woensdag 9 september 2015

Nog een laatste terugblik op Engeland

We toerden nog een dagje door Yorkshire, eind juli (goh wat lijkt het al weer lang geleden) en kwamen aan bij een museum, dat gevestigd is in een oud krijgsgevangenkamp uit de tweede wereldoorlog. Eden Camp Museum, een 'modern history theme museum', opgedragen aan alle mensen, burgers en militairen, die het heel zwaar hebben gehad tijdens 40-45.









We vonden het een heel boeiend museum en we hebben er een flinke tijd rondgelopen. De oude barakken van het voormalig krijgsgevangenkamp zijn prachtig bewaard gebleven en hebben op deze manier een super mooi tweede leven gekregen.

Op de terugweg naar Harrogate kwamen we nog langs Castle Howard maar omdat het al zo laat in de middag werd, hebben we alleen wat gedronken op een terrasje op de binnenplaats. Het kasteel beslaat een groot grondgebied en daar moet je echt een hele dag voor uittrekken.





De volgende, laatste dag van onze vakantie, reden we weer naar het noorden omdat we aan het eind van die dag weer op de boot moesten zijn. 

We deden wel nog een openluchtmuseum aan; Beamish Museum. Wat was het leuk om daar rond te lopen, je waant je echt in een heel andere tijd. Prachtige huizen, mooi ingericht met veel oude meubelen en huisraad, oude trollybussen en een heerlijke winkelstraat. Je kijkt er echt je ogen uit.
Ook hier hebben we weer enorm van genoten en het was jammer dat we op een gegeven moment weg moesten, om op tijd bij de boot te zijn.
















We hebben echt een heerlijke vakantie gehad in dit mooie gedeelte van Engeland. Ik ben er echt aan verknocht en zal er heel graag nog een keer naar terug gaan, wij allebei eigenlijk wel.

Ik wens jullie allemaal een heel fijne dag, de zon schijnt weer lekker, dat kunnen we wel weer even gebruiken. Geniet er van.

Liefs,
Mirjam

31 opmerkingen:

  1. Hier zou ik ook graag een keer naar toe willen, vooral het Openluchtmuseum ziet er prachtig uit. Ik zie items staan die ik hier in huis ook best een plekje zou willen geven ;-). Fijn dat jullie zo genoten hebben!

    De lucht was vanmorgen strak blauw, maar inmiddels is de zon verdwenen. Hoop dat ie nog terugkomt vandaag, want daar had ik mij wel op verheugd.

    Een fijne dag, Mirjam! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke blog! Zelf ben ik ook zo dol op Engeland. Hoewel we deze zomer absoluut een heel fijne vakantie in Bretagne hadden, gaan we het komende jaar toch liefst weer naar Engeland.
    Dat Beamish Museum zet ik zeker op mijn lijstje, wat een leuke plek is dat. Bedankt voor de tip.

    Fijne zonnige woensdag, zo'n dag hadden we echt even nodig, vind je niet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een prachtige foto's. Vooral met het Beamisch museum waan je je echt in het verleden.

      groetjes Roelie

      Verwijderen
  3. Daar in het prachtige Beamish museum zou ik ook graag eens rond lopen om de sfeer te proeven uit het dagelijks leven van weleer.
    Waar wij nou ook met vakantie zijn een openluchtmuseum ontbreekt nooit in het programma.

    Kan me voorstellen dat jullie met veel plezier terug kijken op die week vakantie,
    en ik ga nog even langs de mooie en sfeervolle foto's, geen vakantie toch beetje het vakantie gevoel.

    Lieve groet,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat hebben jullie een heerlijke vakantie gehad! En dat museum, daar zou ik ook heel graag eens heen gaan. Wie weet, er zijn nog zoveel prachtige plekjes om te ondekken. Maar deze komt hoog op mijn lijstje! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige fotos. wat een heerlijke vakantie moet dit geweest zijn! Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw wat zullen jullie genoten hebben, het is echt prachtig allemaal. Ik begrijp heel goed dat jullie nog een keer terug willen!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een mooi reisverslag met typisch Engelse plaatjes (vind ik maar ik ben er nog nooit geweest) Genieten zo'n vakantiepost! Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb even meegenoten van die schitterende en historische plek, ik ben gek op GB en wil er dit jaar nog naar toe, zal wel november worden!
    Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kan me voorstellen dat je hier graag weer terug wil, een erg mooie omgeving en er is veel te zien. Dat beamisch lijkt wel een beetje op amish, of zit ik verkeerd? In ieder geval hebben jullie er genoten en ik geloof dat menige blogger verkikkert kijkt naar die oude potten en kruiken, hihi. Dankjewel dat we weer even mochten meegenieten van jullie vakantie!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Peetje,
      Beamish is de naam van een stadje, in de county Durham. In dat stadje bevindt zich het openluchtmuseum. Vandaar de naam https://en.wikipedia.org/wiki/Beamish,_County_Durham
      Liefs,
      Mirjam

      Verwijderen
  10. Al met al hebben jullie toch veel mooie dingen gezien, Mirjam!
    Ik heb weer heerlijk genoten van je prachtige foto's.
    Peetje zegt het al, de kruiken spraken helemaal tot mijn verbeelding!
    Kan me goed voorstellen dat je nog eens terug wil!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat staat dat fruit en groenten leuk uitgestald! Bedankt dat je ons hebt laten meegenieten door je mooie foto's, ik zou zo het Kanaal over willen steken.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijk om door je foto's van Engeland te scrollen Mirjam! Leuk dat jullie toch nog een klein stukje van Castle Howard hebben gezien. Ik hoop dat het de volgende keer lukt om er iets langer te blijven. Het huis, de tuin en het park zijn ook zeer de moeite waard! Leuke foto's van het Beamish museum! Bij mij begint het alweer te kriebelen.....nog een klein jaar wachten voordat we weer kunnen gaan :-)

    Een fijne avond!

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk om al die bekende plaatsen weer te zien! Het Beamish museum is flink uitgebreid sinds wij daar de laatste keer waren net als het Eden Camp Museum-daar waren ze nog bezig met het opzetten er van.
    De volgende keer moet je ook eens naar het Harewood House gaan dat is niet zo groot als Castle Howard.
    Bij Castle Howard hebben we eens een meeting meegemaakt van Oldtimers.Geweldig al die mensen met hun picknickmanden en alles wat daar bij komt kijken.
    Een bierbrouwerij bekijken is ook zo leuk! De kleinere brouwerijen dan.
    Dank je wel voor alle mooie foto's--nostalgie voor mij.
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Opnieuw een reeks om helemaal bij weg te dromen. Wat wil ik graag terug naar Engeland. Wij hebben in het Zuiden al veel gezien maar deze streek nog niet. Wat hebben ze het verleden daar goed weten te bewaren. Echt leuk zo'n stapje terug in de tijd!!Groetjes van Liliane

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtige foto's Mirjam, hoewel wij vorig jaar ook in Yorkshire waren, hebben wij allemaal weer andere dingen bekeken en wat gaat zo'n vakantie snel om hè, tja de boot wacht niet. Wij gaan zeker ook nog eens terug die richting uit.
    Groetjes, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. OH dat groente en fruit stalletje... :)
    i love it

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Militaire musea zijn niet echt mijn ding, maar het openluchtmuseum ! Dat ziet er mooi uit !! Dat moet ik noteren en even googelen waar het ligt, in het najaar moet ik toch nog een paar keer in Engeland zijn !
    Veel liefs,
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh, die English garden flowers vind ik echt schitterend zeg! Alle foto's zijn trouwens mooi. Engeland lijkt me echt erg leuk.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Je stapt echt even een andere wereld in..mooi om terug te zien..
    Bedankt dat je ons nog even meenam..
    Groetjes Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik ben ook dol op Engeland en zit ook iedere dag te kijken naar Escape from te country ....geweldig het Engelse platte land....de sfeer....ik kan er zo van genieten.....
    Dat heb ik ook van deze mooie post gedaan....heerlijk....lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mirjam , die tram , zo leuk om te zien .
    Het volledige stadje zal ik maar zeggen is zo tof , je waant je echt in de tijd .
    Dat je daar echt hebt van genoten , geloof ik best.
    Weer een heerlijke post .
    Groetjes , christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heel mooi, ik kan me voorstellen dat je het daar heel leuk hebt gehad.

    Liefs,Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Mirjam, fijn dat jullie zo genoten hebben in Engeland. Vooral dat museum met metal die leuke winkeltjes uit de oudheid, hou ik ook wel van. Nog een fijn weekend en doe je voorzichtig met dat kano varen. Lieve groetjes en tot ziens, mam.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Oh, Engeland is geweldig he! Fijn voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad. Dat treintje zo leuk en ik waande me ook nog even thuis bij mijn opa en oma. Heerlijk om te zien.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Jij bent ook steeds op stap! Haha....lees ik over Brugge en nu weer over Engeland.....groot gelijk hoor!
    Leuk om even terug te kijken. wanneer ga je weer op stap??

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik kan me voorstellen dat je in het Beamish Museum nog wat langer had willen rondlopen, echt prachtige hebbedingetjes te zien daar.
    En wederom een fantastisch reportage Mirjam!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Prachtig, prachtige foto's Mirjam. Ik zou er zo naar toe willen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam