dinsdag 13 september 2011

Lekker uitwaaien

Gisteravond ben ik met Sanne even gaan wandelen bij Vogelplas Starrevaart, vlak bij Leiden. Ik ben eerst bij Sanne gaan koffiedrinken en toen zijn we samen naar Starrevaart gereden. We hadden het er nog over hoeveel windkracht er zou zijn... 6...7...? We hielden het er maar op dat het windkracht 'hard' was. Het waaide zo hard dat je bijna voorover tegen de wind in kon hangen...
We liepen over een klein dijkje dat om de hele plas heen loopt. Hier en daar een hek, met daarnaast een overstapje, dus even klauteren en dan weer verder...

Prachtig zoals de zon nog een stukje boven de horizon hing. Mooi tegenlicht gaf dat. Net niet recht erin kijken, dan lukt het wel. Dat geldt natuurlijk ook voor de cameralens.


We zijn ook even in de schuilhut De Vogelknip geweest. Normaal gezien kun je van daar uit de vogels observeren, zonder ze te storen. Maar nu het zo hard waaide was er geen vogel te zien... Dat was natuurlijk jammer. Reden om nog eens terug te gaan...Het water stoof hier en daar gewoon over het oppervlak. Dat was wel mooi om te zien. En al die schuimkopjes...Van een afstandje de schuilhut, een houten gebouwtje met rondom kijkluikjes, die we natuurlijk weer netjes gesloten hebben achtergelaten.Wat hebben we dan toch mooie luchten in ons landje...


Bijzonder dat je zo'n natuurgebied midden in de Randstad kunt vinden. Het ligt overigens pal naast de A4, maar daar merk je eigenlijk niets van... Of zou het door het geraas van de wind komen dat we het verkeer niet hebben gehoord?
Maar goed, toch is er voor ons op korte afstand veel mooie natuur te vinden, en dat is toch wel heel fijn.

In ieder geval zijn wij gisteravond echt lekker uitgewaaid.

Ik wens iedereen een heel fijne week,

Lieve groet,
Mirjam

15 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt zeg, ondanks de wind ,ja en dan is zo schuilhok erg handig ..... fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was heel erg leuk, zeker om de plas, zo met die wind, ook eens op een andere manier te zien. Nu inderdaad een keertje terug als het wat beter weer is, om de vogels ook eens te zien!
  De foto's zijn mooi geworden! Die van die wolken is mooi geworden, dat was best bijzonder om te zien, hoe ze zo over ons heen bewogen. Best snel!
  Ook gaaf zo die foto met dat tegenlicht in je header :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk om zo even lekker uit te waaien, wat is het mooi daar!!!

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja..het is daar prachtig..en inderdaad merk je niks van de snelweg!
  Ik heb daar jaren langs gefietst om van huis naar m'n werk in zoetermeer te fietsen. en ik genoot er ook altijd zo van..maar wat een wind hadden jullie! Inderdaad lekker uitgewaaid!
  Liefs, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Mirjam,

  Nederland heeft van noord naar zuid en van oost naar west prachtige natuurgebieden waar eenieder zeker aan zijn trekken komt wat natuur betreft,en dan de camera in de aanslag.....en AL dat fraais vastleggen:-)
  En dat is jou weer goed gelukt aan je mooie foto's te zien!!!

  Jammer dat er geen vogels waren met die harde wind.
  Heerlijk is het om in zo'n vogelkijkhut de vogels of andere dieren te observeren, wij deden dat ook vaker in de Algarve waar we met hotel midden in het waterrijke natuurgebied Rio Formosa zaten, ik heb nog nooit zóveel vreemde vogels bij elkaar gezien die kwamen foerageren in de Salina's(zoutpannen)op hun lange vlucht naar Afrika.

  Binnenkort trekken we er ook weer even tussenuit en het zal mij benieuwen wat er in het najaar zoal te zien is in the black forest.

  Fijne week verder en lieve groeten!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's van een mooi stukje natuur schoon.
  Eigenlijk verwacht je dat niet zo rond de Randstad
  tenminst niet als je daar niet vandaan komt ;-)
  In Nederland is zoveel moois te zien en te ontdekken !!!
  Lieve groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig maar dat er ook in de Randstad nog zoveel mooie natuur te vinden is! En natuurlijk boffen jullie met het strand...ik zou willen dat wij daar wat dichterbij zouden wonen, dan was ik er vaak te vinden!

  Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat laat je ons weer lekker mee uitwaaien!!! Schitterende foto's heb je ervan gemaakt, zodat wij mee kunnen genieten. Lijkt me een heel mooi gebied, is het groot of ben je zo om de plas heen??? Wij zijn namelijk steeds weer opzoek naar nieuwe wandellocatie, om met de honden lekker te wandelen.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je wel voor het adres, ik heb meteen even gekeken, ziet er erg mooi uit. Volgens de informatie mag je bij de Vlietlanden zelf, met je hond lopen. Ik zal het nog even verder uitzoeken, je hoort of ziet in ieder geval, als we er gaan wandelen.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie foto's de natuur is zo mooi en vooral als je er oog voor hebt zoals jij:)))
  Je hebt ons weer mooi mee laten genieten.


  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dappere actie, met windkracht 'hard' de natuur in gaan :)
  Vooral de foto's van het stuivende en spattende water vind ik super!
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een prachtig natuurgebied en foto's, ik voel de harde wind om mij heen razen als ik naar je foto's kijk, echt heel mooi gedaan!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 13. prachtige natuurfoto's! lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige foto's - het lijkt alsof ik de wind voel het spattende water en de wolken boven mij vlug verder schuiven...

  Liefs

  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zie echt, dat ik al heel lang niet meer had gereageerd op al je berichten!
  Maar ik heb ze tot nu toe allemaal gelezen!
  En zal voortaan even up to date blijven!!
  Leuke foto's hoor met San!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam