zondag 11 december 2016

Weekendje Harlingen, II

Na Hindeloopen brachten we ook nog een bezoek aan Workum.
We liepen even door het centrum En vonden al snel het doel van ons bezoek aan dit stadje; het prachtige Jopie Huisman Museum Ik was helemaal niet bekend met Jopie Huisman, maar hij maakte die middag echt een enorme indruk.

Niet alles vond ik mooi hoor, zijn serie zoals hieronder, vond ik minder... Maar smaken verschillen (deze twee foto's heb ik even geleend van de website van het museum)..Na dit museumbezoek reden we weer terug naar Harlingen waar we heerlijk bij een visrestaurant gingen eten.

De volgende morgen, zondag, gingen we weer naar huis, in de stromende regen.We hadden geluk gehad, deze zaterdag, met het weer...

Fijne nieuwe week,
liefs,
Mirjam

12 opmerkingen:

 1. Wat is Workum mooi he Mirjam, ook het pad om de kerk met de oude huisjes die daar aanliggen. Het Jopie Huisman museum is een leuk museum over een boeiende en bijzondere man. leuke winkeltjes, mooie terrassen en daar kun je echt nog een cafe binnenlopen. Wij mogen er graag een dagje heen gaan. Leuk de foto's van Workum gezien door jouw ogen en met jouw verhalen. groetjes en liefs xxxx Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo knap geschilderd hè! Leuk om het met eigen ogen te bewonderen!
  Lieve groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zijn werk wel eens op TV gezien, zitten inderdaad mooie dingen bij. Mooi als je zo kunt schilderen. Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het Jopie Huisman museum ken ik dan weer wel, maar had niet meer kunnen vertellen dat het in Workum was. Volgens mij ben ik er met een personeelsdag geweest, want ik kan me nog herinneren wie er bij me was en dat was een collega. Met haar ga ik deze week naar de tentoonstelling van Alma Tadema in Leeuwarden.
  Wat een geluk trouwens dat je pas regen had op de terugreis. Rondlopen in een dorpje op een grijze dag is niet erg, maar als er regen bij komt wordt het snel niet leuk meer.
  Hele fijne week gewenst.
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jopie Huisman is voor mij wel bekend.Jaren geleden kwam hij regelmatig bij Omrop Fryslân op tv.En hij kon er mooi over vertellen.Zelf ben ik nog nooit in t museum geweest (moet zeker nog eens ). Dat zelfportret en die verstelde onderbroek had ik wel eens gezien. Die andere met al die mensen erop nog nooit.Weer een heel andere stijl.
  Een paar maanden terug hadden ze bij ons in het verzorgingshuis "de week van Jopie Huisman". Zo leuk, de boel een beetje in zijn stijl aangekleed. En bewoners konden een schilderij in Jopie Huisman-stijl maken. Daar waren echt hele mooie bij! :-)
  Groetjes,
  Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi ook hier... maar door Workum zijn we niet echt gefietst... de fietsroute liep in ieder geval niet door het centrum. Dus dat hebben we gemist. Jammer.
  Met het weer hadden jullie inderdaad pech zondag. Hier was het echt nog wel zonnig in België... voor één keertje dan toch! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zijn eerste schilderijen vind ik ook mooier dan de laatste, het lijkt mij heerlijk als je zo iets moois op een doek kunt weergeven. Fijn dat jullie zo genoten hebben, Mirjam.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook wel eens in het museum geweest en vond dezelfde schilderijen als jij leuk en de andere ook niet. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kende Jopie Huisman helemaal niet, maar wat een mooie schilderijen zijn dat zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk dat bezoek aan het Jopie Huisman museum, staat ook nog op ons lijstje. Harlingen is altijd leuk daar waren wij al vaak op doorreis naar Terschelling of Vlieland.
  Groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het werk van Jopie Huisman geweldig maar ben nog steeds niet in zijn museum geweest.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam