maandag 5 september 2011

Nog even weg...

Afgelopen zaterdag reden we rond 9 uur richting Den Oever. We wilden al een hele tijd de vismarkt daar bezoeken. Uurtje rijden maar, dus rond 10 uur waren we in Den Oever. Vanwege de "Visserijdagen" daar konden we niet meteen doorrijden naar de haven, maar moesten we in het dorp een parkeerplekje zoeken. We hadden geluk, al snel een plekje gevonden. Een klein stukje lopen nu nog en daar was het....  De vismarkt!
Maar toch wel een beetje een teleurstelling hoor, want in die grote hal (die ik trouwens veel groter had verwacht) waren maar twee viskramen en verder kon je er souvenirs kopen, en koek en zelfgemaakte spulletjes... De bedrijvigheid miste ik ook een beetje, maar dat kwam misschien omdat we aan de late kant waren. De markt start namelijk al om 9 uur.Toch nog lekkere scholfilet gekocht en een zakje garnalen gekregen van een man die met een garnalensorteermachine bezig was... Dat was natuurlijk wel heel aardig... Grappig om te zien trouwens hoe die garnalen gesorteerd worden.
Er was in de haven zelf ook nog van alles te zien, dus we hebben er even rustig rondgewandeld...
Nadat we nog wat hadden rondgewandeld, vertrokken we richting Broek op Langedijk. We wilden graag een keer de Broekerveiling bekijken.


Omdat de vakantietijd toch een beetje over is, was het er niet al te druk en dat kwam dus heel best uit. We deden mee aan een rondvaart door de slootjes van "Het Rijk Der Duizend Eilanden". Dat was wel mooi, maar je keek eigenlijk voor het mooie vooral tegen de wandjes van de eilandjes aan... Gelukkig was het zulk fantastisch weer zaterdag...De veiling was een verhaal apart. We kregen een goeie uitleg over hoe alles werkte, tot 1973 werd hier trouwens nog steeds echte handel gedreven. De boeren die de eilandjes bewerkten, veilden hier hun groenten en fruit. Na de uitleg werden verschillende soorten groenten en fruit geveild, door middel van 'mijnen'...


Als laatste werd een zak met groente en fruit geveild bij opbod en tot mijn verrassing was de hand van Ben steeds omhoog gegaan, achter mijn hoofd, en waren we ineens eigenaar van een flinke zak met van alles erin...


Daarna hebben we nog wat rondgelopen op het terrein en vooral bij de kippen even goed gekeken. Wat een mooie dametjes liepen daar rond. Natuurlijk in het gezelschap van een trotse haan!


Ook de twee dames die aan 'oude handwerken' deden, sloegen we niet over. Ik vind het prachtig mooi om te zien hoe er gesponnen wordt en ook het kantklossen is mooi om te zien. De dames gaven leuke uitleg en gingen graag voor me op de foto... Beide handwerktechnieken heb ik vroeger op school tijdens de handwerkles een beetje geleerd, maar als ik dit zie... Ik doe het ze niet na...
Na al dat moois reden we weer terug naar huis. We hebben nogmaals een geweldige dag gehad, om onze vakantie af te sluiten. 's Avonds konden we nog lekker een hele poos buiten zitten....

Voor iedereen een heel fijne week gewenst, met hopelijk toch nog wat zonnestralen.

Lieve groet,
Mirjam

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg !!
  Ohh dat kantkloswerk vind ik toch zo bijzonder knap,dat is echt werk voor de nonnekes, haha..
  Prachtig die rol die de Mevr al heeft gemaakt

  groetjes
  Dicky Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel gezellig dagje uit en een mooi einde van de vakantie. Hoop dat het je vandaag bevallen is om weer aan het werk te gaan :-)!

  Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke dag heb je gehad, een hele mooie afsluiting van de vakantie. En natuurlijk weer schitterende foto's, zo krijgen wij ook een hele mooie indruk. Door de foto's heen ruik je bijna de 'viswereld'. Wat ontzettend mooi, al die schepen en toebehoren.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heerlijk afsluiter van je vakantie. Altijd gezellig om er samen een dagje op uit te gaan en mooie plekjes te bezoeken.

  Fijne avond! Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vis, Ik ben gek op vis... je hebt toch ook wat gekocht of gegeten he? ik ga je leuke blog volgen hoor!! bedankt voor je reactie bij mij.... groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een heerlijke dag.
  Wat een mooie foto's heb je gemaakt!

  Ik heb van de week eetbaar hout gekocht
  voor een jarige vriend.
  Hij vond het geweldig.
  Ik maak er van de week
  een blogje over.
  Leuk dat je zoveel goede ideeën
  opdoet op al die inspirerende blogs!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijne dag was dat; je ziet het gewoon aan de foto's!
  Die vismarkt is toch wel een heel verschil met de Franse vismarkten, hè?! Daar kun je de vis zo ongeveer vanaf de boten kopen...heerlijk vind ik dat!
  Een hele fijne week gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Mirjam,ik las net je berichtje op mijn blog,naajaaaaa hebben jullie de "Tietjes" haha ook gezien ?! het is wel een idioot gezicht hé al die witte nepborstjes op het veld !!
  Het leek net of er rucola-sla onderzat,je weet wel,met zo,n paarsachtig hart in het midden daar leek het uit de verte wel op tenminste dat wat er onderuit stak dan hé.....???
  Toch eens op onderzoek uit,ik word nu helemaal nieuwsgierig natuurlijk.

  groetjes
  Dicky Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's en ...hhhmmm lekker verse vis!!!
  Liefs en tot gauw...
  Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hééé je zat hier bijna om de hoek, in Den Oever! Nou ben ikzelf nog nooit bij de vismarkt geweest hoor. Wel erg leuk om al je foto's te zien. Broek op Langedijk ligt hier ook niet ver vandaan, maar ook daar ben ik nog nooit geweest, nou ja, wel in het dorp zelf, maar niet bij de veiling. Eigenlijk zou ik me nu diep moeten schamen! Jullie hebben de vakantie supergezellig afgesloten!
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo te zien hebben jullie die laatste dagen nog goed vermaakt in je vakantie!
  fijn weekend! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn complimenten voor je foto's. Super.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam