donderdag 17 september 2015

Kanovaren

Vorige week was het feestweek in Hillegom, het dorp waar ik het grootste deel van mijn leven heb gewoond, en ook het dorp waar mijn ouders wonen en mijn twee zussen.

Ter afsluiting van die feestweek is er altijd op zondag een puzzelwandeltocht door het dorp. Die heb ik een aantal jaar met mijn jongste zusje en haar gezin gewandeld. Maar dit jaar liep ik niet mee, want met mijn zwager ging ik een keer kanovaren. Ook georganiseerd door de feestweekcommissie.
Dat zagen we vorig jaar en het leek ons heel leuk om een keer te doen.



Zusje en dochter wilden ons wel even zien vertrekken...


Hilarisch was de start, want we gingen van de ene kant van het water naar de andere kant. Maar na een aantal meters kregen we door hoe het werkte en toen werd het eigenlijk echt heel leuk.
Vooral heel leuk om dat dorp eens van een heel andere kant te zien.





Ik had mijn ouders een seintje gegeven dat we langs kwamen en zij kwamen even een kijkje nemen.


Op een bepaald punt kregen we nog wat te drinken en te snoepen en toen gingen we weer verder.


In anderhalf uur toch een aardig stukje van Hillegom gezien. En op een gegeven moment kwamen we mijn zusje met hun dochter ook nog tegen, die wel de puzzelwandeling deden.


Dit was zeker voor herhaling vatbaar, echt enorm leuk.

Had ik het al aardig druk, nu krijg ik het nog wat drukker, want mijn jongste dochter, Laura, heeft eindelijk een leuk flatje gekregen. Vrijdag krijgt ze de sleutels en mijn kluskleren liggen al klaar.

Ben komt volgende week woensdag weer thuis en de volgende dag gaan we eerst nog even een weekje naar Toscane. Daarna dus flink aan de klus...

Jullie zien me weer verschijnen, alvast een heel fijn weekend,
Liefs,
Mirjam

30 opmerkingen:

  1. Wat leuk en stoer van je dat je de kano in bent gestapt. Het lijkt mij ook best lastig om de slag te pakken te krijgen, maar gelukkig is jullie dat prima gelukt.

    Ohhhh...ga je naar Toscane!!? Wat gaaf. Het is inmiddels al weer een aantal jaren terug dat wij er zijn geweest, maar het is daar zo mooi. Ik zou zo mee willen hoor ;-). Ik wens jullie daar een heerlijke week en succes met het klussen.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een weekje naar Toscane ! Zalig ! Dat kan een mens wel gebruiken met dit miezerige weertje... Ondanks de pogingen van Brigitte (van Home is where the dachshund is) met haar hashtag #noglanggeenherfst op IG, kan een mens toch stilaan niet meer ontkennen dat het dit jaar wel erg vlug herfstig is geworden...
    En dat kanovaren - dat zou ik ook wel eens willen doen (in eigen streek dan) ! Lijkt me zo leuk, je omgeving eens uit een andere hoek bekijken ! En, echt geen natte voeten gekregen ? Of nat achterwerk ? (Ik had al bijna poep geschreven, maar ik heb al begrepen dat in Nederland dat woordje een andere betekenis heeft dan in België ;-))))
    Veel liefs !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk! En wat een schitterende omgeving ook weer. Vast veel plezier tijdens jullie weekje Toscane, daar komen vast weer prachtige foto's van...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie tocht en fijne vooruitzichten (Toscane, flat van je dochter).
    Fijn weekend gewenst! Lieve groet, Emilie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Stoer hoor, in die kano. Het leek mij ook altijd zo leuk. Maar toen ik het een keer ging proberen, sloeg ik om. Nooit meer gedaan.
    Veel plezier in Toscane. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeetje Mirjam je rolt van de ene vakantie in de andere wat naar (ha,ha) nee leuk hoor heerlijk als het daar nog lekker weer is zalig. En dan die kano geweldig he, hebben wij ook een aantal keer gedaan met de hele familie.
    Neefjes, nichtjes van mijn kids en de kinderen van een neef van mij dus achterneefjes en nichtjes van mijn kids echt een hele grote groep het was hilarisch wat hebben wij een lol gehad. Al moet ik wel bekenen dat na een tijdje wel last kreeg van verzuring hoor. Je gebruikt echt spieren die je niet dagelijks gebruik, maar dat weegt niet op tegen de lol. Jeetje wat een verhaal, maar ook leuk dat je ouders ff kwamen kijken. Al met al een hele leuke dag volgens mij. Veel plezier op vakantie volgende week, en ooh ja ook fijn voor je dochter een eigen plekkie. Word wel weer druk voor je denk ik. Alvast gezellig weekend, groetjes Petra?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Foutje ? Had een . moeten zijn groet Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Allemaal leuke dingen. Genieten dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Harsdtikke leuke fotos. Hier bij mij om de hoek zit een roei/kano vereniging, en elke keer denk ik, dat lijkt me best een keer leuk om te doen. Maar goed met mijn beroerde evenwicht en niet kunnen opstaan is het niet handig. Dus ik geniet gewoon via jou mee. Succes met klussen bij je dochter en geniet van je weekje vakantie! Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat ziet er gezellig uit! Ik heb het wel eens gedaan met mijn man. En het is lastiger dan het lijkt inderdaad. Wij hadden eerst ook moeite om vooruit te komen ; )

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Geweldig dat jullie gingen cano-en! Alles ziet er anders uit op het water of wanneer je langs hetzelfde water gaat.
    Heel veel plezier in Toscane en succes met de inrichting/verhuizing.
    goed weekend
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat leuk om een keer te doen, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik doodsangsten zou uitstaan eer ik zou zitten in zo'n smal bootje. Veel te bang dat zoiets zou omkiepen...Dan liever die wat grotere rondvaartboten, dat is voor mij wat veiliger, haha. Ik kan me voorstellen dat je je omgeving dan heel anders ontdekt. En als dan geregeld een 'ontvangstcomité' aan de kant staat, ook nog eens super-gezellig!
    Veel plezier in Toscane (bofbips!!) en succes met klussen bij je dochter!
    liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat leuk om zo Hillegom te verkennen. Kanoën is leuk, wij hebben het veel gedaan, zelfs een keer een hele week in Frankrijk met ons hele hebben en houen, dus ook de tent, in de kano. Manlief kan goed kanoën, geboren aan de Drecht vlakbij de Brasem. Geniet van Toscane!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat is altijd leuk, een bekende plaats vanaf het water zien. Je gaat een drukke tijd tegemoet maar eerst nog een weekje Toscane, heerlijk!! Veel plezier. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Mirjam,
    Wat een leuk avontuur en ook mooi om via een andere kant je stad te zien.
    Fijn dat Laura mooie woonruimte heeft gekregen. Zo belangrijk! Dat wordt verven en soppen en nog meer, denk ik.
    Maar dat je nog een week naar Toscane gaat is natuurlijk ook voortreffelijk!
    Ik wens je heel veel plezier en genieten!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jij bent gewoon heerlijk druk met het leven bezig!! Fantastische kanotocht; in staat zijn om je dochter te helpen en ook een week lekker op vakantie! Heel veel plezier met alles gewenst (dat is bij die kano alvast goed gelukt! Mooie foto's!!)
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Super leuk, zo'n kanotocht door Hillegom en inderdaad je ziet alles weer eens van een andere kant. Leuk dat je dochter een flatje heeft veroverd, dat is weer werk aan de winkel begrijp ik. Maar eerst Toscane, wij waren daar een paar jaar geleden precies dezelfde tijd, eind sept. begin okt. en daar is heel veel moois te zien. Ik wens jullie al vast veel plezier, geniet ervan.
    Groetjes, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Mirjam,
    Wat leuk dat je nu voor de kanotocht gekozen had. Het is echt verrassend om te zien hoe een omgeving er vanaf het water uit ziet. Die bedenking heb ik me al meermaals gemaakt als ik op een boot zat. Zalig om je trouwste fans op het bruggetje te zien staan. Klopt je hart toch effe sneller van denk ik. Ik lees dat er veel op je afkomt dezer dagen maar gelukkig neem je ook de tijd om te ontspannen. Geniet maar lekker van het weekje Toscane dat voor de deur staat. Hartelijke groet van Liliane

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jij hebt genoten en gaat genieten.
    Heerlijk actief bezig op het water met supporters aan de kant om jullie aan te moedigen, dan ge je vast als een speer door het water.
    Ben wel graag op het water om van de natuur te genieten al verschillende keren met de fluisterboot door De Eilandspolder,met motorboot de rivieren afzakken in Sri Lanka naar verschillende eilandjes tot zeilen in de wateren rondom Madeira, met Tukse vissersboot naar plekjes waar geen toeristen komen, stap zonder enige moeite in snelle longtail boot in Thailand en zo kan ik nog wel "even" doorgaan, maar in een kano krijgen ze mij niet in, te smal en te wiebelig.

    Wens jullie een fijn verblijf in Toscane en mooi weer!!!
    Het is al weer bijna 18 jaar geleden dat wij daar op uitnodiging van dochterlief en schoonzoon onze vakantie doorbrachten in oud karakteristiek huisje met zwembad tussen de zonnebloemvelden waar het warme strijklicht tegen de avond geweldig was om foto's te maken.

    Lieve groet,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuk om te doen Mirjam; manlief heeft zelfs ooit een tweepersoonskano van hout gemaakt, dus ik heb er ook ervaring mee! Lekker eerst op vakantie, geniet ervan!
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik zie jullie genieten Het zal zeker een heerlijke dag geweest zijn. Wij gingen wel eens langs de krommerijn en dan aan het wachtte de beloning een pannenkoekenrestaurent.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ziet er heerlijk uit zo op het water! Ik heb de kluskleren al aan want mijn oudste dochter heeft een huis gekocht dus gezellig samen aan de slag! Het leukste is nog wel dat ze bij me om de hoek is komen wonen.
    Fijne avond en veel plezier in Toscane
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Lijkt mij super leuk een kano tochtje . Zo zie je stad eens van een andere kant , als ik mij niet vergis hebben jullie het droog gehouden , ze haden die dag een niet zo fraai weer voorspeld .
    En nu naar Toscane , daar ga je echt van genieten .
    Fijne vakantie , Mirjam , geniet er maar van .
    Lieve groet
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoe mooi om daar te kunnen kanovaren. Ik geloof best dat dat voor herhaling vatbaar is. Zalig nog een weekje Toscane. Wie zou dat niet willen bij dit weer... geniet er van. En ook van het klussen daarna want dat geeft toch ook altijd veel voldoening.
    Nog een fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Leuk zo'n kanotochtje. Het is ook weer eens wat anders dan wandelen en fietsen. Leuk uitje heb je nog in het verschiet. Fijn ook dat je dochter een eigen flatje krijgt. Veel vakantie- en klusplezier alvast. Lieve groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Oh wat gezellig en wat leuk dat de familie interesse toonde..
    Wat leuk dat je dochter een eigens tekkie heeft,dat wordt lekker klussen..dat is aan jouw wel besteed he ??
    Groetjes Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een leuke foto's, vooral die ene met je ouders op de brug, lief.
    Wat een heerlijk vooruitzicht naar Toscane en je dochter haar eigen stek. Succes met het klussen en veel plezier met de Toscaanse voorbereidingen.
    Fijne dag.

    Lieve groet,
    Mirjam
    MaDeLiefste

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Oh wat leuk Mirjam! Ik heb dit ook een keer een dagje gedaan en ik vond het geweldig! Wat een leuke vooruitzichten heb je, ik wens je een hele fijne vakantie!
    Liefs,Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  29. En zelfs nog tijd om foto's te maken tijdens het kano varen.
    Een paar weken geleden waren Michel en ik uitgenodigd bij zijn baas (met andere collega's) en toen konden we paddle boarden, dat is staan op een surfplank en dan peddelen. Dat was veel zwaarder dan ik dacht. Ik viel bijna in het water.
    Veel plezier gewenst met je drukke werkzaamheden. Leuk dat je dochter een flatje heeft gevonden.
    Fijne vakantie gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Lijkt me heel fijn zo'n kanotocht Mirjam!
    En nu..... hop naar Firenze ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam