dinsdag 6 september 2016

Pumpkin Fair

Afgelopen zondag gingen wij niet voor een wandeling. In de ochtend overal nog dikke buien, maar in de middag zou het vanuit het westen opknappen. Nou wil het dat wij in het westen zijn, dus gelijk als eerste profijt trekken natuurlijk...

We reden naar Vierpolders, een dorpje onder de rook van Rotterdam en op een steenworp afstand van Brielle. We gingen daar naar toe om een bezoek te brengen aan de Pompoenenfair die daar door Kwekerij Roest wordt georganiseerd.



Het was een heel gezellige boel en er was echt van alles te zien.















Ik kocht er bij de verschillende kramen een potje pompoenenjam, een pak met meel om een pompoenenpittenbrood te bakken en een stuk of wat gerookte knoflookbollen.



Een pompoen kocht ik er niet, ik wilde graag een witte en de witte pompoenen die er nog lagen vond ik niet zo mooi. Dat loste ik op door eenmaal thuis, nog even op de fiets te stappen en bij het tuincentrum een pompoen te kopen.



Okee, hij is niet helemaal wit, maar wit genoeg voor nu...

Ook nog een zonnebloem uit een bosje bloemen gered, de blaadjes er van afgehaald en voila... (ik had dit laatst bij Mea gezien en ik vond het zo mooi staan...)





Is hiermee gelijk de herfst al begonnen? Een inluiding om zo te zeggen? Wat mij betreft nog niet, we houden zeker deze week nog lekker nazomer. Maar het is wel een lekkermaker... want die herfst komt er toch echt aan hoor...

Fijne dag,
liefs,
Mirjam

34 opmerkingen:

  1. Wat een pompoenen en wat een rijkdom, ziet er zo mooi uit. En dan die paarden, vooral de foto met de paardenbenen, zo prachtig. Leuk om mee te kunnen genieten Mirjam, groetjes Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij maakt toch echt prachtige foto's, heerlijk om zo te kunnen meegenieten !
    Dat trucje met de zonnebloem is geniaal, zo mooi !!!
    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heel mooie combinatie, Mirjam. Volgens buienradar houden we nog minstens 10 dagen zomerweer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig zeg. En wat een leuk uitje moet het zijn geweest. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig al die pompoenen op de kramen. Dat oranje van de pompoenen is zo'n warme kleur. Heb ook nog een witte pompoen van vorig jaar hier liggen -ze blijven heel lang goed als ze binnen overwinteren.
    Mooie foto's van de fair.
    Zonnige dagen
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk dat je in Vierpolders was, dat plaatsje ken ik goed uit mijn jeugd. En wat een gezellige pompoenfair. Vooral die zware werkpaarden doen mijn hart sneller kloppen, dit klinkt een beetje gek, maar het is wel zo.
    Groetjes, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Superleuk Mirjam!! Als ik het had geweten waren wij zeker ook gegaan. Ik noteer het alvast in mn agenda voor volgend jaar ;) Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige foto's weer, Mirjam, en wat een leuk evenement. Ga eerdaags hier ook een paar pompoenen kopen en die zonnebloemen, leuk idee. Ga ik ook wat meedoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat zijn leuke uitstapjes. Hadden ze er ook reuzenpompoenen? We waren een paar jaar geleden in de herfst in Amerika en daar belandden we op een pompoenfestival. Enorme exemplaren hadden ze er! Het is een ideale groente eigenlijk: lekker lang houdbaar en heel veelzijdig.
    Je sfeertafel is weer naar je zin, ook al lukte het niet op de pompoenfair.

    Lieve groet
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat zijn ze toch fotogeniek, die pompoenen. Zoveel verschillende kleuren, vormen, maten en gewichten! Oh, die tafel met gevulde potjes. Geweldig kleurenfestijn, en lekker zal het ook wel zijn! Je zal er zeker van nagenieten tijdens het eten van een sneetje brood met die lekkere jam!
    Groetjes, Liliane

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Helemaal leuk, en zo passend bij deze tijd van het jaar :) Ik hou van pompoenen en verheug me erop om mijn favoriete pompoentaart te gaan bakken! En ook leuk om die ringrijders te zien, echt Zeeuws! Lieve groet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een fijne dag heb je gehad. Ik hou van dit soort fairs.
    Ik hou ook zo van pompoenen maar dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat ik zo van de herfst hou. Heerlijke foto's! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wauw, wat leuk een pompoenfair, bij ons een paar dorpjes verderop staan super veel pompoenen/kalabassen en bij mij in de tuin de kleintjes..echt genieten! Je brengt me op een reuze goed idee met de zonnebloem. Dat ga ik van je overnemen, super leuk! :) Geniet ervan en een fijne middag nog..

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een pompoenen! Ik heb ze ook al overal zien liggen, maar gezien de late zomer liggen ze nog niet in mijn gevoel.
    De witte vind ik ook altijd het mooist!
    Je foto's zijn inderdaad een opmaat naar de herfst. Ik vind het niet erg!
    Maar geniet nog mooie zonnige dagen!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk zo'n pompoenenfair , hier vind je ze alleen maar in tuincentra of bloemenzaken , en dan nog eens duur ook.
    Ook ik hou van de sober gekleurde:)) , en die heeft mijn buurvrouw niet , alleen de oranje kanjers om soep mee te maken, haha.
    Nog een fijne dag ,
    Christel , garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat veel pompoenen.
    Volgens mij zij er ook wel eens geweest.
    Moet ik even aan mijn man vragen die weet het wel ;-)
    En wat een mooie paarden geweldig.

    gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een leuk uitstapje! Prachtig al die verschillende pompoenen, en leuk dat je allemaal pompoengerelateerde spullen kon kopen! Mooie foto's heb je gemaakt en dat ezeltje *smelt*!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heel veel herfst al.....maar ik wil er nog niet aan hoor...maar ik hou het niet tegen hihihihihi....liefs fijne week Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ook wel weer gezellig de herfst......heb er wel weer zin in. Maarre....geniet ook nog wel heerlijk van deze mooie nazomer....

    Fijne avond

    LIefs

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een fijn dagje! En mooie zonnebloemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dat ziet er gezellig uit! Het welkomstbord alleen al....

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hee Mirjam, leuk ik was er ook. Dacht mooie foto's gemaakt te hebben maar toen ik ze op IG wilde zetten zag ik dat alle prijsjes zichtbaar waren hi hi;.... nou ja misschien toch maar eentje doen... Ik kocht er nog wel een mooie grespot.
    Groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij staan ook de pompoenen met prijsjes op de foto's, maar ja, ik kon toch moeilijk alle pompoenen om gaan draaien. En zonder foto's van de pompoenen is het ook niet leuk natuurlijk... dus dan maar zo gedaan... was wel een beetje jammer ja.
      Liefs, Mirjam

      Verwijderen
  23. Zulke dagen zijn.supergezellig. persoonlijk hou ik van elk seizoen maar met voorkeur toch de herfst :)
    Liefs , Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  24. De tijd van pompoenenfairs en markten is weer aangebroken.
    Zag de afgelopen weken tijdens onze dagtripjes onderweg in de dorpen ook verschillende kraampjes of tuinen vol pompoenen in vele soorten,maten en kleuren te koop liggen.
    Altijd een leuke en uitnodigende sfeer.
    Net als op jou mooie fotoserie.
    Jou patisson in tinnen schaal is ook een mooie decoratie in huis.
    Hé waar ken ik dat bloemblaadjes verwijderen van uitgebloeide zonnebloemen van.....
    zag het bij Mea en vele jaren bij mezelf wanneer de zomerse tuintafel veranderde in herfst tafel en wanneer mijn gezaaide zonnebloemen hun blaadjes allang verloren hadden snoepten de vogels nog weken van de dikke zonnepitten.

    Hoe meer pompoenen ik zie hoe meer trek ik krijg in gerechtje met pompoen☺

    Fijne dag,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Groene en witte pompoenen vind ik zelf het mooist, maar vooralsnog verzet ik mij tegen alles wat met de herfst te maken heeft hihi. Laat de zomer nog maar maanden duren ;-). Leuk dat jullie deze fair hebben bezocht.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een leuke vrolijke post vol kleuren.
    En ja, die herfst komt er echt aan hoor. Want bij mij vallen de bladeren nu al van de bomen. Maar voorlopig ook maar van het mooie weer genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hee Mirjam, ik was er ook. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt. Hi hi ik durfde bepaalde foto niet op IG te zetten omdat de prijsjes er nog te zien zijn, maar bij jou zie ik ze ook dus toch maar .....? Leuk is het altijd daar he.
    Groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een mooie foto's heb je gemaakt. Ik heb genoten van deze impressie. Het ziet er heel leuk uit.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat gezellig zo´n Fair! Ik krijg er gelijk de herfst kriebels van. Maar net wat je zegt, eerst hebben we nog een hele mooie nazomer, al mogen die hoge temperaturen nu wel iets omlaag van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik snap helemaal dat je die oranje pompoenen niet meeneemt. De witte en groene zijn veel leuker. Ze zijn er trouwens ook in het grijs, ook erg mooi. Wel leuk om eens naar zo'n fair te gaan!
    En heerlijk zo'n lekkere nazomer. Dat is nog even genieten.
    Fijn weekend gewenst.

    Lieve groet, Hilgonda

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat leuk dat je op de Pompoenfair in Vierpolders was, ik was er ook en het is elk jaar weer een feestje met al die pompoemproeverijen, Prachtige foto's!
    Harte;ijke groet El

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat leuk dat je op de Pompoenfair in Vierpolders was, ik was er ook en het is elk jaar weer een feestje met al die pompoemproeverijen, Prachtige foto's!
    Harte;ijke groet El

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Altijd een prachtig gezicht al die pompoenen. Dat ziet er ook uit als een erg leuke Fair.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam