vrijdag 12 augustus 2011

Curiosamarkt

Afgelopen zondag ben ik samen met Sanne naar Zeist gereden. Daar werd in de tuinen van Slot Zeist een Curiosamarkt gehouden.
Ik wist niet precies wat ik me daar nu van moest voorstellen, veel curiose zaken? Ik wist het niet....maar ik heb me daar toch zo vermaakt...

Ik heb wel honderd dingen gezien die ik graag zou kopen. Maar sommige dingen waren wel wat erg duur naar mijn smaak.


Ik heb wel echt mijn ogen uitgekeken hoor....


Wat een heerlijkheden allemaal...Toch nog een paar mooie dingen aangeschaft; een heel oude tinnen schaal, volgens de verkoper uit eind 18e eeuw, en een prachtige blauwe glazen spuitfles.
Ik ben helemaal blij met mijn aankopen en voor de schaal al direct een plek gevonden in huis.

...de middelste schaal staat nu op mijn salontafel.....

Heel fijn was het om dit allemaal samen met mijn dochter te bekijken. Zij heeft het ook erg leuk gevonden en zei me al dat ze een volgende keer graag weer mee gaat, gezellig toch?

Lieve groet,
Mirjam

17 opmerkingen:

 1. Leuke brocantemarkt, maar jammer dat alles zo duur is. Het was wel op een prachtlocatie en zo te zien ook nog redelijk goed weer, dat is toch ook al genieten.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was zeker erg leuk, en ik ga inderdaad een volgende keer graag weer mee!
  Mijn Kodak Brownie staat al mooi te wezen in de kast! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry voor de dubbele comment, maar Blogger doet een beetje vreemd met je foto's, althans, in Firefox. Als ik erop klik krijg ik ze gewoon goed en scherp te zien, maar in je post zijn ze een beetje wazig, heel vreemd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik stond nog in dubio, zal ik gaan of niet.... Maar toen zijn we gaan wandelen, en we waren net thuis en begon het te plenzen.
  Ziet er wel heel leuk uit.... EN die schaal, super...

  fijn weekend,
  liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. MMMM moet heel gezellig zijn geweest zo te zien. Ja jammer dat de prijzen tegenwoordig zo hoog worden/zijn. *Ze* weten dat het gewild is.....

  Groetjes van Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aan je foto's te zien was het zeker leuk, wat een mooie spullen ik zit hier al te genieten!!!!
  Gezellig dat je met je dochter samen was, maakt het extra bijzonder.


  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige spullen, leuk dat je ons via foto's laat meegenieten.
  Fijn toch dat je dit samen met je dochter doet, ik ga ook regelmatig met mijn mam op stap hoor!
  Geniet van je nieuwe aankopen,
  fijn weekend, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Altijd leuk om over zo'n brocantemarkt te lopen en leuke dingen tegen te komen.
  Nou zal de prijs van 'n artikel ook gekoppeld zijn aan de locatie vanwaar de brocante aangeboden wordt,hoe aantrekkelijker de plek en ambiance, hoe hoger de prijskaartjes.
  Eigenlijk heel normaal, want als ik de bedragen soms hoor die een standhouder op sommige plaatsen moet neertellen,zie het maar verdiend te krijgen in 'n paar dagen, en dan heb ik het nog niet over de winstmarge.

  Als ik je foto's vergroot zie ik hele leuke spullen....oud en nieuw, maar ook zie je tegenwoordig veel nieuw met oude uitstraling die vaak zo perfect nagemaakt is dat een leek het niet ziet.
  Maar als je al jaren op dit soort markten rond gelopen hebt en je ogen de kost geeft leer je de verschillen wel zien.
  Nou zeg ik altijd als het je niet uitmaakt of het nieuw of oud is óke,maar de prijzen zijn door de bank genomen wel die van oude voorwerpen.
  Het kan niet mogelijk zijn dat je op zoveel verschillende brocantemarkten,fairs,antiekmarkten en in (web)winkels altijd maar weer dezelfde soort zaken tegenkomt en dat de kooplui/handelaren daar allemaal toevallig tegenaan gelopen zijn toen ze opzoek waren in de dorpen langs boerenhoeves waar je dit soort spullen in de oude schuren en stallen aan kan treffen omdat het lang geleden daar een gebruiksvoorwerp geweest is.
  Zo'n 25 jaar en langer geleden was die kans om wat te vinden onderweg groot, vooral in Engeland,voormalig DDR,Hongarijen,Tsjechië en natuurlijk Frankrijk en België.
  Als ik daar nog aan terug denk wat wij in die jaren tijdens onze rondreizen aan de weg hebben zien staan aan oude spullen die de bevolking aan de straat zetten voor de grofvuilwagen......geloof me,als we een vrachtwagen bij ons hadden gehad had ik een hele ''antiek winkel'' in kunnen richten met voorraad!!!
  Je zag er ook veel vrachtwagens rijden met NL platen.
  Onderweg waar we vaak bij particulieren sliepen die gastenkamers aanboden kon ik het niet laten om ff een blik in de schuur of stal te werpen en als er iets stond naar mijn zin en het was te vervoeren in onze auto ging het vaker mee naar huis, meestal snapten de mensen er niks van en vroegen wat ik toch met de oude rommel moest doen.....en als ik vroeg wat het moest kosten wilden ze daar niks voor hebben, maar dat wilden ik niet en heb er altijd, vooral bij de mensjes die het in mijn ogen niet breed hadden, geld voor achtergelaten.
  Veel mooie dingen staan nog altijd in huis en tuin hier.
  En heb later bij thuiskomst ook altijd foto's naar die mensen verstuurd om te laten zien waar die, in hun ogen oude ''troep'' een plaatsje gekregen had.
  Ik vond nog een link waar je wat kan lezen over tin, en als er een stempel onder je nieuwe aanwinst staat kan je zelf opzoek gaan uit welke periode het bord/schaal komt.
  http://www.antiek-encyclopedie.nl/categorieen/tin/tin.ht

  Weet niet zeker omdat ik je foto niet erg scherp kan krijgen maar denk te zien dat je schaal aangetast is door tinpest, kom je vaker tegen bij oude tinnen voorwerpen, jammer....omdat het proces heel langzaam verder gaat.

  Veel plezier van en met je oude gekochte spullen!!!
  Fijn weekeind en liefs!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zou je genoten hebben tussen al die mooie dingen dat je je kon in houden hahahah ....bord is prachtig.... fijn weekend lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohhh...ik zie ook honderd dingen die ik mooi vind...die paspop...ohh, daar had ik duidelijk ook moeten zijn! Ik heb het wel ergens gelezen en vroeg me af of het wel wat zou zijn...maar dat is mij nu wel duidelijk!

  Fijn dat je toch nog mooie aankopen hebt gedaan!

  Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb je meteen maar even opgezocht.. en ik zal je ook gaan volgen... ik zie dat je niet ver bij me vandaan woont... wel grappig... bedankt voor je verhaal en je oppepper...
  het zonnetje schijnt en ik ga het wel redden... hier moeten we gewoon even doorheen
  ja ik krijg een bedrag mee... maar ja er gaat zoveel belasting af dat je ht daar geen jaren mee vol houdt.
  mijn salaris is niet geheel nodig om deze ark te kunnen bljven wonen.. maar toch wel een heel groot deel.... maar ik ga kijken en misschien kom ik wel iets tegen helemaal anders....je weet het nooit
  nogmaals bedankt voor je reactie
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. als je niets koopt is fotograferen juist zo leuk.... ik heb dat ook een keer gedaan in Lille.... maar de volgende keer wil ik er ook wat kopen hoor.. heb zo veel leuke spullen gezien.
  Wat grappig dat je dat met je dochter hebt gedaan.. die van mij wil ook altijd mee...en naar hobbywinkeltjes
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alleen al het rondlopen tussen al die prachtige dingen is een feestje.
  Mooie foto's hoor! Ik heb genoten
  fijn weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gezellig om er samen op uit te gaan en te genieten van al dit moois.

  Fijn weekend! Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. heerlijk om daar rond te struinen en helemaal gezellig om dat samen met je dochter te doen:)

  fijn weekend!
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk he, zo'n brocantemarkt.
  Een beetje vakantie....
  En altijd weer dat gevoel dat je een schat kan vinden.
  Ik vind het knap als je op een brocantemarkt niets koopt er is zoveel, dat je altijd wel iets tegenkomt. Ik loop ook altijd te speuren voor mn winkel, dus dat is dubbel leuk.
  Liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow heerlijk om daar tussen te snuffelen,wat een gave dingetjes zie ik,gezellig om met je dochter te doen,ik wens je een fijne week,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam