zondag 29 oktober 2017

Nieuw bed

Een tijdje geleden kochten wij een nieuw bed. We waren toe aan een breder bed, we sliepen altijd nog in een 1.40 m breed bed en wilden nu de luxe van een lits jumeaux ervaren.
Tijdens onze vakantie in de Ardèche sliepen wij op zulke heerlijke bedden dat we zijn gaan navragen waar de bedden vandaan kwamen. Gewoon bij Ikea was het antwoord.

Het duurde nog een tijdje maar inmiddels zijn de bedden toch gekocht. Maar toen bleek dat de matrassen eerst 72 uur moesten 'rusten' eer je ze kon gebruiken en toen moest Ben ineens een hele weer eerder werken dan gepland was. Zodoende bleven de pakketten overal in huis liggen en sliep ik nog maar even 2 weekjes in het oude bed.

Afgelopen zondag zouden we dan eindelijk het oude bed uit elkaar gaan halen en het nieuwe bed in elkaar zetten. We hadden er de hele dag voor uitgetrokken, want we hadden geen idee hoe makkelijk of moeilijk het oude bed uit elkaar zou gaan. Een Ikea pakket is nooit zo moeilijk om in elkaar te zetten, daar hebben wij inmiddels genoeg ervaring mee.

Om 10.00 uur begonnen we. Vol goede moed aan de slag en om 10.45 uur zag de slaapkamer er zo uitEven een bakkie koffie en dan weer verder. De inhoud van de pakketten naar de slaapkamer en daar begonnen we. Eerst even de beschrijving goed lezen en starten maar...
Om 12.00 uur was alles klaar en konden we het karton en plastic naar het afvalstation gaan brengen.

Toen hield ik ineens een hele middag over...
Ik heb heerlijk zitten haken en een beetje gelezen en zitten bloggen.
Een relaxte middag dus.

We hebben nog plannen met deze kamer hoor, er moet nog een en ander aan gedaan worden, waaronder misschien wel een andere kleur op de muur? In ieder geval gaan we nog een hoofdbord maken, want zo tegen de muur vind ik niks hoor...

Fijne zondag,
liefs,
Mirjam


23 opmerkingen:

 1. Hahaha: 'een Ikeapakket is nooit zo moeilijk in elkaar te zetten'. Ik heb een andere ervaring, haha. Maar fijn dat het goed ging. 't Ziet er mooi uit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Het slaapt heerlijk Marja, dan was ons oude matras toch echt aan vervanging toe hoor.

   Verwijderen
 3. Als je doet wat ze in de beschrijving zetten is alles zo voor elkaar met de Ikea pakketten is mijn ervaring. Het is prachtig geworden. Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is onze ervaring ook El, en we hebben al heel wat Ikea pakketten in elkaar gezet samen, hier of bij onze kinderen.

   Verwijderen
 4. Hier ga je vast veel plezier van hebben. Het is inmiddels vier jaar terug dat mijn slaapkamer een metamorfose kreeg maar nog altijd voelt het een beetje nieuw.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, voor ons geldt het zelfde: wij gaan naar het nieuwe huis met ons oude bed van 140 breed. Het staat nu in de opslag. We zien wel hoe het loopt. ws komt er ook een nieuwe. Konden we nu niet beslissen. Slaap lekker in je nieuwe bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Strakke planning en dan lekker een middag over houden...kijk, dat is fijn! Mooi bed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi bed. En dan alles zo vlot in elkaar Liefs Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er goed en mooi uit! Lekker slapen! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn als de werken zo vlot verlopen. Jullie zullen ook wel een goed team zijn om zulke klusjes te klaren. Dat scheelt ook -:)
  Je maakt me wel nieuwsgierig naar de nieuwe quiltcursus die je aan 't volgen bent. Maar daar zullen hier wellicht nog mooie foto's van volgen denk ik.
  Slaap lekker in het nieuwe bed!!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een goed bed is zo belangrijk!
  Wat fijn dat jullie zo'n goed klusteam zijn samen.

  Fijne nieuwe week!

  Liefs,
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knap en snel gedaan, en een mooi bed!
  Benieuwd wat jullie verder nog met de kamer gaan doen.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou dan zeg ik welterusten.....:-) ...mooi bed hoor liefs Ria x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Inmiddels ziet de winkel er alweer anders uit...heb je op fb gezien vandaag ? Groetjes van mij x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk zeg, zo'n nieuw bed! Wij hebben ook pas nieuwe. Helaas niet van Ikea, want zij verkopen geen extra lange bedden. En aangezien de Stuurman bijna 2 meter lang is hebben we zeker 20 cm meer nodig. Fijn dat alles zo snel in elkaar kwam, nu lekker bezig met de rest van jullie slaapkamer? Lieve groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijk ruim bed! En zo te lezen slaapt het ook heerlijk. Ben benieuwd wat je nog gaat veranderen op de kamer. De slaapkamer knus en gezellig maken vind ik altijd best lastig. Wij hadden nooit echt de ruimte en moest het vooral praktische zijn. Nu hebben wij ruimte over en hoeft niet meer iedere meter benut te worden. Ik kijk mee voor inspiratie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat zullen jullie lekker slapen. Wat een ruimte hè, na een 1.40 bed. Wij hebben ook jaren op zo'n kleintje geslapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ziet er uit als een heerlijk bed en wat een prachtige sprei!

  Groetjes Benita

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi is het geworden en ik volg helemaal mee... MAAR... Domme vraag misschien? Ik zie Ben de matrassen pas uit het plastiek halen wanneer de bedden al in mekaar staan. Waar hebben jullie de eerstvolgende 72 uren geslapen? Op de sofa? Of is dit een heel erg onbeleefde vraag? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat Ben daar uitpakt is de vering die in de bedbodem gaat. Daar gaat dan nog een hoes overheen en dan pas de matrassen. Die matrassen hadden 2 weken lang bovenop het logeerbed gelegen, dus die waren lang genoeg geacclimatiseerd voor we ze gingen gebruiken, dat moest minimaal 72 uur.
   En we hadden al die twee weken dat Ben weg was, nog ons oude bed in de slaapkamer staan, dus ik heb daar heerlijk nog op geslapen hoor...
   Fijn weekend Kris,
   liefs,
   Mirjam

   Verwijderen
 19. Haha en toen hield je een hele middag over! Geen zin om het bed uit te proberen bezige bij? Heerlijk he zoveel slaapruimte! Welterusten voor straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat ziet er mooi uit! Heerlijk he zo'n nieuw bed. Wij hebben het een paar jaar geleden gedaan: een bed kopen voor de rest van ons leven. Dus 1 die omhoog en omlaag gaat met een afstandsbediening...we zijn er iedere dag zo blij mee!!!
  Welterusten:)

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je reactie,
Lieve groet, Mirjam