johan Mulder. We keken onze ogen uit en ik ben er niet weggegaan zonder twee prenten van hem te kopen, prenten van kippen! Wat zijn ze mooi!

Plaatje van www

We dronken ergens koffie


Daarna liepen we door naar het Schaatsmuseum waar we een tijdje onze ogen uitkeken. Wat was daar ook veel te zien. Super leuk was het.


Na dit museum liepen we nog even naar de dijk en daarna nog wat verder door het stadje.Hierna zochten we een restaurantje op om een lekkere lunch te eten. 
Twee keer het uitzicht door hetzelfde raam, in het restaurantje, zonneschijn en regen wisselden elkaar af.Hierna reden we van Hindeloopen naar Workum, maar daarover een volgende keer.

Fijn nieuwe week,
liefs,
Mirjam

22 opmerkingen:

 1. Wat een fijne dag hebben jullie gehad! Leuk om je foto's te zien, ik was er ook ooit een middagje, dus kijk met veel plezier naar de bekende plaatjes ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie plaatjes! Het ziet er uit als een prachtige dag Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erguug leuk ik hou van deze plekjes, groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie plaats om te bezoeken. Die oude schaatsen zijn ook gaaf, zo leuk om te zien hoe men vroeger over het ijs zwierde.

  Fijne avond Mirjam! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om Friesland door jouw ogen te zien. Wat is Hindeloopen ook een prachtige vissershaven aan het IJsselmeer. Het zijn weer van die prachtige foto's , groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk logje over de provincie waar mijn vaders wiegje stond.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb even met je meegenoten, wat is Friesland toch een geweldige provincie.
  Groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Genieten, Mirjam. Vooral die foto's van de schaatsen zijn gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben groot geworden op een camping vlak bij Hindeloopen. 1 keer per jaar gaan we terug en altijd even langs Hindeloopen. Terug in de tijd. Heerlijk om je foto's te zien. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er weer super uit, dankjewel dat je ons ook een beetje meenam!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om zo'n reisje te maken, foto's zien er erg inspirerend uit! En ach als er dan toch een buitje moet vallen, is dat helemaal niet erg als je lekker binnen zit ;-) Vind de tweede foto ook heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gezellig! Zo gaaf al die mooie huisjes, leuk om daar rond te struinen!
  Lieve groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh heerlijk!! Ik zou daar zo heen willen, ben er ook weleens in vogelvlucht geweest. Dat weidse hé...zo fijn! Mooie foto's weer Mirjam. Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een gezellige foto's! Die kippenprent had ik beslist ook meegenomen! Lijkt wel 3 d.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je hebt weer hele mooie foto's gemaakt. Hindeloopen is mooi. Vooral het centrum met de haven.Ik ben er weleens samen met man heengewandeld. We liepen toen een gedeelte van het Friese Kustpad. Route Stavoren naar Workum. Helemaal langs de kustlijn, prachtig.
  In het schaatsmuseum ben ik nog nooit geweest, maar op het to doo-lijstje. Wellicht in combie met geocachen.
  Groetjes,
  Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijke dag, dank je wel dat we weer mee mogen genieten.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Typisch foto's van vissersplaatsje in ons mooie Nederland.
  Gezellig om met vrienden te genieten van al dit fraais onderweg.
  Zal zo'n 18 jaar geleden zijn dat wij week langs het Ijsselmeer toerden met als beginpunt Workum waar we bezoekje brachten aan vakantie vrienden.
  We overnachten elke keer in plaatsje onderweg waar we het leuk vonden en daar was Hindeloopen natuurlijk ook bij,maar hoe en waar we ook zochten alles bezet voor een nacht,we raakten al lopend uit het centrum en wilde net rechtsomkeerts maken omdat we dachten daar geen slaapplaats meer te vinden toen een bewoner staande in de deuropening ons aansprak met de vraag waar we naar opzoek waren.
  We vertelde hem slaapplaats te zoeken maar niks te kunnen vinden,;oh wacht maar ik loop wel even naar Arie aan de overkant wellicht heeft hij nog 'n bed voor jullie Brabanders.
  En jawel hoor paar minuten later liepen we achter Arie aan de trap op om de kamer te bekijken,we sliepen die nacht in een goed bed op keurige kamer en badkamer,in de ochtend was in de huiskamer de tafel gedekt en genoten we van prima ontbijt
  We hadden de goede man helemaal niet naar de kosten voor slapen met ontbijt gevraagd,
  toen we om de rekening vroegen voor vertrek konden we onze oren niet geloven;oh geef maar 25 gulden want ik heb een zwak voor gezellige Brabanders.
  Als ik iets lees of hoor over Hindeloopen denk ik weer terug aan Arie met een héél goed gevoel.

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi,
  wat een prachtige foto's.
  Dat moet een heerlijke dag zijn geweest.
  Dat schaatsmuseum ga ik onthouden voor een uitje voor ons.
  Hart. gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat heerlijk om zoiets met vrienden te doen! En aan de foto's te zien hebben jullie erg genoten! Voor het huisje van de reddingsmaatschappij hebben wij een foto van ons tweeën....jaren geleden gemaakt door mijn broer. Het wordt tijd om het komende jaar er weer eens heen te gaan, de foto mag wel weer eens vernieuwd worden....

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dag Mirjam, wat ziet dat er uit als een lekker dagje uit. Het spreekt mij ook wel aan. Ik kan me niet herinneren dat ik er geweest ben, maar ik heb nogal een slecht geheugen wat uitstapjes betreft. Mijn man zegt tenminste altijd dat het heel leuk is om mij ergens mee naartoe te nemen, want ik kom overal voor het eerst, hahaha.
  groeten Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi Hindelopen... ik was er deze zomer met de fietsvriendinnen... ik herken ook het eethuisje aan het water... daar hebben we toen heerlijk geluncht in de zon op het terras! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam